Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

PENDENTS DEL CONSTITUCIONAL

Manos Limpias denuncia els jutges que

han signat a favor d'una consulta

Els preus baixen al gener

LA INFLACIÓ INTERANUAL ES SITUA EN EL 0,3%

Buscant la banda del León

S'INVESTIGUEN DIVERSOS ROBATORIS

La cuina entra a la universitat

PRIMER GRAU CULINARI I GASTRONÒMIC

Neymar torna a la llista

XAVI EN QUEDA FORA PER UNES MOLÈSTIES

I DESPRÉS...

Equilibrisme a 600 metres

al cel de la Noguera

  • D'aquí a una hora, a les cinc, els treballadors de Panrico han de decidir en assemblea si assisteixen o no a la mediació que ha ofert la Generalitat per acabar amb el conflicte de la planta catalana. Aquest matí s'ha celebrat a Sabadell el judici contra els membres del comité de vaga. L'empresa els demana 5 milions d'euros per danys i perjudicis. La jutge s'esperarà als resultats de la mediació
  • Unes declaracions de Duran Lleida als Desayunos de Tve han posat de manifest les discrepàncies que manté Unió Democràtica amb la política exterior del govern català. En concret, ha criticat el document de treball elaborat pel conseller Homs per rebatre el memoràndum del ministeri d'Exteriors contra una hipotètica independència catalana. Duran ha admès que hi ha coses que NO li agraden, ha dit, i s'ha negat a comparar la situació de Catalunya amb la d'Ucraïna./ Duran també ha revelat que va intentar que Mariano Rajoy i Artur Mas es trobessin durant aquest Nadal, però que la reunió es va frustrar./ Sobre la falta de diàleg entre els dos presidents també n'ha parlat avui el conseller Francesc Homs en una xerrada a Galícia. Homs es preguntava que "si no es per parlar de la consulta, de què han de parlar?"
  • Parlem ara del cas Raval. La jutge que investiga la mort de l'empresari Juan Andres Benitez, no arxivarà la causa contra els mossos. Al contrari, en una resolució d'avui els manté imputats per delictes contra la vida, la integritat física i moral, obstrucció a la justícia i coaccions. A més, també considera la Generalitat responsable civil i cita a declarar nous testimonis./ Al Parlament avui s'ha tornat a parlar de malnutrició infantil. El conseller de salut, Boi Ruiz, reconeix que hi ha un problema social i que s'està actuant.... Ho ha dit en resposta a una interpel.lació del Partit Popular català. El Parlament farà un ple monografic sobre pobresa infantil abans de l'estiu./ Els nens que dormen poc tenen més probabilitats de ser obesos. És una de les conclusions d'un estudi que han fet a l'Hospital Trueta de Girona. Hi han participat 600 nens d'entre 5 i 10 anys, i ha permés detectar que en el cas que tinguin tres gens que predisposen a la obesitat, si dormen menys de 10 hores, s'activen aquests gens i com que tenen més ansietat, mengen més.
  • El Barça ha tornat aquest migdia de San Sebastià, com a finalista de la Copa del Rei. Els blau-grana s'enfrontaran al Reial Madrid el dissabte 19 d'abril, en plena Setmana Santa. Així que han arribat, els jugadors han anat cap a la ciutat esportiva per preparar la visita del Rayo de dissabte, a la lliga.
  • Francesc Català Roca és una figura clau quan es parla de fotografia de la segona meitat del segle vint. Ara una exposició a Lleida recull una trentena de retrats, molts d'ells inèdits, de personatges populars, del mont de l'art, de la cultura i la ciència com ara Salvador Dalí o Jacques-Yves Cousteau.
  • Avui és el dia mundial de la ràdio, una jornada instaurada per les Nacions Unides fa 3 anys per promoure i valorar el mitjà de comunicació de més audiència del món. Un mitjà que a més a més, s'adapta als nous temps: La interconexió amb les xarxes fa que els continguts de la ràdio ja no es perdin a l'espai en el moment de l'emisió, tal com ens explica en aquest informació el company periodista d'Interactius - RTVE.es a Catalunya, Xavier Cusell: com es fa per pujar a internet tots els continguts que escoltem diàriament a RNE.

    Al voltant del 56% dels catalans escolten la ràdio a diari. La mitjana de temps, prop de 2 hores. Però també hi ha adictes a la ràdio. Un 20% l'escolten més de 4 hores. Cada cop demanen participar més i són selectius. Els continguts i les vies per escoltar-la fan que la ràdio, que ja té gairebé 100 anys d'història al nostre país, guanyi oients i resisteixi millor la crisi que la resta de mitjans.

  • El text que Francesc Homs ha escrit per rebatre el memoràndum del ministeri d'Exteriors contra una hipotètica independència de Catalunya és l'últim motiu de discrepància entre Josep Antoni Duran i Lleida i el govern català. Als Desayunos de Televisió Espanyol el líder d'Unió ha criticat durament algun dels arguments d'aquest document de treball. / El Portaveu d'esquerra al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, assegura que el debat polític a Catalunya genera interès en els empresaris. Diu que a l'estranger el procés es viu amb serenitat i amb ganes de saber. Són declaracions al Debat de La 1.
  • L'economia catalana i espanyola evolucionen a bon ritme però amb cert avantatge per la catalana. Ho diu un estudi comparatiu de la Cambra de Comerç de Barcelona que explica que Catalunya ha creat més empreses, més ocupació i més consum. Assegura que hi ha 4 vegades més inversió estrangera que a la resta d'ESpanya. De fet, apunten que, a l'abril, es podria crear ocupació neta a Catalunya. Des de la Cambra asseguren que el debat polític no ha afectat l'economia catalana i que la confiança empresarial també ha millorat.
  • El judici contra el comité de vaga de PANRICO que s'ha celebrat aquest migdia als jutjats de Sabadell ja està vist per sentència. La planta de Santa Perpètua és l'única que manté la vaga indefinida malgrat l'acord al què la companyia va arribar amb la resta de fàbriques espanyoles per l'ERO. LA direcció els reclama 5 milions d'euros.
  • Al Parlament avui s'ha tornat a parlar de malnutrició infantil. El conseller de salut reconeix que hi ha un problema social i s'està actuant. Ho ha dit en resposta a una interpel.lació del PPC. El Parlament fara un ple monografic sobre pobresa infantil abans de l'estiu./També al Parlament, sindicats agraris i representants del sector agroalimentari i ramader s'han reunit amb el conseller d'Agricultura per abordar les conseqüències de la reforma del sector elèctric. Les 6 plantes de tractament de purins que hi ha a Catalunya podrien tancar si no reben ajudes a la generació d'energia renovable. El conseller els ha proposat evitar un descens de les retribucions elèctriques del 40% i demana més temps al govern espanyol per debatre l'ordre ministerial d'Indústria.
  • 3 de cada 10 nens a espanya pesa més del racomanable. Ara un estudi de l'Hospital Josep Trueta de Girona posa de manifest que el fet que els nens dormin com a mínim 10 hores al dia és molt important per mirar d'evitar el sobrepès./ Després de 10 anys de funcionament de les primeres comunitats educatives, ja tenim els primers resultats. Són models de formació on mestres i pares treballen colze a colze. En alguns casos, han aconseguit acabar amb l'absentisme escolar
  • I avui hem sabut més detalls del fet que a partir de l'estiu del 2015 Barcelona sigui el port base del creuer més gran del món. El vaixell es diu Allure of the seas i totes les xifres que hi fan referència són de rècord, com ens explica l'Anna Grimau des del Port./ Des de dissabte ja no es podrà circular pels carrils inferiors de l'anella de les Glòries. Avui ja hi haurà canvis en alguns carrers per redistribuir els més de 54.00 cotxes que hi circulen. L'objectiu és evitar el centre de la plaça en obres. En deu dies començarà l'enderroc d'una part de l'anella./Avui és el dia mundial de la ràdio, una jornada instaurada per les Nacions Unides fa 3 anys per promoure i valorar el mitjà de comunicació de més audiència del món. Un mitjà que a més a més, s'adapta als nous temps.
  • El Barça ha tornat aquest migdia de San Sebastià, com a finalista de la Copa del Rei. Els blau-grana s'enfrontaran al Madrid el dissabte 19 d'abril./El pas a la final el van certificar anit a l'Estadi d'Anoeta, on van empatar a un, sense patir en cap moment per la classificació, gràcies al control del joc dels de Martino i a què Messi va marcar al primer temps. L'argentí ja ha igualat al mític Zarra com a màxim golejador de club de la història./El rival del Barça a la Champions, el Manchester City no va poder jugar ahir contra el Sunderland per culpa d'unes ràfegues de vent de més de 100 quilòmetres per hora./I als Jocs olímpics de Sotxi, l'equip espanyol confia en l'actuació aquesta tarda del patinador Javier Fernández per treure's el mal sabor de boca de l'onzena posició de Queralt Castellet a la final de half pipe./ Kilian Jornet és "l'aventurer de l'any" segons la revista nord-americana National Geographic./Se'l considera un renovador de la fotografia documental i un mestre a l'hora de retratar la societat espanyola de la postguerra. Ara el museu Morera de Lleida dedica una exposició a Francesc Català-Roca.
  • I ara us proposem una revisió del conte de "La bella dorment". Els ballets de Montecarlo presenten al Liceu i fins diumenge "La Belle"
  • CRÍTIQUES DE DURAN I LLEIDA

    Diu que no comparteix el text d'Homs

    per rebatre el memoràndum d'Exteriors

    4 mesos de vaga a Panrico

    JUTGEN EL COMITÈ DE VAGA DE L'EMPRESA

    Hores de son i sobrepès

    ELS NENS HAURIEN DE DORMIR 10 HORES

    Glòries es va complicant

    COMENCEN LES RESTRICCIONS MÉS GRANS

    Final clàssica

    BARÇA I MADRID ES JUGARAN LA COPA

    I DESPRÉS...

    Toni Marín i el seu "Matí a 4 bandes"

    ens conviden a descobrir la nova ràdio

  • El president de la Generalitat ha respost als empresaris, la majoria alemanys, que en les últimes hores han advertit de la inestabilitat i la incertesa que genera una possible independència. Artur Mas assegura que les xifres turístiques, d'inversions i d'exportacions demostren que l'economia catalana "està en marxa", segons ha dit textualment, i ha explicat que des de principis d'any s'han anunciat més de 100 milions d'euros en inversions alemanyes. Ciutadans li demana que els escolti i el PP que rectifiqui.
  • I al ple del Congrés, el ministre d'Hisenda ha insitit en que la independència no serà possible i ha acusat al govern català de posar pals a les rodes a la recuperació econòmica i de centrar els discursos en altres temes./ Mentrestant, el president del Banc Sabadell ha dit que no contempla la possibilitat d'una Catalunya independent. Ho ha assegurat des de Londres on ha presentat un pla de creixement als inversors, que, segons ell, no es veurà afectat pel debat per la independència./ El Govern català ha enviat un document de treball al ministeri d'Exteriors en què rebat el memoràndum que el govern espanyol va enviar a les ambaixades en contra d'una possible independència catalana. Són cinquanta pàgines escrites en castellà, que porten per títol "Estrechar lazos en libertad", amb arguments, com ara que la Generalitat es va restablir abans d'aprovar-se la constitucio i, per tant, no deriva d'ella. Ara la Generalitat espera, que el ministre faci arribar el document a totes les ambaixades./
  • La nova llei d'horaris comercials ja està aprovada. Hi han votat a favor CiU, Esquerra, inciativa i el PSC. El PP i la CUP hi ha votat en contra i Ciutadans s'ha abstingut. Quan entri en vigor, les botigues podran obrir dos festius més que fins ara, és a dir, 10 enlloc de 8.Els ajuntaments decidiran quins seran aquests dos dies de més. La proposició busca preservar, diu, el model comercial català./ Diferents entitats socials s'han concentrat avui davant el parlament contra el decret presentat per la Generalitat contra la pobresa energètica. Asseguren que és insuficient, que fomenta la injusticia, la desigualtat i l'especulació. Demanen que es creii una taula de la pobresa energètica amb les empreses i l'administració per arribar a un pacte perquè no es tallin els subministraments a qui NO els pugui pagar durant un any. L'augment dels casos de pobresa preocupa també una de les entitats que s'ocupen dels sense sostre, la comunitat de sant Egidi.
  • La surfista Queralt Castellet pot guanyar avui a Sotxi la primera medalla catalana en uns Jocs Olímpics d'Hivern. La sabadellenca s'ha classificat per a la final de half pipe amb la segona millor nota de totes les participants. Ha tingut una gran actuació amb 93coma 25 punts i només l'ha superat la nord-americana Kelly Clark que ha arribat als 95. La final la podreu veure a dos quarts de set de la tarda pel canal Teledeporte./ El Madrid és el primer finalista de la Copa del Rei, i el Barça buscarà l'altra plaça aquesta nit a San Sebastià. Martino s'ha endut a tota la plantilla, inclosos els lesionats. I a banda de Pinto, que va ser un dels més destacats al partit d'anada, treurà un onze de gala en què possiblement hi haurà Cesc Fabregas. El tècnic no vol especular amb el 2 a 0 de l'anada, i espera controlar el partit davant d'una Real molt motivada per remuntar.
  • El grup de flamenc fusió Decallaos treu nou disc: "oir tu voz", un treball que es pot descarregar de franc per internet i al mòbil, i sona així. Els de Terrassa també han presentat una aplicació, que ells mateixos han dissenyat, per animar el públic a anar a concerts. Amb el single ens acomiadem avui.
  • El president de la Generalitat respon als empresaris que en les últimes hores han mostrat el seu temor a una possible independència de Catalunya. Artur Mas ha rebatut amb dades d'ocupació i d'exportacions del 2013 les acusacions d'incertesa i inestabilitat. I ha dit que en els primers mesos d'aquest any s'han anunciat més de100 milions d'euros en inversions alemanyes. Des de Madrid, el ministre d'Hisenda afirma que l'executiu català posa pals a les rodes a la recuperació i que la independència mai serà possible. La Generalitat ha elaborat un document de treball anomenat "Estrechar lazos en libertad" on rebat els arguments del memoràndum que el ministeri d'Exteriors va enviar a les ambaixades per fer front una possible independència catalana.
  • I al ple del Congrés, el ministre d'Hisenda ha insitit en que la independència no serà possible i ha acusat al govern català de posar pals a les rodes a la recuperació econòmica i de centrar els discursos en altres temes./ Mentrestant, el president del Banc Sabadell ha dit que no contempla la possibilitat d'una Catalunya independent. Ho ha assegurat Josep Oliu des de Londres on ha presentat un pla de creixement als inversors, que, segons ell, no es veurà afectat pel debat per la independència./ El ministeri d'Exteriors ja té sobre la taula el document de treball elaborat per la Generalitat en què rebat el memoràndum que el govern espanyol va enviar a les ambaixades en contra d'una possible independència catalana. L'executiu d'Artur Mas vol que ara el facin arribar als ambaixadors.
  • La dada econòmica de la jornada és que la compravenda d'habitatge va pujar a Catalunya l'any passat. Segons l'INE l'augment va ser de 4,8 per cent. En total se'n van vendre més de 45 mil: 30 mil de segona ma. D'aquesta manera el mercat català trenca amb la tendència de tot Espanya on va continuar la caiguda. L'any passat el descens va ser del 2,2 per cent. De tota manera, és el menor en els últims 5 anys
  • El Parlament acaba d'aprovar la nova llei d'horaris comercials. Una vegada hagi entrat en vigor, les botigues podran obrir dos festius més que fins ara, és a dir, 10 enlloc de 8...La proposició busca preservar el model comercial català, com s'estableix textualment en l'articulat. El partit PPC va portar el text inicialment al consell de garanties estatutàries perquè, entre d'altres motius, el text inicial contemplava vuit festius en què es podia obrir, mensy dels que contempla la norma espanyola./ El comerç serà justament un dels temes destacats del programa El debat de La 1, que emetem als volts de la mitjanit. Avui també entrevisten Alfred Bosch, portaveu d'ERC./ Satisfacció entre els hotelers de Barcelona perquè pel congrés de mòbils penjaran el cartell de complet./ Investigadors de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron han identificat una proteïna que prediu la supervivència dels pacients amb el càncer renal més freqüent. Això permetrà diagnosticar abans la malaltia i oferir tractaments personalitzats./ Entitats socials s'han concentrat avui davant el parlament contra el decret presentat per la Generalitat contra la pobresa energètica. Asseguren que és insuficident i demanen que es creii una taula de la pobresa energètica amb les empreses i l'administració per arribar a un pacte perquè no es talli el subministrament a qui no pugui pagar durant un any. L'augment dels casos de pobresa preocupa també una de les entitats que s'ocupen dels sense sostre, la comunitat de Sant Egidi.
  • El ministeri de Foment ha pressupostat la construcció d'un nou tram de l'autovia A-27 a la demarcació de Tarragona. Aquesta carretera ha de descongestionar el trànsit de l'ena-240 i millorar el transport de mercaderies. Des del territori s'exigeix al ministeri un calendari de les obres
  • Més de 30 periodistes de 16 mitjans de comunicació, entre ells TVE i el Sindicat de Periodistes han presentat avui un recurs contra la decisió del TSJC de prohibir captar imatges a la Ciutat de la Justicia. Considerem que suposa una vulneració del dret de la informació i que ens impedeix exercir la nostra feina dignament. Aquest recurs l'ha de resoldre el CGCJ.
  • La surfista de neu Queralt Castellet pot guanyar avui la primera medalla espanyola als Jocs Olímpics de Sotxi. La sabadellenca ha aconseguit la segona millor puntuació a les eliminatòries de la prova de half pipe i a dos quarts de set del vespre disputarà la final que podreu veure pel canal Teledeporte./ El Barça ja és a Sant Sebastià, on aquesta nit buscarà fer-se un lloc a la final de la Copa del Rei. Martino ha demanat concentració màxima per fer bo el 2 a 0 de l'anada... NO reservarà cap de les estrelles de l'equip, llevat de Valdés i de Neymar, que també ha viatjat tot i que està lesionat./ On NO hi va haver remuntada és al Calderón i, per tant, el Madrid ja té un lloc a la final de Copa. L'Atletico es va veure impotent davant el Madrid. Simeone va tirar de suplents que no van poder evitar la tercera derrota seguida.
  • El MACBA ha anunciat avui que fa un reset. Un reset per fer un nou museu. Una institució que reconnecti amb els àmbits de la creació i de la societat, a més de produir coneixement./ El grup de flamenc fusió Decallaos treu nou disc
  • LA RESPOSTA ALS EMPRESARIS

    Artur Mas rebat amb dades els arguments

    d'alguns directius contra la independència

    Obriran 10 festius a l'any

    APROVEN LA LLEI D'HORARIS COMERCIALS

    El Mobile torna a omplir

    HI HAURÀ UNA OCUPACIÓ HOTELERA DEL 100%

    Es reprenen les obres de l'A-27

    EL NOU TRAM UNIRÀ EL MORELL I VALLS

    El Barça busca la final de Copa

    EL REIAL MADRID JA HI ESTÀ CLASSIFICAT

    I TAMBÉ...

    Queralt Castellet a la final de

    snowboard half pipe dels Jocs de Sotxi

  • De diàleg, ni n'hi ha ni se l'espera. Aquest podria ser el resum de les últimes declaracions del govern espanyol i del cap de files de CiU a Madrid. Tots dos han explicat que, avui per avui, és impensable una trobada oficial entre els presidents Rajoy i Mas. La vicepresidenta Sáenz de Santamaria diu en aquests moments una reunió no està en els plantejaments de l'executiu. Duran Lleida també ha negat l'existència de diàleg i la possibilitat d'una trobada a curt termini.
  • En nom del govern català, la rèplica l'ha donada fa poca estona el portaveu Francesc Homs. Homs ha advertit l'executiu espanyol que , si es nega a dialogar, es ficarà en una carreró sense sortida perquè no es pot anar contra la majoria d'un poble, ha dit. El conseller, però, s'ha mostrat convençut que, tard o d'hora, hi haurà diàleg.
  • En aquest context, el Congrés dels Diputats ja tramita la petició per celebrar la consulta a Catalunya. La Mesa n'ha acceptat avui la tramitació parlamentària de les dues proposicions de llei que ho sol·liciten, una dels grups catalans i l'altra dels 22 diputats que els integren. Ara s'haurà de fixar una data per al ple, que podria celebrar-se abans del mes d'abril.
  • Doncs també hi ha debat sobre el futur de Catalunya al món empresarial. Avui el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat, que els inversors internacionals no estan preocupats pel procés sobiranista, perquè, diu, tenen clar què passarà...
  • En canvi, sí que estan preocupats alguns inversors. Una seixantena de directius d'empreses europees residents a Catalunya, la majoria d'ells alemanys, han presentat aquest matí la Plataforma "¿Catalunya sin Europa? ¡No!" Alerten de la gran inseguretat que els provoca una possible Catalunya independent i fora de la Unió Europea. En aquesta línia ha parlat també Joan Rosell, el cap de la patronal, que dibuixa un futur molt negatiu.
  • I el Parlament aprovarà demà la llei d'horaris comercials que amplia de 8 a 10 els festius que podran obrir les botigues. Els comerciants ho celebren i creuen que amb la nova normativa es blinda el model català, més regulat que el que planteja l' Estat... El petit comerç encara el 2014 amb optimisme i esperen un canvi. I és que les dades de l'any passat no són bones, tot i que frenen la tendència negativa. El 2013 les vendes van caure un 4,1% i més de 2mil 200 comerços van haver de tancar.
  • El Barça es juga demà a Anoeta davant la Reial Societat ser a la final de la copa del rei. Els de Martino tenen l'avantatge del 2 a 0 del partit d'anada, i aquesta mateixa tarda fan l'últim entrenament. I avui si passegeu per la Rambla de Barcelona és molt probable que veieu això. Són concerts que s'organitzen al balcó de l'edifici de l'Arts Santa Mónica.. És el BALCONY TV, un certamen que consisteix a penjar a la xarxa actuacions de diferents grups a terrasses de ciutats d'arreu del món, com Barcelona.
  • Pares, mestres, alumnes i sindicats han exigit avui que el Govern i el Parlament de Catalunya es posicionin per escrit contra la nova Llei d'Educació. La petició arriba després de la multitudinària manifestació d'ahir en defensa de l'immersió lingüística a l'escola i contra la resolució judicial que obliga cinc escoles a fer un 25 per cent de classes en castellà. El marc unitari de la comunitat educativa exigeix que s'acabin les retallades i demana el suport institucional per evitar l'aplicació de la LOMCE.
  • NO HI HAURÀ TROBADA

    Sáenz de Santamaría i Duran descarten una entrevista entre els presidents

    Ara per ara una reunió entre Mariano Rajoy i Artur Mas es impensable. És la conclusió que s'extreu de les declaracions que avui han fet tant la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría com el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida després del dinar que van mantenir la setmana passada i que situen dins la normalitat. Des del govern espanyol asseguren que la decisió de Mas de posar data a una consulta fa impossible el diàleg entre els presidents.

    Un altre any amb pèrdues

    PENDENTS DELS NOUS HORARIS COMERCIALS

    Les vendes dels comerciants catalans van caure l'any passat un 4 per cent i van tancar uns 2 mil 250 locals. El sector està satisfet amb l'aprovació demà al Parlament de la llei d'horaris comercials que augmentarà fins a 10 els festius que es podrà obrir

    Menors i telèfons mòbils

    ADVERTEIXEN DEL RISC DE LES APLICACIONS

    En el dia d'Internet segur, els experts adverteixen del risc que corren els nens amb les aplicacions que es baixen als telèfons intel·ligents De fet, 1 de cada 3 menors de 14 anys admet que n'ha adquirit alguna que conté dades personals.....

    Torna la tranquil·litat

    150 TRUCADES A EMERGÈNCIES PEL VENT

    Rebaixat a fase de Prealerta el pla PROCICAT perquè la força del vent ha disminuït. Malgrat tot, les ventades de les últimes 24 hores han provocat unes 150 trucades als serveis d'emergència. Totes han estat per incidències poc destacades.

    Anoeta s'omplirà amb el Barça

    LA REIAL SOCIETAT CONFIA EN LA REMUNTADA

    A la Reial Societat somien amb remuntar la semifinal de Copa contra el Barça i l'afició donostiarra omplirà demà Anoeta per ajudar l'equip a capgirar el dos a zero de l'anada. A l'Atlètic de Madrid també confien en donar-li aquest vespre un ensurt al Reial Madrid tot i el tres a zero del Bernabeu.

    Les condicions meteorològiques milloren. Això vol dir que el vent afluixa.. El vent afluixa, la mar anirà encalmant... però això sí tornaran els núvols i alguns pluges.

    Aquesta tarda el vent continuarà bufant però ho farà amb menys intensitat que en les últimes hores.

    I és que el Mestral a l'Ebre i al Camp de Tarragona ha bufat a cops superiors als 100 km/h i en algunes poblacions ha superat els 140.

    La Tramuntana a l'Empordà i al Pirineu ho ha fet a ratxes d'entre 70 a més de 100 km/h.

    Fortes ventades que durant el matí han deixat un cel força net de núvols i una visibilitat molt bona...

    De fet, fins a mig matí els núvols que s'han vist han estat núvols de vent purament decoratius.

    Al Pirineu ha deixat de nevar-hi i per ara, hi fa un dia esplèndid. Ara bé, això ja està tornant a canviar. Fixeu-vos com per l'oest de la península s'aproxima aquesta nova pertorbació.

    De moment, ens porta núvols alts i mitjans però durant la tarda ens passarà per sobre i els núvols es faran més compactes i abundants.

    Darrera seu el vent entrarà de l'WSW i això afavorirà una nova pujadeta de les temperatures.

    NO HI HAURÀ TROBADA

    Sáenz de Santamaría i Duran descarten una entrevista entre els presidents

    Un altre any amb pèrdues

    PENDENTS DELS NOUS HORARIS COMERCIALS

    Menors i telèfons mòbils

    ADVERTEIXEN DEL RISC DE LES APLICACIONS

    Torna la tranquil·litat

    150 TRUCADES A EMERGÈNCIES PEL VENT

    Anoeta s'omplirà amb el Barça

    LA REIAL SOCIETAT CONFIA EN LA REMUNTADA

    CAS NÓOS

    Els advocats de la Infanta Cristina confien en què es retiri la imputació

    Quan encara tenim fresca la declaració de la Infanta Cristina davant el jutge de Palma., avui hem sabut que al seu marit, Iñaki Urdangarín, la Fiscalia li podria demanar entre 10 i 19 anys de presó per delictes de malversació, prevaricació, falsedat documental i frau a l'administració.

    VENT, NEU I MALA MAR

    Protecció civil recomana extremar les precaucions a la carretera

    "VESPRE A LA 2"

    Avui, programa especial dedicat a la Vall d'Aran

    A Vielha parlaran amb el Síndic d'Aran, Carlos Barrera, sobre els reptes presents i futurs de la Vall. També sobre la neu i l'esqui, i altres activitats que ofereix la muntanya. Tot plegat, a les set de la tarda, per la 2 de TVE.

    EL BARÇA TORNA A SER LÍDER

    Els de Martino ja preparen la tornada de "semis" de la Copa

    PATRIMONI DE LA HUMANITAT

    La Seu Vella opta a aconseguir la distinció de la UNESCO

    DESPRÉS DE LA DECLARACIÓ

    Els advocats de la Infanta Cristina confien en que li retiraran la imputació

    Després de la declaració de la Infanta Cristina davant del jutge els seus advocats han tornat al seu despatx de Barcelona i confien en què es retirarà la seva imputació. De moment, qui insisteix en la seva innocència és el Fiscal Anticorrupció que, en el seu escrit d'acusació final, demanarà presó per Iñaki Urdangarin i pel seu soci, Diego Torres, però NO per la Infanta. Mentrestant, avui s'ha filtrat un videU en el què es veuen cinc minuts de la declaració de la filla del rei.

    7 anys d'abusos a un menor

    DETINGUT EL MONITOR D'UN CENTRE RELIGIÓS

    Detingut el monitor d'un centre de joves d'una escola catòlica de Barcelona per presumptes abusos sexuals a un menor durant 7 anys. Segons els Mossos, el denunciant, que ara ja és major d'edat, va trigar diversos anys en presentar la denuncia perquè NO s'atrevia a explicar-ho.

    Unitat de càncer ginecològic

    CONFIRMA EL 50% DE LES SOSPITES DE TUMOR

    A la meitat de dones que es deriven al Centre d'atenció Immediata de la Vall d'Hebron se'ls diagnostica un tumor ginecològic.... Aquesta unitat atén ràpidament pacients de tot catalunya que se sospita que poden patir càncer i permet tractar-les de seguida, abans d'un mes.

    Recupera el liderat

    EL BARÇA GUANYA A SEVILLA PER 1 A 4

    El Barça recupera el liderat de la lliga després de guanyar a Sevilla per 4 a 1. L'equip de Martino va patir a la primera part, però Messi amb dos gols va liderar la remuntada. Els blau-grana empaten amb Madrid i Atletic, però tornen a ser primers per diferència de gols

    Els Goya de David Trueba en una

    gala marcada per l'absència de Wert

    no ens oblidem dels Goya , "Vivir és fácil con los ojos cerrados" de David Trueba és la gran triomfadora de la nit del cinema espanyol amb 6 estatuetes, entre les que destaca, millor pel·lícula, director i actor per Javier Cámara. Els catalans que optaven a les categories més destacades s'han quedat aquest any sense premi. L'absència del ministre de Cultura va marcar la gala.

    NEYMAR TORNA AMB EL GRUP

    El Barça recupera el liderat de la lliga una setmana després

    Una setmana després de perdre el liderat, el Barça ha tornat al capdamunt de la classificació gràcies al millor gol average que tenen els de Martino. Barça, Atlètic de Madrid i Reial Madrid estan empatats a 57 punts al capdamunt de la lliga però avui ja toca tornar a canviar el xip i aquest matí han tornat als entrenaments per preparar el partit de tornada de la copa a Anoeta. Neymar ha començat a treballar amb el grup

    DESPRÉS DE LA DECLARACIÓ

    Els advocats de la Infanta Cristina confien en que li retiraran la imputació

    7 anys d'abusos a un menor

    DETINGUT EL MONITOR D'UN CENTRE RELIGIÓS

    Unitat de càncer ginecològic

    CONFIRMA EL 50% DE LES SOSPITES DE TUMOR

    Recupera el liderat

    EL BARÇA GUANYA A SEVILLA PER 1 A 4

    Els Goya de David Trueba en una

    gala marcada per l'absència de Wert

    NEYMAR TORNA AMB EL GRUP

    El Barça recupera el liderat de la lliga una setmana després

    La Infanta Cristina ha tornat aquesta matí a Ginebra, on resideix actualment, després de passar la nit al Palau de la Zarzuela. La infanta arribava a Madrid després de declarar durant gairebé 7 hores davant del jutge del cas Nóos. La declaració d'ahir pot ser el punt i final de la instrucció que un cop tancada haurà de decidir si manté a la infanta dins del procés penal.

    El preu de la llum baixarà a partir de l'1 d'abril. És el que ha anunciat el govern després que s'hagin suprimit les subhastes elèctriques que fixaven la part variable del rebut. A partir d'ara el rebut es calcularà de forma directe a partir del preu mig del mercat.

    La nova normativa de la Unió Europea obliga a fer un ús més racional dels plaguicides a l'agricultura. Catalunya ja fa anys que treballa amb aquest objectiu. Europa diu que l'ús d'aquests productes és compatible amb estratègies que no afectin el medi ambient ni la salut.

    Combatre els rumors sobre la immigració. És el que pretén l'Ajnutament de Barcelona des de fa 4 anys formant persones que desmitifiquen alguns comentaris a peu de carrer. Una iniciativa pionera al món que ja ha generat interès en una desena de països.