Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els advocats presentaran dilluns als jutjats de primera instància de tot Espanya un escrit demanant que es paralitzin tots els procediments de desnonament en marxa. Segons diversos col·lectius, les mesures aprovades ahir són insuficients per frenar el problema. Avui mateix el ministre d'exteriors, José Manuel García Margallo, reconeixia que en la negociació sobre el decret llei s'hauria d'haver anat una mica més enllà.

El conseller d'economia de la Generalitat reclama que el dèficit autonòmic per l'any que ve passi del 0'7 al 2%. Mas-Colell diu que si la Unió Europea te una visió macro-econòmica realista ho hauria d'acceptar.

Un 43% de pacients no tenen prou informació sobre la dosi i la durada dels fàrmacs que han de prendre. La societat espanyola de farmàcia reclama que s'eviti als farmacèutics les tasques burocràtiques perquè es puguin dedicar més a assessorar els pacients.

Un de cada 10 nens nascuts a Catalunya és prematur. L'endarreriment de la maternitat i les tècniques de reproducció assistida són algunes de les causes que ho expliquen. La xifra s'ha doblat respecte fa 10 anys.

David Ferrer ha donat el primer punt a Espanya a la final de la Copa Davis després de derrotar al txec Radeck Stepánek. L'alacantí s'ha imposat en 3 sets malgrat que el partit ha estat força igualat. Ara Nicolás Almagro lluita pel segon punt contra el número u txec Thomas Berdych.

Avui entren en vigor les mesures urgents aprovades pel Consell de Ministres per frenar els desnonaments. Unes mesures que no convencen a plataforma d'afectats ni els juristes que les consideren les consideren insuficients. El govern defensa que el decret protegeix els més vulnerables però que també s'assegura que els contractes es compleixen. Avui a Barcelona s'han lliurat 150 mil signatures per presentar una iniciativa legislativa popular que reguli la dació en pagament i ja en porten 600 mil.

A l'equador de la campanya electoral els partits ja comencen a parlar de pactes post-electorals.Convergencia creu que és difícil assolir la majoria absoluta i només descarta pactar amb el PP. També el PSC es desmarca d'un pacte cons-ti-tu-cio-nalista amb els populars. El PP diu que van ser ells qui van trencar amb CIU. Esquerra estarà amb qui vagi cap a la independència i Inciaiiva aposta per la reconstrcció de l'esquerra.

Prop de la meitat dels pacients que segueixen un tractament farmacològic no saben durant quant de temps ni la dosi que han de prendre. Per això, un 5% dels atesos a les farmàcies han de tornar al metge. Segons un estudi, la manca d'informació pot afectar l'e-fec-tivitat i la seguretat del tractament.

L'equip espanyol de tennis busca aquest cap de setmana a Praga la sisena Copa Davis en l'any del centenari de la competició. A les quatre de la tarda i en directe per La 1, l'alacantí David Ferrer obre la final contra el número 2 txec Ràdec Stepanec.

Entren en vigor avui entre les crítiques de plataformes d'afectats i juristes. MESURES ANTIDESNONAMENTS.

La campanya arriba a l'equador. ELS PARTITS JA PARLEN DE PACTES.

Tractaments farmacològics. MOLTS PACIENTS NO SABEN NI DURADA NI DOSI.

Espanya busca la sisena Davis. FERRER-STEPANEK, A LES 16H PER LA 1.

La ressaca de la vaga general ens deixa una dura polèmica sobre l'actuació dels mossos d'esquadra. El conseller d'Interior, Felip Puig, assegura que l'agressió a un menor a Tarragona va ser fortuïta i demana disculpes a la familia... Tot i això, Interior investigarà els fets. Tant el PSC com Iniciativa demanen la destitució del conseller, i el PP, Esquerra, Solidaritat i Ciutadans que comparegui per donar explicacions.

FRE ALS DESNONAMENTS

El Govern aprova les primeres mesures per fer-hi front

EURO PER RECEPTA

El Consell d'Estat considera que la taxa és inconstitucional

ALEXIS TORNA LESIONAT

Té un esquinç al turmell i estarà quatre setmanes de baixa

VOLAR SENSE RISC

El túnel de vent d'Empuriabrava s'inaugurarà el 20 de novembre

Interior obre una investigació sobre l'actuació dels mossos d'esquadra ahir a Tarragona. El Conseller d'Interior assegura que el noi de 13 anys va resultar ferit de manera fortuïta i demana disculpes a la familia.... Els incidents deixen un balanç de 30 detinguts i 21 imputats... 29 persones, 12 de les quals mossos, han necessitat assistència mèdica de diversa consideració....Els aldarulls davant la comissaria de Via Laietana han provocat l'enfrontament entre la Delegació del Govern i el Conseller d'Interior.

Els incidents d'ahir s'han colat als actes de campanya. Tota l'oposició demana que es convoqui la diputació permanent i s'obri una investigació: El PP exigeix responsabiltats perquè, segons ells, NO es van protegir totes les institucions. El PSC i Iniciativa demanen la dimissió de Felip Puig i Esquerra considera que cal aclarir els fets pel mateix prestigi dels mossos.

Les famílies que ingressin menys de 19 mil euros anuals no seran desnonades.... com a mínim durant els propers dos anys. És un dels punts que inclou el decret llei que modifica la regulació dels desnonament i que avui aprovarà el consell de ministres sense el suport del PSOE. Les plataformes d'afectats ho veuen insuficient.

L'Hospital Sant Joan de Déu engegarà un programa específic per atendre els nens immigrants amb diabetis desprès d'haver detectat que pateixen més pujades i baixades de sucre. Segons l'estudi, la situació econòmica i l'idioma dificulten el seguiment correcte del tractament.

La selecció espanyola guanya Panamá per 5 a 1 en l'últim partit de l'any. Els jugadors del Barça hi van tenir un cop més paper destacat amb Iniesta, de director de joc, i Pedro i Villa, de golejadors. I per gol espectacular, aquest de "xilena" d'Ibrahímovich. El quart del suec a Anglaterra.

Interior obre una investigació per aclarir els incidents de Tarragona. L'ENDEMÀ DELS ALDARULLS.

Reaccions dels partits. L'OPOSICIÓ DEMANA UNA INVESTIGACIÓ.

Decret llei contra els desnonaments. EL LLINDAR: 19.000 EUROS ANUALS.

Diabetis en nens immigrants. EL CONTROL ÉS INSUFICIENT.

Pedro i Villa obren el canal. LIDEREN LA GOLEJADA ESPANYOLA A PANAMÁ.

Està en marxa a Barcelona la manifestació convocada pels sindicats amb motiu de la vaga general d'aquest 14 de novembre, la segona en menys d'un any. Els sindicats diuen que han sortit al carrer un milió de persones, mentre que la Guàrdia Urbana ho rebaixa a 110.000.

Les aturades d'avui han afectat especialment el transport públic. Metros, trens i autobusos han reduit la seva freqüència de pas però respectant uns serveis mínims que finalitzaran d'aquí mitja hora. A l'aeroport del Prat i als accessos a Barcelona també s'han notat els efectes de la vaga.

En general la jornada ha transcorregut sense gaires problemes, tot i que hi ha hagut més d'un centenar de detencions arreu de l'Estat. A Catalunya l'episodi més greu s'ha produit a Tarragona.

Barça i Espanyol s'han entrenat avui sense els seus internacionals. Aquesta tarda Messi, Mascherano han jugat l'amistós Argentina-Arabia Saudita, que ha acabat amb empat a zero. I a 2/4 d'11, per la 1, Panamà-Espanya.

És 14 de novembre dia de vaga general a tot l'Estat, la segona de l'any contra les polítiques d'austeritat del govern... una aturada que es fa simultàniament a 23 paísos europeus....Els sindicats parlen de seguiment massiu, d'un 85%, mentre el govern central en rebaixa la incidència i diu que el consum energètic és major que en la convocatòria anterior....La Generalitat parla d'un seguiment del 25%. Les afectacions més importants han estat en el transport públic i en el trànsit per carretera sobretot al accesos a Barcelona i polígons industrials.

Segons la confederació de comerç de catalunya, han tancat entre un 25 i un 30% dels comerços, tot i que molts treballen a l'interior dels negocis, davant la presència de piquets. On més s'ha notat la vaga, però, ha estat al centre de Barcelona. A la Ronda Sant Pere o plaça Catalunya, a establiments com al Corte Inglés, hi ha hagut una forta presència dels Mossos d'Esquadra. Els sindicats han escridassat als treballadors i s'han fet quatre detencions per trencar aparadors.

El govern de la Generalitat destaca la normalitat durant les primeres hores de vaga... El govern central també parla de normalitat. El ministre d'economia defensa les mesures del govern per reduir el dèficit i creu que la vaga no ajuda.

La selecció espanyola tanca avui un altre any d'èxit amb un amistós a Panamà... Vicente del Bosque ha sortit al pas de les crítiques que ha rebut la Federació pel partit i ha dit que s'ho prenen com si fos un compromís oficial. Ho podreu veure a dos quarts d'onze de la nit per La 1.

D'aquí 4 hores comença la segona vaga general que es convoca a Espanya en menys d'un any. Els sindicats volen paralitzar el país per fer rectificar al govern la seva política de retallades socials. Demà, doncs, cal preveure un dia complicat per tots aquells que hagin de moure's en transport públic, que hagin d'anar a hospitals o que hagin de fer gestions en organismes i dependències de l'administració.

El Govern del PP torna a reunir-se amb el PSOE per negociar mesures sobre els desnonaments. El llindar d'ingresos familiars per NO ser desnonat podria estar en els 20 mil euros anuals. Però el desacord continua en la reforma de la llei.

Catalunya tanca el mes d'octubre com la comunitat on la vida és més cara. L'índex interanual de preus al consum s'ha situat en el 4'2 per cent, set dècimes per sobre de la mitjana espanyola.

Semàfors amb tecnologia bluethooth per donar prioritat a invidents i ambulàncies, o robots que fan d'informadors i assistents. Fins diumenge el congrés Smart city, a Barcelona, ens mostra com seran les ciutats del futur.

Mauricio Pochettino seguirà al capdavant de l'Espanyol. El conseller delegat i candidat a la presidència, Joan Collet, li ha mostrat la seva confiança en la reunió que han matingut avui. El tècnic blanquiblau té també el suport de la plantilla i de l'altre candidat amb opcions de ser president, Sergio Oliveró.