Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya és referent mundial en la recerca de teixits intel·ligents. Aquest tipus de productes aporten valor afegit, suposen la creació d'importants patents industrials i a més a més , milloren la qualitat de vida. La demanda de roba tecnològica creixerà un 15% en els propers anys.

Per primer cop la filla d'un rei declara com imputada per delicte fiscal i blanqueig de capitals davant d'un jutge. La Infanta Cristina ha arribat al jutjat número 3 de Palma poc abans de les 10 del matí. Fa ja quatre hores que declara i, fins ara, la Infanta s'ha desvinculat davant el jutge Castro de la gestió de l'empresa Aizoon i reitera que sempre va actuar confiant en el seu marit.

Dos-cents policies s'ocupen del perímetre de seguretat al voltant dels jutjats de Palma. Més de 400 periodistes de 15 països estan acreditats a l'esdeveniment. També s'ha convocat una manifestació per demanar la fi de la monarquia a prop dels jutjats.

La banda terrorista ETA apsota per promoure una "via basca" i insta al lehendahari Íñigo Urkullu, a concretar una acció per consolidar la fi de la violènica. El Ministeri de l'INterior diu qu l'únic comunicat que espera d'ETA és el de la seva disolució.

La roba tecnològica, els teixits intel·ligents ja són una realitat.. A les google glass s'hi afegeixen TELES que recuperen la forma inicial, sabates amb teixit elàstic o roba per a persones al·lèrgiques. Catalunya és pionera al món en la recerca de teixits intel·ligents.

L'Espanyol va obrir anit la jornada de lliga amb un important triomf a Cornellà davant del Granada, graciés al gol d'Hector Moreno. El Barça viatjarà demà a Sevilla sense els sancionats Alba i Mascherano, i amb l'obligació de no tornar a fallar.

  • La infanta Cristina protagonitzarà demà a Palma una declaració excepcional. Ho farà davant el jutge Castro com a imputada per un presumpte delicte fiscal en el cas Nóos. Aquest matí, encara a Barcelona, ha tornat al despatx dels seus advocats per acabar de preparar la declaració. Avui també s'hi ha afegit Mario Pascual Vives, advocat d'Iñaki Urdangarín. Els lletrats de la Infanta creuen que quedarà demostrada la seva innocència. I asseguren que confien plenament en el jutge Castro. I és en aquesta sala dels jutjats de Palma on demà, a partir de les 10 del matí, la Infanta prestarà declaració. És la mateixa sala on ho va fer per primer cop el seu marit, Iñaki Urdangarín, ara fa dos anys. A l'exterior ja es veuen els preparatius i l'expectació als carrers propers a la famosa rampa d'accés. El jutge Castro, que aquest matí hem vist arribar als jutjats, interrògarà a la Infanta per un suposat delicte fiscal i blanqueig de capitals.
  • Encara porten cua les declaracions del conseller de Presidència, Francesc Homs, en què plantejava la possibilitat que tots els espanyols acabin votant sobre el futur polític de Catalunya. Avui Homs ha insistit que el es busca és un acord amb l'estat, però que el mandat del poble català és innegociable. El govern espanyol ja ha advertit que els passos legals per reformar la Constitució estan clarament establerts. Malgrat això, el president Mas insisteix que només els catalans poden decidir el futur de Catalunya.
  • Ja sabem com serà la nova plaça de les Glòries de Barcelona. Aquesta és la proposta guanyadora per urbanitzar l'espai que ara ocupa l'anell viari. Preveu una gran plaça-parc amb petits espais verds al voltant que no seran accessibles al públic. Seran, diuen una reserva de fauna i flora. Hi haurà diferents nivells de jardins i un gran mirador on s'hi podran celebrar actes. Costarà gairebé 30 milions d'euros.
  • El govern de la Generalitat ja ha presentat el recurs contra l'acte judicial que obliga a impartir un 25% de classes en castellà als fills de 5 families que ho havien demanat. Els centres religiosos afectats volen personar-se a la causa. Demanen que el Tribunal s'adreci a les entitats religioses a les quals pertanyen les escoles. Convivencia cívica catalana, que dóna suport als demandants, ha presentat aquest matí una denuncia davant la fiscalia de menors perque s'han fet públics els noms dels alumnes.
  • Pel que fa a la polèmica sobre la malnutrició infantil a Catalunya, avui la consellera de Benestar Social ha assegurat que s'estan atenent els casos i també extremant les accions de prevenció. Pel seu departament són una prioritat, ha dit.
  • El Barça es prepara per jugar diumenge al camp del Sevilla, encara sense Neymar ni Jordi alba, ja que el comitè d'Apelació ha desestimat el recurs del Barça a la seva sanció. Serà el partit numero 250 de Pedro, que avui s'ha afegit al debat sobre la poca assistència al Camp Nou./ La jornada de lliga l'obre aquest vespre l'Espanyol, que rep el Granada a Cornellà-el Prat el Granada a Cornellà-El Prat. Els blanc-i-blaus volen deixar enrera la mala imatge que va oferir contra el Betis i sumar una victòria que els permeti seguir distanciant-se de la zona de descens. Javier Aguirre recuperarà el sistema de joc habitual després de l'experiment dels 5 defenses al Benito Villamarín. Lanzarote i Alex Fernandez són les novetats en la convocatòria.

    I avui celebrem un aniversari: el de l'Escac, l'escola de cinema i audiovisual de Catalunya, que compleix 20 anys. En dues dècades, l'escola s'ha convertit en una de les més prestigioses del món. L'avala una collita de premis que inclou 25 goyas, amb títols com ara Lo Imposible, Tots volem el millor per ella, Eva o "tres dies amb la família", totes dirigides per exalumnes i professors de l'ESCAC. La fòrmula, diuen, és senzilla: moltes hores de feina, pràctiques des del primer dia i un gran amor pel cinema

    LA DECLARACIÓ DE LA INFANTA

    Última trobada amb els seus advocats a Barcelona mentre tot és a punt als jutjats

    La Infanta Cristina s'ha reunit aquest matí amb els seus advocats abans de la seva declaració de demà als jutjats de Palma imputada per delicte fiscal i blanqueig de capitals dins del cas Noos. La Infanta fa més d'una setmana que prepara la seva compareixença i demà viatjarà directament a Mallorca. Allà està tot a punt amb moltíssima expectació mediàtica i sense saber encara si baixarà o no la famosa rampa.

    EL DEBAT SOBRE LA CONSULTA

    Homs matisa les seves declaracions després de les crítiques de Junqueras

    La polèmica educativa

    LA GENERALITAT RECORRE L'AUTO DEL TSJC

    La Generalitat recorre l'auto judicial que obliga a oferir un 25 per cent de les classes en castellà a cinc escoles. Els 4 centres concertats afectats volen personar-se en el cas per demanar que els directors dels centres no siguin els responsables de l'aplicació del text.

    Campanya contra els furts

    BARS I DISCOTEQUES AVISEN ALS CLIENTS

    Campanya inèdita de part dels empresari dels locals nocturns de Barcelona. Els responsables dels bars i discoteques del districte de Sarrià- Sant Gervasi adverteixen als clients dels risc de robatoris als seus negocis. Es calcula que un 7 per cent dels furts en aquests barris són a locals de nit.

    Inauguració de Sotxi 2014

    A LES 16:45, EN DIRECTE, PER TELEDEPORTE

    Aquesta tarda inauguren a Sotxi els vint-i-dosens Jocs Olímpics d'Hivern. Hi participen 20 esportistes espanyols: és la representació més gran de la història. El patinador Javier Fernández i la surfista de neu Queralt Castellet són les principals opcions de medalla.

    I TAMBÉ...

    Veurem com quedarà la plaça de les Glòries de Barcelona

    Així serà la nova plaça de les Glòries. La proposta guanyadora per urbanitzar l'espai que ara ocupa l'anell viari preveu una gran plaça-parc amb petits espais verds al voltant que NO seran accessibles al públic...Seran, diuen una reserva de fauna i flora... Hi haurà diferents nivells de jardins i també un gran mirador. Costarà gairebé de 30 milions d'euros.

    És divendres, arriba el cap de setmana. I després de com ha anat la setmana... dos dies d'hivern o de primavera?

    Doncs un cap de setmana per tots els gustos perquè tindrem una mica de cada. De bon matí quedaven encara alguns nuvolets associats al front que ha passat de matinada... però ara predomina el cel seré a la majoria de comarques,la visibilitat és bona i les temperatures tot i que han baixat... són encara bastant suaus.

    De fet, d'avui destaquen tres elements: la mar de fons, el vent moderat i les nuvolades que ja creixen cap al NE. La situació marcada pel pas d'aquest front fred de matinada que ha deixat pluges febles i nevades al Pirineu Occidental.

    S'ha allunyat ràpidament empès pel vent de component nord que bufa a ratxes de 50 a més de 80 km/h. Pel cap de setmana ens haurem de fixar en aquests núvols del NW de la península.

    Es tracta d'un nou sistema frontal que demà ens passarà per sobre.

    Ens portarà núvols, algunes pluges, vent del sud i un ambient primaveral. Diumenge, començarem amb sol però l'acabarem amb núvols, pluja i un ambient més d'hivern. .

    LA DECLARACIÓ DE LA INFANTA

    Última trobada amb els seus advocats a Barcelona mentre tot és a punt als jutjats

    EL DEBAT SOBRE LA CONSULTA

    Homs matisa les seves declaracions després de les crítiques de Junqueras

    La polèmica educativa

    LA GENERALITAT RECORRE L'AUTO DEL TSJC

    Campanya contra els furts

    BARS I DISCOTEQUES AVISEN ALS CLIENTS

    Inauguració de Sotxi 2014

    A LES 16:45, EN DIRECTE, PER TELEDEPORTE

    I TAMBÉ...

    Veurem com quedarà la plaça de les Glòries de Barcelona

  • Torna la polèmica sobre l'existència de malnutrició infantil a Catalunya. I és que un informe de la Secreatria de Salut Pública reconeix que hi ha uns 650 menors mal alimentats de famílies amb pocs recursos econòmics. Aquest informe admet ara que s'han pogut detectar gràcies a les actuacions del Síndic de Greuges, que fa temps que ho està denunciant. En un primer moment, el conseller Boi Ruiz va assegurar al Parlament que no hi havia casos de malnutrició i que, si n'hi havia, no eren degut a la pobresa. I fa una estona ha tornat a desmentir-ho. Segons Ruiz, es tracta només de situacions de rics detectades pels metges.....
  • Els partits de l'oposició acusen Ruiz d'ocultar les dades. Per això el PSC ja ha demanat la seva compareixença al Parlament i també la de les titulars de Benestar Social i d'Ensenyament. Iniciativa va mes enllà i demana directament la dimissió o el cessament de Boi Ruiz. De la seva banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que avui ha presentat el seu informe anual al Parlament, manté que a Catalunya hi ha nens mal alimentats i no només en risc d'estar-ho.
  • El Govern català ha avançat avui que, en menys de dos mesos, tindrà enllestides les balances fiscals del 2011. Ho ha dit el conseller Mas-Colell, que ha explicat que el seu departament ja està treballant en el càlcul fent servir els dos mètodes diferents. El conseller català ha aplaudit la decisió del ministeri d'Hisenda de posar a disposició les dades necessàries perquè, ha dit, no es podien amagar.
  • Circular a 130 quilòmetres estarà permés en alguns trams d'autopistes i autovies catalanes. Ho ha dit avui el conseller d'interior, Ramon Espadaler al Parlament. La mesura s'aplicaria quan el Congrés aprovi la reforma de la Llei de Trànsit, que el govern central va enviar al congrés l'octubre passat. La Generalitat en principi no s'havia mostrat partidària d'augmentar el límit de velocitat, però avui el Conseller ha admés que estan buscant trams on es pugui aplicar, sempre que es compleixin unes determinades condicions.
  • La Infanta Cristina continua a Barcelona preparant amb els advocats la declaració de dissabte davant el jutge del cas Nóos. La filla del rei ha passat bona part del matí al despatx dels lletrats que porten la seva defensa. Sobre la inspecció oberta per l'agència tributària a Ayzoon, l'empresa que la Infanta comparteix amb Iñaki Urdangarín, els advocats asseguren que només es tracta d'una investigació administrativa, al marge del cas. Pel que fa a la implicació en el cas Nóos, la resposta és contundent.
  • El Barça ja té un peu a la final de la Copa en guanyar per dos a zero la Reial Societat. Els bascos es van queixar de l'actuació de l'àrbitre, mentre que els de Martino no van acabar de convèncer... Només 38 mil espectadors van anar al camp nou.
  • Els PEGASUS tornen, després de 17 anys gairebé en silenci. Van fer una petita gira per celebrar els 30 anys del grup, i es van retrobar amb els seus seguidors.... Ara han publicat un disc, Stand by on, i tornen a tocar amb la incorporació del Dan Arisa, fill d'un dels membres de la banda. I, ja ho sentiu, empre fidels al seu estil de Jazz Fusió
  • El govern català ja està elaborant les seves balances fiscals i pensa publicar-les d'aquí parell de mesos. El conseller Mas Colell ha dit aquest matí que agraeix que el ministeri d'Hisenda hagi decidit publicar les dades. Mentrestant, el president extremeny, José Antonio Monago, defensa fer el seu propi càlcul tot i que ha dit que no està d'acord en aquest debat perquè creu que treu el pitjor de cadascu./ El conseller Homs ha dit avui que no descarta que tots els espanyols acabin votant sobre el futur de Catalunya si, previament, una consulta als catalans acabés amb un acord per reformar la Constitució.
  • La infanta Cristina s'ha tornat a reunir aquest matí amb els seus advocats a Barcelona... Falten només dos dies per la seva declaració davant el jutge Castro pel cas Noos. La seva defensa insisteix que és innocent.
  • El conseller d'Interior admet que es permetrà circular a 130 quilòmetres per hora a determinats trams d'autopistes i autovies de Catalunya. Tota manera, seran trams amb poca sinis-tralitat i on el límit pugui ser variable. / Després que el departament de Salut hagi reconegut que hi ha 650 menors de 16 anys mal nodrits com a conseqüència de la pobresa, el tema ha tornat a sacsejar el Parlament avui, just el mateix dia que el síndic presenta el seu informe a la presidenta de la cambra catalana. Part d'aquest informe és el que va aixecar la polèmica./ Es calcula que un 20% dels adults pateix una malaltia reumàtica. Entre elles l'artritis reumatoide, que afecta sobretot a dones entre 30 i 45 anys i que els condiciona molt la vida. Els metges racomanen no esperar a tenir símptomes massa greus per anar a la consulta./ El 2020, a Catalunya, generarem un 15 per cent menys de deixalles. És el que preveu la Generalitat amb la nova planificació de residus que ha presentat avui. El gran repte és millorar el reciclatge de la brossa orgànica./Són representants de la plataforma en defensa de l'Ebre que avui han presentat una denúncia contra el Canal Segarra Garrigues davant la fiscalia de medi ambient. Creuen que l'objectiu final del canal és trasvassar l'aigua del Segre cap a l'àrea metropolitana, per això reclamen al fiscal que investigui el projecte.
  • Parlant de trànsit, el RACC proposa algunes modificacions per disminuir la saturació de vehicles d'entrada a Barcelona per la Gran via a partir de la Plaça d'Espanya. Unes propostes que arriben després que els carrils s'hagin modificat per poder incloure dos carrils bus a la part central. / I acabem de saber que el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, està avui a barcelona. Anit es va reunir amb empresaris i avui ha estat al Cercle d'economia. També s'ha reunit amb el líder del PSC , Pere Navarro. Tot forma part de la seva agenda privada, segons confirma el PSOE
  • El Barça va encarrilar la semifinal de Copa, amb un 2 a 0 davant la Real. Els bascos es van queixar de l'actuació arbitral, mentre els de Martino no van acabar d'esbair els dubtes de dissabte. Només 38 mil espectadors els van fer costat ahir al Camp Nou./ Mentrestant al Bernabéu, sorpresa NO per la victória del Madrid, peró sí pel clar tres a zero que va encaixar l'Atlético. El lider de la Lliga no va arribar va plantar cara a l'equip d'Ancelotti. El técnic italià va guanyar la batalla tàctica al Cholo Simeone./ Per primer cop aquesta temporada, l'Espanyol obrirà la jornada de lliga en divendres. I ho farà davant el Granada. Per això, l'equip s'ha entrenat a l'Estadi de Cornellà i Javier Aguirre ha convocat 18 jugadors amb les novetats d'Alex Fernandez i Lanzarote. El tècnic mexicà és conscient que l'afició està molesta per la derrota davant el cuer, el Betis. La imatge conformista que va mostrar l'equip no ha agradat ningú. L'objectiu, doncs, és canviar aquestes sensacions davant l'equip andalús
  • Avui comença a Màlaga la Copa del Rei de bàsquet. A les set de la tarda i en directe per La1 podreu veure el primer partit de quarts de final, el Reial Madrid-Herbalife Gran Canària. L'actual campió, el Barça debuta demà davant l'Iberostar Tenerife./ Els Jocs Olímpics de Sotxi s'inauguren oficialment demà, però aquest matí ja ha començat la competició. L'snowboarder britànic Billy Morgan ha tingut l'honor de ser el primer esportista en participar-hi ja que ha obert la prova de "slopestyle". La millor actuació de la classificació ha estat la del canadec Maxence Parrot, que ha aconseguit 97 punts i mig. La representació espanyola debutarà demà amb la catalana Laura Orgué en esquí de fons. Tots els Jocs d'Hivern els podeu veure pel canal Teledeporte.
  • Son els Pegasus. Ens canten un dels temes del seu últim treball: Stand by on. I es que han estat 17 anys practicament en stand by. Es van juntar per fer una petita gira per celebrar els 30 anys dels grup i es van retrobar amb els seus seguidors. / Avui es el punt àlgid del Barcelona negra, el certamen literari basat en aquest gènere literari. Aquest vespre l'autor italià Andrea Camilleri rep el premi Pepe Carvallo. Una altra de les activitats que s'han organitzat per aquests dies és aquesta exposició, estarà oberta fins el 8 de març i recull instantànies de racons de Barcelona inspirades en diferents novel·les policíaques i criminals.
  • El dèficit fiscal a Catalunya rondarà els 11 mil millions d'euros, o el que és el mateix, el 5 per cent del PIB. És el càlcul que fa un dels autors del nou mètode de comptes terri-toria-lit-zats, Ángel de la Fuente, després que ahir Hisenda anunciés que també publicarà les balances fiscals. De la Fuente nega que el ministeri hagi fet marxa enrere, diu que no s'han ocultat dades i que ara també es podran calcular les balances amb el mètode tradicional, fins i tot amb més detalls.
  • En canvi, els partits catalans exigeixen al ministre Montoro que no confongui més amb els canvis de criteri sobre les balances. CiU diu que això és una mostra de la falta de credibilitat de Montoro i per ERC és una contradicció més per amagar les dades reals. Per contra el PP manté que l'obectiu és el mateix i que només canvia el nom. I per Ciutadans, la rectificació més val tard que mai
  • Doncs precisament Montoro és un dels ministres més mal valorats del govern, segons les dades que publica avui el CIS. Un nou baròmetre en el què el PP torna a guanyar en intenció de vot. Tot i que perd gairebé dos punts està a 5 i mig del PSOE. Convergència i Unió recupera vots arribant al 3,4% i ERC es manté. Entre els líders catalans el millor valorat és el republicà Alfred Bosch amb un 3,77. Duran Lleida comparteix puntuació amb Rubalcaba: un 3. Pel que fa a l'organització territorial, pugen els que apostarien per un estat sense autonomies i baixa, gairebé un punt, els que voldrien un estat en el què es reconegués a les comunitats la possibilitat de convertir-se en independents.
  • La Infanta Cristina és a Barcelona, preparant amb els seus advocats la declaració de dissabte a Palma davant el jutge del cas Noós. Avui l'hem pogut veure a l'hotel de Barcelona on s'allotja amb el seu marit, Iñaki Urdangarín. És la primera imatge de la filla del rei des de la seva imputació. La infanta ha passat el matí a la Caixa, on s'ha reunit amb el seu advocat, Miquel Roca. Sobre com baixarà la rampa dels jutjats de Palma, els advocats asseguren que faran cas a les recomanacions de la policia.
  • Augmenten els casos de de maltractament a gent gran. L'any passat se'n van denunciar 751 , un 6 per cent més que l'any anterior. És una violència que no es veu, perquè queda molt amagada i afecta sobretot dones. El departament d'Interior calcula que només es denuncia un de cada cinc casos, com expliquen en aquesta xerrada al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Insisteixen que hi ha d'haver tolerància zero amb aquest tipus de maltractaments.
  • Els empresaris de circ diuen que prohibir utilitzar animals en els seus espectacles els criminalitza i discrimina. Per això reclamen que hi hagi una sola normativa per a tots els espectacles que utilitzen animals, per exemple les exhibicions als zoològics. El Parlament vol aprovar una normativa que estengui a tot Catalunya la prohibició de les actuacions d'animals al circ, una norma que ja està a en vigor a un centenar de municipis catalans.
  • El Barça rep avui la Reial Societat a les semifinals de la Copa del Rei. L'objectiu és encarrilar el pas a la final però també esborrar la mala imatge de la segona part contra el València. Martino podria continuar amb les rotacions.
  • Yerma, una de les obres més conegudes de Federico García Lorca, arriba avui a Barcelona. L'actriu Sílvia Marsó interpreta aquesta dona obsessionada per la maternitat, frustrada per no poder tenir fills i atrapada en un matrimoni sense amor. Una obra escrita fa vuitanta anys però encara molt vigent, amb un muntatge que va dirigir el desaparegut Miguel Narros i amb música d'Enrique Morente interpretada per la seva filla Soleá.
  • HI HAURÀ BALANCES FISCALS

    Reaccions al canvi anunciat per Hisenda, De la Fuente situa el dèficit en 11.000 milions

    Els partits catalans demanen al ministre Montoro que no provoqui més confusió amb les balances fiscals després d'haver anunciat que finalment les publicarà amb el mètode tradicional. Unes xifres que seran compatibles amb els nous comptes te-rri-to-rialitzats que es van presentar divendres passat. Precisament, el responsable del nou mètode, Angel de la Fuente, ha dit que totes les dades permetran concloure que el dèficit fiscal de Catalunya està entorn del 5 per cent, el que equival a 11 mil milions d'euros.

    La Infanta prepara la declaració

    S'ALLOTJA A UN HOTEL AMB EL SEU MARIT

    La infanta Cristina prepara la declaració de dissabte davant del jutge del cas Noos. Avui l'hem pogut veure per primera vegada des de la seva imputació a l'hotel de Barcelona í on s'allotja amb el seu marit, Iñaki Urdangarin

    Els circs indignats

    EN CONTRA DE LA PROHIBICIÓ DELS ANIMALS

    Els empresaris del circ se senten discriminats per la regulació que prepara el parlament i que preveu prohibir a tot catalunya els espectacles de circ amb animals. Demanen que se'ls tracti igual que altres exhibicions com les del zoo, per exemple.

    Reacció a la Copa

    EL BARÇA REP AVUI LA REIAL SOCIETAT

    El Barça rep aquest vespre a la Reial Societat a l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. Els blau-grana volen refer-se de l'ensopegada contra el València i encarrilar el pas a la final. Gerardo Martino podria continuar amb les rotacions i deixar Messi a la banqueta.

    I TAMBÉ..

    3 partits de sanció per Cristiano Ronaldo pel cop a Iturraspe

    I als esports també abordarem la sanció a Cristino Ronaldo pel cop que va donar al jugador de l'Atlètic de Bilbao, Iturraspe, al partit de lliga de diumenge passat. El Comité de Competició l'ha sancionat amb 3 partits.

    S'ESTRENA YERMA

    Al Teatre Tívoli de Barcelona des d'avui i fins el 2 Març

    HI HAURÀ BALANCES FISCALS

    Reaccions al canvi anunciat per Hisenda, De la Fuente situa el dèficit en 11.000 milions

    La Infanta prepara la declaració

    S'ALLOTJA A UN HOTEL AMB EL SEU MARIT

    Els circs indignats

    EN CONTRA DE LA PROHIBICIÓ DELS ANIMALS

    Reacció a la Copa

    EL BARÇA REP AVUI LA REIAL SOCIETAT

    3 partits de sanció per Cristiano Ronaldo pel cop a Iturraspe

    S'ESTRENA YERMA

    Al Teatre Tívoli de Barcelona des d'avui i fins el 2 Març

  • La pujada de l'atur al mes de gener és la més baixa des de que va començar la crisi. Tot i així, el nombre de desocupats ha crescut al gener, després de set mesos de descensos interanuals. Ara a a Catalunya hi ha gairebé 9.000 desocupats més que fa un mes. Una situació que la Generalitat veu amb cert optimisme.
  • El govern català diu que vol concreció en el debat sobre la consulta. I això és el que demana tant al PP com al PSOE. Que concretin amb fets les apel·lacions genèriques al diàleg i que donin contingut, diu, a les propostes./ El govern també ha parlat de les últimes sentències sobre la llengua. I ha assegurat que no es canviarà ni una coma del model d'immersió a les escoles malgrat els actes judicials. L'executiu català creu que l'avala la Llei d'Educació de Catalunya, que no ha estat impugnada i diu que es continua aplicant.
  • A Catalunya hi ha 107 mil persones diagnosticades de càncer. La meitat supera la malaltia: i els metges diuen que en els propers anys la tasa de supervivència anirà pujant. Però què passa el dia després d'haver deixat enrera el càncer?
  • La Policia Nacional ha trobat més de 300 quilos de cocaïna dins de llaunes de cafè en pols. La droga l'han trobada en un carregament legal del port de Barcelona, procedent de Colòmbia. Entre els detinguts hi ha estibadors del port, que evitaven que la policia inspeccionés els contenidors i feien arribar la droga a una organització que la distribuïa. És la cinquena fase d'una operació contra el narcotràfic que fa un any que dura, amb un total de 58 detinguts.
  • Els mossos d'esquadra han detingut el company sentimental d'una dona que van trobar morta dissabte a Calella de la Costa. El cos de la dona el van trobar dins el bar que ella i la seva parella regentaven. Primer la policia va pensar que es tractava d'un suïcidi perquè el cos va aparèixer sense signes externs de violència. Però l'autòpsia ha trobat indicis que la mort podria haver estat provocada. Segons els veïns, la parella passava per una situació econòmica complicada i havien decidit tancar el bar.
  • Gerardo Martino ha convocat els 22 jugadors disponibles pel partit de demà contra la Reial Societat a la Copa del Rei. El tècnic del Barça espera una reacció de l'equip davant els bascos.
  • La fundació Orfeó català-Palau de la Música ha posat en marxa un nou projecte de coral. Es diu Clavé 21 i està integrada per 350 nens i joves d'escoles i centres oberts de Ciutat Vella. L'objectiu és utilitzar el poder transformador de la música per millorar aspectes con la integració o la solidaritat fent que Joves de diferents orígens treballin plegats amb un objectiu comú: cantar una cançó.
  • ATUR AL MES DE GENER

    Malgrat l'augment en 8.999 persones són les millors dades d'aquest mes des del 2007

    L'atur puja al gener però creix per sota del que ha crescut des que va començar la crisi. La Generalitat es mostra prudent però veu un nou signe de recuperació de l'economia catalana

    Reaccions a la visita de Díaz

    CIU I PP CRITIQUEN EL SEU DISCURS

    Convergència i Unió i PP critiquen la visita a Barcelona de la presidenta andalusa. Pels convergents va ser un discurs que NO respon a les seves accions i pels populars va ser poc contundent en la defensa d'Espanya. Pel PSOE és una demostració que hi ha una alternativa al debat territorial .

    Sobreviure al càncer

    COM SUPERAR L'ESTIGMA DE LA MALALTIA

    La meitat dels malalts del càncer supera la malaltia i en els pròxims anys la mortalitat baixarà encara més. En el dia mundial contra aquesta malaltia, els supervivents lamenten l'estigma que els acompanya una vegada l'han superada. Demanar un crèdit o recuperar la responsabilitat a la feina es converteixen en missions complicades.

    Cocaïna i cafè en pols

    OPERACIÓ CONTRA EL NARCOTRÀFIC AL PORT

    Són les llaunes de cafè en pols on la policia nacional ha trobat 360 quilos de cocaïna. La droga va arribar al port de Barcelona des de sud-amèrica. Es tracta de la cinquena fase d'una operació contra el narcotràfic que va començar fa un any i que ja ha permès la detenció de 58 persones

    Martino aposta pel Barça

    TOT I LA DERROTA AMB EL VALÈNCIA

    Gerardo Martino convoca els 22 jugadors disponibles pel partit de demà contra la Reial Societat a les semifinals de la Copa del Rei. El tècnic del Barça diu que 45 minuts dolents NO són prou per perdre la confiança en l'equip i espera una reacció davant els bascos

    PROJECTE CLAVÉ XXI

    La coral com a mètode per millorar la inclusió social de nens vulnerables

    Les associacions de cant coral sempre han tingut una vocació d'arrelament, de cohesió social... La tenien quan van aparèixer a Catalunya

    ATUR AL MES DE GENER

    Malgrat l'augment en 8.999 persones són les millors dades d'aquest mes des del 2007

    Reaccions a la visita de Díaz

    CIU I PP CRITIQUEN EL SEU DISCURS

    Sobreviure al càncer

    COM SUPERAR L'ESTIGMA DE LA MALALTIA

    Cocaïna i cafè en pols

    OPERACIÓ CONTRA EL NARCOTRÀFIC AL PORT

    Martino aposta pel Barça

    TOT I LA DERROTA AMB EL VALÈNCIA

    DEBAT SOBRE LA CONSULTA

    CIU, ERC i ICV entren proposicions per avançar el debat al Congrés

    Un dia més el debat sobre la consulta centra l'activitat política. Mentre segueix el creuament de declaracions entre Barcelona i Madrid, avui els partits del bloc sobiranista han fet un pas més al Congrés dels Diputats

    AL FINANCIAL TIMES

    García-Margallo admet que estudiaria l'entrada a la UE d'Escòcia

    Mentrestant el govern espanyol diu que NO interferirà l'entrada a la Unió Europea d'una Escòcia independent si segueix tots els camins legals. Ho ha dit al Financial Times el Ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo.

    Susana Díaz

    PRESIDENTA DE LA JUNTA D'ANDALUSIA

    SENTÈNCIA SOBRE EL CASTELLÀ

    El departament i els centres estudiaran el recurs a la decissió

    D'aquí dues hores.a les sis de la tarda, la consellera d'ensenyament, Irene Rigau, té previst reunir-se amb els directors dels centres afectats per l'acte del Tribunal Superior de justícia de Catalunya,El departament i els centres estudiaran el recurs a la decissió que els obliga a oferir un 25% de les classes en castellà als alumnes que ho han demanat. Tenen 5 dies per recorrer la sentència, i volen estudiar els recursos que tant el departament com els centres presentaran. Segons la consellera, amb el recurs es vol demostrar la complexitat que suposa aplicar la sentència.

    VI PREMIS GAUDÍ

    "La plaga",de Neus Ballús, i "Los últimos días", les més premiades. Aquest descarnat retrat social interpretat per actors no professionals es va endur també els guardons a millor direcció, guió i muntatge. Nora Navas i José Sacristan van recollir els premis a millor actriu i actor protagonista, i Julieta Serrano el gaudí d'honor a la seva trajectòria. "Los Últimos dias", dels Germans Pastor, amb set guardons, és l'altra gran triomfadora de la nit.