Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Junqueras contra la rebaixa d'impostos als casinos per facilitar el Barcelona World. MÉS DIFERÈNCIES CIU-ERC.

Esfondrament a Lleida. HI HAVIA 4 OKUPES QUE HAN SORTIT ABANS.

Prevenir els problemes d'oïda. MÉS PROTECCIÓ ALS CONCERTS I FESTIVALS.

Preparant Sant Joan. 1.000 PUNTS DE VENDA DE PETARDS.

Exhibició de la selecció. EL GIRONA LLUITARÀ PER L'ASCENS.

Un 40 per cent de les empreses del sector hostaler tenen treballadors irregulars. Ho ha dit a TVE el director general de la inspecció de treball, José Ignacio Sacristán. L'inspecció ha intensificat las visites als centres de treball buscant el possible frau i de moment n'ha detectat un 23 %.

El Fiscal general de l'Estat, respon al president Artur Mas i afirma que l'acusació de la Fiscalia Anticorrupcio a Convergència Democràtica d'haver rebut 6,6 milions en comissions és molt sòlida. Tot i que respecta la presumpció d'innocència, Eduardo Torres-Dulce diu que tenen proves suficients i que el cas s'ha de dirimir als tribunals.

Milers de persones s'afegeixen desde Barcelona a les manifestacions convocades a 50 ciutats espanyoles contra les polítiques d'austeritat. Les movilitzacions les han convocat els principals sindicats i a Barcelona han reclamat una moratòria en el pagament del deute de la Generalitat per tal de preservar les prestacions socials.

El sol i les ltemperatures altes que omplen les platges aquest cap de setmana han arribat tard segons els comerciants. La venda de productes d'estiu s'ha endarrerit i ha afectat sobretot les botigues de roba que han venut la meitad quer l'any passat i han acumulat stocks. També ha afectat a les reserves d'hotels.

El Barça de bàsquet juga a les 7 de la tarda per la u de Televisió Espanyola el quart partit de la final de la Lliga Endesa contra el Madrid amb la necessitat de no perdre si vol seguir somiant amb el títol. Mentre, a Girona confien en eliminar l'Alcorcón per seguir aspirant a ser a Primera Divisió la temporada que ve.

Mariano Rajoy anuncia més reformes estructurals i avança que el crédit tornarà a fluir per a les empreses i demana al BCE un paper més actiu en aquest sentit.

Artur Mas sosté que l'informe de la fiscalia sobre cobraments de Convergència a través del Palau de la Música no es basa en proves sino en suposicions. El president de la Generalitat ha dit que està disposat a donar totes les explicacions davant el Parlament.

Arrenca la temporada de platges amb milers de banyistes a les costes aprofitant el bon temps i amb tots els serveis a peu de sorra, incloent , des de aquest cap de setmana, els equips de socorristes. Les platges metropolitanes podrien superar l'afluència de l'any passat i arribar als 9 milions de banyistes, segons les previsions de la secció de platges de l'àrea metropolitana.

Menys de la meitat dels gats i gossos que s'abandonen a Catalunya troben una segona familia d'adopció. Més de 20.000 cada any són abandonats i el problema s'agreuja a l'estiu. Ara, a més, s'afegeix el finançament de les entitats protectores i els últims temps quatre han hagut de tancar portes.

El Barça Regal va ensopegar anit contra el Madrid. Un Madrid que en fa prou amb guanyar demà per fer-se amb la Lliga... Els de Xavi Pascual estan obligats a vèncer els dos partits que queden si volen tenir opcions d'aconseguir el títol.

Tots els partits de l'oposició exigeixen a Artur Mas que dongui explicacions immediates. El fiscal anticorrupció ha conclòs avui el seu informe sobre el cas Palau . Afirma que Convergència hauria rebut 6'6 milions d'euros en comissions de l'empresa Ferrovial a canvi d'adjudicacions d'obra pública. Una vintena de persones, entre les quals 2 extresorers i un exdiputat del partit nacionalista, haurien aprofitat el Palau de la Musica per desviar diners cap a Convergència. L'informe del fiscal parla d'una estructura que defineix com un autèntic pacte criminal.

Els populars catalans posen en marxa una campanya per refutar les afirmacions dels partits nacionalistes. Amb el lema "Dret a Saber", el PP diu que vol combatre amb dades el pensament únic, que al seu parer, pretenen imposar Esquerra i CiU.

El consell de ministres aprova un reglament per unificar l'acció a l'estranger de les comunitats autònomes. El ministre García Margallo diu que es tracta que Espanya actuï al món com una orquestra i no com a solistes desafinats.

Investigadors de l'Hospital Germans Tries i Pujol identifiquen uns anticossos lligats a malalties reumàtiques que poden influir en bloqueijos del cor. Un tractament farmacològic podria evitar haver d'implantar marcapassos a aquests pacients.

I d'aquí un parell d'hores per La 1 de Televisió Espanyola, Barça Regal i Reial Madrid busquen agafar avantatge en la final de la Lliga ACB... Després de empatar la sèrie a Madrid, els blaugrana volen aprofitar el factor pista per sentenciar el títol diumenge.

El Fiscal del cas Palau conclou que Convergència Democràtica hauria rebut comissions il·legals a canvi d'adjudicacions d'obres. Segons l'informe del fiscal, Millet i Montull haurien actuat d'intermediaris utilitzant l'estructura financera del Palau de la Música. Convergència, però, ho nega tot.

I avui Pere Navarro ha matisat la seva proposta sobre els concerts econòmics. El líder del PSC assegura que NO vol perjudicar bascos i navarresos però creu que les quotes que aporten no són prou solidàries

CONSELL DE MINISTRES

Llum verda a la llei d'Acció Exterior per unificar l'actuació a l'estranger

EXÀMENS DE SELECTIVITAT

El Consell Interuniversitari obre un expedient per aclarir les incidències

ASSENTAMENT A BARCELONA

Vist per sentència el judici per desallotjar 200 persones d'una nau

Barça i Madrid juguen, aquesta nit, el tercer partit de la final de la lliga ACB de Bàsquet. Els blaugrana volen aprofitar el factor pista per agafara avantatge... El partit, l'ofereix, a les 10 de la nit, aquesta cadena, la 1 de TVE.

I, en futbol, demà arrenca la Copa Confederacions amb el partit inaugural entre el Brasil i el Japó... La selecció espanyola hi debutarà diumenge... Mentre, LEO MESSI és a Guatemala on l'han defensat de l'acusació d'evasió d'impostos.

FESTIVAL SÓNAR

14.000 persones van ballar anit amb els Pet Shop Boys

Malgrat l'allau de crítiques que ha rebut des del País Basc, Navarra i, també, des del seu partit, Pere Navarro manté la proposta d'eliminar el pacte fiscal... Malgrat tot, ha dit que ell parla de reformular la forma de calcular la quantitat de diners que aporten a l'Estat per garantir un repartiment més solidari. Des del PSOE, insisteixen en que no comparteixen aquesta petició i el líder extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha dit que els socialistes s'haurien de presentar al marge del PSC a Catalunya.

Universitats obre un expedient informatiu per estudiar els errors a les proves de selectivitat d'aquest any; com l'equivocació a l'examen de matemàtiques o alguna falta ortogràfica.

Investigadors del Trias i Pujol aconsegueixen evitar implantar marcapassos en cors afectats per determinats tipus de bloquejos que produeixen desmais o, fins i tot, la mort. La clau està en relacionar aquestes patologies amb anticossos del reuma.

Barcelona prohibeix les botigues d'alimentació que obren les 24 hores, a partir d'aquest cap de setmana, i hauran de tancar entre les 11 de la nit i les 7 del matí. L'ajuntament considera que provoquen més soroll al carrer i certs conflictes de convivència.

Barça Regal i Reial Madrid juguen, aquesta nit, al Palau Blaugrana, el tercer partit de la final de la Lliga ACB... Amb la sèrie igualada a una victòria, l'equip de Xavi Pascual busca una victòria que li doni avantatge per intentar sentenciar el títol diumenge. El clàssic, a les 10 de la nit, per La 1 de Televisió Espanyola.

Navarro manté que cal eliminar-lo mentre creixen les crítiques des del PSOE. EL PACTE FISCAL A DEBAT.

Selectivitat polèmica. UNIVERSITATS INVESTIGA LES PROVES.

Evitar el marcapassos. EL REUMA I EL BLOQUEIG DEL COR.

S'ha de tancar a les 11. BARCELONA PROHIBEIX OBRIR 24 HORES.

Tercer clàssic al Palau. EL BARÇA VOL AGAFAR AVANTATGE A LA FINAL.

Aquesta edició vol anar més enllà de l'art i la música. CAP DE SETMANA SÓNAR.

Una altra vegada. Pere Navarro ha obert la caixa dels trons en proposar que s'eliminin els concerts econòmics del País Basc i Navarra. Les reaccions de la classe política d'aquestes comunitats han estat airades. El govern basc li ha exigit una rectificació i el PSOE tampoc comparteix la proposta. En canvi, el primer secretari del PSC considera que el regim econòmic especial és un privilegi que no tindria sentit en una reforma constitucional que pretengués ser justa.

La decisió del BBVA de deixar d'aplicar les clàusules sòl a les seves hipoteques podria estendre's a altres entitats. Una sentència del Suprem va declarar nul·les aquestes clàusules quan havien estat incloses en el contracte hipotecari sense transparència.

El dia 28 es coneixeran les notes de les proves de la selectivitat d'enguany. Els 30 mil estudiants que s'hi han presentat han acabat aquesta tarda els últims examens.

Les terres de l'Ebre estan tranquil·les davant l'arribada del cabal d'aigua procedent de les crescudes de la part alta del riu. No descarten que s'inundi algun camp de conreu, però creuen que els embassaments de mequinença i ribarroja absorbiran la crescuda.

Balanç positiu de Sandro Rosell de la temporada que acaba, amb 30 milions d'euros de superàvit. Felicita l'equip per guanyar una lliga superant la malaltia de Tito Vilanova i recorda a Mourinho que l'hegemonia del Barça dura ja 5 anys. Rosell també diu que Messi està tranquil davant l'acusació de frau fiscal i que no dubta de la seva innocència.

  • Pere Navarro proposa eliminar els concerts econòmics basc i navarrès perquè els considera un privilegi. Des de les dues comunitats li demanen que rectifiqui i recorden que és un dret recollit a la Constitució. La proposta de Navarro no ha trigat a ser desqualificada pels partits de les dues comunitats i, també, pel PSOE.
  • L'agència de detectius Mètodo 3 hauria espiat Sandro Rosell per encàrrec del Barça, l'any 2008. Els advocats de l'actual president blaugrana podrien emprendre accions legals després d'analitzar la documentació incautada.
  • El conseller d'Economia ha parlat, a Ràdio 4 de l'acord per recuperar l'impost de successions. La moció, que s'aprovarà la setmana vinent al Parlament, evidencia que l'acord de governabilitat entre CiU i Esquerra està vigent
  • L'empresa catalana DESIGUAL ha inaugurat la seva nova central mundial, a Barcelona.
  • Els efectes de la crescuda del riu Ebre per les fortes pluges al nord d'Espanya han arribat avui a Catalunya, als embassaments de Riba-Roja i Mequinensa... Aquí, no s'espera que provoqui gaires problemes
  • L'actualitat esportiva continua centrada en la demanda per presumpta evasió d'impostos de Leo Messi. Els experts coincideixen que, si es demostra que és culpable, el cas es podria resoldre amb una sanció econòmica.
  • Joan Verdú marxa de l'Espanyol. Posa fi a 4 anys a l'Espanyol perquè no se sent prou valorat. El migcampista barceloní no ha acceptat l'última oferta de renovació del club i, ara, estudiarà altres propostes.
  • 800 milions de persones al món tenen dificultats per accedir a l'aigua potable. 300 viuen a l'Àfrica subsahariana. És el que recull l'exposició "Dones d'aigua" que, a través de les fotografies de Tomàs Abella, vol que prenguem consciència d'aquesta realitat
  • Pere Navarro torna a sacsejar el debat polític al proposar l'eliminació del concert econòmic del País Basc i Navarra. Pel líder del PSC és un model de finançament que implica un privilegi que no cabria en una reforma constitucional. Des de les dues comunitats ja li han demanat una rectificació i li recorden que no és cap privilegi sino un dret reconegut per la Constitució. També la número 2 del PSOE, Elena Valenciano, ha dit que no està d'acord amb Navarro.

    L'argentí manté la seva agenda amb la seva selecció després de conèixer que la fiscalia l'investiga per una presumpta evasió d'impostos. Una notícia que trascendeix l'àmbit esportiu: el govern espanyol i els grups polítics han recordat que la llei és igual per tothom i, també, la presumpció d'innocència.

    La plantada de Convergencia i Unió, el PNB i els grups d'esquerra obliga a suspendre la reunió que el PP i el PSOE havien previst per ampliar l'acord sobre la posició espanyola al proper Consell Europeu. Els nacionalistes catalans no descarten sumar-s'hi més endavant.

    Satisfacció entre els clients del BBVA després que l'entitat hagi decidit acabar amb la clàusula terra que aplicava a mig milió d'hipoteques. Ara lamenten que no tingui efectes retroactius i que només s'apliqui des del 9 de maig.

    Navarro demana la seva eliminació, País Basc i Navarra li recorden que no és un dret. DEBAT SOBRE EL CONCERT ECONÒMIC.

    Segueix amb la seva selecció, el cas entra al debat polític. LA INVESTIGACIÓ A LEO MESSI.

    No aconsegueixen més suports. CIU NO DESCARTA SUMAR-S'HI MÉS ENDAVANT.

    Adéu a la clàusula terra. LAMENTEN NO RECUPERAR TOTS ELS DINERS.

    Comença el Sónar. CELEBRA EL SEU VINTÈ ANIVERSARI.

    La Fiscalia de delictes econòmics acusa Messi de defraudar 4 milions d'euros. Avui el fiscal ha presentat una querella contra el "crack" argentí i el seu pare per haver comès un presumpte frau en la declaració de la renda. Segons l'escrit de la fiscalia, el jugador del Barça hauria deixat de declarar els guanys obtinguts en concepte dels drets d'imatge durant els anys 2007, 2008 i 2009.

    Els antidisturbis dels mossos d'Esquadra faran servir canons d'aigua per dissoldre manifestacions violentes. Ho ha anunciat avui el Director general de la policia catalana que també ha explicat que els agents no renunciaran a utilitzar pilotes de goma.

    La policia nacional deté a Barcelona 5 presumptes jihadistes d'origen tunisià. Se'ls acusa d'enaltiment del terrorisme per haver difós, a través d'internet, vídeos, fotografies i material relacionat amb Al-Qaeda.

    Mariano Rajoy afirma que no pensa apujar l'IVA ni allargar l'edat de la jubilació. El president espanyol diu que el govern treballa per garantir el sistema de pensions i que, si pot , les apujarà.

    El Barça es fa amb el factor pista a la final de la Lliga després d'una treballada victòria a Madrid. L'equip de Xavi Pascual té ara dues oportunitats al Palau per aconseguir el seu tercer títol seguit. Lorbek, que va patir un traumatisme cranioencefàlic, és dubte pel partit de divendres.

    Operació antiterrorista

    Cinc detinguts a Barcelona en una operació policial contra el terrorisme islamista. Els detinguts, estan acusats d'enaltir el terrorisme per la difusió a internet de material relacionat amb Al-Qaeda.

    Canons d'aigua pels antiavalots

    els mossos utilitzaran també canons d'aigua per dispersar manifestacions... sense renunciar a les pilotes de goma. El director general de la policia afirma al Parlament que no es pot desarmar els agents.

    Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra continuaran fent servir pilotes de goma per dissoldre manifestacions violentes... I, hi afegiran canons d'aigua. Ho ha anunciat el director general de la policia catalana, a la comissió d'ordre públic del Parlament.

    CONFLICTE A SANT PAU

    Els treballadors podrien demandar el conseller de Salut per coaccions

    El comitè d'empresa de l'hospital de SANT PAU no descarta demandar el conseller de Salut per coaccions i amenaces per dir que el centre podria tancar si els treballadors no s'arromangaven.

    Els treballadors denuncien que els problemes de l'hospital tenen a veure amb un finançament deficient i que volen fer passar les causes per un conflicte laboral. És la primera valoració del comitè de Sant Pau després de la dimissió tots els membres de la Fundació i de l'anunci del concurs de creditors. El comitè d'empresa assegura que els problemes són d'origen polític i no sanitari.

    PRESUMPTES ABUSOS

    Acusen el tresorer de la Creu Roja de Banyoles d'abusar de tres joves

    El tresorer de la Creu Roja de Banyoles ha passat avui a disposició judicial a l'Audiència de Girona per declarar sobre presumptes abusos sexuals a usuaris d'aquesta entitat.

    Els Mossos el van detenir dilluns arran de la denúncia que van posar tres nois, tots ells majors d'edat. Els denunciants asseguren que el tresorer els ajudava a trobar feina i, a canvi, els feia anar a casa seva on presumptament els tocava i es dutxava amb ells.

    QUERELLA CONTRA MESSI

    La notícia es coneixia fa un parell d'hores.. La Fiscalia de delictes econòmics de Barcelona ha presentat una querella contra Leo Messi i el seu pare, Jorge Messi.

    La Fiscalía els acusa de defraudar a l'Hisenda Pública per amagar més de 4 milions d'euros d'ingressos per drets d'imatge durant 3 anys, entre el 2007 i el 2009. La demanda parla d'ingressos d'alguns acords comercials amb marques de les que Messi n'és imatge. Els acusen de desviar aquests ingressos a societats que es troben en paradisos fiscals.

    FINAL DE LA LLIGA DE BÀSQUET

    El BARÇA REGAL va igualar a 1 la final de la Lliga de bàsquet després de guanyar el Reial Madrid d'1 punt, per 71 a 72, en un final d'infart..... Ara, la sèrie, es trasllada al PALAU, on el BARÇA podria PRO-CLA-MAR-SE campió.

    EL GIRONA, PER L'ASCENS A PRIMERA

    I en futbol, el GIRONA juga avui la primera de les 4 finals per l'ascens a primera.... Visiten l'ALCORCÓN en el partit d'anada del play-off i el club ha fet un esforç perquè l'equip no estigui sol a Madrid.

    EL CAPITÁN TRUENO

    Il·lustracions d'Antonio Bernal a la galeria Sicoris, fins el 31 de juliol

    Les aventures del capitan Trueno van servir d'entreteniment a molts lectors. Les històries escrites per Victor Mora cobraven vida amb les il.lustracions de diversos dibuixants, entre ells Antonio Bernal. Ara, una exposició reuneix els originals que va dibuixar per a les portades, amb el capità, els seus amics Goliath, la princesa Sigrid o el jove Crispín, i també els personatges amb què havia de lluitar.

    Cinc detinguts a Barcelona per la seva presumpta vinculació amb el terrorisme jihadista... La Policia Nacional ha desplegat un ampli dispositiu, de matinada, a diversos punts de la ciutat. Els acusen d'enaltiment del terrorisme per haver difós, a través d'internet, vídeos, fotografies i material relacionat amb la xarxa d'Al-Qaeda... El ministre de l'Interior ha dit que l'operació s'emmarca en l'obligació que tenen els governs de neutralitzar aquest tipus d'amenaces.

    El líder de la banda del Casuals, condemnat a 12 anys de presó pels delictes de lesions i associació il.lícita. La sentència absol 2 dels acusats i condemna als 26 restants, a penes de fins a 8 anys.

    Duran i Lleida nega que Artur Mas hagi rectificat al plantejar l'ajornament de la celebració d'una consulta fins al final de la legislatura. Pel PP el president manté els seus objectius i aconsella a Unió separar-se de Convergència per no enfonsar-se.

    La sega del cereal ha començat al Segrià... Els agricultors esperen que sigui una molt bona collita que a tot Catalunya podria arribar a ser un 10% més que l'any passat.

    El Barça Regal es fa amb el factor pista a la final de la Lliga ACB després d'una treballada victòria, a Madrid, per només un punt de diferència. Els blaugrana van anar tot el partit a remolc però, a l'últim quart, van remuntar 14 punts i es van endur la victòria amb un altre final polèmic.

    I també serem amb els prop de 500 aficionats del Girona que, aquest migdia, han sortit cap a Alcorcón, on l'equip gironí té la primera final en el seu camí cap a l'ascens a Primera. El club ha pagat l'entrada a 300 aficionats i ha fletat un AVE amb bitllets a 10 euros perquè el Girona no estigui sol en el somni de l'ascens.

    5 detinguts per difondre material jihadista i enaltir el terrorisme a la xarxa. OPERACIÓ ANTITERRORISTA .

    12 anys pel líder dels Casuals. 26 CONDEMANTS MÉS I 2 ABSOLTS.

    Duran nega una rectificació. EL PP DIU A UNIÓ QUE DEIXI CONVERGÈNCIA.

    Una bona collita de cereals. PODRIA INCREMENTAR-SE UN 10%.

    Victòria d'orgull. EL BARÇA GUANYA 71-72 A MADRID.

    Uns 500 afeccionats del Girona estaran amb l'equip a Alcorcón. SOMIEN AMB L'ASCENS A PRIMERA.