Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Gerardo el "Tata" Martino és el nou entrenador del Barça. En una reunió extraordinària que s'ha celebrat al domicili del president Sandro Rosell, la junta ha escollit al tècnic argentí com a substitut de Tito Vilanova. El Tata fitxa per dues temporades
  • El president Rajoy compareixerà davant del Congrés dels Diputats el dijous 1 d'agost a les 9 del matí. PSC i ICV demanen al govern català que no es preocupi per la data de celebració d'una consulta i que segueixin els passos fixats pel Parlament. ERC diu que el 2n semestre de 2014 és només un opció i que no hi ha res tancat./ El Síndic de Greuges - Rafael Ribó - ha demanat perdó a les persones que han perdut un ull per l'impacte d'una pilota de goma. / L'empresària i mecenes Liliana Gòdia, el seu marit i el seu cosí han comparegut davant la jutge imputats per 14 delictes de frau fiscal. / Catalunya aplica des de 2011 les restriccions a la reproducció assistida que el govern espanyol vol ampliar a tot l'estat i que deixen fora del finançament públic les dones que no tinguin problemes de fertilitat. Una mesura que critiquen els col·lectius de gays i lesbianes. / A l'àmbit de l'ensenyament, en ple periode de matriculacions; un estudi mostra que estudiar a Catalunya s'ha encarit, en 6 anys, entre un 70 i un 300%... Un encariment que, pels estudiants, no implica una millora de l'ensenyament... / A la UB professors i investigadors denuncien la precarietat laboral extrema, que diuen, pateixen. / Recuperem l'actualitat política per explicar-vos les conclusions del Consell Executiu d'avui. Una trobada en la que han aprovat nous ajuts per a la Vall d'Aran...
  • El 35% dels comerços de Barcelona es veuran afectats per la nova llei d'arrendament urbà, que entrarà en vigor l'any vinent.. Prop de la meitat confia en poder renegociar el seu contracte i evitar el tancament. Alguns dels comerços històrics hauran de recórrer a l'administració per resistir. / Amb aquestes ulleres podem grabar videos, fer fotos, buscar informació a la xarxa, localitzar un carrer o contestar un e-mail... I tot, donant les ordres amb la veu.. Són les famoses Google Glass./ Reivindicar les platges sense accessos, dutxes o xiringuitos... Espais totalment naturals en els que l'important és l'entorn i no pas els serveis. És la filosofia d'Ecologistes en Acció, que premia aquestes platges. /
  • El Barça ha fet oficial aquest migdia que Gerardo el "Tata" Martino serà l'entrenador les dues pròximes temporades en substitució de Tito Vilanova./ A l'Espanyol esperen fer oficial aquesta tarda el fitxatge del davanter brasiler Samuel Rosa./I a Madrid, després de dies de silenci sobre el fitxatge de Gareth Bale, el club blanc torna a insistir pel jugador del Tottenham./ I al Mundial de Natació, tot just han acabat els 10 quilòmetres d'aigües obertes femenins al Moll de la Fusta. Aquest matí, Ona Carbonell i Marga Crespí han aconseguit la tercera millor puntuació en la ronda preliminar de la rutina lliure de solo disputada al Palau Sant Jordi. Les espanyoles han acabat per darrere de les russes i xineses, però no descarten optar a la plata en la final de dijous./A les piscines de Montjuïc, els xinesos Qin Kai i He Chong han estat els vencedors de les classificatòries de salt sincronitzat masculí des de 3 metres. Els germans Héctor y Nicolás García-Boissier han finalitzat en 14a posició.
  • El cuiner Ferran Adrià, serà el pregoner de les festes de la Mercè. El Gegant del Pi, com un superheroi que vola per la ciutat, és el cartell que anunciarà la Mercè 2013 arreu. La fotografia l'ha creat l'artista Joan fontcuberta que li ha volgut donar un caire alegre./ "Venus in Fur", novel·la d'amor masclista degradant, d'escàndol al 1870, posta en escena i direcció de Joel Joan
  • TATA ÉS L'ESCOLLIT

    La junta del Barça aprova el nomenament

    en una reunió a casa del president Rosell

    Debat sobre la data

    ERC DIU QUE NO HI HA RES TANCAT

    Reproducció assistida

    CATALUNYA JA APLICA LES RESTRICCIONS

    Comerços amenaçats

    PER L'INCREMENT DELS LLOGUERS

    GOOGLE GLASS

    Veurem com són les ulleres que

    incorporen una pantalla a la visió

    Un any després del foc

    Un any després de l'incendi que va causar 4 morts i va arrassar 14mil hectàrees a l'Alt Empordà, els 17 municipis afectats pel foc miren de refer-se. Avui han retut homenatge a les víctimes, i els alcaldes han recordat que només han cobrat una part dels ajuts promesos.

    Margallo justifica la destitució

    El ministre d'exteriors recorda que la Marca España té l'obligació de defensar totes les nacionalitats i qualifica d'intolerables els insults als catalans del destituït Juan Carlos Gafo, número 2 de la marca. Tot, arran dels xiulets a l'himne espanyol durant el mundial de natació.

    MÉS EVACUATS PELS AIGUATS

    Han afectat 390 persones que acampaven a Saldes i Montesquiu

    Precisament les tempestes d'ahir a la tarda van obligar a evacuar prop de 400 persones... La majoria, nens i monitors que estaven d'acampada a Saldes, al Berguedà, i que avui tornen a casa.

    Han passat la nit en locals socials, a l'escola del poble i en alguns habitatges. La tempesta també ha afectat el terme municipal de Montesquiu. Les 60 persones acampades ala Devesa han hagut d'aixuplugar-se a l'escola de Natura del poble.

    DESTITUCIÓ PER UNA PIULADA

    El ministre d'Exteriors creu que els insults de Gafo són intolerables

    El ministre d'Exteriors considera "absolutament intolerables" els insults del número 2 de la marca Espanya als catalans.

    Recordem que JUAN CARLOS GAFO va escriure aquest missatge a Twitter, divendres, després que part del públic xiulès l'himne espanyol a la inaguració dels Mundials de Natació... Avui, José Manuel García Margallo ha justificat la destitució de GAFO i ha volgut deixar clar que la marca Espanya protegeix totes les nacionalistats de l'Estat.

    UN ALTRE PREMI PER J.A.BAYONA

    El director de "Lo imposible", Premi Nacional de Cinematografia

    Juan Antonio Bayona ha estat guardonat amb el Premi de Cinematografia 2013 que atorga el ministeri de Cultura.

    El jurat ha decidit, per unanimitat, que el director de Lo Imposible, és un cineasta que ha fet visible el nostre cinema, dins i fora d'Espanya. També destaquen que la feina del director català a "Lo Imposible" ha estat excel.lent, en un context econòmic difícil. La pel.lícula, que recrea la supervivència d'una família espanyola al tsunami de 2004, ha rebut nombrosos premis, entre ells, catorze Goya i sis Gaudí.

    BARÇA

    La decisió del nou entrenador, imminent

    El Barça pot anunciar en qualsevol moment el nom del nou entrenador. Luis Enrique Martínez i "Tata" Martino són els principals candidats per fer-se càrrec d'un equip tocat anímicament per la recaiguda de Tito Vilanova.

    RECTA FINAL DE L'ESTADA

    Aguirre intensifica la feina abans de tornar dimecres a casa

    L'Espanyol - que continua a la Vall d'Aran - confia en tornar a casa sense més baixes. Avui, entrenament triple: dues sessions aquest matí i una darrera, a dos quarts de 7 d'aquesta tarda. Mentre, continuen sense notícies del davanter Samuel Rosa... Ara bé, no va jugar ni un minut en el partit en el que el seu equip - el FLUMINENSE - va perdre per 3 a 1 davant el Vasco de Gama.

    NATACIÓ SINCRONITZADA

    Espanya podria aconseguir la primera plata a la final tècnica per equips

    I al Mundial de Natació, aquesta tarda podria arribar la primera plata per a Espanya; a la final tècnica per equips de sincronitzada. Les xineses no competeixen en aquesta prova i, per tant, les noies d'Esther Jaumà són clares favorites al segon lloc.

    Aquest matí, Ona Carbonell ha fet vibrar el Palau Sant Jordi amb el seu exercici de solo lliure. La catalana ha nedat amb la cançó 'Barcelona' de Montserrat Caballé i Freddie Mercury i ha aconseguit la tercera millor puntuació. Dimecres, a la final, intentarà prendre-li la plata a la xinesa.

    BARCELONA, ANIT

    Concha Buika presenta, al Grec, el seu útlim treball

    I, avui, marxarem amb la veu de Concha Buika, que triomfa arreu del món...

    Anit va actuar al Festival Grec de Barcelona, on va presentar el seu sisè àlbum "La noche más larga". Pocs artistes s'atreveixen amb ritmes tan diversos com ella... I amb ells marxem avui.

  • Un any després de l'incendi que va causar 4 morts i va arrassar 14mil hectàrees a l'Alt Empordà, els 17 municipis afectats pel foc miren de refer-se. Avui han retut homenatge a les víctimes, i els alcaldes han recordat que només han cobrat una part dels ajuts promesos./Fa un any el perill d'incendi forestal era molt elevat, aquest any ha millorat força./Precisament les tempestes d'ahir a la tarda van obligar a evacuar prop de 400 persones... La majoria, nens i monitors que estaven d'acampada a Saldes, al Berguedà, i que avui tornen a casa.
  • El ministre d'exteriors recorda que la Marca España té l'obligació de defensar totes les nacionalitats i qualifica d'intolerables els insults als catalans del destituït Juan Carlos Gafo, número 2 de la marca. Tot, arran dels xiulets a l'himne espanyol durant el mundial de natació
  • El Govern de l'Estat informarà a les Comunitats Autònomes, aquesta setmana, del nou límit de dèficit. Una xifra clau per als nous pressupostos de la Generalitat... Artur Mas advertia avui que, si l'objectiu no respon a les necessitats de Catalunya, qui ho patirà serà el conjunt d'Espanya.
  • Juan Antonio Bayona ha estat guardonat amb el Premi de Cinematografia 2013 que atorga el ministeri de Cultura.
  • El Barça pot anunciar en qualsevol moment el nom del nou entrenador. ./L'Espanyol - que continua a la Vall d'Aran - confia en tornar a casa sense més baixes./ I al Mundial de Natació, aquesta tarda podria arribar la primera plata per a Espanya./ La veu de Concha Buika, que triomfa arreu del món, ha estat al Grec
  • Un any després dels incendis de l'Alt Empordà que van arrassar prop de 14mil hectàrees encara hi ha moltíssima feina per fer. Algunes zones es van regenerant però el procés avança molt a poc a poc. Molts afectats encara no han pogut recuperar casa seva i els ajuts promesos arriben amb comptagotes./Fa un any el perill d'incendi forestal era molt elevat, aquest any ha millorat força./ Precisament les tempestes d'ahir a la tarda van obligar a evacuar prop de 400 persones. Com els 314 nens i monitors, acampats a Saldes, al Berguedà, i que avui tornen a casa./Les tempestes d'aquests dies també afecten, i molt a l'agricultura. A Lleida ja en porten quatre de pedregades enguany, cosa que ha fet revifar el debat sobre l'ús dels cremadors de iodur de plata.

    El president del Govern, Mariano Rajoy, podria desvelar avui com i quan donarà explicacions sobre el cas Bárcenas. Després del registre de la seu del PSC i la imputació de la seva responsable de finances en relació amb el presumpte espionatge polític de Método 3, la majoria de partits demanen celeritat a la justicia i explicacions a Pere Navarro. De moment, el líder socialista es nega a comparèixer. La presidenta del PP català creu que, al darrera, hi ha una clara intencionalitat política./ A la comissió d'investigació sobre la gestió a l'ambit sanitari, l'exdirector del SCS, Carles Manté ha negat haver desviat fons de l'empresa municipal de Reus INNOVA. Munté, imputat per malversació, estafa i tràfic d'influències, ha negat irregularitats./ Margallo recorda que la Marca España té l'obligació de defensar totes les nacionalitats i qualifica d'intolerables els insults als catalans./Aquesta setmana el Govern de l'Estat informarà a les CCAA del nou límit de dèficit. Una xifra clau per l'elaboració dels pressupostos pendents a Catalunya. Artur Mas ha alertat que si aquest objectiu no respon a les necessitats de Catalunya, qui ho patirà serà el conjunt d'Espanya.

    Catalunya es consolida com la principal destinació turística de l'Estat.. És la comunitat que més turistes ha rebut en els primer semestre de l'any amb una increment del 5,7% respecte l'any passat. Destaca l'augment de turistes russos que només al juliol va pujar més d'un 30%./ A Barcelona, un dels punts més visitats és el Park Güell que, a partir del 25 d'octubre, serà de pagament. Les entrades, d'entre 5 i 10 euros

    Avui al Barça han tornat als entrenaments; sense Tito Vilanova i a l'espera que s'anunciï el nom del nou tècnic. Luis Enrique i l'argentí "Tata" Martino són els dos principals candidats per dirigir un equip molt tocat anímicament per la nova recaiguda de Vilanova./ L'Espanyol afronta la recta final de la seva estada a la Vall d'Aran amb la convicció que, després de la marxa de Forlin, tornaran a casa sense més baixes./ Golejada del Madrid en el primer amistós de la pretemporada. Un 6 a 0 davant el Bournemouth/ Avui se celebra la tercera jornada del Mundial de Natació de Barcelona, amb més opcions de medalla per a l'equip espanyol./ I un altre col·leccionista de podis, i de victòries, és Marc Márquez. El de Cervera és el primer debutant en aconseguir el triomf a Laguna Seca./ El documental "Barcelona prêt-à-porter, el triomf del carrer" ens explica com vestíem ara fa 50 anys, la pre-estrena serà aquesta tarda al Palau Robert. La cinta - coproduïda per TVE, repassa mig segle de moda a Catalunya i es projecta a partir de demà a l'exposició sobre moda que es pot visitar actualment al Palau Robert./ La seva veu triomfa als escenaris de tot el món. És Concha Buika. Anit va actuar al Festival Grec de Barcelona

  • Un any després dels incendis de l'Alt Empordà que van arrassar prop de 14.000 hectàrees encara hi ha moltíssima feina per fer. Algunes zones es van regenerant però el procés avança molt a poc a poc... Molts afectats encara no han pogut recuperar casa seva i els ajuts promesos arriben amb comptagotes. Aqeust matí s'han fet diversos actes d'homenatge a les víctimes. A L''Informatiu estarem amb alguns propietaris de boscos cremats que han decidit plantar vinyes o oliveres per evitar nous desastres.
  • Margallo recorda que la Marca España té l'obligació de defensar totes les nacionalitats i qualifica d'intolerables els insults als catalans del destituït número 2 de la marca, pels xiulets a l'himne espanyol durant el mundial de natació
  • La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, disposada a comparèixer al Parlament per parlar del presumpte cas d'espionatge polític vinculat a Método 3. Malgrat el registre de divendres a la seu del PSC, Pere Navarro, diu que no ha de donar explicacions perquè s'investiguen fets previs a ser ell, el líder dels socialistes.
  • Catalunya es la comunitat que més turistes ha rebut en els primer semestre de l'any amb una increment del 5,7% respecte l'any passat. Destaca l'augment de turistes russos que només al juliol va pujar més d'un 30%.
  • Avui al Barça han tornat als entrenaments; sense Tito Vilanova i a l'espera que s'anunciï el nom del nou tècnic. Luis Enrique i l'argentí "Tata" Martino són els dos principals candidats per dirigir un equip molt tocat anímicament per la nova recaiguda de Vilanova.
  • Un any després dels incendis que van cremar 14.000 hectàreas a l'Empordà alguns dels afectats encara lluiten per recuperar del tot la normalitat mentre es preparen un seguit d'actes per recordar les 4 victimes mortals, els més de 20 ferits i tot el que va succeïr en aquells cinc dies de foc, i destrucció, al juliol de 2012.

    Les pedregades dels últims dies a les comarques de Girona i sobretot les quatre pedregades que hi ha hagut abans, aquests estiu, a Lleida han malmès en total més de cent mil tones de fruita. Els pagesos estan preocupats i s'ha reobert el debat sobre els sistemes per protegir les collites.

    Cada cop hi ha més locals de planta baixa que un cop tancats...ja no es recuperen per activitats comercials. Un 12 per cent a Barcelona i encara més a Tarragona o Girona. Avui coneixerem una iniciativa ben original per tal que els locals tancats no perjudiquin l'atractiu comercial d'un barri.

    Llençar-se de cap a l'aigua, una activitat abastament repetida aquests mesos de calor, pot comportar molts riscos, incluides lesions medul·lars irreversibles. Segons els Ministeri de Sanitat, causen més del 70% de totes les lesions medul·lars relacionades amb l'esport. Veurem com prendre precaucions.

    L'equip espanyol de sincronitzada buscarà aquesta tarda la segona medalla al Mundial de natació de Barcelona. Ona Carbonell i Marga Crespí s'han classificat per a la final de duo tècnic amb la tercera millor nota i podrien repetir el bronze que va aconseguir ahir la barcelonina en solo.

    SOTA LA MIRADA DE TOT EL MÓN

    El Mundial de natació reforça la idea d'una ciutat oberta al mar com a font de vida

    Una brillant ceremonia inaugural dels Mundials de natació plena de màgia, moments sorprenents i amb referèncias tant a la història i la tradició de Catalunya com a la sensibilitat ecologista torna a posar Barcelona - i Catalunya!- a l'aparador mundial. La capital catalana s'implica a fons en un esdeveniment esportiu, que atrau unes 250.000 persones entre el públic d'aquí i els visitants de més de 25 països. Per arribar fins aqui ha estat necesari un treball previ de molts mesos. I en aspectes tan diferents com la sostenibilitat o la seguretat.

    El mundial més sostenible

    PLA PER DONAR SEGONA VIDA ALS MATERIALS

    Barcelona va començar a preparar , de forma més intensa, les aigues del seu litoral desde un any i mig abans de l'inici del mundial de natació amb accions complementàries sobre les aigues pluvials i controls específics en aigues marines. Es va dissenyar també un pla de 70 accions per fer d'aquest els Mundial de la sostenibilitat. La seguretat inclou accions coordinades de Mossos, guardia civil i guàrdia urbana.ç

    Corrupció i espionatge

    ELS PARTITS CATALANS PRENEN POSICIONS

    Els socialistes catalans rebutgen que hagin de compareixer devant el Parlament per donar explicacions sobre el cas d'espionatge de Metodo 3 i desde el PPC , Enric Millo ha instat a PSC, CIU i esquerra a que donguin suport a una comissió parlamentària per investigar els casos d'espionatge. Iniciativa verds, de la seva banda, reclama un front comú d'esquerres contra la corrupció.

    MAS-COLELL A "AQUÍ PARLEM"

    La Generalitat injecta 7.000 milions al pla de pagament a proveïdors

    El Conseller d'economia de la Generalitat ha anunciat a TVE que preveuen desencallar els pressupostos a partir d'aquest mes de juliol que és quan el Consell de política fiscal i Financera té previst fer pública la xifra del dèficit autoritzada per aquest any. En conversa amb Lluís Falgàs, al programa "Aquí parlem", Andreu Mas Culell ha fet públic també el que ha qualificat d'una "injecció de liquiditat" en aplicar-se un nou sistema per pagar els proveedors. Son 7.000 milions d'euros que liquidaran, a través del govern central, en dues fases. Ja han enviat a Madrid les factures pendents de les entitats socials per valor d'uns 2.000 milions d'euros

    COOPERANTS ALLIBERADES

    Mone Serra i Blanca Thiebaut passen el primer dia amb les seves famílies

    Montserrat Serra i Blanca Thiebaut, les dues cooperants alliberades ahir, han passat la seva primera nit a Espanya. Estan bé d'ànims però, tal com vam poder veure a la seva arribada a Madrid, estan força dèbils i esgotades després de 21 mesos de captiveri a Somàlia. Els familiars de la catalana Mone Serra van poder rebre-la a l'avió que les havia traslladat des de Djibuti. Palafrugell ha rebut amb alegria l'alliberament de la seva veïna -que ha coincidit amb la festa local- i ara li volen oferir-li tota la calma i privacitat que tan ella, com els familiars i metges sense Fronteres han demanat.

    L'ESTARTIT, BAIX EMPORDÀ, AHIR AL VESPRE

    Als municipis del Baix Ter afectats pels aiguats d'ahir a la tarda, avui fan balanç dels danys. La pedregada va malmetre el cent per cent de la producció de fruita dolça, segons dades del departament d'agricultura. També han quedat conreus d'arrós i blat de moro, en total, unes tres-centes cinquanta hectàrees. A més, els bombers van haver de fer una cinquantena de sortides per la pluja, sobre tot per inundacions de baixos i alguns arbres caiguts. A Torroella de Montgrí, Ridaura i l'Escala s'han hagut de desallotjar diversos campings.Protecció civil manté la prealerta per la possibilitat de més aiguats aquesta tarda.

    La solidaritat no s'atura a l'estiu

    LES ONG BUSQUEN MÉS VOLUNTARIS

    Les ONG no poden afluixar a l'estiu la feina social que fan tot i quedar-se amb la meitat de màns voluntàries. Per això aquestes setmanes busquen com reforçar la col.laboració temporal sobretot de joves de més de 16 anys per participar en casals infantils o cuidar avis que viuen sols.

    Ànims Tito

    EL BARÇA JA LI BUSCA SUBSTITUT

    Conmoció al món de l'esport per la retirada de Tito Vilanova per sotmetre's a un nou tractament per curar la seva malaltia. Els jugadors del Barça i de molts altres clubs han enviat missatges d'ànim al tècnic a travès de les xarxes socials. El club ja treballa per buscar-li un substitut.

    LORENZO, SISÈ; PEDROSA, ONZÈ

    Marc Márquez és el més ràpid al circuit de Laguna Seca

    En motociclisme, Marc Màrquez ha estat el pilot més ràpid en la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi dels Estats Units. El pilot català, que s'estrenava al circuit de Laguna Seca, ha marcat el millor temps per davant de Stefan Bradl i Andrea Dovizioso. Finalment, Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo han saltat a la pista tot i els problemes físics que arrosseguen per culpa dels accidents que van patir la setmana passada a Alemanya. Lorenzo ha estat sisè i Pedrosa, onzè.

    OBRE PORTA FERRADA

    Diego el Cigala va inaugurar el festival que presentarà 20 espectacles

    Diego el Cigala va obrir anit el festival de Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guixols, demostrant ,un cop més, la seva enorme capacitat d'arrastrar cap el flamencels ritmes llatins. I un cop instal.lat en el territori del flamenc-fusió, en el que hi regna amb dret propi, va anar presentant els temes del seu últim disc "Romance de la luna Tucumana". Aires de la capital Argentina embolcallats amb una veu personalisima i una banda de cinc musics.

    Va ser l'inici vibrant d'un festival que ha programat una vintena d'espectacles musicals de gèneres diferents i teatre i dansa...fins a mitjans d'agost.

    L'OBC MÉS AQUÀTICA

    L'Orquestra va acompanyar la gala inaugural del Mundial de Natació

    L'orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va posar anit la música a la cerimonia inaugural dels campionats del Món de Natació. Sota la direcció d'Arthur Post, l'OBC va interpretar la suite de l'Himne dels Campionats acompanyant les projeccions i mappings de la gala inaugural.

    Hi van sonar també peces composades per Salvador Niebla amb l'orquestració firmada per Joan Albert Amargós.

    VILANOVA POT DEIXAR EL BARÇA

    Rosell és a punt d'anunciar que Tito deixa la banqueta per una recaiguda

    A falta que es faci oficial, tot apunta que TITO VILANOVA ha recaigut (per tercer cop) de la seva malaltia i deixa la banqueta del Barça... El club ha convocat d'urgència una roda de premsa per d'aquí a mitja hora a la Ciutat Esportiva. El president SANDRO ROSELL i el director esportiu ANDONI ZUBIZARRETA... podrien anunciar la marxa de Vilanova i, potser, el nom del seu substitut.

    Ja han tornat

    MONTSERRAT I BLANCA JA SÓN A CASA

    Montserrat Serra i Blanca THIE-BÓ han arribat aquesta tarda a la base aèria de Torrejón, des d'on han marxat en aquests vehicles que veiem... La família i l'ONG Metges sense Fronteres demanen respecte a la privacitat i temps perquè es recuperin.

    CAS BÁRCENAS

    La Diputació Permanent decidirà el dia 24 si Rajoy compareix al Congrés

    Serà la Diputació Permanent del Congrés, el 24 de juliol, qui decideixi si, finalment, Mariano Rajoy compareix a la cambra pel cas Bárcenas.

    Així ho ha confirmat la vicepresidenta del govern a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Soraya Saénz de Santamaria ha insistit, també, en que Rajoy ha donat, dóna y donarà totes les explicacions que consideri necessàries als ciutadans. D'altra banda, el ministre de Justícia ha reiterat que la militància en un partit és totalment compatible amb exercir un càrrec de responsabilitat; en referència al president del Tribunal Constitucional.

    Imputada la gerent del PSC

    ESCORCOLL A LA SEU PEL CAS "MÉTODO 3"

    La policia escorcolla la seu del PSC i s'endú l'ordinador de la gerent del partit. La jutge ha ordenat imputar Lluïsa Bruguer. El PSC nega haver encarregat gravar Sánchez-Camacho, mentre que el PP demana explicacions urgents a Pere Navarro.

    AIGUATS I PEDRA A L'EMPORDÀ

    Les tempestes malmeten el camp i inunden carreteres i carrers

    Una altra tarda de tempestes, pedregades i aiguats. Avui s'han concentrat sobretot a les comarques gironines, on en poca estona han arribat a deixar gairebé 50 litres per metre quadrat. La força amb que decarregava la pluja en alguns moments, ha provocat acumulacions d'aigua i petites inundacions. La pedra i la calamarsa tenien una mida considerable, la qual cosa fa pensar que ha pogut fer bastant de mal al camp i al mobiliari urbà.

    PROTEGIR ELS INFANTS

    Govern, grups parlamentaris i entitats signen el Pacte per a la Infància

    Han estat un grup de nens els encarregats de llegir fragments del text, a l'acte de signatura. L'objectiu d'aquest pacte és protegir i atendre els infants i adolescents més vulnerables... Impulsat pel govern català, té el suport dels grups parlamentaris i d'una setantena d'entitats i organitzacions. El pacte busca impulsar polítiques per millorar la protecció dels més petits.

    DESCARRILA UN TREN DE FGC

    Una vintena de passatgers han estat evacuats però no hi han hagut ferits

    El servei dels Ferrocarrils de la Generalitat està funcionant amb total normalitat després que, aquest matí, un dels seus convois descarrilés a l'estació de Plaça Catalunya... L'incident s'ha produit a les 11 del matí i ha obligat a suspendre durant una hora el servei entre Provença i Plaça Catalunya. El problema ha estat al caniv d'agulles a la via d'entrada d'una de les andanes. No hi ha hagut ferits però han hagut d'evacuar tots els passatgers.

    GIRONA, AVUI

    Juan Manuel Sánchez-Bustamante, nou subdelegat del Govern a Girona

    Juan Manuel Sánchez - Bustamante ha pres possessió aquest matí com a nou subdelegat del govern espanyol a Girona. L'alcalde, Carles Puigdemont ha al·legat problemes d'agenda per no assistir a l'acte. Tampoc no hi han anat els representats d'Iniciativa i d'ERC, perquè considera que l'administració de l'Estat ataca Catalunya. Només ha assistit la portaveu del Partit Popular al consistori. Sánchez- Bustamante ha promés compromís, responsabilitat i treball.

    POSSIBLES SORTIDES

    Forlín és a punt de marxar a Qatar i el Swansea fa una oferta per Wakasso.

    L'Espanyol està jugant a hores d'ara el seu primer amistós de la pretemporada contra un combinat de jugadors de la Vall d'Aran. Un partit que podria ser l'últim de Juan Forlín amb la samarreta blanc-i-blava.

    El migcampista argentí, que fa dos dies havia estat nomenat segon capità, és a punt de ser traspassat al AL RAYYAN de Qatar per prop dos milions d'euros... D'altra banda, l'Espanyol també ha rebut una oferta del Swansea per Wakasso. Els representants del ghanès i el president Joan Collet han estat negociant abans del partit d'aquesta tarda i la intenció del club és evitar la marxa de Wakasso a l'equip gal·lès.

    TVE es bolca amb el Mundial

    DEMÀ SINCRO, AIGÜES OBERTES I SALTS

    La competició arrenca demà al matí amb el solo tècnic de natació sincronitzada, en què participa Ona Carbonell. També, començarà la competició en aigües obertes i els salts. Televisió Espanyola és l'encarregada de produïr la senyal per a tot el món i es bolca amb 280 professionals i 12 hores diàries de programació.

    ENTRADA PEL PARK GÜELL

    Costarà 8 euros i es començarà a cobrar a partir del 25 d'octubre

    Visitar el Park Güell de Barcelona deixarà de ser gratuït... A partir del 25 d'octubre, caldrà pagar una entrada de 8 euros... Ara bé, continuaran entrant gratis els veïns, les persones inscrites al programa "Gaudir més Barcelona" i els alumnes, pares i professors de les escoles de la zona... A més, es limitarà l'accès a 800 persones per hora... Amb aquestes mesures, l'ajuntament vol evitar aglomeracions, millorar la qualitat de vida dels veïns i lluitar contra la venda il·legal dins el parc.

    ESTRENES DE LA SETMANA

    Ahora me ves, de Louis Leterrier; Llévame a la luna, de Pascal Chaumeil

    Fan màgia, però també roben bancs. Es fan dir "els quatre genets", i porten de cap al FBI, que no aconsegueix atrapar-los. Els diners que roben, sempre procedents de negocis bruts, els reparteixen després entre el públic dels seus espectacles. Repartimetn de luxe, amb Jesse Eisenberg, Morgan Freeman o Michael Caine.

    A Danny Boon el vam conèixer amb la comèdia "Bienvenidos al norte". Ara, en aquesta comèdia romàntica dirigida per Pascal Chaumeil, és l'ingenua víctima escollida per una dona, Diane Kruger, per casar-s'hi i divorciar-se després. L'objectiu és trencar una maledicció familiar que diu que els primers matrimonis no surten bé, i casar-se després amb el seu promés.

    Zarafa és una petita jirafa, enviada des d'Egipte a París com regal al rei de França. En Maki només és un nen, però no es vol separar de l'animal, i l'acompanyarà en el seu viatge ple de perills i aventures, amb la idea de portar-la de tornada a Àfrica.

    La Policia Nacional ha escorcollat aquest matí durant 45 minuts la seu del PSC dins la investigació de l'enregistrament de la conversa entre la presidenta del PP català i l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola al restaurant la Camarga. La jutge que instrueix el cas per la via penal imputa la responsable de finances del partit, Lluïsa Bruguer, que declararà la setmana vinent. Des del PSC mostren la seva màxima col·laboració amb la justícia i volen que tot s'aclareixi aviat.

    La catalana Montserrat Serrat i la madrilenya Blanca Thiebaut estan bé però molt esgotades. Metges sense fronteres admet que ha participat en la negociació amb els segrestadors i agraeix la col·laboració del govern espanyol.

    Ensurt als Ferrocarrils de la Generalitat després que un tren hagi sortit de la via entre les estacions de plaça de Catalunya i Provença. Al comboi hi anaven una trentena de persones que han resultat ferides lleus. La circulació està restablerta.

    Campionat del Món de Barcelona. La cerimònai inaugural, donarà el tret de sortida a 16 dies de competició: de sincronitzada, natació, salts, waterpolo, aigües obertes i salts de gran alçada. Amb la possibilitat de seguri en directe i per streamig set senyals simultànies per la web de televisió espanyola.

    El Barça declara intransferible Cesc Fàbregas davant l'oferta del Manchester United. Mentre, l'equip de Tito Vilanova continua posant-se en forma i preparant el primer amistós de la pretemporada. Demà s'enfronten a Polònia al Legia de Gdansk.

    Registre a la seu del PSC, la jutge imputa a la responsable de finances del partit. ESPIONATGE A LA CAMARGA.

    Comença el Mundial de Natació, tota la competició en directe a TVE. BARCELONA 2013.

    Estan bé però esgotades. MSF HA PARTICIPAT EN LA NEGOCIACIÓ DEL SEGREST.

    Ensurt als ferrocarrils. ELS 30 PASSATGERS HAN RESULTAT IL·LESOS.

    Cesc, intransferible. RESPOSTA A L'OFERTA DEL MANCHESTER.

    El Museu de la Música acull la millor col·lecció de guitarra clàssica del món. GUITARRES AMB HISTORIA.

    645 dies. És el que ha durat el segrest de les dues cooperants de Metges Sense Fronteres capturades a Kènia el 2011. La catalana Montserrat Serra, de Palafrugell, i la madrilenya Blanca Thiebo han estat alliberades despés de 21 mesos de captiveri. Tant les famílies com el ministeri d'Exteriors han confirmat l'alliberament, aconseguit després de llargues negociacions. Montserrat i Blanca es troben bé de salut i és previst que tornin a casa les pròximes hores.

    El Tribunal Constitucional diu que els seus jutges poden militar a partits polítics perquè no pertanyen al poder judicial. L'oposició, per contra, creu que això inhabilita el president del tribunal, Pérez de los Cobos, que va pagar quotes al PP.

    Hi haurà noves declaracions pel cas d'Ester Quintana. El jutge ha citat com a testimonis 4 dels antiavalots apartats per Interior. També tornarà a declarar el subinspector imputat en el cas.

    El Racó de Can Fabes tancarà el 31 d'agost. El restaurant de Sant Celoni que va arribar a tenir 3 estrelles Michelin tanca perquè és inviable econòmicament. Ho ha anunciat la filla de Santi Santamaria - actual directora del restaurant - 2 anys després de la mort del xef.

    Martín Montoya s'ha mostrat ambiciós ,assegurant que vol competir amb Dani Alves per la titularitat al lateral dret. Entèn la decisió de Thiago de marxar perquè és difícil tenir minuts als primer equip. Mentrestant, el club ja ha posat a la venda les samarretes de Neymar amb el dorsal 11.

    Fa un mes de les inundacions que van afectar la Vall d'Aran. Tot i que gran part de les infraestructures ja s'han recuperat, encara hi ha feina per fer. L'impacte econòmic també és important i l'ocupació al juliol ha caigut un 30 per cent. De fet, 3 dels càmpings afectats encara no han pogut obrir. Malgrat tot, el sector insisteix en que la Vall d'Aran està preparada i que recupera la normalitat.

    Crítiques dels partits catalans al president del Constitucional que podria haver pagat les quotes com a militant del PP entre 2008 i el 2011 quan ja formava part del Tribunal. Els populars defensen que no és incompatible.

    Creu Roja alerta del creixement de la pobresa energètica a Catalunya. Un de cada tres dels seus usuaris no pot pagar les factures del gas, la llum o l'aigua. Un situació que ha provocat un increment del 30 per cent dels problemes psicològics en els últims dos anys.

    El Barça espera tancar en les pròximes dies les renovacions de Tello i Montoya. El defensa del planter es veu amb cor de disputar-li el lloc a Dani Alves i és comprensiu amb la decisió de Thiago de marxar al Bayern. Montoya també aplaudeix la nova política de fitxatges del Madrid.

    Quan falten 24 hores per la cerimònia d'inauguració del Mundial de Natació de Barcelona us ensenyarem tots els secrets de la piscina que s'ha instal·lat al Palau Sant Jordi.... Allà es disputaran les proves de sincronitzada i natació. És la més gran que s'ha construït mai per un esdeveniment esportiu.

    El turisme ha caigut un 30% a la Vall d'Aran i falta arreglar algunes infraestructures. UN MES DESPRÉS.

    Crítiques al president del TC. HAURIA MILITAT AL PP SENT MAGISTRAT.

    Creix la pobresa energètica. I UN 30 % ELS PROBLEMES PSICOLÒGICS.

    Montoya, ambiciós. VOL TREURE-LI EL LLOC A DANI ALVES.

    La piscina del Sant Jordi. ACOLLIRÀ LA SINCRONITZADA I LA NATACIÓ.

    El debat sobre els casos de corrupció ha marcat l'últim ple ordinari del Parlament abans de vacances. La irrupció del cas Palau ha obligat Artur Mas a respondre les preguntes dels grups. El president ha reiterat el seu convenciment que tot plegat acabarà en no res, però ha assegurat que ell serà el primer en actuar... si els indicis esdevenen proves. Amb intensitat diversa, l'oposició ha exigit responsabilitats... Ila comparació amb el cas Bárcenas era inevitable i ha centrat l'habitual picabaralla amb la popular Sánchez-Camacho.

    El PP no tanca la porta a que Mariano Rajoy comparegui al Congrés pel cas Bárcenas per evitar la moció de censura. I el PSOE insisteix que el silenci del president afecta la imatge d'Espanya i la credibilitat de l'executiu.

    De cara a les vacances, Trànsit posarà en marxa dispositius especials els caps de setmana. L'operatiu començarà aquests divendres. La campanya es completa amb diversos anuncis amb víctimes reals o familiars; per conscienciar els conductors .

    En 6 anys el diagnòstic de trastorns de l'autisme ha crescut d'un 339% a Catalunya. La Generalitat posa en marxa ara un pla integral de detecció precoç entre els menors i d'ajut a les families.

    Leo Messi diu que està molt tranquil sobre la seva imputació per frau fiscal i que són els seus advocats qui s'encarreguen del tema. L'argentí no es mulla en la polèmica Tito-Guardiola, però aplaudeix l'arribada de Neymar, de qui creu que s'adaptarà fàcilment i aportarà molt a l'equip.

    El Cas Palau, a la sessió de control

    Artur Mas torna a negar que Convergència democràtica s'hagi finançat irregularment. Ho ha dit a l'última sessió de Control d'aquest curs, que s'ha centrat en el Cas Palau, i en les conclusions del jutge que considera que el partit hauria rebut comissions de la constructora Ferrovial.

    Messi, tranquil respecte a Hisenda

    Leo Messi insisteix que rebrà Neymar amb els braços oberts i creu que el brasiler ajudarà molt al Barça. Messi també ha parlat per primer cop dels seus problemes amb Hisenda... però s'ha limitat a dir que està tranquil i que confia en els seus advocats.

    RELLEU A LA FISCALIA SUPERIOR

    Romero de Tejada substituirà Martin Rodríguez Sol, que va dimitir al març

    El nou fiscal superior de Catalunya serà l'actual fiscal en funcions, José Maria Romero de Tejada; li ha confirmat aquest matí el fiscal general de l'estat, Eduardo Torres-Dulce.

    Divendres el consell de ministres ha de confirmar el nomenament i és previst que prengui possessió el 30 de juliol. Romero de Tejada substituirà l'anterior fiscal superior de Catalunya, que va dimitir després que el fiscal general li obrís un expedient perquè va dir que era legítim que els catalans demanessin una consulta, si bé advertia que no hi havia cap marc legal que l'amparés. Romero de Tejada és tinent fiscal de Catalunya des del 1997.

    DISPOSITIU DE TRÀNSIT

    2000 mossos es desplegaran els caps de setmana d'estiu

    Trànsit posarà en marxa la setmana que vé el dispositiu especial pels caps de setmana d'estiu. aquest és un dels anuncis que s'emetrà a les televisions per conscienciar als conductors dels riscos i mirar d'evitar els accidents. Uns 2 mil agents dels Mossos d'Esquadra es desplegaran per garantir la seguretat viària. Des de principis d'any, 75 conductors han mort a les carreteres catalanes, 35 menys que l'any passat, una tendència que es vol mantenir. Entre divendres i dissabte, es preveu que mig milió de vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona.

    PROVES POLÈMIQUES

    L'ajuntament admet irregularitats. Més vigilància a la nova convocatòria

    Per això a les proves finals que es faran aquest mes hi haurà més vigilància, menys alumnes i estaran més separats. Tot i això, des del consistori diuen que els examens es van fer igual que altres vegades.... Recordareu que 200 aspirants van denunciar els fets a la síndica de greuges i un centenar han reclamat la repetició de la prova a l'ajuntament...El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn ha assumit tota la responsabilitat però diu que el que ha passat és puntual.

    Nova operació de la policia nacional contra el frau en la seguretat social. En aquest cas a Lleida i Tarragona. Hi ha 24 persones detingudes que, a través de 47 contractes falsos, haurien defraudat a la seguretat social 200.000 euros.

    Leo Messi té ganes d'entendre's amb Neymár... És el que ha dit avui en una compareixença on ha parlat poc dels seus problemes amb hisenda, i menys encara de la polèmica entre Guardiola i Tito Vilanova.

    L'Espanyol té des d'avui nou capità: Sergio García. L'ha triat la plantilla, que continua entrenant-se a la Vall d'Aran... García pren el relleu del porter argentí Cristian Alvarez en la seva quarta temporada al club blanc-i-blau.... Després dels nombrosos canvis de jugadors que hi ha hagut, ell és ara mateix el gran referent de l'equip d'Aguirre. El secundaran en les tasques de capità Forlín, Capdevila i Javi López.

    "WASTELAND"

    Mercat de les Flors del 17 al 20 de juliol

    "Wasteland", la terra dels residus. És el títol d'una obra teatral, creada i dirigida per Lluís Danés, que ens parla del que és net i del què és brut. De qui decideix el que és vàlid o el que ja no serveix i, per tant, es pot llençar. El muntatge s'ha inspirat en un documental del mateix títol, rodat a un gran abocador de Rio de janeiro, on hi viuen persones enmig de la brutícia.

    EL CAS PALAU AL PARLAMENT

    Mas nega el finançament il·legal de CDC i diu que serà el primer en actuar si es confirma

    TRANQUIL RESPECTE HISENDA

    Messi espera Neymar amb els braços oberts i creu que s'adaptarà

    Les explicacions de Rajoy

    EL PP NO DESCARTA LA COMPAREIXENÇA

    Pla pel tractament de l'autisme

    200.000 MENORS CATALANS HI PARTICIPEN

    Salts extrems a Barcelona

    SEGUEIX EL MUNTATGE DE LA PLATAFORMA

    "UNO DE LOS NUESTROS"

    Loquillo, Leiva i Ariel Rot aquesta nit al Poble Espanyol