Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Per primera vegada en 6 anys acaba amb menys aturats que va començar. DADES ATUR 2013.

Les reaccions a la carta. ALEMANYA I FRANÇA SE'N DESENTENEN.

Multes pels pisos buits. LA PAH VOL REPETIR L'EXEMPLE DE TERRASSA.

Els regals més demanats. TAULETES I JOCS DE TAULER, DE MODA.

El Barça, amb els nens. ENTRENAMENT OBERT I VISITA ALS HOSPITALS.

CAMPANYA INTERNACIONAL

Mas envia una carta als líders europeus defensant la consulta

El president de la Generalitat continua fent campanya internacional a favor de la consulta sobiranista.

Artur Mas ha enviat una carta als 27 primers ministres europeus on defensa la celebració de la consulta. També ha enviat un memorandum, que ja han rebut 45 països de tot el món amb arguments a favor del referendum.... La carta es va enviar deu dies abans de saber-se que el ministre d'exteriors, José Manuel garcía Margallo, havia fet arribar un informe a totes les ambaixades i consulats amb arguments per rebatre els plantejaments sobiranistes.

TRÀNSIT

Menys morts a les carreteres. Més perill amb moto

Un any més, les morts en accidents de trànsit a Catalunya s'han reduït... Però és una tendència que NO se segueix en el cas dels motoristes: una de cada 4 persones que perd la vida a les carreteres catalanes ho fa damunt una moto....

POBRESA ENERGÈTICA

Entren en vigor les mesures per garantir el subministrament energètic

El decret de la Generalitat per garantir el suministrament energètic a les famílies amb rendes molt baixes ja està en vigor.

És el que es coneix com pobresa energètica, i que afecta cada cop més famíles, que no poden mantenir casa seva a una temperatura adequada. El decret preveu una treva de novembre a març en el tall del sumbinistrament, i caldrà acreditar amb un informe dels serveis socials que no es poden pagar els rebuts.

SANTA MARIA DEL PI

Model pioner de micromecenatge per fer obres a l'esglèsia

L'església de Santa Maria del Pi estrena un nou model de gestió en què el visitant es converteix en mecenes

La iniciativa, que és pionera a Europa, s'ha posat en marxa avui mateix orbint al públic el campanar del temple. Els visitants pagaran diferents preus per poder realitzar algunes visites guiades i sabran a quina obra es destinaran aquests diners... Aquest any es pretén aconseguir fons per restaurar el campanar, la coberta de l'arxiu i per arreglar el jardí interior.

L'AVARIA DEL TELEFÈRIC

Els tècnics continuen treballant per poder-lo engegar aviat

Parlant de Barcelona, el telefèric de Montjuic estarà fora de funcionament almenys dos dies... després de l' avaria que ahir va atrapar una setantena de persones dins les cabines: una passatgers que van haver de ser rescatats pels bombers...Els tècnics continuen revisant la instal·lació, que es reobrià quan el problema estigui totalment resolt....

FUTBOL

El Barça ja ha fet el primer entrenament de l'any amb les incorporacions de Neymar, Mascherano, Alexis i Song, que ja han tornat de vacances. Alves, que tenia febre no s'ha entrenat i Messi arriba aquesta tarda a Barcelona.

JA VÉNEN ELS REIS

Podreu veure la cavalcada de Barcelona per La 1 de TVE a les 18:50

Els reis d'Orient ja fan camí per arribar, puntuals, la nit del cinc de gener.

I a pobles i ciutats de tot Catalunya els tallers reials s'afanyen a tenir les carrosses a punt... A Barcelona la cavalcada que començarà a dos quarts de cinc de la tarda i Televisió Espanyola la transmetrà per tot Catalunya... A Tarragona la cavalcada compleix cent anys, i per celebrar-ho es repartiran tres tones de caramels.

Catalunya torna a registrar un nou descens de les víctimes mortals a la carretera. Durant el 2013 ven perdre la vida en accidents de trànsit 168 persones, un 13, 4 per cent menys que al 2012. El Servei Català de Trànsit considera que són xifres positives però que cal seguir millorant. De tota manera, preocupen els motoristes perquè un de cada quatre morts a la xarxa viària són d'aquest col.lectiu.

La Generalitat incorpora el copagament a les residències i centres de día públics per les persones que tinguin una segona residència. És la primera vegada que el govern contempla el patrimoni en els criteris per definir el copagament. La mesura hauria d'entrar en vigor a finals de mes quan s'aprovin els pressupostos d'aquest any.

Barcelona es manté com una de les ciutats més atractives pels grups hotelers. Al 2013 9 edificis han estat adquirits per fons d'inversió amb la intenció de convertir-los en hotels. La compra més destacada és la de l'edifici Agbar, adquirit pel grup Hyaatt.

La basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona finançarà les obres dels propers 10 anys amb l'import de les entrades, que variarà segons la visita que faci. L'església aposta així per obtenir fons a partir del micromecenatge.

El Barça fa el primer entrenament de l'any amb les incorporacions després de les vacances de Neymar, Alexis, Mascherano i Song. En canvi, Alves no s'ha entrenat perquè tenia febre i Messi arriba aquesta tarda. Iniesta assegura que aspiren a guanyar-ho tot.

La mortalitat cau un 13,4% però preocupen els motoristes, 1 de cada 4 morts. ACCIDENTS DE TRÀNSIT 2013.

El patrimoni fixa el copagament. PAGARÀ QUI TINGUI SEGONA RESIDÈNCIA.

Els inversors miren Barcelona. 9 EDIFICIS S'HAN VENUT PER SER HOTELS.

Crowdfunding per pagar obres. SANTA MARIA DEL PI COBRARÀ ENTRADA.

El Barça comença amb ambició. MESSI ARRIBA AQUESTA TARDA A BARCELONA.

3.473, és el número premiat al primer sorteig de la Grossa de cap D'any. La sort ha anat a parar a un supermercat de Lliçà d'Amunt, al vallés oriental. El segon premi ha anat a parar a l'Escala, a Girona, i a Tarragona, mentre que el tercer s'ha venut a Cardona i a Barcelona ciutat.

Artur Mas va dedicar bona part del seu missatge a demanar a l'estat que deixi votar al poble català. També va demanar que no es vegi a Catalunya com un adversari, tot recordant que ha estat i pot ser en el futur un bon aliat. Va admetre que en el procés sobiranista no hi ha unanimitat, i va remarcar que totes les posicions son legítimes i respectables.

Som a les últimes hores del 2013. A tot Catalunya es preparen festes per acomiadar l'any i a Barcelona es donen els últims retocs per la celebració que enguany estrena escenari i espectacle.

La factura elèctrica pujarà finalment un dos coma tres per cent. Els preus del gas, tant del natural com del butà es mantenen. ...I una altra pujada clàssica cada principi d'any és la dels transports públics. La targeta T-10, la més utilitzada, puja un cinc per cent, i costarà deu euros amb trenta cèntims. Pel que fa als peatges, a les autopistes AP-7 i AP-2 pugen gairebé un 2 per cent.

Al Barça, Gerardo Martino ja ha pogut comptar a l'entrenament amb els 8 convocats pel Catalunya-Cap Verd. ...També amb Adriano que va ser a Madrid participant al partit benèfic 'Champions for life'. Martino pendent de l'arribada dels americans i de Song.

El 3.473 s'ha convertit en la primera Grossa de Cap d'Any. El número s'ha venut a un supermercat de Lliçà d'Amunt però només havien demanat la meitat de bitllets de la sèrie. Els guardonats amb 100 mil euros per papereta han sigut molts clients i algun treballador del centre. El segon premi és el 77.897, venut a una botiga de Tarragona i a una benzinera de L'Escala... El tercer: el 88.297 ha anat a parar a un estanc de Cardona i a una llibreria del carrer valència de Barcelona.

La jornada d'avui també és de reaccions al discurs de cap d'any d'Artur Mas. El president ha demanat a l'estat que permeti una consulta i diu que Catalunya aspira a ser una aliat i no un enemic. Esquerra Republicana ha lloat el discurs, Socialistes, Populars i Ciutadans han dit que Mas està obsessionat amb la consulta i han criticat que no faci autocrítica de la seva gestió econòmica, una opinió que comparteix Iniciativa per Catalunya.

A partir de demà pugen el preu de la llum, els transports públics i bona part dels peatges. Només baixen els de la C-32 al Garraf i al Maresme pels usuaris habituals de dilluns a divendres. El gas i la bombona de butà mantenen el preu.

L'home del Mil.leni espera el seu torn per convertir-se en el gran protagonista de la nit de Cap d'Any a Barcelona. Anit es va fer l'assaig general de la festa de Montjuic. Després de les campanades serà el torn de multitud de festes arreu de Catalunya, que també estan a punt per rebre el 2014

Catalunya goleja Cap Verd per 4 a 1 en el debut de Gerard López com a seleccionador. Sergio García, amb dos gols, Bojan i Oriol Riera van ser els més destacats del partit. Només 20 mil 700 espectadors van anar a l'estadi Olímpic Lluís Companys. Als esports també escoltarem Cesc Fàbregas .

El 03.473 s'ha venut a un supermercat de Lliçà d'Amunt, la meitat s'ha tornat. LA GROSSA DE CAP D'ANY.

PSC, PPC i Ciutandans diuen que està obsessionat amb la consulta. REACCIONS AL DISCURS DE MAS.

Pugen llum, transport i peatges. EL GAS I EL BUTÀ MANTENEN EL PREU.

Amb ganes de 2014. BARCELONA ES PREPARA PER L'ULTIMA NIT.

Catalunya goleja Cap Verd. NOMÉS 20.700 ESPECTADORS A MONTJUÏC.

El president diu que 'un Estat català seria un bon aliat d'Espanya' . Mas insta Rajoy i el PSC a superar 'recances i temences' amb la consulta. El president es bolca en el referèndum i relega la crisi en el seu missatge de Cap d'Any.

El govern espanyol vol oferir un missatge únic a tot el món davant la internacionalització del debat sobre el futur de Catalunya. És per això que el ministeri d'Exteriors ha remès als ambaixadors un argumentari on defensa la unitat d'Espanya i rebat el discurs independentista.

A l'espera del discurs de Mas els partits ja han valorat aquest document d'Exteriors. Per Ciutadans és innecessari i Convergència considera que així s'admet que hi ha un litigi.

Demà a aquesta hora ja sabrem quin número és el guanyador del primer sorteig de la Grossa de Cap d'any de la Generalitat... Els afortunats hauran guanyat cent mil eurUs, 32 mil 500 si obtenen el segon premi i 15 mil el tercer... Avui, encara hi ha qui buscava el "número de la sort".

Demà també serà la primera vegada que s'organitzi una festa de cap d'any al carrer, a Barcelona. Hores d'ara ja s'estan fent els últims preparatius de la celebració, que s'ubicarà a l'avinguda Maria Cristina i a dos quarts d'onze.

El Ministeri d'Exteriors espanyol envia un document a totes les ambaixes i consulats on ofereix l'argumentari de l'executiu per rebatre el procés sobiranista endegat des de la Generalitat. En el text, de 210 pàgines, s'afirma que el separatisme no és una opció democràtica i representa la ruptura del marc de convivència acordat durant la transició. A més, s'afirma que amb la independència hi perdria tothom i recorda la má estesa per Rajoy a la carta que va enviar a Artur Mas.

Les vendes als outlets, o botigues de descompte, ja signifiquen el 18 per cent del negoci del comerç a Catalunya. La roba i els articles de la llar de gran marques són les que més profit en treuen. L'actual llei de comerç permet que totes les botigues tinguin un espai dedicat a vendre ofertes.

Són els últims preparatius del sorteig de la Grossa de Cap d'Any de la generalitat que s'estrena demà i amb molt èxit. El departament d'Economia ha avançat que s'han venut 25 dels 30 milions d'euros emesos. Aquest matí ha estat difícil trobar bitllets a molts dels punts de venda.

Barcelona rebrà el 2014 amb una ocupació turística d'entre el 80 i el 90 per cent. A Montjuïc s'enllesteixen els detalls de la festa organitzada que s'hi celebra per primera vegada. S'espera l'assistència de, com a mínim, 60 mil persones.

La selecció catalana juga aquesta tarda a Montjuic el tradicional partit nadalenc contra Cap Verd. Serà el debut a la banqueta de Gerard López, que comptarà amb 8 jugadors del Barça i 6 de l'Espanyol. Fins ara s'han venut una mmica més de 20 mil entrades.

El Ministeri d'Exteriors espanyol envia un document a totes les ambaixes i consulats on ofereix l'argumentari de l'executiu per rebatre el procés sobiranista endegat des de la Generalitat. En el text, de 210 pàgines, s'afirma que el separatisme no és una opció democràtica i representa la ruptura del marc de convivència acordat durant la transició. A més, s'afirma que amb la independència hi perdria tothom i recorda la má estesa per Rajoy a la carta que va enviar a Artur Mas.

Les vendes als outlets, o botigues de descompte, ja signifiquen el 18 per cent del negoci del comerç a Catalunya. La roba i els articles de la llar de gran marques són les que més profit en treuen. L'actual llei de comerç permet que totes les botigues tinguin un espai dedicat a vendre ofertes.

Són els últims preparatius del sorteig de la Grossa de Cap d'Any de la generalitat que s'estrena demà i amb molt èxit. El departament d'Economia ha avançat que s'han venut 25 dels 30 milions d'euros emesos. Aquest matí ha estat difícil trobar bitllets a molts dels punts de venda.

Barcelona rebrà el 2014 amb una ocupació turística d'entre el 80 i el 90 per cent. A Montjuïc s'enllesteixen els detalls de la festa organitzada que s'hi celebra per primera vegada. S'espera l'assistència de, com a mínim, 60 mil persones.

La selecció catalana juga aquesta tarda a Montjuic el tradicional partit nadalenc contra Cap Verd. Serà el debut a la banqueta de Gerard López, que comptarà amb 8 jugadors del Barça i 6 de l'Espanyol. Fins ara s'han venut una mmica més de 20 mil entrades.

Primeres reaccions després del comunicat dels presos d'ETA on accepten la legalitat para accelerar la seva sortida de la presó i en què reconeixen el dany que han provocat. EL govern basc ho considera un avenç tot i que demana que es tradueixi en fets. L'executiu de Vitoria ha apel·lat al Govern Central perquè canviï la seva política penitenciària.

La gamificació utilitza mecàniques de joc per adquirir hàbits i aconseguir objectius. Cada cop són més les empreses que fan servir aquest sistema per motivar, formar o donar a conèixer informació als seus treballadors. La gamificació es troba en el top 10 de les tendències tecnológiques.

Últim cap de setmana abans que entri en vigor la nova ordenança de terrasses de l'Ajuntament de Barcelona. EL consistori diu que ha consensuat la normativa amb totes les parts, però el gremi de restauradors no està d'acord amb la nova normativa.

Un vaixell de guerra enfonsat a la badia de Roses, el Triunfante, serà el protagonista d'un documental que esdevindrà el primer d'una sèrie sobre naus naufragades a la Costa Brava. Els productors busquen finançament per acabar el projecte.

Fer servir mecàniques de joc en l'àmbit empresarial, en aixó consisteix la gamificació. Cada cop són més les empreses que recorren a aquest sistema per, per exemple, motivar els seus treballadors o donar a conèixer un canvi de rumb a l'empresa d'una manera entretinguda. Als Estats Units ja ho fan el 50% de les empreses.

El triunfante és un vaixell de guerra espanyol que hi ha enfonsat a la badia de Roses des de finals del segle divuit. Serà el protagonista i el primer d'una série de documentals sobre vaixells enfonsats a la COsta Brava. Ara es busca finançament per acabar una producció que ens endinsa en el món de l'arqueologia subaquàtica.

La Camila, una jove barcelonina, s'ha convertit en una de les 6 persones a tot l'Estat que sobreviu a un doble trasplantament de pulmó. Durant la seva convalescència es va dedicar a composar el seu primer disc, que ara acaba de presentar.