Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La declaració de sobirania aprovada pel Parlament el 23 de gener continua suspesa de manera cautelar pel Tribunal Constitucional. Els 12 magistrats ho han decidit per unanimitat en resposta al recurs del Parlament de Catalunya. CiU, Esquerra, Inciativa i la CUP s'han afanyat a criticar la decisió assegurant que el Constitucional està polititzat. El PP i Ciutadans la considerebn una decisió coherent.

Ester Quintana , va perdre un ull el dia de la vaga general del 14N, presumptament, per l'impacte d'una pilota de goma... Ha demanat al Parlament que prohibeixin aquests projectils... El Gerent de Seguretat de l'ajuntament de Barcelona, de la seva banda, reclama un pacte polític que faci compatible la seguretat amb els drets dels ciutadans.

Talarn continuarà acollint l'acadèmia de sub-oficials de l'Exèrcit. Ho ha confirmat el ministre de Defensa a l'acte d'entrega dels diplomes als nous sargents... L'anunci torna la tranquilitat a la comarca que, en bona mesura, depén econòmicament de la instal.lació militar.

Els conductors d'autobusos de Barcelona han ajornat la vaga que havien convocat per demà. Intentaran tornar a negociar amb l'empresa la readmissió d'un conductor acomiadat. Si no hi ha acord, tornaran a fer aturades entre el 22 i el 26 de juliol. La vaga de 5 hores d'avui ha tingut un seguiment del 60% segons TMB.

Pep Guardiola podria tenir Thiago Alcántara al Bayern de Muníc, tal com ha demanat. El tècnic de Santpedor ha negat que hagi dit que Tito Vilanova no podria gestionar un vestidor amb Messi i Neymar junts, i ha criticat la directiva de Sandro Rosell.

Ester Quintana, la dona que va perdre un ull , presumptament per l'impacte d'una pilota de goma, ha dit al Parlament que vol ser l'última persona a la què li passa. Quintana ha denunciat que el departament d'Interior només es va preocupar de salvar la seva imatge.

El Tribunal Constitucional manté la suspensió de la Declaració de Sobirania del Parlament. Els magistrats consideren que la qüestió té una gran transcendència i que hi ha molts interessos en joc.

Al Parlament avui s'ha parlat i molt sobre les pilotes de goma que utilitzen els mossos d'esquadra en algunes ocasions....A la comissió que s'ha fet al matí ja han comparegut dues persones que han perdut un ull, segons diuen, per l'impacte d'una d'aquestes pilotes, entre elles Ester Quintana, que ha demanat que es prohibeixin....

DECLARACIÓ DE SOBIRANIA

El TC manté la suspensió després de valorar les al·legacions del Parlament

PÉREZ TRENCA EL SEU SILENCI

L'alcaldessa de Montcada demana depuració de responsabilitats polítiques

VAGA D'AUTOBUSOS

Els conductors protesten per l'acomiadament d'un company

PEDREGADES A PONENT

Ja s'han malmès 40 mil hectàrees de blat, ordi i fruita dolça

ENTRE L'AUSTERITAT I L'AMBICIÓ

A l'Espanyol, no creuen que la plantillla hagi perdut qualitat

SKETCHING BARCELONA

Dibuix urbà, a la Sala Ciutat del 10 de juliol al 27 de setembre

Expectació aquest matí al Parlament per la compareixença d'Ester Quintana, la dona de va perdre un ull durant la vaga general del 14-N, presumptament per l'impacte d'una pilota de goma. Davant els grups parlamentaris, Ester Quintana ha demanat que es prohibeixin aquests projectils perquè causen danys irreparables, ha dit. I ha afegit que vol ser la última persona que perd un ull. També ha denunciat que el departament d'Interior només es va preocupar per la pròpia imatge i no per ella.

Fins a les 4 de la tarda només circulen 2 de cada 10 autobusos de Barcelona. Els treballadors de TMB fan una vaga parcial de 5 hores i, de moment, s'estan complint els serveis mínims. Els usuaris afectats s'ho han pres amb resignació, però la majoria no es sabien res.

L'alcaldessa de Montcada insisteix que no va rebre cap pressió en la presumpta contractació a dit d'una exalt càrrec del tripartit. En canvi Maria Elena Pérez Sí que demana responsabilitats polítiques al PSC per tracte que ha rebut.

Els pagesos avaluen els elevats danys causats per la intensa pedregada i l'aiguat que va caure ahir a la Noguera i l'Urgell. A moltes poblacions s'han malmès les collites de blat, fruita dolça i, en menor mesura, de cereals. La d'ahir és la tercera pedregada que pateixen els camps de Lleida en l'últim mes.

Pep Guardiola reconeix obertament que vol fitxar Thiago Alcantara per al Bayern de Muníc. El tècnic de Santpedor també critica la directiva de Sandro Rosell i nega que hagi dit que Tito Vilanova NO podria gestionar un vestidor amb Messi i Neymar junts.

La dona que va perdre un ull demana que es prohibeixin les pilotes de goma. ESTER QUINTANA AL PARLAMENT.

Vaga parcial d'autobusos. ES COMPLEIXEN ELS SERVEIS MÍNIMS DEL 20%.

Cas Mercuri. L'ALCALDESSA ES QUEIXA DEL TRACTE REBUT.

Danys per la pedregada. HA MALMÈS EL BLAT, L'ORDI I LA FRUITA DOLÇA.

Guardiola vol Thiago. TAMBÉ CRITICA LA DIRECTIVA DE ROSELL.

Les obres de l'Estació de La Sagrera tiraran endavant... La solució per desencallar-les ha estat rebaixar el cost màxim a 650 milions d'euros, 150 menys del que s'havia previst... Per compensar-ho, l'acord signat entre el ministeri de Foment, l'Ajuntament i la Generalitat, preveu la concessió de la zona de botigues a un inversor privat durant 60 anys. Per l'alcalde Trias aquest és un projecte bàsic per Barcelona. I la ministra Ana Pastor recorda que ara no és moment per a construccions faraòniques.

El Parlament acorda la compareixença d'Alícia Sánchez Camacho per les escoltes de Método 3. Tots els partits hi han votat a favor, excepte el PP. Els grups també han forçat la compareixença dels socialistes José Zaragoza, contra el parer del PSC, i Joaquim Llena.

A Catalunya hi ha 50mil pacients en llista d'espera per intervencions quirúrgiques, segons el sindicat metges de Catalunya. Veïns de l'Hospitalet denuncien esperes de més de cinc anys a l'hospital de Bellvitge. El departament de Salut assegura que s'atenen totes les operacions urgents.

Els advocats del torn d'ofici han atès prop de 10mil persones, en 4 anys, per execucions hipotecàries. Les actuacions relacionades amb la situació econòmica han crescut força. Però els advocats creuen que les oficines d'intermediació hipotecària podrien evitar 6 de cada 10 judicis.

L'Espanyol ha començat aquesta tarda la pretemporada. Javier Aguirre ha dirigit la primera sessió d'entrenament dels blanc-i-blaus, després que, aquest matí, hagin passat revisió mèdica. De moment, tenen 3 novetats per aconseguir mantenir la categoria: Abraham, Fuentes i Lanzarote.

  • L'Estació de la Sagrera tirarà endavant, però amb una inversió de 150 milions d'euros menys del previst. El ministeri de Foment, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han signat avui l'acord que permetrà desencallar el projecte. Hi entrarà capital privat.
  • A Catalunya hi ha cinquanta mil pacients en llista d'espera per intervencions quirúrgiques, segons el sindicat metges de Catalunya.. Veïns de l'Hospitalet denuncien esperes de més de cinc anys a Bellvitge. El departament de Salut assegura que s'atenen totes les operacions urgents.
  • I avui encara cueja la proposta del nou moviment dins el socialisme català, "Agrupament Socialista"... És el grup que han creat el sector anomenat "crític" del partit....Asseguren que no sels haria de menystenir perquè tenen prou força...
  • El govern català podrà redistribuir funcionaris d'un departament a l'altre o entre diferents àrees d'un departament per necessitats del servei. La vicepresidenta Joana Ortega ha explicat al parlament el pla d'Ocupació de la Funció pública, que pretén racionalitzar els recursos de què disposa el govern.
  • L'Espanyol fa aquesta tarda el primer entrenament després de les vacances. Lanzarote, Abraham i Fuentes són les principals novetats d'una plantilla que encara no està tancada.
  • I avui al Barça han presentat la proposta de reforma dels estatuts pel 2013 que haurà d'aprovar l'assemblea al setembre. Entre les novetats, que el soci que vulgui ser president haurà de tenir una antiguitat de anys com a mínim.
  • El Mercat de les Flors presenta avui Retalls. Un espectacle de circ que arriba a Barcelona després de voltar per tot Europa. És una col·laboració del Festival Grec amb La Central del Circ, i combina les actuacions de cinc companyies diferents.
  • El Ministeri de Foment, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona signen un acord que rebaixa en 150 milions d'euros la inversió necessària per construir l'estació de la Sagrera. L'alcalde de Barcelona diu que així es desbloqueja el projecte que estava en risc de quedar paralitzat per manca de finançament.... Per la Ministra de Foment, l'acord és un exemple d'adaptació al moment econòmic, que obliga a fugir d'inversions faraòniques.

    L'associació de veïns de l'Hospitalet recull 200 mil signatures per denunciar que a l'hospital de Bellvitge hi ha llistes d'espera de més de 5 anys. Són operacions com ara cataractes, pròtesis de maluc, hèrnies o varius... La llista d'espera arriba als 50 mil pacients a tot Catalunya segons el sindicat Metges de Catalunya. Salut assegura que cap operació urgent es posposa.

    Els bombers del grup de reforç d'actuació forestal alerten d'un risc d'incendi elevat a partir de la segona quinzena de juliol per l'onada de calor que s'espera i les fortes ventades que assecaran la vegetació. Ara fa un any, el foc va arrasar 14 mil hectàrees a l'empordà i va deixar 4 morts.

    L'Espanyol comença la pretemporada amb les habituals revisions mèdiques. Les novetats són 3 fitxatges de segona divisió però Javier Aguirre espera reforçar l'atac després de l'adéu de Verdú. Tot i els problemes econòmics, el club ha rebutjat 4 milions i mig pel ghanès Wakaso.

    La rebaixa del pressupost en 150 milions d'euros assegura la viabilitat del projecte. IMPULS A LA SAGRERA.

    Denuncien les llistes d'espera. 200 MIL SIGNATURES A L'HOSPITALET.

    Compte amb el incendis. EL RISC AUGMENTA LA SETMANA QUE VE.

    L'Espanyol ja és en marxa. AMB NOMÉS 3 FITXATGES DE SEGONA.

    Les aigües baixen tèrboles al socialisme català des de l'aprovació, dissabte, de "Declaració de Granada", el document que plasma el model federal del PSOE. Avui el sector crític del PSC ha fet públic un manifest en què es desmarca d'aquest text. Diuen que hi ha mancances rellevants, com ara no reconéixer Catalunya com a nació o no incloure el dret a decidir. Hi reconeixen avenços positius però insuficients i demanen al partit que no se sotmeti a aquesta declaració.

    Francesc Homs avisa el PSC que, després del document de Granada, ja no té cap excusa per no sumar-se al Pacte pel Dret a Decidir. El portaveu del Govern confirma que Artur Mas i Pérez Rubalcaba es reuniran d'aquí a poques setmanes.

    La indústria tèxtil comença a tornar a casa després de 20 anys de fabricar a països més barats. De moment ja s'ha recuperat el 15 per cent de la producció i la tendència va creixent. Empreses catalanes del sector aposten per reforçar el disseny, la logística i la distribució.

    Detenen 58 persones a Tarragona acusades de defraudar un milió d'euros a la Seguretat Social. Els detinguts creaven empreses tapadora per fer contractes de treball falsos a immigrants. Els cobraven uns mil euros. Els tres principals caps, però, han pogut fugir.

    I el Barça començarà la Lliga com a local jugant al Camp Nou amb el Llevant, mentre que l'Espanyol ho farà a Vigo davant el Celta. El Madrid, que s'estrenarà contra el Betis al Bernabeu, disputarà el primer clàssic el 27 d'octubre a Barcelona.

  • La indústria tèxtil espanyola comença a tornar. El 15% de la producció s'ha recuperat, després de vint anys de fabricar majoritàriament a altres països. Empreses catalanes del sector aposten per reforçar el disseny, la logística i la distribució./ Segona jornada de la 080 Barcelona Fashion, els dies en què la moda catalana es presenta al món.
  • Les taxes universitàries no pujaran pel curs 2013-2014.Ho ha anunciat avui la Generalitat... El preu de les matrícules es mantindrà igual que el curs anterior. El govern ho ha decidit en una reunió encapçalada per la vicepresidenta Joana Ortega perquè Artur Mas continua de viatge al Brasil.
  • A Tarragona, la Policia Nacional ha detingut 58 persones acusades de defraudar prop d'un milió d'euros la Seguretat Social. Els detinguts creaven empreses falses
  • La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha presentat davant la comissió de peticions del Parlament Europeu, a Brussel·les, BETA els informes que avalen la postura que defensa, és a dir, que el Pla de Conca de l'Ebre contradiu la normativa europea
  • I el primer Barça-Madrid de la lliga serà el 27 d'octubre al Camp Nou. Avui hem conegut el calendari de la propera temporada i els de Tito Vilanova començaran a defensar el títol a casa contra el Llevant./
  • David Villa el presenten la setmana que ve com a nou jugador de l'Atlètic de Madrid.
  • Falten 10 dies pel del Mundial de Natació i els organitzadors enllesteixen els últims detalls. Com la piscina del Sant Jordi, que s'està omplint aquests dies.
  • I en bàsquet, el Barça haurà de buscar una alternativa a Vassilis Espanoulis: el grec era el gran objectiu per reforçar l'equip però les opcions de fitxar-lo s'han esvaït
  • S'ha fet esperar, però, finalment, ja se l'ha escoltat a Barcelona. Sixto Rodríguez, el cantautor nord-americà, tot un desconegut fins fa un any, va actuar anit al Poble Espanyol. Hi va haver un ple absolut per escoltar un artista que el gran públic ha descobert gràcies al documental "Searching for sugarman"
  • La indústria tèxtil espanyola recupera el 15% de la producció que havia marxat, sobretot, a l'Àsia. L'augment dels costos en aquest països i la tendència a fabricar sèries mes curtes són factors que hi juguen a favor. Les empreses catalanes que participen a la Plataforma 080 d'enguany aposten per reforçar la presència en el disseny, la logística i la distribució..

    Les multinacionals invertiran un 40% més que l'any passat. La tecnologia de la informació, el tèxtil i l'automoció són els sectors amb més tirada.. A l'hora de triar els empleats les companyies valoren la flexibilitat, la iniciativa, haver viscut a d'altres països i que parlin diverses llengües.

    La policia nacional detè 58 persones durant 4 anys acusades de defraudar un milió d'euros a la seguretat social . Els detinguts creaven empreses tapadora que utilitzaven per fer contractes de treball falsos a immigrants. Els cobraven uns mil euros. Per alguns dels contractes també havien rebut bonificacions.

    14 espectacles a 7 teatres de Barcelona formen la programació del Minigrec, la programació que el Grec estrena aquest any per famílies i nens d'entre 2 i 12 anys. Un món ple de circ, titelles, música i dansa.

    El Barça començarà la lliga a casa contra el Llevant el 17 o 18 d'agost mentre que l'Espanyol visitarà el Celta de Vigo. El primer clàssic amb el Madrid arribarà el 27 d'octubre al Camp Nou... Una setmana més tard, al mateix escenari, es jugarà el derbi català.

    Algunes empreses tornen a fabricar a Catalunya per l'encariment d'Àsia. MÉS QUE MODA.

    Catalunya, més atractiva. S'HI INSTAL·LEN MÉS MULTINACIONALS.

    Frau a la Seguretat Social. 58 DETINGUTS A TARRAGONA.

    El Grec dels més menuts. ESTRENA PROGRAMACIÓ FAMILIAR.

    El Barça comença amb el Llevant. L'ESPANYOL VISITA EL CELTA DE VIGO.

    L'expresident de CatalunyaCaixa, Adolf Todó, ha culpat l'anterior direcció dels problemes de l'entitat. De fet, els ha atribuït el 95% de la responsabilitat i ell s'ha apuntat el 5% restant. Todó ha estat el primer directiu de banca a comparèixer a la comissió del Parlament que investiga les entitats financeres. A preguntes dels diputats, l'exbanquer ha assegurat que, quan va arribar a Caixa Catalunya, l'entitat era "una bomba amb l'espoleta retardada que va acabar explotant".

    La direcció de SEAT planteja un ERO que preveu la suspensió temporal de 571 contractes diaris i de part de la producció en algunes línies. Els sindicats consideren que l'expedient afecta massa treballadors i volen negociar un pla social.

    Uns 85mil treballadors catalans es queden, des d'avui, sense conveni col·lectiu. La Generalitat demana que es continuin negociant els que caduquen, que afecten, sobretot, el transports de mercaderies i els hospitals concertats de la xarxa pública.

    L'ajuntament de Barcelona investigarà si es van cometre irregularitats en les oposicions al cos de la Guàrdia Urbana. Des de dissabte, més de 500 aspirants han denunciat que es van cometre infraccions com ara consultes a internet amb el mòbil o copiar d'altres.

    I, en esports, David Villa jugarà a l'Atlètic de Madrid la temporada vinent. El davanter asturià ha arribat a un acord amb el Barça per rescindir l'any de contracte que tenia i poder fitxar pel club madrileny. Els matalassers pagaràn un mínim de 2 milions d'euros pel traspàs i un màxim de 5 si hi juga les tres temporades que ha signat.

    L'expresident de Catalunya Caixa, Adolf Todó, atribueix els problemes i el declivi de l'entitat a la mala gestió de l'anterior direcció i reconeix que les mesures que va prendre NO van aconseguir remuntar-la. També ha assegurat que els contractes de les preferents s'explicaven amb transparència i que, aleshores, es considerava un producte segur.

    Avui caduquen a Catalunya 14 convenis col·lectius als què s'acollien 75 mil treballadors, la majoria del sector del transport de mercaderies i de centres hospitalaris concertats... 8 més, que afecten 50 mil empleats, es negocien contra-rellotge.Els sindicats alerten que les condicions de treball empitjoren i la patronal insisteix que vol continuar negociant.

    A aquesta hora la direcció de Seat estudia l'expedient de regulació d'ocupació d'entre 15 i 18 dies que aquesta tarda comunicarà als sindicats. Assegura que aquesta mesura evitarà acomiadaments. El model EXEO No es fabricarà aquest mes i, segons la direcció, les vendes han caigut en general.

    Arrenca a Barcelona la dotzena edició de la 080 Barcelona fashion. 32 desfilades mostraran les tendències en roba, calçat i complements per l'estiu que ve. Aquest any la fira s'allarga un dia més i en durarà 5.. Hi ha 43 estands de les principals marques i dissenyadors.

    Quan falta una setmana per l'inici de la pretemporada, el Barça segueix buscant sortida als jugadors que no entren en els plans de Tito Vilanova.... A Villa i Affelay miren de traspassar-los... i a Deulofeu, Jonatahan dos Santos i Rafiña, de cedir-los. Thiago és un cas a part: podria marxar pagant els 18 milions de la clàusula

    L'expresident de Catalunya Caixa, Adolf Todó, el primer a comparèixer. INVESTIGACIÓ AL PARLAMENT.

    Convenis caducats. 75 MIL TREBALLADORS CATALANS AFECTATS.

    Possible ERO a SEAT. S'ATURARIA LA PRODUCCIÓ UNS 15 DIES.

    Tot a punt. ARRENCA LA 080 BARCELONA FASHION.

    Operació sortida. EL BARÇA HA DE REDUIR LA PLANTILLA.