Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El PP diu que Mas s'equivoca si demana a Rajoy que autoritzi la consulta. L'ENDEMÀ DEL PACTE.

El debat de les beques. ELS RECTORS ES REUNEIXEN AMB EL MINISTRE.

Fòrum Impulsa. EL PRÍNCEP CRIDA A LA COL·LABORACIÓ.

Metges inventors. L'ENGINY ES CONVERTEIX EN PATENT.

El Brasil, a la final. NEYMAR PARTICIPA EN ELS DOS GOLS.

Una declaració de consens sobre la consulta al poble de Catalunya. Aquest és l'encàrrec que ha sortit de la primera reunió del pacte pel dret a decidir. L'expresident del Parlament, Joan Rigol, és l'home que haurà de parlar amb tots els partits i institucions que han participat a l'acte d'avui (prop d'una cinquantena) per redactar aquesta declaració. En base a aquest consens de partits i entitats, Artur Mas s'adreçarà al president del govern espanyol reclamant la consulta soberanista.

El PSC defineix la trobada d'avui al Parlament com d'agitació política. I, el PP, de la seva banda, diu que Mas es mou impulsat per Esquerra cap a una consulta il.legal.

El frau de l'IVA a benzineres catalanes i andaluses supera els 100 milions d'euros... La Guàrdia Civil ha detingut 17 persones acusades de blanqueig de capitals, falsedat i delictes contra la hisenda pública.

Barcelona i altres localitats de la costa catalana inicien una ofensiva contra els massatges a la platja. Els fisioterapeutes alerten que la manca de preparació d'aquests suposats massatgistes pot causar lesions.

Carlo Ancelotti ha estat presentat com a nou entrenador del Madrid enmig d'un gran rebombori mediàtic. El tècnic italià diu que el seu equip jugarà a l'atac. Qui també ho farà és Pep Guardiola, que aquesta tarda, s'ha estrenat a la gespa de l'Allianz Arena davant 25mil aficionats del Bayern.

En marxa el Dret a Decidir

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir ja s'ha constituït. Segons el Govern, la trobada constata una gran coïncidència des de posicions diferents. Ara el president Mas formalitzarà per carta a Rajoy la petició d'una consulta d'autodeterminació.

Desmantellada una xarxa internacional

100 milions d'euros en dos anys. És el volum del frau en l'IVA per la venda de carburants. Hi ha 17 detinguts a Catalunya i Andalusia, entre ells el propietari de PETROMIRALLES, considerat el cervell de la xarxa.

A banda del govern, de tots els assistents, només CIU i Iniciativa-Esquerra Unida han valorat la trobada.. Per CIU el procés serà respectuós però sense marxa enrera, i els ecosocialistes afirmen que s'ha de pensar també en la Catalunya social.

Empresaris d'hidrocarburs, advocats i brokers haurien defraudat 100 milions d'euros en IVA en dos anys en la comer-cia-lització de carburants. La guardia civil ha desmantellat una xarxa internacional i ha detingut 17 persones a Catalunya i Andalusia....Estan acusades de blanqueig de capitals, falsetat i delictes contra la hisenda pública, entre altres.

QUERELLA CONTRA GODIA

La Fiscalia els acusa de defraudar prop de sis milions d'euros a Hisenda

la Fiscalia s'ha querellat contra la presidenta de la Fundació Francisco Godia ,Liliana Godia i el seu marit per haver defraudat 5 milions 700 mil euros a hisenda. Els acusa de 14 delictes fiscals..

Segons el ministeri públic durant els anys 2007 i 2011 van utilitzar diferents societats per NO pagar les obligacions tributàries de les rendes del seu capital immobiliari. Godia , una coneguda mecenes barcelonina, és propietària d'un important patrimoni i de nombroses obres d'art .

Al Joventut de Badalona, aquest matí en Jordi Villacampa, president del club des de fa 13 anys, ens ha dit que seguirà sent-ho 3 anys més.... A més, la Penya ja té un pla econòmic per liquidar el deute de prop de 10 millions d'euros...

Avui ens acomiadem amb algunes de les millors creacions en disseny, moda i art de l'any. Es poden veure en motiu del FAdfest que obre portes avui.... L'exposició recull les 550 obres finalistes del premis que concedeixen les diferents seccions del Foment de les Arts Decoratives...La mostra es podrà visitar al nou Museu de Disseny DUB fins l'11 de juliol....

Aquest matí s'ha constituït el Pacte nacional pel dret a decidir....A més dels partits que hi donen suport, hi assisteixen 40 entitats, entre les quals els sindicats majoritaris i Pimec. L'objectiu d'aquesta plataforma és articular el referèndum que Artur Mas s'ha compromès a fer.

Ni el PP ni Ciutdans hi han estat convocats. El PP català qualifica la reunió de muntatge... Diu que marca l'inici d'un procés cap al referendum per la independència que és ilegal.

Una jove empresària, una fundació d'atenció a la infància, un metge que tracta malalties rares, un centre d'inserció laboral i una soprano. Són els cinc guanyadors de la quarta edició dels premis que atorga la Fundació Prínceps de Girona, que aquesta tarda presideixen els prínceps. Són un reconeixement a la capacitat d'innovar de joves d'entre 16 i 35 anys.

Ofensiva contra els que ofereixen massatges a la platja. A Barcelona, a on està prohibit oferir aquest servei, s'han posat més de 200 multes des de principis de mes. Els fisioterapeutes alerten que poden ser perjudicials per la salut.

Tenir dos membres de la família a l'atur i un fill de menys de 14 anys. Són els requisits per optar a una estada de franc en una trentena de càmpings catalans. És una campanya solidària perquè cap nen es quedi sense vacances malgrat la crisi.

El Reial Madrid ha presentat aquest migdia Carlo Ancelotti com l'entrenador per les pròximes 3 temporades. Florentino Pérez ha dit que l'han fitxat per guanyar la 'Décima' i l' italià ha respost, visiblement emocionat, que ho intentaran fent un joc ofensiu i espectacular.

A més dels partits que hi donen suport, hi participen 40 entitats. PSC i Foment, absents. "PACTE PEL DRET A DECIDIR".

Reconeixement a la innovació. PREMIS FUNDACIÓ PRÍNCEPS DE GIRONA.

Compte amb els massatges. A MOLTES PLATGES ESTAN PROHIBITS.

Càmpings solidaris. VACANCES DE FRANC PELS ATURATS.

Ancelotti promet espectacle. EL MADRID PRESENTA EL TÈCNIC ITALIÀ.

Dirigents de Convergència Democràtica i d'Unió s'afanyen a dir que la unitat d'acció i de vot entre les dues formacions està més que garantida i que el futur de la federació no perilla. Surten així al pas d'unes afirmacions de Duran Lleida davant una colla de militants en què, segons que s'ha filtrat, dubtava que el procés de transició nacional arribi enlloc. El líder democristià també deia que tot plegat aplana el camí electoral d'Esquerra en detriment de CiU.

El ministre Wert fa marxa enrera i obre la porta a no exigir una nota mínima d'un 6 i mig per poder optar a una beca universitària. El ministre ha topat amb l'oposició de les autonomies al seu pla d'endurir l'accés als ajuts a l'estudi.

Els bancs han venut a Catalunya més d'onze mil habitatges en el primer trimestre de l'any. Per treure els pisos del balanços, les entitats bancàries ofereixen descomptes de fins el 60% i moltes facilitats a l'hora del finançament.

Els metges d'atenció primària reclamen més autonomia i independència per organitzar-se i per prendre decisions que afecten els pacients. També reclamen el pla de reformes dels centres que la Generalitat havia anunciat fa més d'un any.

Carlo Ancelotti serà l'entrenador del Reial Madrid les próximes tres temporades. El club blanc presenta demà el substitut de Mourinho, que arriba després d'haver fet campió de la lliga francesa el París Saint Germain.

El ministre Wert obre la porta a reconsiderar la nota mínima del 6 i mig per accedir a una beca, però adverteix que el model actual s'ha de canviar. La proposta havia rebut el rebuig de la comunitat educativa i de la majoria de partits, també des dins del PP.

Els metges d'atenció primària reclamen més autonomia i independència per organitzar-se i per prendre decisions que afecten els pacients. També demanen al departament que posi en marxa el pla de reformes dels centres que havia anunciat fa més d'un any.

Duran Lleida ha tornat a tensar les relacions entre Convergència Democràtica i Unió. Segons publica el Diari de Girona, el lider democristia va insinuar que el procés de transició nacional quedarà en no res.

DRET A DECIDIR

El Govern rebutja les crítiques a la cimera de demà al Palau

RIUADA A LA VALL D'ARAN

El Consorci estima que hi ha 20 milions d'euros en danys

AGRESSIÓ A IGUALADA

Un noi acaba a l'hospital per una ferida d'arma blanca

Pel què fa als esports, avui es parla més aviat poc de resultats i en canvi molt de la festa, amb sexe i alcohol, que presumptament haurien fet els futbolistes de la selecció espanyola...La federació ja ha dit que NO és veritat, però els rumors planen sobre els jugadors mentre preparen la semifinal de la Copa Confederacions davant Itàlia.

EUROBÀSQUET FEMENÍ 2013

Espanya, primera de grup, s'enfrontarà a Txèquia

DOCUMENTAL D'ANIVERSARI

"Comediants, amb el sol a la maleta" celebra els 40 anys de la companyia

El Ministre d'Educació es mostra disposat a negociar que la nota mínima per tenir dret a una beca univeristària se situii per sota del 6-i-mig... ho ha dit a la reunió d'aquest matí, amb els representants autonòmics. Si, aquest curs s'hagués aplicat el criteri del 6,,5, uns 10mil estudiants, a Catalunya, s'haurien quedat fora, segons la secretaria d'Univesitats... Des del Govern asseguren que els recursos públics s'han de gastar de la millor manera.

Josep Antoni Duran i Lleida diu - en un discurs davant 200 militants del seu partit -, que CiU està patint un desgast molt important mentre ERC viu una lluna de mel, segons publica el Diari de Girona. Duran considera, també que, mentre CiU es crema; s'aplana el terreny per a una victòria electoral d'Esquerra.

Els metges de família reclamen al Govern un pressupost propi per l'atenció primària. Asseguren que, si tinguessin autonomia per gestionar-se, el servei seria molt més eficaç. Els metges d'atenció primària reben 46 milions de visites l'any, i disposen de prop del 18% de pressupost del CatSalut.

Els bancs s'afanyen a vendre els pisos que tenen en cartera. Han baixat molt els preus i ofereixen bones condicions de finançament. Només en el primer trimestre de l'any, les sis entitats financeres més grans, van vendre 11mil habitatges, uns 120 al dia.

La concentració de la selecció espanyola s'ha vist enterbolida per la publicació d'una presumpta festa dels jugadors després del primer partit contra l'Uruguai. Un web brasiler diu que alguns internacionals van portar cinc dones a les habitacions i l'endemà es van adonar que els faltaven diners. La Federació ho nega.

El ministre Wert es reuneix amb els representants autonòmics per parlar-ne. EL DEBAT DE LES BEQUES.

El discurs de Duran. MENTRE CIU ES CREMA, ERC ES REFORÇA.

Atenció primària més eficaç. ELS METGES RECLAMEN MÉS AUTONOMIA.

Venen 120 pisos al dia. ELS BANCS SACSEGEN EL MERCAT IMMOBILIARI.

Mala maror a la selecció. PRESUMPTA FESTA DELS JUGADORS.

Avui és el primer dia laborable de les vacances dels nens. Comencen moltes activitats i casals perquè s'ho passin bé, aprenguin valors i compateixen experiències. En aquest sentit, la Fundació Pere Tarrés ha ofertat més de 400 activitats a tot Catalunya, molt conscients de la situació econòmica de les famílies.

Molts nens comencen avui les colònies... La Fundació Catalana de l'Esplai ofereix 42 mil places per diferents activitats d'estiu i amb més peticions de beques que mai: més del doble que l'any passat. Per això, l'entitat manté oberta una campanya solidària per recaptar fons.

Foc, petards i pocs incidents remarcables aquesta revetlla de Sant Joan. Els més de 700 avisos que han rebut els bombers han estat per petits focs i s'ha hagut d'atendre 200 persones per cremades, molts menors d'11 anys.... 32 persones han patit traumatismes o amputacions. A primera hora del matí, els operaris ja netejaven les platges per als que s'hi volien banyar. A la Vall d'Aran, a Lés, han pogut fer la crema "deraru", en canvi a Arties han suspès les celebracions.

El Ministre d'Educaci'o, José Ignacio Wert, ha dit als desayunos de TVE que no troba exagerat demanar una nota mitjana de 6 i mig per aconseguir una beca a la Universitat.

Mariano Rajoy escolta les propostes dels representants dels principals sindicats amb vista a la cimera europea de dijous i divendres. Li demanen que doni suport a un gir en les polítiques d'austeritat i mesures per combatre l'atur, sobretot el juvenil. proposen una renda mínima garantida a tota la Unió Europea.

Es disparen les peticions de beques per colònies i campaments. Alguna de les entitats que organitzen activitats de lleure, com ara la fundació catalana de l'Esplai, ha triplicat el nombre de sol·licituds d'ajuts econòmics.

Presentació de Pep Guardiola com a nou entrenador del Bayern de Muníc per les 3 pròximes temporades. El tècnic de SantPedor, que ha parlat en alemany, diu entrenar el Bayern és un regal i mantenir el nivell de JENKES tot un regal .

Preparatius de revetlla de Sant Joan a tot Catalunya!. Nit de fogueres, balls, pòlvora i dels rituals del solstici d'estiu. Creences ancestrals i llegendes relacionades amb la bruixeria també revifen en una de les nits més màgiques de l'any.

I entre les tradicions del Sant Joan la de comprar la coca ha tornat provocar cues a forns i pastisseries. Es preveu que s'en venguin més d'un milió i mig, com l'any passat, si bé la recaptació serà menor perqué s'en despaxen de més petites. El consum d' articles pirotècnics baixa també d'entre un 15 i un 20 per cent.

Quan arriba la temporada de platja , revifa la necesitat de recuperar la sorra que el mar s'ha endut als mesos d'hivern. Aquest any la direcció general de costes ofereix als propietaris de bars, hotels i establiments a peu de sorra la posibilitat de que es facin càrrec de la regenaracio o del manteniment de la platja a canvi d'avantatges als lloguers.

Dol al món de la cultura, a Barcelona, per la mort als 80 anys de l'escriptor Javier Tomeo, l'autor de contes i relats, portats també al teatre, poblats d'éssers marginals, estranys i solitaris. L'autor de "Amado Mostruo", entre una cinquantena de títols, deixa una novella inèdita , "El amante bicolor" que es publicarà l'any que ve.

A la Vall d'Aran continuen treien fang de les cases i netejant carrers per recuperar la normalitat. Però preocupa el turisme, que ja es veu afectat amb anulacions del 80 per cent de les reserves per a les properes setmanes.

Els ministres d'econonomia de la Unió Europea no han tancat un acord sobre qui ha d'assumir les perdues en futurs rescats bancaris. El Ministre d'economia, Luis de Guindos, ha destacat però que sí s'ha arribat a un consens en garantir els diposits de fins a 100.000 euros de particulars i pimes.

Es el testimoni d'un lluitador que ha vençut la leucèmia. Avui, desenes de persones com ell han sortit al carrer a Barcelona per sensibilitzar la societat sobre les malalties de la sang i donar un misatge d'esperança i de vida. Es tracta també de reclamar més col·laboració perqué es continui investigant.

Viatges internacionals en família i amb els més petits de casa. Semblava complicat, però molts s'hi animen quan estan ben aconsellats. Es la clau de l'èxit espectacular de la pagina web "Famílies en ruta". Va començar modestament i ara té centenars de milers de visites.

El Girona espera remuntar aquest vespre a Almeria, el zero a un de l'anada a Montilivi, i cumplir el somni de pujar a Primera Divisió. El tènic, Rubi, recupera bona part dels lesionats. Més de 600 aficionats gironins encara viatgen en aquests moments per fer costat a l'equip.

Joan Vila, l'assassí d'onze ancians, ja té sentència... El zelador del geriàtric d'Olot ha estat condemnat a 127 anys de presó; i n'haurà de complir un mínim de 40 anys. El jutge, en la seva sentència, ha aplicat els agreujants de crueltat i traïdoria per com va actuar amb les seves víctimes.

Artur Mas diu que, si el govern central vol estalviar, que suprimeixi els ministeris que no tenen competències com els de cultura o sanitat. L'executiu de Rajoy ha presentat avui un pla per evitar duplicitats administratives, amb el que preten estalviar prop de 38mil milions d'euros.

La reparació de les carreteres i els sanejaments de la Vall d'Aran costaran 12 milions d'euros. La part francesa de la vall també ha resultat molt afectada per la riuada de la Garona i una vintena de camions esperen per poder creuar la frontera.

Trànsit preveu que 500000 cotxes abandonin Barcelona i l'àrea metropolitana amb motiu del llarg cap de setmana de Sant Joan. Els mossos faran un ampli desplegament i intensificaran els controls d'alcoholemia, sobretot, la nit de la revetlla.

El Girona vola en aquests moments a Almeria, on demà intentarà remuntar el 0-1 de l'anada a Montilivi, per pujar a Primera Divisió. Més de 600 aficionats viatjaran de matinada en tren i autocar per fer costat a l'equip.

Joan Vila, condemnat a 127 anys

L'Audiència de Girona condemna a cent vint-i-set anys i sis mesos de presó el zelador d'olot, per l'assassinat d'onze ancians del geriàtric la Caritat. La sentència destaca la crueltat i traïdoria dels crims comesos per Joan Vila.

Reforma de les administracions

I el govern espanyol pretén centralitzar serveis i evitar duplicitats amb la reforma de l'Administració aprovada avui. A la proposta d'eliminar alguns organismes autonòmics, la Generalitat replica que es tanquin ministeris.

REFORMA DE L'ADMINISTRACIÓ

La Generalitat rebutja la supresió d'ens que preveu el govern central

El Consell de Ministres ha donat llum verda a la reforma de l'administració. . El govern central es proposa suprimir o fusionar 57 organismes públics i insta a les comunitats autònomes que n'eliminin alguns. L'objectiu és evitar duplicitats amb les comunitats autònomes i estalviar uns 37mil milions fins al 2015. Per convèncer les autonomies, el govern ja ha advertit que lligarà el compliment de la reforma a l'objectiu de dèficit autonòmic.... A Catalunya la proposta implicaria la desaparició del Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Centre d'Estudis d'Opinió o el Servei Meteorològic. El president Mas ha reaccionat proposant a Rajoy que tanqui els ministeris que tenen les comptències traspassades. Fa uns moments Sáenz de Santamaria ho justificava així.

La revetlla de Sant Joan és a tocar i per això els serveis d'emergència i policials ja tenen a punt el dispositiu especial. El servei català de trànsit calcula que uns 500 mil vehicles sortiran a les carreteres aquests 3 dies de festa. Ens dóna els detalls la Mària Sànchez...

A la Vall d'Aran avui encara estan pendents del desgel.... i de les tempestes que poden caure en les properes hores... El govern català xifra en 12 milions d'euros les pèrdues en carreteres i clavegueram.... Però els danys globals són molt més elevats, a banda i banda de la frontera.....

Segons els advocats de Messi, el jugador estaria disposat a pagar la multa que se li imposi per tancar com abans millor el cas de presumpte frau fiscal pel que està imputat. I insisteixen que el seu client és innocent....

ENCARA CONFIEN EN L'ASCENS

640 aficionats faran costat al Girona, demà al camp de l'Almeria

El Girona s'aferra encara al somni de la Primera Divisió, i més de 600 aficionats faràn costat a l'equip, demà a Almeria, en el partit de tornada de la promoció d'ascens.

Les 400 places d'un tren d'alta velocitat especial ja s'han exhaurit.... La resta de seguidors viatjarà en dos autocars. L'equip farà un ultim entrenament aquesta tarda a Montilivi amb l'esperança de remuntar el 0 a 1 de l'anada. Jandro, Acuña, Toni Moral i Moisés Hurtado encara son dubte, però el tecnic,RUBI, confia en recuperar-ne algún. Passi el que passi, l'equip tindrà una rebuda especial diumenge, com a reconeixement a la gran temporada que han fet.

TERCER REFORÇ DE SEGONA

L'Espanyol fitxa el defensa Fuentes per les 4 properes temporades

L'Espanyol segueix amb la setmana d'estrenes i aquest migdia ha presentat el tercer fitxatge Juan Rafel Fuentes. Ha signat contracte per quatre temporades, juga de defensa esquerrà, te 23 anys i arriba del Còrdova. Com Lanzarote i Abraham, no té experiència a primera divisió i s'ha mostrat molt agraït per la confiança del club.

"Lucio Silla" de W.A.Mozart al Liceu fins el 7 de juliol

Lucio Silla", una òpera de joventut de Mozart, és la producció que s'estrena aquest vespre al Liceu.

L'obra exalta la generositat i la clemència que es pot assolir amb el poder.... El compositor tenia 16 anys quan va estrenar-se aquesta òpera a Milà, el 1772....Diuen que és una òpera molt exigent pels intèrprets....Avui que és el dia mundial de la música ens ha semblat que era una bona manera d'acabar l'informatiu i d'estrenar estiu.

El zelador d'Olot condemnat a 127 anys de presó per l'assassinat amb traidoria d'11 interns del geriàtric "La Caritat". L'Audiència de Girona fa seves les conclusions del jurat popular i destaca que les seves tres últimes víctimes van patir especialment perquè les va obligar a veure lleixiu o àcid.... Joan Vila s'estarà a la presó un màxim de 40 anys i els beneficis penitenciaris se li aplicaran al total de la condemna.

El Consell de Ministres aprova l'informe per reformar l'administració que aposta per evitar duplicitats i proposa suprimir institucions com el Síndic de Greuges. La Generalitat diu que es podrien suprimir els ministeris amb competències traspassades.

La Vall d'Aran torna a mirar al cel per les tempestes que s'esperen al llarg del dia. Mentrestant, encara hi ha una cinquantena de desallotjats. El govern català xifra en 12 milions d'euros les pèrdues en carreteres i clavegueram.

Mig milió de vehicles sortiran la xarxa viària catalana aquest cap de setmana llarg de Sant Joan. Els pastissers esperen vendre aquests dies més d'1 milió i mig de coques a tot Catalunya, algunes de sorprenents, com la que us presentarem de seguida i que barreja la tradició més dolça amb els petards.

Els advocats de Messi diuen en un comunicat que acaten la imputació de l'argentí i del seu pare per frau fiscal i es posen a disposició de la justícia per resoldre l'expedient el més aviat possible. Defensen la innocència del jugador i asseguren que pagarà les quantitats que es determinin .