Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Primera gran onada de calor de l'estiu. Les comarques de la Plana de Ponent i les de la Catalunya Central són les que tenen un risc d'incendi més elevat. Al litoral, aquest primer diumenge de ple estiu ens deixa aquestes imatges de les platges plenes de banyistes, refugiant-se de la calor.

Oriol Junqueras clausura a l'Hospitalet de LLobregat la Conferencia Nacional per a la República Catalana amb una crida a fer bé i amb decisió totes les passes cap a la consulta pel dret a decidir. Junqueras ha recordat que cal buscar una data propera i una pregunta clara ja que Catalunya, diu, s'hi juga molt en el resultat, però també en la convocatòtria de la consulta.

Música per millorar el procés de la fecundació in vitro. Son les técniques que estudia i que posa en pràctica una clínica catalana. Una de les novetats en el camp de la reproducció assistida a la que recorren moltes dones que tenen problemes per tenir fills. A Espanya una de cada cinc dones.

A un any de la nova reforma laboral aprovada pel govern Rajoy, patronal i sindicats en fan balanç. Un dels aspectes polèmics és el dels convenis col·lectius que s'anul·laran quan no hi hagi acord entre les parts i es passarà al conveni superior del sector o a l'estatut dels treballadors.

Al Tour de França es disputa avui la segona i última etapa dels Pirineus. Després del cop d'efecte protagonitzat ahir per Chris Froome, els corredors afronten un traçat curt però difícil, en que hauran de pujar cinc ports de muntanya.

ERC aprova la ponència política que marca l' estratègia que seguiran en la ruta sobiranista i avancen que faran "el necessari" per a que es reconegui "el dret a decidir". Desde Unió Democràtica recorden que acompanyaran el procés justament fins a la consulta, pero apunten que el projecte final dels democratacristians pot ser un altre.

Han calgut dos anys de treball i molta imaginació, però l'esforç d'una empresa catalana dedicada als videojocs ja s'ha traduït en un èxit, amb milers de visites i comentaris a internet. El personatge d'un lladregot simpàtic i amb sentit de la justícia els ha valgut un contracte per comercialitzar-lo amb la una de les grans marques d'aquesta indústria.

Els concerts dels grans festivals de l'estiu omplen de música els escenaris de Barcelona. Al festival Cruïlla, al Parc del Fórum, la primera nit va reunir primeres figures de cartell com el cantautor novaiorquès Rufus Wainwright i el pop britànic de Suede. I al festival dels jardins de Pedralbes el retorn a Barcelona de la diva pop nordamericana Lana del Rey, un any després de la seva actuació al Sonar.

El president Mas ha defensat avui la consulta sobiranista... fins aquí res de nou. Però ha obert la porta a consultar, també, qualsevol proposta atractiva -ha dit- que faci el govern espanyol sobre un nou finançament. Tot i que no creu que hi hagi possibilitats que l'Estat accepti un concert o un pacte fiscal. Segons Mas una decisió d'aquesta magnitud no pot ser només una negociació entre 2 presidents sinó que ha de comptar amb el suport de la majoria social.

La majoria dels més de 3000 estudiants que avui han repetit l'examen de matemàtiques de la selectivitat l'han trobat més fàcil que no pas l'anterior. Segons Universitats, 7 de cada 10 alumnes que s'han tornat a presentar volien pujar la nota.

Govern i ecologistes s'oposen frontalment al nou Pla Hidrològic de l'Ebre que impulsa el ministeri. El conseller Vila assegura que posa en risc el Delta i adverteix que, si tira endavant, el portarà a Europa. Els regants, que van votar a favor, acusen la Generalitat de falta de sensibilitat.

L'ajuntament de Barcelona comença a mesurar les emissions de vehicles amb motor diesel, que són els que més contaminen. La campanya vol conscienciar els conductors i NO implica sancions. L'objectiu és reduir els nivells de pol·lució a la ciutat que encara superen els límits permesos per la UE.

Leo Messi es més aprop d'arribar a un acord amb Hisenda per liquidar el deute que té amb l'Administració. El davanter argentí del Barça, però, no se salvarà de comparèixer al Jutjat de Gavà el 17 de setembre, tot i que pagui els 9 milions d'euros que negocien amb la fiscalia.

Artur Mas diu que, en cas d'una proposta del Govern espanyol sobre un nou finançament, s'hauria d'escoltar els catalans a les urnes. En una entrevista a ràdio nacional, el president ha deixat clar que hi haurà consulta d'autodeterminació encara que Rajoy faci una oferta atractiva.

D'aqui a poc menys d'una hora, tres mil quatre-cents estudiants catalans repetiran l'examen de matemàtiques de la selectivitat. S'ha hagut de tornar a convocar per l'error que hi havia en una de les preguntes. La majoria ho fa per pujar nota i la resta perquè el van suspendre.

NOU PLA HIDROLÒGIC DE L'EBRE

La Generalitat diu que els cabals que preveu no garanteixen el Delta

Un terç dels estudiants catalans que es van examinar de matemàtiques a la selectivitat repeteixen aquesta tarda la prova...És aquell examen en què havia un error en l'enunciat d'una de les preguntes... HI va haver moltes queixes i per això es va decidir que els joves que vulguessin poguessin tornar examinar-se

PASSIÓ PER LA HARLEY

21 mil motos celebren a Barcelona el 110 aniversari

ACUSACIÓ PER FRAU FISCAL

Els advocats negocien amb Fiscalia però Messi haurà d'anar a la citació

ELS COMPTES DE L'ESPANYOL

El club ha hagut de gestionar una crisi extrema

BARCELONA PRÊT-À-PORTER

Mig segle d'indústria i moda, Palau Robert, fins al 30 de març

Artur Mas diu que qualsevol proposta per part del Govern espanyol sobre un nou finançament per a Catalunya s'hauria d'escoltar els catalans a les urnes... En una entrevista a Radio Nacional, també ha recordat que Mariano Rajoy li va dir que no faria res per permetre la consulta i ha defensat la innocència d'Oriol Pujol en relació al cas de las ITV.

3.400 estudiants catalans es tornen a examinar aquesta tarda de les matemàtiques de la selectivitat. La Generalitat ha hagut de repetir la prova per l'error en l'enunciat d'una de les preguntes. El 84% dels que s'hi presenten ho fa per pujar nota i la resta perquè el van suspendre.

La Generalitat demana al Ministre de Medi Ambient que reconsideri el nou pla hidrològic de l'Ebre perquè creu que posa en perill el delta de l'Ebre. La Confederació Hidrogràfica el va aprovar ahir amb una ampla majoria i el suport de les comunitats d'Aragó i Navarra.

Segons ha pogut saber l'Informatiu, avui han començat els moviments entre els advocats de Messi i la Fiscalia per arribar a un acord en el cas del frau fiscal del blau-grana. De qualsevol manera, el jugador haurà de presentar-se a la citació prevista el mes de setembre a un jutjat de Gavà.

"Qualsevol proposta per part de l'Estat s'ha de sotmetre a consulta". ARTUR MAS A RNE.

Tornem-hi. 3.400 ESTUDIANTS REPETEIXEN L'EXÀMEN.

Pla Hidrològic de l'Ebre. LA GENERALITAT DEMANA RECONSIDERAR-LO.

La Harley fa 110 anys. 21 MIL MOTOS ES TROBEN A BARCELONA.

Messi no es lliurarà de la citació. MOVIMENTS PER DESENCALLAR EL CAS.

La comissió parlamentària d'estudi del Dret a Decidir s'ha constituit aquesta tarda... La formen els partits sobiranistes i el PSC, malgrat no participar al Pacte Nacional creat la setmana passada... El PP i Ciutadans no hi són perquè, segons que han explicat, no volen avalar una consulta il·legal... Després d'una modificació del reglament , la comissió la presideix Núria de Gispert. Un fet que alguns grups critiquen, per ser la presidenta de la Cambra... Ella mateixa ho explicava, fa uns minuts, a la comissió.

La comunitat egipcia de Catalunya segueix amb preocupació i esperança els esdeveniments al seu pais. La majoria aplaudeix els canvis i refusa parlar de cop d'estat.

La consellera d'Ensenyament insta José Ignacio Wert a retirar la seva reforma de la llei d'educació, si pensa marxar. És la petició que fa al ministre, que avui ha anunciat que abandonarà la política quan acabi el mandat. Wert ha admès que ha trobat moltes resistències.

Les morts en accidents de trànsit es disparen entre la gent gran, majoritàriament vianants. Ho diu un estudi de les asseguradores que reclamen mesures per reduir la sinistralitat. El grup més gran de víctimes, però, respón al perfil d'un home solter d'entre 30 i 40 anys.

I, en esports, el Barça continua sense aclarir el futur de Thiago. El pare y representant del jugador, Mazinho, no ha donat cap explicació sobre en quin equip jugarà la próxima temporada. Rafinha, el germà de Thiago, que ha renovat fins els 2016, no descarta anar cedit a un altre club.

  • Al Parlament es constitueix avui la comissió d'estudi del Dret a Decidir. Hi seran els partits sobiranistes i, aquesta vegada, també el PSC: aquest matí les joventuts dels partits sobiranistes, del PSC, d'Iniciativa i d'Esquerra Unida han presentat un manifest que defensa la consulta. Per contra el PP i Ciutadans critiquen que la presidenta de la Cambra n'estigui al capdavant.
  • Alícia Sánchez Camacho assegura que MAI va encarregar a Método 3 que gravés la conversa que va mantenir amb l'exparella de Jordi Pujol fill al restaurant La Camarga... I assegura que afirmacions com aquesta només busquen despres-ti-giar-la...
  • A Egipte Ad-li Mansur, fins ara president del tribunal constitucional, ha jurat el càrrec de president interí. La comunitat egípcia a Catalunya segueix amb interés l'enderrocament de Mohammed Mursi. No creuen que es pugui qualificar de cop d'estat.
  • Alejandro Martínez Singul ha sortit a mitjanit de la presó de Can Brians on complia l'última condemna que tenia pendent, amb discreció.
  • El Barça de bàsquet s'enfrontarà a la primera fase de l'Eurolliga al CSKA de Moscou, al Fenerbache d'Istambul, al Kiev, al Partizan de Belgrad i al Nanter francès
  • Dos Thiagos centren l'atenció del Barça: Alcantara perquè aquesta tarda podría notificar al club si es queda o accepta alguna de les ofertes que té per marxar, i Silva perquè és el central que vol Tito Vilanova.
  • L'ex líder de la mítica Supertramp, Roger Hodgson, ha estat a Barcelona: va actuar al Festival Jardins de Pedralbes
  • Avui es constitueix la comissió parlamentària que ha d'estudiar el dret a decidir. Hi participen els partits sobiranistes i també el PSC. PP i Ciutadans han qüestionat que sigui la mateixa presidenta del Parlament que hi estigui al capdavant. Aquest matí les joventuts de Convergència, Esquerra , Iniciativa i també del PSC ,que no participa al pacte Nacional , han signat un manifest que demana una consulta vinculant.

    La comunitat egípcia a Catalunya creu que l'exercit del seu país està al costat del poble, que viu un esclat d'alegria. Catalans que viuen a Egipte diuen que al país avui es respira normalitat. El president del tribunal constitucional és ja president interí, després que exercit deposés Mohamed Mursi.

    L'ajuntament de l'Arboç bonificarà amb un euro per cada hora treballada les empreses que contractin treballadors abans de final d'any. Aquesta localitat del baix penedès té 5 mil habitants i un 26% de desocupats.

    Una aplicació de mòbil permet desxifrar la informació alimentària que amaguen les codis de barres, unes dades imprescindibles per a les persones amb al·lèrgies i intoleràncies a alguns aliments. Fa 50 anys que la OMS va crear aquest codi, que a partir de l'any que ve haurà d'especificar també els al.lèrgens.

    El Barça de bàsquet ha estat de pega en el sorteig de la primera fase de l'Eurolliga. Compartirà grup amb el CSKA de Moscou, el Fenerbache d'Istambul, el Kiev, el Partizan de Belgrad i el NANTÉR francès. A més de la qualitat dels rivals, preocupen els desplaçaments.

    Els joves de CIU, ERC, ICV i PSC signen un manifest conjunt. EL CAMÍ CAP A LA CONSULTA.

    Egipcis a Catalunya. PARLEN D'ALEGRIA I NORMALITAT.

    Un euro per hora i per contracte. L'ARBOÇ PAGARÀ LES EMPRESES.

    Informació alimentària. LLEGIR EL CODI DE BARRES AMB EL MÒBIL.

    El grup més difícil. EL BARÇA, AMB EL CSKA I EL FENERBACHE.

    La posada en llibertat, demà, d'Alejandro Martínez Singul, conegut com el "segon violador de l'Eixample", ha reobert la polèmica. Singul ha complert la seva última condemna i s'ha sotmès a una teràpia d'inhibició sexual, coneguda com a "castració química" . Però, tot i així, es tem que pugui reincidir. La Fiscalia ha ordenat als mosos que el vigilin, que li facin un seguiment... però, segons el departament d'Interior, serà més aviat una mena de control.

    Artur Mas farà la petició formal de la consulta a finals de juliol i l'acompanyarà de dos informes del Consell per a la Transició, i del Pacte pel Dret a Decidir. L'anunci l'ha fet al Parlament per calmar els ànims d'Esquerra i la CUP.

    Per motius de seguretat i no de llibertat religiosa. Amb aquest argument, el govern es planteja regular l'ús del "burca" als espais públics, i també d'altres elements que tapin la cara. El debat -diu el conseller- ha de ser responsable i buscar el màxim consens.

    El 60% de municipis catalans tenen problemes de cobertura de mòbil. I les dificultats van a més... Els pobles de la costa són els que acomulen més deficiències, sobretot a l'estiu. Un estudi del Col·legi d'Enginyers posa en evidència la situació de Barcelona.

    Els dos cracks del Barça, Leo Messi i Neymar, han ofert gols i espectacle, al Perú, en un partit amistós en el que tots dos han marcat per partida doble. I també en futbol, el Madrid ha presentat el seu primer fitxatge, el migcampista Isco.

    Artur Mas anuncia que la petició formal de la consulta a Rajoy anirà acompanyada de dos informes del Consell per la Transició i del Pacte pel Dret a Decidir. El president mira així de tranquil·litzar Esquerra i la CUP sobre la demora del tràmit.

    Alejandro Martínez Singul sortirà demà de la presó, havent complert l'última condemna per l'intent de violació d'una nena de 12 anys. El conseller d'interior ha dit que els mossos li faran seguiment, però no serà invasiu.

    CAS HOSPITAL SANT PAU

    Avui declaren cinc imputats per irregularitats en les obres d'ampliació

    DEBAT SOBRE L'ÚS DEL BURKA

    El Govern l'allunya de la llibertat religiosa i l'emmarca en la seguretat

    Les dues estrelles del Barça, Messi i Neymar han coïncidit per primer cop damunt d'un terreny de joc... Ha estat al Perú, en un partit amistós que han guanyat per 8 a 5 l'equip dels amics de Leo Messi.

    "LIPDUB" DELS VEÏNS DE LES

    Volen animar als turistes a visitar la Vall d'Aran

    Artur Mas enviarà abans de final de mes a Mariano Rajoy la carta amb la petició formal de la consulta, acompanyada dels dos informes que ha encarregat. És la resposta que ha donat a Esquerra i la CUP que li demanen celeritat per presentar-la... A la sessió de control d'avui PP i Ciutadans li han retret que el govern treballi només pel dret a decidir.

    Martínez Singul surt de la presó demà després d'haver complert l'última condemna per l'intent de violació d'una menor quan estava en llibertat... Abans ja se l'havia condemnat a 65 anys per una desena de violacions. El conseller d'Interior diu que preveuen fer-li un seguiment no invasio. Malgrat que s'ha sotmès a la castració química, la seva llibertat continua generant polèmica.

    Ajuntaments, empresaris turístics i responsables del parc natural del Delta de l'Ebre posen en marxa una campanya contra l'acampada lliure a la zona. Diuen que ha augmentat molt, sobretot les autocaravanes. De moment només demanaran els acampats que marxin però es preveuen sancions de fins a 6 mil euros.

    Messi i Neymar s'han trobat cara a cara per primera vegada des del fitxatge del brasiler pel Barça. S'han enfrontat en un partit benèfic al Perú i han marcat un parell de gols de cadascun. La victòria, però, se l'ha endut l'equip de Messi per 8 a 5.

    Respon a ERC que escriurà a Rajoy quan "tingui totes les bateries carregades". LA PETICIÓ DE MAS.

    Singul acaba condemna. S'HA SOTMÈS A CASTRACIÓ QUÍMICA.

    Acampades incontrolades. MULTES DE FINS 6 MIL EUROS.

    Messi i Neymar, cara a cara. MARQUEN DOS GOLS CADASCUN.

    Juny sol ser un més bo per a les xifres de l'atur. I aquest cop no ha estat una excepció: a catalunya prop de 25mil persones han trobat feina; gràcies a els contractes de l'estiu, sobretot pel turisme i les rebaixes. De fet, és la millor dada registrada mai en un mes de juny. Mariano Rajoy es mostra optimista i veu indicis de recuperació. I la Generalitat demana prudència. I els més crítics són els sindicats, que denuncien la precarietat i el caràcter temporal. I és que moltes de les feines són només per la campanya d'estiu.

    El Govern rebutja enviar a organismes internacionals la carta sobre la consulta, tal com reclama ERC. El portaveu Francesc Homs diu que, en el procés sobiranista, les coses s'han de fer bé i no convertir-lo en una successió d'ocurrències.

    Condemnat a tres anys i mig de presó l'exsubdirector mèdic de Quatre Camins. La sentència considera que va maltractar i lesionar alguns reclusos després del motí del 2004. També han estat condemants, a penes menors, altres 5 funcionaris del centre.

    En aquest jaciment neolític de la Draga de Banyoles, fa 7mil anys ja feien collarets i braçalets amb petxines que buscaven al mar. Les excavacions també han permès descobrir noves estructures de cabanes de fusta molt ben conservades gràcies al terreny fangós.

    El Barça té prou diners per incorporar Thiago Silva, com ha demanat Tito Vilanova. Ho ha dit el portaveu del club, Toni Freixa, que ha reconegut l'interés per l'actual defensa del PSG, a més de felicitar-se pel fitxatge d'unNeymar que aquesta nit es veurà les cares amb Messi.

    L'atur baixa el juny de 25mil persones a Catalunya, gràcies als contractes d'estiu. És la reducció més gran en aquest mes, però els sindicats alerten que la contractació no creix. El govern, en canvi, veu indicis de recuperació.

    l a l'ex-sub-director mèdic de Quatre Camins l'han condemnat a tres anys i mig de presó. El jutge considera que va maltractar i lesionar diversos interns després del motí de 2004. Cinc funcionaris més han rebut penes que NO comporten l'ingrés a la presó.

    El govern assegura que si la Generalitat pogués gestionar els seus propis impostos, tal i com reclama, podria pagar als proveïdors a temps

    La Fiscalia demana que el conseller de Justícia, Germà Gordó, declari com a testimoni pel cas de les ITVs. El fiscal vol saber si, quan era secretari general del govern, Gordó tenia coneixement de les gestions d'alguns imputats en el cas.

    I en el cas Método 3, aquest migdia la fiscalia ha fet la petició formal perquè és continui investigant l'espionatge a la presidenta del PP Alícia Sánchez Camacho. Els fiscals estan avalats per la fiscalia general de l'estat i creuen que és d'interès públic saber qui va encarregar la gravació.

    20 quilos de paper i 15 quilos d'envasos de plàstic, llaunes i brics. És el que, de mitjana, va reciclar cada català l'any passat.

    Hi ha força expectació per veure junts, demà, Messi i Neymar, en un partit benèfic al Perú....

    Molts esportistes professionals estan ara de vacances.. És el cas de Marc Gasol, que, malgrat això, NO para... Entrenaments individuals per posar-se a punt, actes solidaris i anuncis...

    La nova temporada del Palau de la Música s'ha estrenat amb una actuació de luxe.

    La d'una de les orquestres més reconegudes del món, la Filharmònica de Berlín