Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Artur Mas analitza els resultats i ERC li demana eleccions anticipades. L'ENDEMÀ DEL 9N.

El PP manté que el procés va ser il·legal i el PSC rep el suport de Pedro Sánchez. L'ENDEMÀ DEL 9N.

Tempestes solars. PODEN PROVOCAR AFECTACIONS.

La primera foto d'Espanya. ES VA FER A BARCELONA FA 175 ANYS.

Luis Enrique no troba l'equip. EL BARÇA PUJA A LA SEGONA POSICIÓ.

 

Més de 5 milions i mig de catalans poden   votar en el procés participatiu que s'ha organitzat per avui, 9 de novembre, segons dades del departament de governació. Hi ha més de 1.300 punts de votació arreu de Catalunya i també a l'estranger. 40 mil voluntaris estan fent possible aquesta consulta alternativa, després que la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional paralitzés la consulta incial proposada pel govern. 

Artur Mas diu que espera que el 9N faci entendre Mariano Rajoy que cal un referèndum definitiu. El president ha votat aquest matí.. També Joan Herrera, d'Iniciativa i Quim Arrufat de la CUP. Oriol Junqueras, president d'ERC és president de mesa i votarà abans que la seva escola tanqui.

 PP i Ciutadans titllen el procés participatiu de farsa i rebutgen donar validesa als resultats. El PSC, que volia una consulta, però amb l'acord amb el govern central, espera ara que s'inici un diàleg entre executius.

Plataforma per Catalunya i UPyD presenten denúncies contra el 9-N. Se sumen a la que ahir va presentar l'entitat Societat Civil Catalana, que investigarà si la cessió de llocs públics per fer les votacions pot ser constitutiu de delicte. Mas diu que ell és l'únic responsable. 

Així s'ha viscut a Cervera el triomf d'Àlex Marquez a l'ultima cursa del campionat. El petit dels Márquez  segueix el pas del germà gran i ha guanyat el títol de campió del món.  A més, Tito Rabat, s'ha proclamat camió de Moto 2. Igual que l'any passat, són tres ELS catalans que assoleixen el triomf a les 3 categòries del Mundial.

 A menys de 24 hores per la celebració del procés participatiu del 9 de novembre, el president del govern, Mariano Rajoy, emplaça a Artur Mas a recuperar el seny, diu i a parlar a partir de dilluns dins de la llei. El president espanyol manté que la unitat d'Espanya es mantindrà mentre ell governi. 

 Aquest dissabte es presenta a Barcelona "Proyecto Maternity", la primera ONG de l'estat que només atén dones embarassades. Durant cinc anys de tasca a Bilbao han ajudat més de 600 joves. Els ofereixen recurssos econòmics, jurídics i acompanyament per tirar endavant la seva família. 

 AMBIGÜITAT

Govern i partits màxims responsables però l'execució la faran els voluntaris

La reunió del pacte nacional pel dret a decidir conclou que el govern català i els partits pro-consulta son els màxims responsables del 9N. Malgrat això, diu que hauran de ser els voluntaris qui executin les diferents tasques de la jornada.

ULTIM INTENT

Recurs al Constitucional per aixecar la impugnació al 9N

El govern català fa un últim intent perquè el procés participatiu del 9N es pugui fer dintre de la legalitat. Ha presentat un recurs al Tribunal Constitucional perquè aixequi la suspensió generada per la impugnació del govern central.

INICI DE CAMPANYA

Laporta i Bartomeu intercanvien retrets

Joan Laporta assegura que cada dia està més motivat per tornar a presentar-se a les eleccions a la presidència del Barça... i Josep Maria Bartomeu l'acusa de no dir la veritat sobre els comptes que va deixar i que no recórrer la sentència seria una irresponsabilitat.

Pasqual Comelade i Pau Riba

Han estat gairebé un any presentant arreu el primer disc que han fet junts: "Mosques de colors". Aquests artistes, inclassificables i  i polifacètics, tornen a Barcelona per presentar la versió escènica. Ho fan a la sala Arte. Van començar ahir i s'hi estaran fins dissabte. Us deixem amb un tastet del resultat del treball dels dos músics. Més noticies en català a tres quarts de set al Vespre a La 2

Acaba la reunió del pacte nacional pel dret a decidir, amb resultat, ambigu.... el govern diu que es manté com a responsable del 9N, però seran els voluntaris els protagonistes de diumenge, en paraules del president de pacte, Joan Rigol, que ha assegurat que seran aquests voluntaris qui apareguin per donar els resultats al final de la jornada. El pacte acaba això sí, amb imatge d'unitat. Al mateix temps, el govern català fa un últim intent per aixecar la suspensió del Constitucional i ha presentat un recurs davant del Tribunal perquè reconsideri l'admissió a tràmit de la impugnació.

L'altra noticia destacada del dia és que l'Audiència de Palma manté la imputació a la Infanta Cristina. Ho fa per dos delictes fiscal. En canvi, arxiva l'acusació per blanqueig de diners. Aquesta decisió implica que tant la Fiscalia com les acusacions poden acusar-la i sigui jutjada. El seu advocat, Miquel Roca, ja ha dit que discrepa de la decissió perquè considera que el delicte fiscal no s'ha produit.

Entitats socials i sindicats consideren insuficient el fons econòmic anunciat per la Generalitat per pal·liar la pobresa energètica . Exigeixen que les companyies no puguin tallar el subministrament sense el vist-i-plau dels serveis socials, i que es convoqui la taula de la pobresa energètica. Una situació que, segons les entitats,  afecta més de 300 mil famílies a Catalunya. 

La fotògrafa Colita ha renunciat al premi nacional de fotografia concedit pel ministeri de cultura . És la segona renúncia que es produeix després que el músic Jordi Savall fes el mateix fa una setmana.  En una carta al ministre Wert  Colita lamenta la situació de la cultura a Espanya, que qualifica de vergonya i deslliga la seva decisió de la situació política a Catalunya. 

Joan Laporta assegura que cada dia està més motivat per tornar a presentar-se a les eleccions a la presidència del Barça... i Josep Maria Bartomeu l'acusa de no dir la veritat sobre l'estat dels comptes que va deixar. A més, el president blaugrana diu que no recórrer la sentència seria una irresponsabilitat.

 

El govern es manté com a responsable, els voluntaris faran públics els resultats. A DOS DIES DEL 9N.

Per dos delictes de frau fiscal i podria ser jutjada pel cas Noos. LA INFANTA CONTINUA IMPUTADA.

Pobresa energètica. LES ENTITATS DEMANEN MÉS MESURES.

Colita també rebutja el premi. HA ESCRIT UNA CARTA AL MINISTRE WERT.

Comencen la campanya. LAPORTA I BARTOMEU, CARA A CARA.

 9N

El Suprem manté la impugnació del procés

El Suprem diu no a la Generalitat i no aixeca la impugnació del 9N. Els jutges argumenten que les resolucions del Tribunal Constitucional no poden ser enjudiciades per altres instàncies judicials.

MOSSOS

Prop de 7 mil agents mobilitzats pel 9N

Interior mobilitza prop de 7 mil agents en el desplegament oficial  del 9N i diu que només acataran decisision judicials. De la seva banda, la Delegació del govenr envia una carta a membres de l'executiu català recordant que el procés participatiu està suspés.

EL BARÇA

A vuitens de final de Champions i amb Messi protagonista

El Barça ja és a vuitens de finals de la Champions després de guanyar l'Ajax per dos a zero.  Messi va sentenciar el triomf blaugrana amb dues dianes i iguala l'exmadridista Raúl com a màxim golejador de la competició amb 71 gols. 

CONCERT A L'AUDITORI

Robert King posa en escena l'òpera "Dido & Eneas" de Henry Purcell

un concert molt esperat pels  amants de la música barroca...

 I és que anit va actuar a l'Auditori de Barcelona una de les formacions més reconegudes del món : la  King's Consort  que va interpretar l'òpera de Henry Purcell, Dido i Eneas. Dirigida per la batuta de Robert King, i en versió concert, l'orquesta va traslladar el públic a l'Anglaterra del 1600 a través d'un de les peces cabdals del barroc que és considerada la  primera òpera nacional anglesa.  

 

El Tribunal Suprem rebutja la petició del govern català i no suspén la impugnació de la consulta alternativa davant del Constitucional aprovada divendres passat pel Consell de Ministres. La Generalitat havia presentat aquest recurs al considerar que l'executiu espanyol atentava contar drets fonamentals dels catalans. Així doncs la suspensió del 9N segueix vigent.

Interior té pràcticamenet tancat el desplegament dels Mossos pel 9N. Diumenge movilitzarà uns 7 mil agents. Avui el conseller Espadaler ha insistit en que els Mossos estan protegits i que només actuaran si ho demana la fiscalia que, de moment, no ha mogut fitxa. Si ho ha fet és la Delegada del govern que ha enviat una carta a la vicepresidenta Ortega i al consellera Rigau recordant la suspensió del procés participatiu per part del  Constitucional. 

Josep Lluís Núñez té deu dies per ingressar a la presó. L'Audiència de Barcelona ha desestimat l'últim recurs presentat per l'ex president del Barça que haurà de complir els dos anys i dos mesos de presó als que va ser condemnat per haver subornat a inspectors d'hisenda. 

No deixar entrar menors als clubs cannabics, que no estiguin a la vora de centres educatius ni sanitaris i que no s'hi vengui alcohol ni tabac. Són algunes de les mesures que la generalitat proposa per evitar que des d'aquestes associacions es fomenti el consum de qualsevol substància addictiva. Tampoc podrien estar oberts més de vuit hores diàries. 

El Barça ja és a vuitens de finals de la Champions després de guanyar l'Ajax per dos a zero. Després d'una fluixa primera mitja hora, Messi va sentenciar el triomf blaugrana amb dues dianes. L'argentí iguala així a l'exmadridista Raúl com a màxim golejador de la competició amb 71 gols. 

 

Rebutja la petició del govern català de suspendre la impugnació al TC. EL TRIBUNAL SUPREM I EL 9N.

Interior diu que el 9N els agents faran el que ordenin les instàncies judicials. 6.992 MOSSOS MOBILITZATS.

Josep Lluís Núñez a la presó. DESESTIMEN EL RECURS PRESENTAT.

Regulació de clubs cannàbics. PROPOSTA PER LIMITAR-NE L'ACTIVITAT.

El Barça, a vuitens de final. MESSI IGUALA EL RÈCORD DE GOLS DE RAÚL.

9N

Mas fa una crida a participar-hi i anuncia una carta a Rajoy

Mas no afluixa i fa una crida a participar en el procés del 9N. El president de la Generalitat anuncia que després enviarà una carta a Rajoy demanant dialogar.

ADVERTIMENT

El govern central insta Mas a complir la llei

El ministre d'Hisenda recorda Artur Mas que no pot escollir si compleix o no la legalitat. El ministre de l'interior, de la seva banda, insta els mossos d'esquadra a fer complir la llei i no donar suport a un procés il.legal.

El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions generals si se celebressin ara... Això, segons el darrer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques... El PSOE es mantindria com a segona força, sumant suports, i Podemos , com a tercera. 

CHAMPIONS

El Barça necessita guanyar l'Ajax

El Barça s'enfronta aquesta nit a l'Ajax a Amsterdam amb la necessitat de guanyar per encarrilar el seu pas als vuitens de final de la Champions. Piqué tornarà a la titularitat amb Messi, Suárez i Neymar con a trident atacant.

CHUCHO VALDÉS A L'AUDITORI

El pianista cubà rememora els èxits de la banda que ell mateix va fundar

 

Artur Mas confirma que el govern tira endavant el procés participatiu malgrat la suspensió del Constitucional. De fet, la web segueix operativa i la campanya es manté. El president català ha demanat calma  i ha confirmat que dilluns enviarà una carta a Mariano Rajoy per reprendre el diàleg. Malgrat tot, manté el full de ruta i ha convidat a tothom a participar al 9N sense por.

El PP guanyaria unes eleccions generals si se celebressin en aquests moments però segueix perdent suports. Al seu darrer el PSOE que augmenta intenció de vot i com a tercera força política es manté Podemos que es queda a 4 punts del populars i a un i mig dels socialistes. Convergència tornaria a estar per davant d'Esquerra. 

Teresa Romero ja té l'alta hospitalària. L'auxiliar d'infermeria, que portava un mes ingressada després d'haver-se contagiat d'ebola, acaba de comparèixer davant els mitjans....els metges que l'han atès asseguren que pot fer vida totalment normal perquè no hi ha cap risc de contagi. 

El Barça s'enfronta aquesta nit a l'Ajax a Amsterdam amb la necessitat de guanyar per encarrilar el seu pas als vuitens de final de la Champions i alhora recuperar la confiança després de dues derrotes seguides. Piqué tornarà a la titularitat amb Messi, Suárez i Neymar con a trident atacant.