Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

MAS-COLELL AL DEBAT DE LA 1

Diu que és Rajoy qui fa el ridícul

i que Catalunya no sortirà de la UE

1 any de l'AVE Girona-Madrid

MÉS D'UN MILIÓ DE PASSATGERS

Les condicions de les presons

RIBÓ DENUNCIA SOBREOCUPACIÓ

Retorn triomfal de Messi

EL BARÇA GOLEJA EL GETAFE PER 4 A 0

I DESPRÉS...

Comencen les obres de neteja i

restauració de la Pedrera

  • El president de la comissió europea ha respost la carta que Artur Mas va enviar a diferents dirigents europeus. JM Durao Barroso diu que no li toca opinar sobre la consulta sobiranista perquè és un tema de debat intern i ha recordat que en cas d'independitzar-se, catalunya quedaria fora de la UE. De la carta n'ha parlat el portaveu de la comissió, Olivier Bailly./ Qui també s'ha referit a la resposta europea és el ministre d'exteriors, JM Garcia Margallo, que avui és a Barcelona. El ministre ha fet fa pocs minuts una crida als ponts de diàleg. I ha reiterat que una catalunya independent quedaria fora de la UE./ Mentrestant, el president Rajoy considera que Mas fracassa amb la seva campanya internacional per buscar suports a la consulta. Ho ha dit davant de l'executiva del PP on ha insistit que la consulta prevista pel 9 de novembre no se celebrarà./ A la sortida de la reunió, la líder del PP català ha instat Artur Mas a acatar les decisions de les institucions europees.
  • Ni robatori previ ni baralla. La investigació apunta a què l'home que hauria matat un home al barri de la Ribera de Barcelona i n'hauria ferit un altre no coneixia les víctimes i podria ser un pertorbat. Hores d'ara els mossos continuen buscant-lo./ Protecció civil manté activada l'alerta per contaminació a la costa de Palamós, on aquest matí un pesquer ha xocat contra una roca a les Illes Formigues. Arran de l'impacte hi ha hagut una fuita de combustible, tot i que sembla que no hi ha risc que la taca arribi a la platja. Els 7 tripulants que hi havia han estat rescatats i estan sans i estalvis. L'alerta es mantindrà fins que es refloti l'embarcació.
  • El Barça juga aquesta nit al Camp Nou l'anada dels vuitens de final de la copa amb el Getafe, un partit on s'espera que reaparegui Messi, però on no hi haurà Neymar. El brasiler és baixa per gastroenteritis.
  • L'Espanyol jugarà l'anada d'aquests vuitens de la Copa davant l' Alcorcón. Els madrilenys pateixen a la seva lliga de Segona, però tenen un historial a la Copa del Rei que s'ha de tenir en compte.
  • Al palau de la música, Straus sona així. Són imatges del concert que hi va celebrar anit l'orquestra simfònica d'Astana. La soprano Cornelia Jiubs va interpretar diferents peces tot fent un recorregut per l'obra del compositor alemany, un dels dels més influents del segle XX
  • José Manuel Durao Barroso contesta la carta d'Artur Mas en la que li explicava la voluntat del seu govern de convocar una consulta. El president de la Comissió Europea li agraeix el text, diu que no es pot posicionar sobre un conflicte intern i recorda que si Catalunya s'independitzés quedaria automàticament fora de la Unió./ De la seva banda, el president Rajoy ha dit en el primer comitè executiu de l'any que Mas té la batalla internacional perduda i que està fent el ridícul.
  • A aquesta hora ja tenim resposta des d'UDC. El conseller i secretari general del partit, Josep María Pelegrí, diu que és una resposta esperada./Aquesta resposta de la CE coincideix amb la primera reunió del 2014 del comitè executiu nacional del PP./El president Mariano Rajoy ha dit als seus que el president català, Artur Mas, està fent el ridícul amb la seva campanya internacional per buscar suports de cara a la consulta. Una batalla, la de la comunitat internacional, que segons Rajoy té perduda. I una vegada més ha insistit en que la consulta prevista pel 9 de novembre no se celebrarà perquè la considera ilegal. El mateix missatge ha llençat a la entrada a la reunió la líder del PP./ En mig d'aquest debat és a Barcelona el ministre d'Exteriors, JM Garcia Margallo./El proper dia 16 el Parlament de Catalunya debatrà i votarà solicitar al congrés dels diputats que delegui a la Generalitat la competència per convocar una consulta./Fora del Parlament, l'actualitat política passa per la valoració que han fet els partits sobre el fet que Mas hagi descartat de moment, que ERC entri al govern.
  • I avui hem tornat a escoltar l'advocat de la Infanta Cristina. Miquel Roca assegura que la setmana que ve presentaran el recurs contra la imputació i ha dit que la infanta només desitja una cosa.
  • És el pesquer que aquest matí ha xocat contra una roca a les Illes Formigues en aigües de Palamós. Una altra barca que hi havia a la zona ha rescatat sans i estalvis els set tripulants de l'embarcació accidentada. Salvament Marítim ha recollit els objectes que han quedat a la deriva i Protecció Civil ha activat l'alerta per contaminació de les aigües marines perquè hi ha una fuita de combustible. Tot i això, no es preveu que la taca s'acosti a la platja. L'alerta es mantindrà fins que es refloti l'embarcació./A Barcelona continua activat el dispositiu dels mossos per trobar l'home que ahir va apunyalar dues persones al barri de la Ribera una d'elles va morir i l'altra està ingressada a l'hospital clínic./Els mossos inspecionen hotels, pensions i diferents allotjaments del barri de la ribera de Barcelona on van passar ells fets. Segons fonts de la investigació, els agents busquen un jove, d'uns 18 anys magrebí com a presumpte autor de la doble ganivetada.
  • Tot i que a Lleida les denúncies per robatoris han disminuit un 10% en un any, els pagesos se senten insegurs i per això insisteixen a demanar més presència policial als camps. Han tornat a demanar-ho avui, en una nova reunió amb els mossos.
  • Aquests dies de rebaixes són especialment complicats per les persones que pateixen trastorns de compra compulsiva, un problema que ja afecta un 7% de la població, tant homes com dones. A més, ara s'hi afegeix la facilitat d'accedir a comprar a través de portals d'Internet./ A partir de la primavera els lavabos de l'estació de Sants de Barcelona seran de pagament./ Amancio Ortega, el primer accionista d'Inditex, ha comprat l'antiga seu del Banesto, a la plaça de Catalunya.
  • És l'edifici on ara hi ha la botiga d'una coneguda firma informàtica. La societat inversora d'Ortega ha pagat 44 milions d'euros a la SAREB, l'anomenat banc dolent, que n'era el propietari. El fundador d'Inditex ja és propietari de l'antiga seu del BBVA, al carrer Bergara; i de l'edifici que hi ha entre passeig de Gràcia i Gran Via.
  • I ara us ensenyarem un regal. Són les primeres hores de vida de la JADIA, que en indonesi vol dir justament això, "regal". És el nou membre de la família dels orangutans del zoo de Barcelona
  • El barça disputa aquesta nit al Camp Nou el partit d'anda dels vuitens de final de la copa del rei davant del getafe, un partit on s'espera que reaparegui Messi, però que es pedrà Neymar. El Brasiler és baixa per gastroenteritis i avui també podria ser notícia perque tot sembla indicar que el jutge no hauria trobat irregularitats en el seu fitxatge pel Barça./ L'Espanyol ha canviat les rutines i ben d'hora, ben d'hora ha viatjat en tren aquest matí a Madrid on hi romandrà fins un parell d'hores abans de desplaçar-se al camp de Santo Domingo. Allà l'espera un Alcorcon que pateix a segona, però amb un historial a la Copa que fa respecte./ El proper rival de l'Espanyol a la lliga, el Reial Madrid mira de passar pàgina al cas Di María./ Al Dakar avui es disputa la quarta etapa entre les localitats argentines de San Juan i Chilecito amb un recorregut diferent per a cotxes i motos./ Avui hem acompanyat les dues millors jugadores del món de waterpolo a un entrenament fora de les piscines. Jennifer Pareja i Laura Ester dediquen el premi al seu club, el Natació Sabadell i a totes les companyes de la selecció.
  • "Dimecres al cine". És la nova acció que llança la industria del sector per mirar d'omplir les sales.
  • Entre 3 euros amb 70 i 4 amb 90 costarà anar al cinema tots els dimecres no festius: cada cinema posarà el preu que consideri...Serà una Una jornada independent del "Dia de l'espectador", que manté també preu especial. Aquesta nova iniciativa durarà 3 mesos i començarà el 15 de gener./ Barcelona és la segona ciutat d'europa amb més motos després de Roma, per això no és estrany que hi hagi un museu dedicat a aquests vehicles. I ara, hi exposen una vintena de peces molt curioses, perquè algunes es van quedar en prototips./ Així sona Strauss, al Palau de la música. Els valsos, les polques i les marxes del compositor alemany van arribar a Barcelona anit, de la mà de l'orquestra simfònica d'Astana.
  • BARROSO CONTESTA LA CARTA

    Recorda que Catalunya sortiria de la UE,

    Rajoy diu que Mas fa el ridícul

    Buscant l'autor de l'agressió

    LA POLICIA NO DESCARTA CAP HIPÒTESI

    Naufragi a la Costa Brava

    ACTIVAT EL PLA PER EMERGÈNCIES

    "Dimecres al cine"

    ACORD PER ABARATIR LES ENTRADES

    Neymar, baixa d'última hora

    EL BARÇA REP EL GETAFE A LA COPA

    I DESPRÉS...

    Els primers minuts de vida de la

    nova inquilina del Zoo de Barcelona

  • La infanta Cristina torna a estar imputada per frau fiscal i blanqueig de capitals per la seva presumpta vinculació amb el cas Noos. Hauria de declarar el 8 de març, si no prospera el recurs que presentarà el seu advocat, el català Miquel Roca.
  • El president de la Generalitat creu que el 2014 serà un any amb algunes clarianes enmig de la boira econòmica. En la seva primera compareixença de l'any ha insistit en la data de la possible consulta.
  • Una altra reunió que ha centrat l'atenció avui és que s'ha produit entre les cúpules del PSOE i del PSC a Barcelona./ Doncs pel PP català, la reunió de les cúpules socialistes és només una escenificació. La presidenta del partit demana a Rubalcaba que acabi amb l'ambigüitat del PSC.
  • Les rebaixes d'hivern ja estan en marxa. Més de 30mil botigues afronten una campanya on creuen que vendran un 5% més que l'any passat, és a dir, uns 800 milions d'euros de facturació. I aquesta setmana és especialment important perquè és durant aquests primers dies quan venen el 60% dels productes amb descomptes.
  • Gairebé dos mesos després de la lesió, Leo Messi pot tornar a jugar.
  • Acabem amb els nominats als premis Goya del cinema espanyol, que enguany arriben a la 28 edició. Els catalans Nora Navas, per "Tots volem el millor per ella" i Eduard Fernández, pel paper a "Todas las mujeres" opten al guardó millor actriu i actor. La catalana Neus Ballús, també aspira al Goya per la millor direcció novell per "La plaga"
  • La defensa de la infanta Cristina té la intenció hores d'ara de recorrer la seva imputació. EL jutge del cas Noos, José Castro, li imputa un presumpte delicte de frau fiscal i blanqueig de capitals... Si aquest recurs no prospera, la infanta haurà de declarar al jutjat de Palma el dia 8 de març.
  • Al Palau de la Generalitat, el president Mas exposa a hores d'ara, en la primera reunió de l'any el seu execuctiu, les que seran les línies mestres de l'acció de govern per aquest any./I a aquesta hora, a la seu del PSC, al carrer Nicaragua de Barcelona, també hi ha compareixences després de la reunió que han mantingut membres d'aquest partit amb Pere Navarro al capdavant, i del PSOE, encapçalats per Alfredo Pérez Rubalcaba./ Pel PP, la reunió de les cúpules del PSC i del PSOE és només una escenificació. La presidenta del partit lamenta que Rubalcaba vingui a Barcelona, diu, a donar suport a un psc que no té valentia per plantar cara al prjecte soberanista./ Ciutadans, que ha anunciat que ultima el programa amb les propostes per governar Catalunya la propera legislatura, acusa els socialistes d'actuar amb massa dubtes i vacil·lacions
  • Aquesta és una setmana important pels comerços perquè és justament aquests dies quan venen el 60% dels productes que tenen rebaixats...Els botiguers creuen que aquesta temporada vendran una mica més que anys anteriors./ A les botigues avui també és dia de devolucions... Molts clients han de canviar objectes que els han regalat aquests dies o bé perquè no els van bé, o be perquè no els agraden./A partir d'avui i a la majoria de pobles i ciutats ja hi ha habilitat espais per poder deixar l'arbre de Nadal... A Barcelona hi ha 220 punts de recollida
  • Les dones amb titulació que cuiden nens a casa a canvi d'un sou reclamen a l'administració una legislació similar a la que hi ha a alguns països europeus....S'autodenominen "mares de dia", i mentre això no arriba, s'han constituit en associació i es regulen elles mateixes.
  • Gairebé dos mesos després, ja es pot tornar a dir que Leo Messi pot jugar un partit. Aquest migdia, després de l'entrenament, l'argentí ha rebut l'alta mèdica./El Madrid torna a estar a cinc punts del Barça i de l'Atletic de Madrid després de derrotar tres a zero al Celta de Luis Enrique.... No va ser un partit fàcil pels blancs que no van poder assegurar els tres punts fins ben avançada la segona part. / La waterpolista catalana, Jenifer Pareja, ha estat elegida com a vencedora del Fina World Player 2013, el maxim reconeixement individual del waterpolo mundial./Al Dakar, les pluges dels ultims dies han obligat a escurçar la tercera etapa, que avui va de San Rafael a San Juan, a l'Argentina. Barrerda en motos i Peterhansel en cotxes defensen el liderat, després d'una segona etapa amb força problemes per alguns dels favorits.
  • "La gran familia española, de Daniel Sánchez Arévalo" amb 12 nominacions als Goya, i "Las brujas de Zugarramurdi", d'Alex de la Iglesia, amb 10 nominacions, són les favorites per optar als premis del cinema espanyol, que enguany arriben a la 28 edició. / Ja tenim els guanyadors dels primers premis literiaris de l'any: el Nadal i el Josep Pla...És la setantena edició del guardó literai més antic d'espanya.
  • LA INFANTA CRISTINA IMPUTADA

    Pels presumptes delictes de frau fiscal i

    blanqueig de diners, declararà el 8 de març

    Esperen unes bones rebaixes

    LES VENDES PODRIEN PUJAR UN 5%

    Dia de devolucions

    LES BOTIGUES CANVIEN ELS REGALS

    Una tendència a l'alça

    LES MARES DE DIA CUIDEN NENS DE 0 A 3 ANYS

    Messi està llest

    JA TÉ L'ALTA I ÉS CONVOCAT PER JUGAR DEMÀ

    PREMIS GOYA

    "La gran familia española" és la

    cinta amb més nominacions

    El 2013 tanca amb menys registrats a l'atur que amb els que va començar. És la primera vegada en sis anys que passa.... A Catalunya l'any acaba amb prop de 625 mil aturats, 22 mil menys que al desembre de 2012 i a Espanya la caiguda ha Estat de 147.000 persones.... Tota manera, encara hi ha 4 milions 700.000 inscrits

    Ja hi ha resposta d'alguns dels 27 mandataris europeus que han rebut la carta d'Artur Mas en la qual els explica el procés per la consulta. Però ha estat una resposta protocolària, segons la mateixa Generalitat.

    En les últimes hores tant des de França com des d'Alemanya han dit que no es posicionen sobre aquest tema perquè es un afer intern.

    La Generalitat explica que la intenció era informativa, i no tant per trobar suports.

    Avui també hem escoltat el ministre de l'interior que ha dit que és una iniciativa que fractura la societat catalana i que la carta ja va obtenir resposta des d'Europa.

    La Plataforma d'afectats per la hipoteca insta els ajuntaments a seguir l'exemple del de Terrassa, que ja ha multat tres bancs perquè fa més de dos anys que tenen pisos buits.... Són multes de 5.000 eurus. Però en aquesta ciutat hi ha més de 700 expedients oberts a bancs. Per això avui mateix enviaran el text d'una moció a tots els grups parlamentaris perquè la transmetin als ajuntaments que governen. Volen estendre la proposta a totes les comunitats Autònomes, i seguir exemples com el d'Andalusia i Navarra, que apliquen lleis perquè l'habitatge sigui un dret social.

    Fins demà encara hi sou a temps si voleu ajudar els reis d'orient a aconseguir regals per 30 mil nens de famílies sense recursos. Els recull la Creu Roja, que està molt satisfeta per la resposta que ha obtingut en la campanya "cap infant fora de joc"....Ja està a punt d'aconseguir 70 MIL joguines noves o en bon estat i amb valor educatiu. 1.600 voluntaris a 400 poblacions estan a aquesta hora classificant les joguines en caixes segons l'edat.

    Un any més, el Barça ha aprofitat les festes de Nadal per obrir les portes de l'entrenament als aficionats. Aquest matí més de 13.000 s'han acostat al Mini estadi per veure de prop els seus ídols.

    A l'Espanyol també hi ha hagut jornada de portes obertes desprès de l'entrenament que ha dirigit Javier Aguirre.

    Centenars d'aficionats, petits i grans, han fet cua per aconseguir la desitjada signatura dels idols blanc-i-blaus. Jornada festiva, doncs, però pensant en el partit davant Osasuna. Son dubte Sergio Garcia i el romanès Torje perque tenen febre

    Avui hem sabut qui són els nominats als sisens premis gaudí de cinema, que es lliuraran el dos de febrer. aquesta pel.lícula, "Los últimos dias", dels germans Àlex i David Pastor és la que acumula més nominacions:onze. En la categoria de millor pel.lícula competeixen "Tots volem el millor per ella", dirigida per Mar Coll, "La Plaga", de Neus Ballús, "Fill de Caín", de Jesús Monllaó i "Barcelona nit d'estiu", de Dani de la Orden.

    Les vendes de la campanya comercial de Nadal repunten entre un 3 i un 5%, en relació la d'ara fa un any. Són les dades de PIMEC i la Confederació Catalana de Comerç. I avui, primer festiu amb les botigues obertes de l'any , diuen que encara es poden acabar d'arrodonir aquest xifres. Consideren que les rebaixes que comencen dimarts mantindràn aquesta tendència.

    Melcior, Gaspar i Baltasar són a punt d'arribar. A Barcelona ho faran en vaixell a dos quarts de 5. La retransmisió d'aquesta cavalcada la podreu seguir a partir de les 7 per la 1 de TVE. Enguany amb una eina pionera: un dron amb wi-fi i alta definició per captar imatges aèries.

    L'Associació de Fabricants de joguines preveu que les vendes repuntaran aquesta campanya de Nadal un 2%... Això després de dos anys consecutius amb descens de les vendes. Els electrònics continuen sent els regals estrella i també es augmenta l'interès pels jocs de taula.

    Leo Messi no para i avui ha anat a entrenar a la Ciutat Esportiva tot i estar pendent de l'alta mèdica. Aquesta tarda, el Barça està obligat a guanyar per recuperar el liderat que ahir li va treure l'Atlético de Madrid.

    Mor als 71 anys el llegendari jugador Eusebio, tot un simbol en el mon del futbol. Conegut com la pantera negra, va jugar sempre al Benfica, amb qui va guanyar la copa de Campions d'Europa l'any 1962 davant del Real Madrid. Al 65 va ser rebre la pilota d'or.

    Satisfacció entre els comerciants amb les dades de les vendes de la campanya de Nadal. En un primer balanç provisional, calculen un augment d'entre el 3 i el 5% en relació a l'any passat. A més, creuen que aquesta tendència es mantindrà per les rebaixes que començen el proper dimarts i que pujarna un míni del 3%. Cada català es gastarà uns 90 euros de mitjana, uns 800 milions d'euros a tot Catalunya.

    Després d'obrir regals i d'un bon dinar no hi pot faltar el tradicional tortell de reis. El Gremi de Pastissers de Catalunya preveu que les vendes es mantindran com les de l'any passat i que vendran uns 850 mil. El més venut. és el tradicional: el de massapà.

    L'àura dels Reis s'acosta... Els Tallers Reials acullen només durant aquest matí les carrosses amb les que desfilaran Ses Majestats els Reis Mags d'Orient pels carres de Barcelona. Són construccions que neixen de l'enginy i la fantasia que inspiren els Mags. Enguany la Cavalcada aporta novetats: el Rei Baltasar estena la carrossa de les joguines... A més, A l'espectacle visual i musical s'hi afegeix L'OLFACTIU perquè la desfilada despendrà esències d'Orient com sàndal, encens i mandarina... Una fórmula màgica per traslladar-nos al Món de Fantasia dels Reis

    EL portaveu del PSC Jaume Collboni diu que els socialistes catalans confien en arribar a un acord amb el PSOE per proposar la reforma de la Constitució. Collboni creu que de la reunió de dimarts entre Rubalcaba i Navarro en sortirà una posició conjunta entre PSC i PSOE pel que fa al federalisme

    EL Telefèric de Montjuïc recupera el servei després de l'avaria de dimecres que l'ha mantingut aturat durant 2 dies. La reparació ha consistit en substituir un coixinet i l'eix d'una de les politges

    La Plom Gallery és la primera galeria d'art contemporani a tot l'estat pensada per als nens. Els més menuts poden disfrutar de primera mà de les obres i entrar en contacte per primer cop amb la pintura professional

    Les escoles d'escriptura atrauen cada vegada a més alumnes que busquen una sortida a la seva vocació. En els últims 5 anys, l'escola d'escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha doblat el nombre de matrículats. Ara té 2000 alumnes i 100 professors. És la segona escola d'escriptura del món en base al nombre d'alumnes i la qualitat de les classes. Només té per davant la de Nova York.

    Iniciar els nens en el gust per l'art. És el que pretèn PLOM Gallery, la primera galeria d'art contemporani a Espanya pensada i creada especialment per a ells. En aquest espai els nens poden contemplar les obres d'art.. i també adquirir-les... Per a molts és el primer contacte amb el món del col·leccionisme.

    El 2013 tanca amb menys registrats a l'atur que amb els que va començar. És la primera vegada en sis anys que passa.... A Catalunya l'any acaba amb prop de 625 mil aturats, 22 mil menys que al desembre de 2012 i a Espanya la caiguda ha estat de 147 mil persones.... Tota manera, encara hi ha 4 milions 700 mil inscrits.

    Ja hi ha resposta d'alguns dels 27 mandataris europeus que han rebut la carta d'Artur Mas en la qual els explica el procés per la consulta. Però ha estat una resposta protocolària, segons la mateixa Generalitat. En les últimes hores tant des de França com des d'Alemanya han dit que no es posicionen sobre aquest tema perquè es un afer intern..... La generalitat explica que la intenció era informativa, i no tant per trobar suports... Avui també hem escoltat el ministre de l'interior que ha dit que és una iniciativa que fractura la societat catalana i que la carta ja va obtenir resposta des d'Europa.

    NOVA INICIATIVA DE LA PAH

    Insten els ajuntaments a multar els bancs que tenen pisos buits

    La Plataforma d'afectats per la hipoteca insta els ajuntaments a seguir l'exemple del de Terrassa, que ja ha multat tres bancs perquè fa més de dos anys que tenen pisos buits.... Són multes de 5.000 eurus. Però en aquesta ciutat hi ha més de 700 expedients oberts a bancs. Per això avui mateix enviaran el text d'una moció a tots els grups parlamentaris perquè la transmetin als ajuntaments que governen. Volen estendre la proposta a totes les comunitats Autònomes, i seguir exemples com el d'Andalusia i Navarra, que apliquen lleis perquè l'habitatge sigui un dret social.

    JOGUINES NOVES I EDUCATIVES

    Creu Roja es bolca en la campanya i aconsegueix arribar a 30.000 infants

    Fins demà encara hi sou a temps si voleu ajudar els reis d'orient a aconseguir regals per 30 mil nens de famílies sense recursos. Els recull la Creu Roja, que està molt satisfeta per la resposta que ha obtingut en la campanya "cap infant fora de joc"....Ja està a punt d'aconseguir 70.000 joguines noves o en bon estat i amb valor educatiu. 1.600 voluntaris a 400 poblacions estan a aquesta hora classificant les joguines en caixes segons l'edat.

    FESTA A L'ESPANYOL I AL BARÇA

    Els jugadors amb els més petits abans del partit d'Osasuna

    Un any més, el Barça ha aprofitat les festes de Nadal per obrir les portes de l'entrenament als aficionats. Aquest matí més de 13.000 s'han acostat al Mini estadi per veure de prop els seus ídols.

    A l'Espanyol també hi ha hagut jornada de portes obertes desprès de l'entrenament que ha dirigit Javier Aguirre.

    Centenars d'aficionats, petits i grans, han fet cua per aconseguir la desitjada signatura dels idols blanc-i-blaus. Jornada festiva, doncs, però pensant en el partit davant Osasuna. Son dubte Sergio Garcia i el romanès Torje perque tenen febre

    VI PREMIS GAUDÍ DE CINEMA

    35 produccions competeixen per l'estatueta en 21 categories

    Avui hem sabut qui són els nominats als sisens premis gaudí de cinema, que es lliuraran el dos de febrer. I aquesta pel.lícula, "Los últimos dias", dels germans Àlex i David Pastor és la que acumula més nominacions:onze. En la categoria de millor pel.lícula competeixen "Tots volem el millor per ella", dirigida per Mar Coll, "La Plaga", de Neus Ballús, "Fill de Caín", de Jesús Monllaó i "Barcelona nit d'estiu", de Dani de la Orden.

    El 2013 tanca amb menys registrats a l'atur que amb els que va començar. És la primera vegada en sis anys que passa.... A Catalunya l'any acaba amb prop de 625 mil aturats, 22 mil menys que al desembre de 2012 i a Espanya la caiguda ha estat de 147 mil persones.... Tota manera, encara hi ha 4 milions 700 mil inscrits. Els governs espanyol i català han valorat positivament les dades però diuen que hi ha molt per fer. Els sindicats, que l'atur baixa però que pel camí es perden molts drets... i la patronal, que es va en la direcció correcta.

    Les dades econòmiques positives no s'acaben aquí. L'IPC avançat tanca el 2013 al 0,2 per cent, la xifra més baixa des del 1961 i la prima de risc, per primera vegada des de fa 3 anys, queda per sota dels 200 punts.

    El ministre d'Interior diu que la carta que Mas ha enviat als líders europeus és un iniciativa més que només incrementa la fractura de la societat catalana. Tant desde França com des d'Alemanya han dit que no es posicionen sobre aquest tema perquè es un afer intern. De fet, Berlín no sap ni si l'han rebuda

    La plataforma d'afectats per la hipoteca demana tots els ajuntaments que segueixin l'exemple del de Terrassa, que ja ha imposat 3 multes a entitats financeres perquè feia més de 2 anys que tenien pisos buits...És la primera vegada que un ajuntament català pren aquesta decisió.

    Tauletes i ordinadors portàtils són alguns dels regals més demanats a les cartes als Reis. També triomfen les cònsoles de videojocs: algunes ja estan esgotades.... Lluny del regal tecnològic, creix l''afició als jocs de tauler, alguns representen els carrers de la ciutat.

    13 000 aficionats, la majoria nens, han omplert el mini estadi per veure l'entrenament de portes obertes del Barça. Messi i Neymar han estat els jugadors més aclamats d'una jornada festiva que s'han perdut Alves, amb febre, i Puyol, amb gastroenteritis.