Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Joan Vila condemnat a 127 anys de presó per 11 assassinats amb traïdoria. SENTÈNCIA DEL JUDICI D'OLOT.

Reforma per evitar duplicitats. PROPOSA ELIMINAR EL SÍNDIC DE GREUGES.

Més tempestes a la Vall d'Aran. ENCARA HI HA 53 DESALLOTJATS.

S'acosta Sant Joan. 500.000 VEHICLES I 1.600.000 COQUES.

Messi pagarà la multa. ELS SEUS ADVOCATS FAN UN COMUNICAT.

Només la reparació de la C-28 entre ARTIES i VIELHA costarà 4 milions d'euros... Avui hem començat a conèixer les primeres valoracions econòmiques de les pèrdues causades per la riuada en les infraestructures de la Vall d'Aran... Les destrosses en negocis i domicilis, però, també són molt greus... A tall d'exemple: 5 càmpings no podran obrir i molts hotels i restaurants tindran problemes per afrontar la temporada d'estiu.

Esquerra Republicana guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya i CiU només obtindria 35 diputats segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió. Un 55% dels enquestats votaria SÍ en una consulta independentista.

Alícia Sánchez Camacho anuncia que els 80mil euros d'indemnització que li pagarà Método3 els destinarà a la lluita contra la pobresa. CiU demana que la líder del PP s'expliqui davant del Parlament.

La fundació Tàpies i el MNAC obren la primera gran exposició retrospectiva dedicada a l'artista, mort l'any passat. La mostra recull 140 obres provinents del taller del pintor i es podrà veure fins el mes de novembre.

Leo Messi i el seu pare hauran de declarar com a imputats el 17 de setembre per un presumpte frau fiscal. La jutgessa de Gavà ha admès a tràmit la querella de la fiscalia, que els acusa de defraudar més de 4 milions d'euros a hisenda. Podrien evitar el judici si abans arriben a un acord.

Esquerra Republicana superaria a Convergència i Unió si avui se celebressin eleccions al Parlament de Catalunya. Segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, Esquerra passaria dels 20 escons actuals a 38 o 39 i Convergència de 50 a un mínim de 36. Perdrien representants el PSC i el PP, es mantindria Iniciativa i en guanyarien Ciutadans i la CUP. El sondeig apunta que el sí en una consulta a la independència guanyaria però perd suport respecte el baròmetre que es va fer després de la manifestació de l'11 de setembre.

La situació segueix millorant a poc a poc. Unes 80 de persones encara no han pogut tornar a casa...Els serveis estan totalment restablerts a Viella però encara queden força problemes a les àrees més afectades d'Arties o Bossòst. Preocupa l'impacte econòmic, sobretot en el sector turístic. 5 dels 8 càmpings de la zona no podran obrir i es calcula que les pèrdues seran milionàries.

Acabem de saber que Leo Messi i el seu pare acaben de ser imputats per un presumpte delicte fiscal. Hauràn de declarar el proper 17 setembre.

La líder del PP satisfeta perquè l'acord en el qual Mètodo 3 admet l'autoria de les gravacions de la conversa que va mantenir amb l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola. També ha anunciat que els 80 mil euros d'in-dem-nització els destinarà a la lluita contra la pobresa. La resta de partits demanaran que comparegui al Parlament.

Universitat reconeix que hi havia un error a l'examen de selectivitat de matemàtiques... Recomana la repetició de la prova als estudiants que ho vulguin un cop coneguin la nota.

El Barça perd la Lliga de bàsquet després de caure a Madrid per 79 a 71.. Els blaugrana, debilitats per les lesions, no van poder aguantar el ritme dels blancs... Decepció també a Girona, que s'allunya de l'ascens a primera després de la derrota contra l'Almeria per 0 a 1.

ERC superaria a CiU al Parlament, un 55% votaria sí a la indepedència. BARÒMETRE CEO.

Avança lentament cap a la normalitat, preocupa l'impacte en el turisme. INUNDACIONS VALL D'ARAN.

Camacho satisfeta amb l'acord. DEMANEN LA SEVA COMPAREIXENÇA.

Es podrà repetir la prova. ADMETEN L'ERROR A L'EXAMEN DE MATES.

Mala nit per l'esport català. PERDEN EL BARÇA DE BÀSQUET I EL GIRONA.

Cases i bordes engolides per l'aigua, carreteres esborrades del mapa, polígons industrials convertits en llacs... El dia després de les riuades de la Vall d'Aran ens ha deixat aquest escenari del desastre... Avui tocava tornar a començar: tothom s'afanyava en les tasques de neteja i recuperació, i l'ajut de militars, transportant generadors per tenir llum, o dels bombers en les tasques més humanitàries han estat essencials.

Artur Mas compareixerà al juliol, al Parlament, per explicar el presumpte finançament irregular de Convergència a través del Palau de la Música. Mas afirma que el que diu el fiscal NO és paraula de Déu.

Cinc comarques de Lleida s'han vist afectades per la forta pedregada d'ahir. Unió de Pagesos demana a les asseguradores que peritin ràpidament els danys que han afectat, sobretot, fruita i cereals en 42 mil hectàrees.

El banc dels aliments allarga tot el juliol la seva campanya de recollida de menjar. En només un mes i mig han recaptat 139mil quilos de menjar que ja han començat a repartir.

I d'aquí un parell d'hores La 1 de Televisió Espanyola ofereix, en directe, el desenllaç de la Lliga ACB. El Madrid, amb tota la pressió a sobre vol decantar el títol a casa contra un Barça que forçarà Navarro per tornar a arrabassar la lliga al conjunt blanc.

Es manté l'emergència al Pirineu

L'endemà del desbordament comença a baixar el cabal dels rius a la Vall d'Aran. L'abast de les destrosses impedirà que la normalitat torni aviat i el que més preocupa ara és la falta d'aigua potable.

Artur Mas donarà explicacions al Parlament sobre les presumptes relacions de Convergència Democràtica amb la trama del Palau de la Música. CiU i ERC impedeixen que la compareixença es faci en el ple, com volia l'oposició.

les comarques de les Garrigues, el Pla d'Urgell, la Noguera, l'Urgell i el Pallars Jussà. El departament d'Agricultura calcula que hi pot haver 30 mil hectàrees afectades, algunes ja van rebre l'estiu passat....S'han fet malbé arbres fruiters, cereals i panís. La Generalitat demanarà a l'estat que rebaixi els mòduls de l'IRPF als pagesos afectats per aquesta pedregada

PEL CAS PALAU

Mas compareixerà al juliol però nega les acusacions de la Fiscalia

La lliga de bàsquet es decideix a les 10 d'aquesta nit, per la 1 de TVE. Madrid i Barça juguen el cinquè i definitiu partit del play-off final. Els blaugrana busquen el seu divuitè títol, però tenen el gran dubte del capità, Juan Carlos Navarro.

I també avui el Girona juga el partit més important dels seus 83 anys d'història. Montilivi ple a vessar i l'equip de Rubi que és a només dues passes de pujar a primera. El rival, l'Almeria, surt com a favorit, però l'afició gironina no es dona per vençuda...ni de bon tros.

FESTIVAL D'ESTIU A PEDRALBES

Al Palau Reial, 7 concerts entre demà i el 8 de juliol

L'HORA DE FER BALANÇ

Comença a baixar el cabal dels rius i es comencen a netejar les zones afectades

Són algunes de les destrosses provocades per les inundacions a la Vall d'Aran.... Municipis com Arties o Salardú prenen avui consciència del mal que ha fet la crescuda dels rius. Avui, amb el cabal més baix es recupera certa tranquilitat però encara hi ha molt per fer. Queden 300 desallotjats que podrien tornar avui a casa i sembla que la llum es recuperarà aviat. Ara preocupa la manca d'aigua potable.. Sigui com sigui, les últimes hores costaran d'oblidar...

Mas compareixerà pel cas Palau

TORNA A POSAR EN DUBTE LA FISCALIA

Artur Mas compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular de Convergencia Democràtica en el cas Palau. En la sessió de control d'avui i davant les crítiques de l'oposició, Mas ha tornat a dir que les conclusions de la fiscalia no són "paraula de Déu"

Una mostra més de solidaritat

ES RECULLEN 139 TONES D'ALIMENTS

En un mes i mig de campanya d'estiu, el Banc d'Aliments ja ha conseguit recollir 139 mil quilos de menjar. Davant l'èxit de la mesura han decidit ampliar-la fina a finals de juliol

Avui es decideix la Lliga

MADRID-BARÇA, A LES 22H PER LA 1

Barça i Madrid es juguen aquesta nit la lliga de bàsquet al cinquè i definitiu partit de la final. Els blaugrana busquen el tercer títol seguit tot i el dubte de Navarro i l'ambient hostil que es trobaran al Palacio de los Deportes. El partit el podreu veure a les 10 per La 1

LA IL·LUSIÓ DEL GIRONA

Aquesta nit partit d'anada contra l'Almeria per pujar a Primera

El Girona juga el partit més important dels seus 83 anys d'història. Montilivi ple a vessar i l'equip de Rubi que és a només dos partits de pujar a primera. L'Almeria és el rival a batre. Rivalitat, però, ben entesa: andalusos i catalans ho estan demostrant als carrers de Girona.

HA RENUNCIAT A FER VACANCES

Puyol s'opera d'un quist al genoll i s'estarà de 3 a 4 setmanes de baixa

L'Espanyol ha tancat avui dos nous fitxatges, el defensa del Còrdova Fuentes i el d'Abraham fins ara a l'Alcorcón i que abans ja va defensar els interessos del Terrassa, Nàstic de Tarragona i Barça B.

Avui les capçaleres dels rius baixen una miqueta més tranquil·les. Però hem de continuar-hi atents. Sobretot aigües avall perquè s'està laminant la crescuda i tot i que fa sol, aquesta tarda es repetiran els ruixats.

Els rius han disminuït el seu cabal. Però encara queda força neu al Pirineu...que continua desfent-se.

Per això, els pantans estant drenant aquesta aigua i per fer-ho han obert comportes.

I és que els del Segre i la Noguera Pallaresa estant entre el 90 i 100% de la seva capacitat. Els pantans que drenen la Noguera Ribagorçana poden assumir encara més aigua.

Però el cas es que, durant uns dies, rius com El Segre o l'Ebre encara portaran molt de cabal.

La borrasca causant de les intenses pluges al Pirineu i també de les fortes pedregades a Ponent,s'ha allunyat.

Ho ha fet durant la matinada no sense abans deixar precipitacions a les comarques de la meitat est.

Queda encara aire fred en alçada per tant no farà net del tot i aquesta tarda encara tindrem algunes nuvolades i també ruixats al Pirineu.

Els propers dies: temps més tranquil, amb petits fronts que ens creuaran i que faran que la inestabilitat no desaparegui del tot.

L'HORA DE FER BALANÇ

Comença a baixar el cabal dels rius i es comencen a netejar les zones afectades

Mas compareixerà pel cas Palau

TORNA A POSAR EN DUBTE LA FISCALIA

Una mostra més de solidaritat

ES RECULLEN 139 TONES D'ALIMENTS

Avui es decideix la Lliga

MADRID-BARÇA, A LES 22H PER LA 1

LA IL·LUSIÓ DEL GIRONA

Aquesta nit partit d'anada contra l'Almeria per pujar a Primera

La Vall d'Aran continua mig aillada i sota situació d'emergència. Les fortes pluges que cauen des d'ahir han desbordat els rius, sobre tot la Garona, i s'hi ha sumat el desglaç de la molta neu que aquest any s'acumula al Pirineu... Les riuades són espectaculars i, degraciadament, danyines. Han causat importants destrosses en infraestructures, habitatges i negocis, sobretot, d'hosteleria... L'alerta i els danys, encara que amb menys intensitat, s'estenen també a la veïna comarca del Pallars Sobirà. Al Pirineu ningú no recorda unes riuades com aquestes d'avui.

El PSC anuncia que no participaran en la primera reunió DEL Pacte Nacional pel dret a decidir convocada per Artur Mas el dimecres 26 de juny. El portaveu socialista ho justifica argumentant manca de neutralitat en el procés cap a la consulta.

La Generalitat apuja l'impost de transmissions patrimonials fins el 10%, amb el que espera recaudar 150 milions d'euros l'any. La mesura s'aplicarà a partir de l'1 d'agost i encarirà els pisos de segona mà.

Continua la tensió entre Convergència i Unió Democràtica. Avui el secretari d'organització, Josep Rull, ha admès que alguna cosa grinyola entre els dos partits, mentre que Duran lLeida titlla d'insòlites les crítiques que li han fet alguns dirigents convergents.

Girona continua somiant amb l'ascens a Primera i demà Montilivi estarà ple per rebre l'Almeria. Aquest matí s'han exhaurit les entrades per a un partit històric. El tècnic Rubi està pendent d'Acuña, Juanlu i Moisés Hurtado però confia al màxim en les seves possibilitats.

  • Continua la situació d'emergència a la Vall d'Aran i al Pallars Sobirà pel desbordament dels rius. Unes 300 persones han estat desallotjades, però la xifra podria augmentar. També hi ha problemes amb el subministrament de serveis i amb algunes carreteres
  • La situació podria empitjorar les pròximes hores amb fortes pluges. La conselleria d' Interior demana que s'evaqüin les zones properes als rius a totes les poblacions de l'Aran, el Pallars i l'Alta Ribagorça. També recomana evitar els desplaçaments i limitar l'ús dels mòbils
  • Els veïns de Naut Aran han passat la nit en blanc, pendents de la força del riu Garona, que s'ha emportat dos ponts a Tredós i Salardú.
  • Continua la situació d'emergència a la Vall d'Aran i al Pallars Sobirà pel desbordament dels rius. Unes 300 persones han estat desallotjades, però la xifra podria augmentar. També hi ha problemes amb el subministrament de serveis i amb algunes carreteres./ La situació podria empitjorar les pròximes hores amb fortes pluges. La conselleria d' Interior demana que s'evaqüin les zones properes als rius a totes les poblacions de l'Aran, el Pallars i l'Alta Ribagorça. També recomana evitar els desplaçaments i limitar l'ús dels mòbils./ Els veïns de Naut Aran han passat la nit en blanc, pendents de la força del riu Garona, que s'ha emportat dos ponts a Tredós i Salardú.
  • El govern català ha decidit avui apujar l'impost de transmissions patrimonials del 8 al 10 per cent. Una augment que entrarà en vigor l'1 d'agost
  • Girona viu amb il.lusió el partit de demà davant l'Almeria, que es jugarà amb l'estadi de Montilivi ple a vessar./ L'Espanyol ja ha presentat el primer reforç per a la pròxima temporada./ El Barça Regal viatja aquesta tarda a Madrid, per jugar demà el cinquè i definitiu partit del play-off final de la lliga de bàsquet
  • "28 i mig" és el titol de l'obra que dirigeix Oriol Broggi i que convida al públic a visitar mons imaginaris....
  • A aquesta hora la Vall d'Aran segueix en estat d'emergència per les inundacions provocades pel desbordament dels rius, especialment el Garona, que ha obligat a desallotjar almenys a 260 persones, ha provocat problemes a les carreteres, ha deixat sense escola 1.500 estudiants i sense llum ni telèfon mòbil milers de veïns. Una situació que es repeteix també al Pallars on la Noguera Pallaresa s'ha desbordat en alguns punts. Les autoritats estan preocupades perquè la situació es podria complicar encara més.

    A partir de l'1 d'agost passarà del 8 al 10 per cent. L'executiu espera ingressar aquest any 50 milions.Un increment que se sumarà a la recuperació del de successions per les rendes altes i a la polèmica rebaixa dels impostos als casinos.

    Convergència i Unió intenta rebaixar la tensió en les relacions entre els dos partits. Malgrat tot, Josep Rull admet que el discurs de la federació grinyola i Duran veu "insòlites" les crítiques de la direcció convergent contra ell.

    Girona somia amb tenir un equip a primera divisió i demà omplirà l'estadi de Montilivi pel partit contra l'Almeria. Només queden mil entrades.... L'equip de Rubi s'entrenarà aquesta tarda pendent de l'estat físic d'Acuña, Juanlu i Moisés Hurtado.

    Rius desbordats i pobles incomunicats, Pla INUNCAT en fase d'emergència. L'ARAN I EL PALLARS INUNDATS.

    Repassem l'última hora des de Vielha i les recomanacions d'Interior. EMERGÈNCIA ACTIVADA.

    Transmissions patrimonials. A PARTIR DE L'AGOST PASSA DEL 8 AL 10%.

    Intenten rebaixar la tensió. MALGRAT TOT ADMETEN LES DIFERÈNCIES.

    Girona somia amb l'ascens. MONTILIVI S'OMPLIRÀ CONTRA L'ALMERIA.

    Oriol Junqueras considera que rebaixar els impostos als casinos és una mala decisió... El líder d'Esquerra Republicana posa així en evidència una altre desencontre amb el govern d'Artur Mas, que propugna la rebaixa d'impostos per facilitar la instal·lació del Barcelona World... Junqueras també ha reiterat que no preveu un altre escenari que la celebració de la consulta sobiranista l'any 2014.

    Fan el primer judici a Catalunya per reclamar l'actualització de la pensió de jubilació segons l'IPC. Els advocats que han portat el cas animen als pensionistes a presentar demandes per reclamar els increments que no van cobrar.

    La conselleria d'Interior presenta, entre de protestes dels Bombers, els mitjans aeris de la campanya contra els incendis d'aquest estiu. També avui s'ha sabut que el jutge arxiva la causa dels incendis de l'Alt Empordà.

    Un 4% de la població pateix acúfens, sorolls a l'oïda que poden ser permanents. La música excessivament forta o sorolls produïts per màquines poden ser l'origen d'aquesta afecció que es pot prevenir protegint les oïdes amb taps.

    La selecció espanyola rep una allau d'elogis després del seu debut amb victòria a la Copa confederacions. Els de Del Bosque es va exhibir davant l'Uruguai amb set jugadors del Barça. El Més aprop, el Girona continua somiant amb l'ascens a Primera, que es jugarà amb l'Almeria.