Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Dia de votacions , de decidir... d'exercici de la democràcia Com tants milions de catalans, els líders de les diferents formacions polítiques han anat pasant al llarg del matí pels respectius col.legis electorals per exercir el dret a vot. Més o menys matiners han coincidit en animar a la participació i en remarcar l'espèrit de civisme que presideix un dels comicis considerats més decissius en la història de Catalunya.

La jornada electoral transcorre amb ordre, tranquilitat . La afluència a les urnes ha estat constant desde l'obertura dels colegis, a les nou del matí i en aquests moments la participació supera JA en quatre punts A la d'ara fa dos anys.... a aquesta hora es del 29.35 per cent.

Els 2.718 colegis han obert aquest matí , puntualment, a les 9 i no hi ha incidències remarcables en aquestes cinc hores que porten ja reben els vots dels ciutadans. Una nornalitat absoluta en bona part gràcies a les més de 85.000 persones implicades en el procés electoral.

Televisió espanyola segueix al minut la jornada electoral amb un desplegament tècnic , amb tecnologia de vanguarda i amb més de 200 professionals. A més de les connexions cada mitja hora al canal 24 hores, hi ha especials a la U i , en català un programa d'eleccions per la dos a partir de les onze de la nit.

El Barça ja és a València on aquest vespre pot deixar mig sentenciada la lliga. SI guanyen el Llevant, els de Tito Vilanova deixaràn el Reial Madrid a 11 punts. L'equip de Mourinho va perder ahir al camp del Betis per 1 a cero amb polèmica i més lamentacions del portugués.

A punt tot el dispositiu electoral. Més de 5 milions 400 mil catalans estAn cridats a votar dema diumenge per elegir el nou Parlament de Catalunya en la que sera la seva desena legislatura. La seu del Parlament sera , precisament, el centre neuralgic on dema es rebran i es processaran totes les dades de la jornada democratica en la que els catalans decidiran com volen el seu futur.

Els candidats de les formacions politiques amb representacio parlamentaria aprofiten, un any mes, la jornada de reflexió per fer-se la tradicional foto de família. Els candidats s'han fet fots diferents per a les portades de dema de "La Vanguardia", "El Periodico", "El Pais" i l'agencia EFE amb el mar com a denominador comu.

Cop al narcotrafic internacional a Barcelona. La cooperacio de la policia espanyola i la fiscalia general de Colombia , a mes de l'FBI i la Dea, ha possibilitat la detencio d'una banda de narcotraficants i interceptar un carregament amb 248 quilos de cocaina.

Barcelona descubreix en una exposiciO antolOgica l'obra d'Edward Weston, un dels grans fotOgrafs dels segle XX i a qui s'ha arribat a considerar el Picasso de la fotografia. Els seus treballs revelen l'imaginaciO creadora d'un artista capaç de suggerir visions diferents de l'objecte retratat jugant sobretot amb la llum i la composició.

Tito Vilanova recupera a Thiago i a Adriano, tots dos han rebut aquest mati l'alta medica i han entrat a la llista de convocats per jugar dema al camp del Llevant. David Villa en canvi es baixa per culpa d'unes molesties al turmell esquerre. L'equip viatjara dema cap al Ciutat de Valencia.

Els partits llancen els darrers missatges de campanya electoral. Coincideixen en què les de diumenge seran unes eleccions decisives pel futur de Catalunya. CiU aspira a ampliar la seva majoria mentre que PSC, PP i Esquerra es disputen ser la segona força al Parlament. Últimes hores d'una campanya centrada, sobretot, en el debat sobiranista i esquitxada des de fa uns dies per l'esborrany policial publicat per "El Mundo".

Artur Mas no apareix citat directament en el polèmic esborrany policial que avui el Sindicat Unificat de la Policía ha fet arribar al jutge i als mitjans de comunicació. El document, a més, no té ni data, ni signatura ni número de registre.

Jutges i magistrats s'han concentrat avui a tot Espanya en protesta per la nova llei d'ordenament judicial. Denuncien les noves taxes que graven la justicia i la multiplicació del treball als jutjats. No descarten convocar una jornada de vaga al desembre.

Els treballadors de metro i autobús de Barcelona han fet avui la seva setena jornada de vaga. Protesten per les retallades salarials i han anunciat noves aturades coincidint amb els dies de Nadal.

Les estrelles del món del atletisme, amb Usain Bolt al capdavant, aterren a Barcelona per assistir a la gala de la federació internacional que es farà demà. Bolt és el gran favorit per endur-se el premi a l'atleta de l'any. En una entrevista a Televisió Espanyola reconeix ser seguidor del Reial Madrid i de Leo Messi quan juga amb Argentina.

Falten 48 hores per les eleccions, i la temperatura política puja a Catalunya. El sindicat majoritari de la Policia Nacional, ha lliurat avui al jutge del cas Palau l'esborrany en què es basen les informacions publicades pel diari El Mundo. El document menciona el conseller Felip Puig i l'expresident Jordi Pujol però no fa cap referència directa al candidat de CiU, Artur Mas./Doncs el cas del suposat esborrany ha endurit el tram final de la campanya electoral, que s'acaba aquesta mitjanit./Diumenge prop de 5 milions i mig de catalans estan cridats a les urnes per escollir, en uns comicis avançats dos anys, els diputats i les diputades de la que serà la desena legislatura del Parlament de Catalunya. Des de l'inici, la campanya dels principals partits ha estat marcada pel debat sobiranista i, en menor mesura, per les propostes contra la crisi. Però els últims dies tot ha girat a l'entorn de les acusacions de corrupció./A partir de dos quarts de sis de la tarda torna a haver-hi serveis mínims al metro de Barcelona. I és que avui hi ha nova jornada d'aturades parcials tant al metro com a l'autobús./Aquesta tarda es els treballadors es manifesten al centre de la capital catalana per protestar per la supressió de la paga de nadal./Els restaurants catalans han sortit pletòrics de l'entrega d'estrelles de la Guia Michelin, ja que enguany n'han aconseguit vuit més./Així han rebut avui al xef Paco Pérez del restaurant l'Enoteca que suma dues estrelles. També en té dues el Moments de Raül Balam. A més, sis restaurants han obtingut per primera vegada aquesta distinció, com el Lluerna de Santa Coloma de Gramenet o Les Magnòlies d'Arbúcies, que avui no paraven de rebre felicitacions. S'estrenen també els barcelonins Dos Platillos, Koi Shunka i Nectarí i el Branc de Roses. L'edició 2013, a més, consolida les tres estrelles del Celler de Can Roca i de Carme Ruscalleda./Tito Vilanova farà 100 dies a la banqueta del Barça, diumenge al camp del Llevant.Durant aquest temps s'ha guanyat el respecte dels jugadors i de l'entorn.Amb un atac demolidor liderat per un Messi que es supera a ell mateix... Falta millorar la defensa, però el tecnic s'ha guanyat el rspecte del vestdor..i el de l'entorn./Avui Juan Carlos Navarro fa 15 anys al primer equip del Barça de bàsquet./Un centenar d'establiments oberts fins a la matinadai 30mil visitants. És la Shopping Nigth de Barcelona, que s'organitza al Passeig de Gràcia... En molts moments ahir va ser complicat passejar-hi.

Els partits escuren les últimes hores de campanya per convèncer els electors. CiU demana el vot per aconseguir una majoria excepcional per tirar endavant el projecte sobiranista... El PSC asegura que el federalisme enfortiria tant Catalunya com Espanya. El PP s'adreça a tots els que creuen en una Catalunya dins d'Espanya; Iniciativa vol liderar un front d'esquerres i els republicans es postulen com la garantia que el procés sobiranista NO s'aturarà....Solidaritat treballa en una futura constitució catalana. Ciutans demana el vot dels que volen canviar les coses dins d'Espanya.

El Sindicat Unificat de la Policia acaba de fer públic el suposat informe publicat pel Mundo que vincularia Artur Mas i Jordi Pujol amb comptes a Suïssa. Són 19 pàgines sense data ni autor... i NO hi surt el nom de Mas.

Nova jornada d'aturades al metro, la setena de l'any; i als autobusos de Barcelona, que encadenen 4 setmanes de protestes des del setembre.... Els treballadors protesten per les retallades salarials i anuncien més mobilitzacions per Nadal.

Els Mossos d'Esquadra desarticulen a Barcelona 2 organitzacions internacionals dedicades a la prostitució de dones nigerianes: les amenaçaven amb agressions i vudú. La policia ha detingut 15 persones i ha alliberat una seixantena de dones, però n'hi podria haver més en aquesta situació.

Avui fa 15 anys del debut de Navarro al primer equip del Barça de bàsquet. L'escorta de Sant Feliu va rebre anit l'homenatge del Palau... I ho va celebrar amb 24 punts i una nova exhibició en el partit d'eurolliga, que els blaugrana van guanyar davant del Lietuvos Ritas, per mantenir-se com a líders invictes del seu grup.

Entre l'aposta independentista, el federalisme i la unitat d'Espanya. RECTA FINAL.

Noves aturades a metro i bus. PROTESTEN CONTRA LES RETALLADES SALARIALS.

Cop contra la prostitució. 15 DETINGUTS I 60 DONES ALLIBERADES.

Estrelles Michelin. 8 MÉS PER A RESTAURANTS CATALANS.

15 anys del debut de "La Bomba". HOMENATGE I EXHIBICIÓ DE NAVARRO.

L'esborrany policial que segons "el Mundo" implica Artur Mas i Jordi Pujol amb comptes a Suïssa continua sense aparèixer. El comissari de la unitat responsable diu que no en sap res. Davant el jutge, ha negat que ningú de la seva unitat sigui l'autor de l'esborrany i que desconeix la seva existència. L'escàndol, doncs, es desinfla, però NO sense conseqüències, perquè la fiscalia a Catalunya ha obert diligències per presumptes calúmnies contra "El Mundo".

El retard en uns formularis, fa que no es puguin aplicar encara les noves taxes judicials que avui han entrat en vigor. Jutges, advocats i procuradors creuen que aquestes noves taxes exclouen de la justícia les persones amb menys recursos.

Metges de Sant Joan de Déu reconstrueixen la part esquerra del cor danyat d'un nadó utilitzant una vàlvula pulmonar del mateix infant. L'operació ha permès que el nen tingui un creixement i una vida plenament normal.

Tot a punt per la tercera edició de la "shopping night Barcelona". Enguany la jornada nocturna de comerços oberts al passeig de Gràcia s'inspira en el romanticisme i els contes de fades.

Leo Messi no està amoïnat per la renovació del seu contracte que ja s'està plantejant el club tot i que acaba el 2016. L'argentí diu també que no el preocupen les comparacions amb Cristiano Ronaldo i insisteix en que no té cap problema personal amb David Villa.

El Fiscal Superior de Catalunya ha decidit investigar el diari "El Mundo" per presumptes calúmnies en publicar informacions policials que acusen Artur Mas de cobrar comissions d'empresaris a través del Palau de la Música...La Fiscalia ha admès, per tant, la petició formulada pel govern català fa uns dies.... També avui, el jutge del cas Palau s'ha reunit amb el comissari de la unitat policial que hauria elaborat el document....La Isabel Palacios ha seguit la reunió..... Quines novetats hi ha, Isabel???

COMPAREIXENCES AJORNADES

El PP evita que Fernández Díaz i Montoro s'expliquin al Congrés

TAXES JUDICIALS ESTATALS

El cobrament es retarda perquè els formularis no estan a punt

PERILLEN ELS AJUTS DE LA UE

Els pagesos temen que les retallades facin plegar algunes explotacions

El Barça te dos dies de festa, però avui Leo Messi ha parlat, de seguida ho veureu...I l'Espanyol prepara el partit de diumenge davant del Getafe... i espera recuperar la pau esportiva i social...

REP LA VISITA DEL LIETUVOS

El Barça ret homenatge a Navarro per celebrar els 15 anys del seu debut

El Congrés dels Diputats rebutja la petició de compareixença urgent dels Ministres de l'Interior i d'Hisenda en relació a les informacions sobre els suposats comptes d'Artur Mas i Jordi Pujol a Suïssa. Convergència volia que es fés demà , últim dia de campanya....Artur Mas assegura que Mariano Rajoy no és aliè al que qualifica de "campanya" per fer canviar la voluntat dels catalans.... El PP català convida Mas a anar al notari a fer constar que no té comptes a cap paradís fiscal.

Entren en vigor les noves taxes judicials del govern espanyol tot i que de moment no es cobraran perquè els formularis no estan preparats. A Catalunya s'afegeixen a les aprovades per la Generalitat al maig...Recórrer una resolució als tribunals costarà ara entre 100 i mil 200 eurUs. El món judicial considera que di-fi-cultaran l'accés a la justícia i el govern, que evitaran els abusos.

És l'Olay,el primer nen a Espanya operat del cor dins l'úter matern i poc després d'haver nascut... Metges de l'Hospital Clínic i de Sant Joan de Déu han fet aquesta doble intervenció en què s'ha substituït la part danyada del cor per una vàlvula pulmonar del propi nadó. Si no l'hi haguessin fet no hagués sobreviscut.

El Reial Madrid es classifica per als vuitens de final de la Champions... però només com a segon de grup en empatar a un al camp del Manchester City. Benzemá va avançar l'equip blanc i el Kun Agüero va fer l'empat després d'un polèmic penal que va treure de polleguera Mourinho.

Mas diu que Rajoy vol canviar el vot dels catalans, el PP li demana que vagi al notari. NO COMPAREIXERAN, DE MOMENT.

Taxes judicials estatals. ES RETARDA EL COBRAMENT.

Intervenció pionera a Espanya. OPERAT A L'ÚTER MATERN I UN COP NASCUT.

El Madrid, només segon. ELS BLANCS, EMPIPATS AMB L'ÀRBITRE.

8 milions 200 mil euros. És la fiança que demana el Fiscal Anticorrupció a Iñaki Urdangarín i el seu exsoci a l'Institut Nóos, Diego Torres. Aquesta quantitat és en concepte de responsabilitat civil pels diners públics suposadament defraudats mitjançant els negocis fets amb els governs balear i valencià. El Fiscal atribueix al Duc de Palma una "activitat delictiva premeditada" mentre que el seu advocat troba exagerada la fiança. Urdangarín té ara 20 dies per presentar al·legacions.

Platja d'Aro es bolca en el comiat a l'hoteler i president de la patronal de Girona, Jordi Comas, mort diumenge durant l'assalt al seu domicili. La familia ha agraït als milers d'assistents les mostres d'escalf rebudes aquests dies.

7 de cada 10 neuròlegs espanyols consideren que les retallades perjudiquen el sistema de salut i l'atenció als pacients. Segons l'enquesta que han elaborat, ha augmentat l'espera per a consultes i proves clíniques i s'ha reduit el temps que destinen a cada malalt.

Aquest és el moment en què neix el primer Dragó de Komodo al Zoo de Barcelona. Es va produir ahir amb tota normalitat després de 200 dies d'incubació. Els propers dies s'espera que en neixin 13 més d'aquesta espècie prehistòrica.

El Barça s'ha entrenat aquest matí feliç per haver aconseguit l'objectiu: passar com a primer de grup a vuitens de final de la Champions. A més, Tito Vilanova segueix recuperant efectius. Adriano i Thiago han tornat a treballar amb l'equip.

El jutge del cas Noos ha de decidir si accepta la fiança de 8,2 MEUR que demana el fiscal anticorrupció per Iñaki Urdangarín i el seu exsoci, Diego Torres. És la quantitat que, segons la fiscalia, podria cobrir les responsabilitats civils en cas que fossin condemnats./Els ciutadans que fa un any van comprar bons de la Generalitat a 12 mesos recuperaran avui la inversió més els interessos..Al Govern li han calgut 2,639 MEUR que han arribat del Fons de liquiditat autonòmica./7 de cada 10 neuròlegs espanyols creu que les retallades pressupostàries ja afecten la qualitat del sistema sanitari públic i l'atenció als pacients. Ho diu la Societat Espanyola de Neurologia que aquests dies es reuneix a Barcelona./La policia nacional ha localitzat a Maçanet de la Selva una noia de 16 anys que va desapareixer el mes de maig a Palma, a Mallorca, i que era obligada a prostituir-se. Els agents han detingut dos homes de nacionalitat romanesa. Ja són a la presó, haurien obtingut importants ingressos econòmics./El Barça ja és als vuitens de final de la Llliga de Campions i com a primer de grup../Males notícies per l'espanyol, el Comitè de Competició ha sancionat amb 4 partits Sergio García i amb 2 Hector Moreno per les expulsions de dissabte a Mestalla. /L'optimisme del cantant Mika va omplir anit la Sala Razzmatazz de Barcelona