Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Primer diumenge de campanya electoral. Artur Mas diu que fins i tot aquells que no creuen en un procés sobiranista viurien millor amb un estat propi. El socialista Pere Navarro, ha demanat el vot de l'esquerra que no vol la indepèndencia i la candidata del PP, Alicia Sánchez Camacho, ha dit als catalans que ningú no pot imposar un pensament únic.

Cada cop més estaments prenen posició en contra dels desnonaments. El sindicat Unificat de policia s'ha afegit a jutges i advocats, entre altres,en la reclamació de la paralització temporals dels desallotjaments. PP i PSOE es reuniran demà per pactar una reforma de la llei que aturi els desnonaments en els casos més greus.

Ja n'hi diuen "la revolta de les pastanagues" . És la forma imaginativa que un teatre de Bescanó i una companyia teatral han trobat per esquivar l'augment de 13 punts de l'IVA del sector cultural. En contes d'entrades venen les hortalisses, que mantenen l'IVA reduït.

La indústria dels torrons prepara la campanya del nadal amb novetats com ara les d' un fabricant d'Agramunt, a l'Urgell, amb un turró de iogurt o de xocolata salada, que reforcen l'oferta dels gustos més tradicionals. I en la decoració de Nadal, els arrenjaments florals aposten també per l'originalitat per contrarestar la caiguda de les vendes.

L'afició de l'Espanyol esclata contra l'entrenador, Mauricio Pochettino, i contra els jugadors després de que l'equip blanc-i-blau perdés el tercer partit a casa d'aquesta lliga, per 0 a 3, i contra el cuer de primera, l'Osasuna. L'Espanyol continua penúltim.

Els veïns dels tres edificis de Viladecans que s'han hagut de desallotjar per una fuita de gas ja han pogut tornar a casa, tot i que l'electricitat i el gas continuen tallats a la zona per seguretat. En l'origen del problema , segons bombers, el rescalfament d'un cable d'electricitat que ha afectat la canonada de gas.

Artur Mas ha defensat la viabilitat d'un estat propi per Catalunya. Assegura que durant la propera legislatura CiU aconseguirà una hisenda pròpia i reforçarà l'acció exterior. El socialista Pere Navarro diu que modificarà els impostos per tal de no retallar en polítiques socials, mentre que Alícia Sànchez Camacho, que ha tornat a estar acompanyada de Rajoy, assegura que el PP eliminarà la taxa turística i l'euro per recepta.

Moviments polítics i legislatius per frenar el drama des desnonaments. Els jutges es neguen a aplicar moratòries i reclamen una llei d'insolvència de particulars que els permeti aplicar solucions personalitzades per a cada familia. PP i PSOE volen pactar urgentment els canvis legislatius que impedeixen els desnonaments de les famílies més vulnerables.

El Banc dels Aliments es proposa aquest any superar les bones xifres de l'any passat amb mil tones d'aliments recaptats. Per aconsseguir-ho busca l'ajut de deu mil voluntaris per al Gran Recapte, una feina que va ser clau en les edicions anteriors.

El pilot francès, Sebastien Loeb, ja és el líder del ral.li Costa Daurada. El nou cops campió del món ha guanyat dos dels tres trams del matí i té una avantatge de 18 segons sobre el finlandès Látvala. El primer líder, Mats Otsberg, ha caigut a la tercera plaça.

Que per impagament d'hipoteca no es desnoni més gent dels domicilis on viuen; que els bancs acceptin solucions, com ara lloguers assequibles, abans de quedar-se amb pisos buits perquè han fet fora els que hi viuen. Són reivindicacións que comencen a pendre força davant el drama dels desnonaments, una situacio que, degut a la crisi, cada vegada afecta més families, amb conseqüències, en algun cas, terribles.

El Ministre d'exteriors diu a Barcelona que és urgent que el Banc Central Europeu intervingui sobre el deute sobirà dels estats. García Margallo alerta també del perill d'una crisi de govern a Grècia.

Iberia anuncia un expedient de regulació d'ocupació que implicaria el comiat de 4500 treballadors. L'expedient contempla tambè baixar el sou dels treballadors i reduir l'activitat de la companyia d'un 15%.

Catalunya té un dels sis bancs de llet materna que hi ha a Espanya. Cada any uns 40 mil nadons prematurs es poden beneficiar d'aquest aliment essencial que prové de donacions altruistes.

Carles Puyol torna a entrenar-se amb l'equip. Ho ha fet el dia que Dani Alves ha denunciat una campanya contra Messi, i a favor de Cristiano Ronaldo, en la cursa per la pilota d'or....i ha defensat el joc de l'equip, tot i la derrota a Glasgow.

Mentre les administracions acceleren la lluita contra desnonaments, els afectats comencen a trobar camins d'esperança. Aquest matí, la Platafroma d'Afectats s'ha reunit amb directius de Cataluna Caixa per revisar els casos més urgents. De moment, la pressió social ja ha aconseguit que una familia de Ciutat Meridiana conservi el pis a canvi de pagar un lloguer social.

VAGA GENERAL 14-N

El transport públic funcionarà un 33% de 6:30h a 09:30h i de 16:30h a 20:30h

LLADRES DE JOIERIES

Detinguts 8 membres d'una banda acusada de robar uns 30 establiments

El banc de llet de Catalunya ha recollit en el seu primer any i mig de vida 1.000 litres de llet... L'objectiu és que els nens prematurs puguin prendre llet materna... I és que hi ha u-na-ni-mitat científica en assegurar que la llet materna es digereix millor i enforteix dels defenses dels nadons....

El Barça s'enfronta diumenge al mallorca i Carles Puyol podria ser la gran novetat de la convocatòria. L'altre protagonista del dia és Dani Alves, que ha passat per sala de premsa en plena forma...

DEMÀ, ESPANYOL-OSASUNA

Tornen Victor Sánchez i Forlín; Wakaso i Tejera, baixes

RALLY CATALUNYA

El norueg Otsberg, líder després de la disputa dels tres primers trams

MAYUMANA PRESENTA RACCONTO

Des d'avui i fins diumenge, a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona

Amb l'inici oficial de la campanya electoral, els partits ja demanen directament el vot. CiU ho fa, fins i tot, als qui mai els han votat pel moment excepcional, diuen, que estem vivint... El PSC diu que l'independentisme és una cortina de fum i se centra en la reactivació l'econòmica... El PP llença un missatge d'unitat i assegura que és l'únic vot útil... Esquerra aposta per l'estat propi i d'esquerres i Iniciativa per les alternatives a la política d'austeritat... L'objectiu de Solidaritat és la Indpendència pel 2014 i el de Ciutadans, la defensa de la unitat d'espanya i de la constitució.

Iberia prepara un pla de viabilitat que preveu acomiadar 4.500 treballadors, xifra que representa un 22% de la plantilla. També baixarà el sou a la resta d'empleats i eliminaran les rutes menys rendibles. L'anunci l'han fet l'endemà de l'Opa de Iberia i British Air ways sobre Vueling.

Una família del barri de Ciutat Meridiana de Barcelona que estava a punt de ser desnonada arriba a un dels primers acords amb Catalunya Caixa. Es quedaran a casa a canvi de pagar un lloguer de 200 eurUs al mes. La pressió veinal i la mediació de l'Ajuntamet han estat claus per aconseguir el pacte.

En un any i mig el banc de llet materna de Catalunya recull mil litres de llet de dones que la dónen de manera altruista. Els principals destinataris són els nadons prematurs perquè la llet materna és insustituïble a l'hora d'enfortir-ne les defenses i de facilitar-los la digestió.

Carles Puyol ja s'entrena al mateix ritme que els seus companys i podria ser la gran novetat del Barça a Mallorca. Tornaria 5 setmanes després de luxar-se el colze. L'equip vol refer-se de la derrota a Glasgow i mantenir-se al capdavant de la Lliga.

TRET DE SORTIDA PEL 25 N: Entre la independència, les polítiques socials i la unitat d'Espanya

Amb l'inici oficial de la campanya electoral, els partits ja demanen directament el vot. CiU ho fa, fins i tot, als qui mai els han votat pel moment excepcional, diuen, que estem vivint... El PSC diu que l'independentisme és una cortina de fum i se centra en la reactivació l'econòmica... El PP llença un missatge d'unitat i assegura que és l'únic vot útil... Esquerra aposta per l'estat propi i d'esquerres i Iniciativa per les alternatives a la política d'austeritat... L'objectiu de Solidaritat és la Indpendència pel 2014 i el de Ciutadans, la defensa de la unitat d'espanya i de la constitució.

Entre la independència, les polítiques socials i la unitat d'Espanya. TRET DE SORTIDA.

Iberia anuncia un ERO. AFECTARÀ 4.500 TREBALLADORS.

Es queden a casa. NO ELS DESNONEN A CANVI D'UN LLOGUER.

Avantatges de la llet materna. AUGMENTA LA DONACIÓ ALTRUISTA.

Puyol, a punt. EL BARÇA VISITA DEMÀ EL MALLORCA.

Programa especial Inici de campanya de les eleccions catalanes

Comença la campanya electoral per les eleccions del 25 de novembre del 2012. Seràn les dècenes eleccions autonòmiques de sel 1980. Artur mas, el candidat de CiU insisteix en un missatge soberanista, mentres el PP demana el vot per frenar l'indepndetisme. El PSC fuig del debat soberanista . També es dona pas els actes de CV-EUiA, ERC, Solidaritat i Ciutadans.

Avui hem vist ja com preparaven les urnes on, en una mica més de dues setmanes, podrem votar els catalans. I és que aquesta mitjanit comença una campanya electoral que, per com s'han desemvolupat els esdeveniments, té una trascendència que fa que no nomès Espanya sino tot Europa estigui pendent d'aquests comicis. Com és habitual, a les dotze de la nit en punt, tret de sortida a la campanya del 25N.

Convergència i Unió tindria majoria absoluta segons el Centre d'Estudis d'Opinió i no hi arribaria segons el CiS. Els dos estudis donen una devallada del PSC i posibles pujades del PP, Esquerra i Ciutadans. Iniciativa no variaria, Solidaritat podria quedar fora del parlament i les cup entrar.hi.

Tanquen una escola a Mataró en detectar-hi aluminosi i pasen les clases a un pavelló poliesportiu. A Barcelona denuncien que hi ha un miler de famílies dels barris del Besòs i la Trinitat que viuen en vivendes apuntalades degut a aquesta patologia estructural.

Comissions Obreres i UGT anuncien una manifestació sense precedents com a clausura de la vaga del 14 de novembre. Ambdòs sindicats tornen a reivindicar que el govern faci un referèndum sobre les retallades.

El Barça ha tornat aquest migdia de Glasgow, on ahir va desaprofitar la primera oportunitat de classificar-se pels vuitens de final de la Champions. Els blaugrana van perdre per 2 a 1 amb un Celtic molt defensiu, però continúen líders de grup i depenent d'ells mateixos.

La publicació de les enquestes coïncideix amb els preparatius finals de cara a l'arrencada de la campanya electoral, que comença aquesta mitjanit... Els candidats aprofiten els últims actes: uns a favor del procés sobiranista, altres en contra i alguns mirant d'introduïr a l'agenda les retallades socials.

IAG LLENÇA L'OPA SOBRE VUELING

El grup controlaria el 54,15% del capital, valorat en 113,4 milions

ESCOLA DESALLOTJADA A MATARÓ

Té aluminosi i els alumnes acabaran el curs en un altre centre

El Barça va encaixar anit a Glasgow la primera derrota de la temporada a la Lliga de Campions. Malgrat això, els blaugranes continuen depenent d'ells mateixos per passar a vuitens de final.

RAL·LI CATALUNYA

El campió del món Sebastien Loeb afronta l'última presència a Catalunya

Convergència i Unió guanyaria les eleccions al Parlament de molt, segons les enquestes del CIS i del CEO. Ara bé, mentre el centre d'estudis d'opinió li atorga una majoria absoluta d'entre 69 i 71 escons, el CIS retalla l'avantatge fins a 7 escons.... El PSC en perdria entre 9 i 13, cosa que situaria el PP com a segona força. Esquerra en guanyaria entre 4 i 7 i Iniciativa es quedaria amb 10 o 11. Ciutadans doblaria resultats i Solidaritat podria quedar fora.

CiU arrenca campanya a un pavelló de la Fira de Montjuïc. El PSC tria Terrassa, d'on el candidat Pere Navarro encara és alcalde... igual que Oriol Junqueras, a Sant Vicens dels Horts....El PP escull Castelldefels, ciutat on governa. Iniciativa també dona al tret de sortida al Baix Llobregat, a Cornellá. Solidaritat ho farà en un cinema de Barcelona i Ciutadans en un hotel de la Plaça d'Espanya.

L'aluminosi obliga L'Ajuntament de Mataró a tancar una escola i a fer les classes de manera provisional a un pavelló poliesportiu. A Barcelona, més d'un miler de famílies viuen entre bigues apuntalades i bastides a causa de l'aluminosi. Els veïns denuncien que la crisi econòmica ha paralitzat les ajudes per la rehabilitació. Generalitat i Ajuntament ho neguen.

Un estudi de la Fundació Bofill qüestiona que la jornada intensiva a escoles i instituts serveixi per millorar els resultats acadèmics. A més racomana que de moment, NO s'apliqui a la primària. A Catalunya el 70% dels intituts de secundària fan jornada compactada i 6 escoles participen en una prova pilot a la primària.

El Barça pateix a Glasgow la primera derrota de la temporada a la Champions davant del Cèltic... Els escocesos van aprofitar les dues úniques ocasions de gol de què van disposar. Els blaugrana, en canvi, no van afinar la punteria fins al gol de Messi, ja amb el temps complert.

Majoria absoluta per CiU, segons el CEO. SENSE MAJORIA, SEGONS EL CIS.

Compte enrere pel 25-N. ARRENCA LA CAMPANYA ELECTORAL.

Vides esquerdades per l'aluminosi. UN MILER DE VEÏNS AFECTATS A BARCELONA.

Jornada intensiva. UN ESTUDI LA QÜESTIONA A L'EDUCACIÓ.

Estavellats contra el mur. EL BARÇA PERD 2-1 CONTRA EL CELTIC.

Artur Mas no descarta tornar a convocar eleccions si no pot celebrar la consulta sobre l' autodeterminació...És un dels punts dels full de ruta sobiranista que avui ha detallat a Brussel·les... La vigilia de l'inici de la campanya electoral, el president de la Generalitat i candidat de CiU ha exposat el seu projecte davant dels grups d'opinió de la capital europea .... Mas ha aprofitat el viatge per reivindicar la vocació europeista dels catalans i per demanar a Europa que NO falli a Catalunya.

Govern central i PSOE acorden reformar urgentment la llei per parar l'onada creixent de desnonaments. La pressió social els ha obligat a buscar solucions perquè no perdin la casa els que no poden pagar la hipoteca.

Neixen per primer cop al món uns bessons sense el gen que els predisposava a patir càncer de còlon hereditari. Ho han aconseguit investigadors de l'Hospital de Sant Pau, la Universitat autònoma i de la fundació Puigvert.

La familia i internet són els factors que més pesen a l'hora de triar estudis. Ho diu un informe encarregat per la Generalitat i fet entre alumnes d'ESU i de Batxillerat. Només una quarta part dels estudiants opten per matèries científiques perquè la resta les troben molt difícils.

El Barça vol aconseguir aquest vespre una victòria a Celtic Park per sentenciar el pas als vuitens de final de la Champions. Els blaugrana fins i tot poden assegurar-se la primera plaça si guanyen i l'Spartak no ho fa davant el Benfica. Piqué seurà inicialment a la banqueta i a l'eix de la defensa hi haurà Bartra.

I el nostre company Jordi Hurtado, presentador del concurs " Saber y Ganar" de Televisió Espanyola, ha estat guardonat amb un dels Premis Ondas 2012. El jurat en destaca la llarga trajectòria i l'èxit d'audiència. Altres premiats d'aquesta casa són Anne Igartiburu, la sèrie històrica Isabel i el programa de RNE, "Carne Cruda".

ARTUR MAS A BRUSSEL·LES

El president demana a Europa que no defraudi a Catalunya

ELECCIONS ALS EUA

A Espanya hi viuen 20.000 nordamericans

COP AL TRÀFIC DE MARIHUANA

La guàrdia civil desmantella tres centres de cultiu i confisca 3.000 plantes

Una victòria del Barça avui al camp del Celtic de Glasgow combinada amb una derrota de l'Spartak de Moscou davant del Benfica classificaria matemàticament els blau-grana per als vuitens de final de la Champions, i ja com a primers de grup.... El dubte del partit d'avui és Gerard Piqué. Ens ho explica la Noemí Mancebo, des de Glasgow.

SANT ADRIÀ DE BESÒS, AVUI

Pochettino considera fonamental guanyar dissabte a l'Osasuna

FESTIVAL CINEMA DE MUNTANYA

A Torelló, del 16 al 25 de novembre es projectaran 1279 minuts d'imatges

Artur Mas no descarta convocar unes noves eleccions si no aconsegueix fer la consulta sobiranista al poble de Catalunya per altres vies legals. Diu que res no impedeix que, en últim moment, unes eleccions es converteixin en un referendum. Mas és avui a Brussel.les on en aquests moments (o acaba de pronunciar) pronuncia una conferència amb el títol "destí Europa: el futur de Catalunya dins la Unió Europea".

Llarga nit pels 20 mil nord-americans que viuen a Espanya, molts dels quals a Barcelona. Molts s'han reunit per seguir la jornada electoral que ha donat la victòria a Barack Obama per segona vegada. Obama serà president dels Estats Units quatre anys més amb 332 vots electorals, 126 més dels que ha acondeguit el repubicà Romney.

Neixen per primer cop al món uns bessons sense els gens que els predisposava a patir càncer de còlon hereditari. Ho han aconseguit investigadors de l'Hospital de Sant Pau, la Universitat autònoma i de la fundació Puigvert. Ha estat gràcies a una nova tècnica genètica de diagnòstic preimplantacional.

La Guàrdia Civil desarticula a Sentmenat el centre de cultiu de marihuana més gran i sofisticat de l'Estat. En l'operació, en què també s'han desmantellat dues plantacions a Esparreguera i Olivelles, s'han confiscat prop de 3mil plantes i material valorat en més de 2 milions d'euros. Hi ha 2 detinguts i 14 imputats.

El Barça vol sentenciar el seu pas als vuitens de final de la Lliga de Campions guanyant avui al camp del Celtic de Glasgow. Fins i tot seria primer de grup si el Benfica derrota l'Spartak. La presència de Piqué és la gran incògnita d'un Barça que ha aprofitat per difondre catalanisme i barcelonisme a Escòcia.