Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La Fiscalia General de l'Estat treballa ja en la redacció de la querella que presentarà contra Artur Mas, Joana Ortega i Irener Rigau per haver tirat endavant el 9N tot i la suspensió del Constitucional./ Serà la fiscalia catalana, la cúpula de la qual estava en contra de la querella, qui l'haurà de presentar en les pròximes hores.  Avui el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha afirmat que es una exageració parlar de fiscals rebels o amotinats. En el mateix sentit hem escoltat  a la cap de la fiscalia a Barcelona. Nega que es pugui parlar d'una insurrecció dels fiscals catalans./ I també aquest matí desmentiments sobre pressions del govern espanyol a la fiscalia. El ministre de Justícia creu que tal i com s'ha desenvolupat el procés ha quedat clara l'autonomia de la fiscalia./ De moment, el president Mas no ha fet cap referència a l'anunci de la querella. Si que ho ha fet una de les querellades, la vicepresidenta del govern. Joana Ortega ha dit que no té la sensació d'haver fet res il·legal. / A Catalunya segueix el debat polític sobre l' oportunitat o no d'aquesta querella i el camí a seguir a partir d'ara. 
  • Miquel Iceta diu que ha rebut via missatge de mòbil la notícia que Marina Geli, Montserrat Tura i Antoni Castells anunciaran demà que deixen el PSC per crear una nova força política fruit de la unió amb Nova Esquerra Catalana. El líder socialista diu que respecta la decisió dels díscols i esperarà per conèixer què els ha motivat a prendre aquesta decisió. Marina Geli assegura que integrar-se en un nou partit suposa deixar el PSC... però no abandonar l'escó. Iceta deixa la porta oberta a que continuï al grup parlamentari.
  • Les desigualtats econòmiques s'han fet més grans amb la crisi en ciutats com Barcelona i han fet créixer la distància entre els barris més rics i els més pobres. 
  • El Barça ja s'ha entrenat amb tots els internacionals per preparar el duel de dissabte contra el Sevilla./ Serà l'Espanyol qui obrirà la dotzena jornada de Lliga. Ho farà demà al Nou San Mamés davant l'Athletic d'Ernesto Valverde.
  • En la recta final, parelm dels drets dels infants. Són fragments del vídeo "Veus d'infants en temps de crisi"....protagonitzat per adolescents del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet
  • La Fiscalia General de l'Estat treballa ja en la redacció de la querella que presentarà contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver tirat endavant el 9N tot i la suspensió del Constitucional. Serà la fiscalia catalana, la cúpula de la qual estava en contra de la querella, qui l'haurà de presentar en les properes hores. Mentrestant, el ministre de Justícia ha insistit que tot el procés viscut demostra l'autonomia amb la que ha treballat la fiscalia.  Al president Mas encara no l'hem escoltat però si a la vicepresidenta Joana Ortega. Diu que està molt tranquil·la. 
  • La crisi agreuja les diferències socials entre els barris de la ciutat de Barcelona on la classe mitjana tendeix a reduir-se. A les zones més riques, la renda és set vegades superior a la dels districtes  menys afavorits. 
  • El Banc de llet materna fa una crida a les donants perquè les reserves que té en aquests moments són molt justes. Un dels problemes és l'increment del 40 per cent dels neonats que necessiten llet d'altres mares. Després escoltarem l'agraïment de les famílies que se'n beneficien.
  • I avui estarem al Patka, el nou restaurant català amb estrella Michelin. Els responsables de la guia han valorat la mescla peruana-japonesa del restaurant de l'Albert Adrià.  El Celler dels germans Roca i el Sant Pau de la Carme Ruscalleda mantenen les tres estrelles. 
  • El Barça ha preparat avui per primera vegada el partit de dissabte contra el Sevilla amb tota la plantilla. Aquest matí s'han incorporat als entrenaments tots els internacionals que van jugar dimarts inclòs Leo Messi després de les enigmàtiques paraules sobre el seu futur. 
  •  

    La Fiscalia General prepara el text que entregarà la fiscalia catalana. LA QUERELLA DEL 9N.

    Desigualtats a l'alça. LA CRISI REDUEIX LA CLASSE MITJANA.

    Alerta del banc de llet. NECESSITEN MÉS RESERVES.

    L'estrella del Pakta. UN NOU RECONEIXEMENT PELS ADRIÀ.

    El Barça, al complet. TORNEN MESSI I LA RESTA D'INTERNACIONALS.

     

    LA QUERELLA DEL 9N

    Torres-Dulce proposa querellar-se contra Mas, Ortega i Rigau

    El fiscal general de l'estat vol interposar una querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació pel seu paper en l'organització del procés participatiu del 9N suspès pel Constitucional. És la proposta d'Eduardo Torres-Dulce a la reunió de la Junta de Fiscals que ha començat fa 4 hores i on també analitzaran l'informe dels fiscals catalans contraris a la querella. 

    Treballar per Nadal 

    AQUEST ANY UN 3% MÉS DE CONTRACTES

    Les bones expectatives del comerç de cara al Nadal animen el mercat laboral i aquest any el sector serveis contractarà a Catalunya més de 110 mil persones, un tres per cent més que l'any passat. La majoria de llocs de treballa seran a l'hosteleria i el comerç.

    Una realitat poc visible 

    ELS NENS MALTRACTATS A CATALUNYA

    A la vigília del dia dels drets dels infants, el Síndic de Greuges denuncia que a Catalunya hi ha mancances importants en la protecció dels nens en situacions més vulnerables. Afegeix que cada any es donen 800 nous casos de maltractaments i recorda que és una realitat encara poc visible. 

    Barcelona es posa el texà

    EL SECTOR MOSTRA LES NOVETATS

    Els texans per fer esport. És una de les propostes que es fa aquests dies al Saló sobre la moda texana que acull Barcelona i en el que hi participen un centenar d'empreses d'una vintena de països. Després en veiem més. 

    Kroos sentencia Espanya

    DEBUT AMARG DE KIKO CASILLA

    Espanya tanca el 2014 amb una derrota a Vigo davant Alemanya per un a zero. Toni Kroos va amargar el debut del porter de l'Espanyol Kiko Casilla a la recta final del partit. També als últims minuts, Portugal es va imposar a l'Argentina amb un gol de Guerreiro. Messi i Cristiano només van jugar la primera part. 

     

    El fiscal general de l'estat vol interoposar una querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació pel seu paper en l'organització del procés participatiu del 9N suspès pel Constitucional. És la proposta d'Eduardo Torres-Dulce a la reunió de la Junta de Fiscals que ha començat fa 4 hores i on també analitzaran l'informe dels fiscals catalans contraris a la querella. 

    Les bones expectatives del comerç de cara al Nadal animen el mercat laboral i aquest any el sector serveis contractarà a Catalunya més de 110 mil persones, un tres per cent més que l'any passat. La majoria de llocs de treball seran a l'hosteleria i el comerç. 

    A la vigília del dia dels drets dels infants, el Síndic de Greuges denuncia que a Catalunya hi ha mancances importants en la protecció dels nens en situacions més vulnerables. Afegeix que cada any es donen 800 nous casos de maltractaments i recorda que és una realitat encara poc visible. 

     

    Els texans per fer esport. És una de les propostes que es fa aquests dies al Saló sobre la moda texana que acull Barcelona i en el que hi participen un centenar d'empreses d'una vintena de països. 

    Espanya tanca el 2014 amb una derrota a Vigo davant Alemanya per un a zero. Toni Kroos va amargar el debut del porter de l'Espanyol Kiko Casilla a la recta final del partit. També als últims minuts, Portugal es va imposar a l'Argentina amb un gol de Guerreiro. Messi i Cristiano només van jugar la primera part. 

     

    Torres-Dulce proposa querellar-se contra Mas, Ortega i Rigau. LA QUERELLA DEL 9N.

    Treballar per Nadal. AQUEST ANY UN 3% MÉS DE CONTRACTES.

    Una realitat poc visible. ELS NENS MALTRACTATS A CATALUNYA.

    Barcelona es posa el texà. EL SECTOR MOSTRA LES NOVETATS.

    Kroos sentencia Espanya. DEBUT AMARG DE KIKO CASILLA.

  • Mutisme absolut a la fiscalia de Catalunya en visperes que, demà, es reuneixi la Junta de fiscals de Sala. En aquesta reunió del màxim organ de la fiscalia,  el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, demanarà assessorament sobre la presentació duna querella pel 9N, una acció que ahir van desestimar per unanimitat els fiscals catalans.
  • El govern espanyol, de la seva banda, reitera que la fiscalía es autònoma i confia en que cumplirà amb la seva missió de defensar la legalitat. Ho ha dit aquest matí el ministre de l'Interior i després n'ha parlat el titular de Justicia. Tot arran de les discrepàncies sorgides entre la cúpula fiscal de Catalunya i el Fiscal General. 
  • Des del govern català, el  conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat  que el PP està exercint pressions inacceptables sobre la Fiscalia perquè es querelli contra el president de la Generalitat i altres membres de l'executiu català pel 9-N. Homs ha avisat que això devalua l'estat de dret i demostra, en la seva opinió, una actitud temerària i deplorable per part de l'executiu espanyol. El conseller ha dit també que l'Estat cometria una il·legalitat flagrant si hi hagués represàlies sobre els fiscals catalans./ També hem recollit l'opinió de diversos partits que van de la crítica dura del PP als fiscals catalans a la crítica dels socialistes al govern espanyolç
  • El port de Barcelona ha inaugurat avui l'arribada de tres noves grues a la terminal de contenidors BEST.Aquesta és una infraestructura pionera en l'ampliació del port que li ha de permetre ser una de les terminals capdavanteres del sud d'europa. 
  • Nou cas de violència domèstica, aquest cop a Santa Coloma de Gramenet, on els mossos han detingut una dona de 44 anys com a  possible autora de la mort del seu excompany ahir a la tarda. La dona es va lliurar a la comissaria poques hores després que es trobés el cos de l'home mort./ I a Sant Pere Pescador , unes 200 persones s'han concentrat davant l'ajuntament  per condemnar la mort d'una dona presumptament a mans del seu marit./ I  detingut avui a França al sospitós de matar a la turista de 19 anys que va ser trobada morta diumenge en un hotel de Barcelona 
  • Barcelona ha inaugurat avui la quarta edició de la fira SMART CITY WORLD CONGRESS, on s'han presentat diversos projectes que relacionen serveis i noves tecnologies.
  • Finalment serà Doha la ciutat que organitzara el Mundial d'Atletisme del 2019./ El Barça comença a recuperar efectius de cara al partit de dissabte al Camp Nou contra el Sevilla, l'ex equip d'Ivan Rakitic. I l'Espanyol, pendent del possible debut avui de Kiko Casilla amb la selecció, prepara el partit de divendres al nou San Mamés contra l'Athletic Club. 
  • 25 anys després de la seva última representació, l'òpera ARABELLA, de Richard Strauss, va tornar anit al Liceu. 
  •  

    El govern espanyol confia en que la fiscalia complirà amb la seva missió de defensar la legalitat i que és absolutament autònoma. Ho ha dit aquest matí el ministre de l'Interior després de les discrepàncies sorgerlides entre la cúpula fiscal de Catalunya i el Fiscal General de l'Estat sobre si cal querellar-se contra Artur Mas per haver tirat endavant el 9N malgrat la suspensió del Constitucional. A la seu de la fiscalia catalana mutisme absolut a l'espera de la reunió de demà a Madrid on Torres Dulce apostarà per querellar-se. . El govern català acaba de dir que consideren inacceptables les pressions del govenr espanyol a la fiscalia.

    Entren en servei al Port de Barcelona tres noves grues de la terminal de mercaderies, un pas més per convertir-la en un dels referents del sud d'Europa.

    L'Ajuntament de Barcelona i el RACC proposen revisar la normativa que permet portar una moto de 125 cc amb tres anys d'experiència del carnet de cotxe, i donar formació als conductors. Prop de la meitat de víctimes en accident de moto a la ciutat aquest any havien obtingut el permís per aquesta via. La DGT es compromet a estudiar la proposta. 

    És una xarxa de drons que poden servir per millorar el serveis d'emergències d'una ciutat. Es tracta d'una iniciativa catalana que es pot veure des d'avui al Congrés de Smart Citis o ciutats intel·ligents que se celebra a la Fira de Barcelona.

    En els propers minuts està prevista que es faci públic si Barcelona acull els mundials d'atletisme del 2019. Competeix amb la ciutat nordamaricana d'Eugene i Doha, la capital de Qatar. 

     

    Es mantenen les diferències entre la Fiscalia General i la catalana. LA FISCALIA I EL 9N.

    El port segueix creixent. ENTREN EN SERVEI 3 NOVES GRUES.

    Contra els accidents de moto. PROPOSEN MÉS CONTROLS I FORMACIÓ.

    Les ciutats intel·ligents. SMART CITY EXPO S'OBRE A BARCELONA.

    Mundial d'atletisme a Barcelona ? PENDENTS DE MÓNACO

     

    RAJOY VINDRÀ A CATALUNYA

    Respondrà la carta de Mas i podria venir dissabte

    L'anunciada  visita de Mariano Rajoy a Catalunya genera poques expectatives entre els partits catalans. El president prometia també ahir des d'Austràlia respondre per escrit la carta d'Artur Mas on li reclama un referèndum vinculant, tot avançant que no discutirà sobre sobirania. Convergència es mostra disposada a dialogar, però manté el full de ruta, amb el suport d'ERC. 

    Comissió sobre frau fiscal

    FETES LES PETICIONS DE COMPAREIXENÇA

    Aquesta setmana començarà a treballar la comissió d'investigació creada arran del cas Pujol en què els grups parlamentaris votaran les peticions de compareixença, entre les quals destaquen tota la família Pujol, la família Mas, expresidents espanyols i Luís Bárcenas. 

    Núñez pare i fill, a la presó

    PRIMERA NIT A QUATRE CAMINS

    Primera nit a la presó de l'empresari i expresident del Barça, Josep Lluís Nuñez, i el seu fill. Van ingressar ahir a la tarda a Quatre Camins per complir una condemna de dos anys i dos mesos per suborn. Núñez, de 83 anys, podria aconseguir un tercer grau o semillibertat en qüestió de pocs mesos.

    Menys vendes que els laborables. 

    OBRIR ELS FESTIUS NO CONVENÇ

    L'Ajuntament de Barcelona proposa als comerciants repetir l'experiència d'obrir els comerços els diumenges només a l'estiu.  Aquest any només van obrir una quarta par. Els comerciants estan dividits sobre els efectes de la mesura i no tenen clar si tornaran a repetir-la   

    Espanya-Alemanya, a Vigo

    KIKO CASILLA PODRIA DEBUTAR DEMÀ

    La selecció espanyola està concentrada a Vigo on demà juga un amistós contra Alemanya. Les dues últimes campiones del món presentaran moltes cares noves. Del Bosque ha deixat entreveure que podrien debutar el porter de l'Espanyol Kiko Casilla i l'ex blaugrana Nolito.

     

    L'anunciada  visita de Mariano Rajoy a Catalunya genera poques expectatives entre els partits catalans. El president prometia també ahir des d'Austràlia respondre per escrit la carta d'Artur Mas on li reclama un referèndum vinculant, tot avançant que no discutirà sobre sobirania. Convergència es mostra disposada a dialogar, però manté el full de ruta, amb el suport d'ERC. 

    Demà comença a treballar la comissió d'investigació creada arran del cas Pujol en què els grups parlamentaris votaran les peticions de compareixença, entre les quals destaquen tota la família Pujol, la família Mas, expresidents espanyols i Luís Bárcenas. 

    Primera nit a la presó de l'empresari i expresident del Barça, Josep Lluís Nuñez, i el seu fill. Van ingressar ahir a la tarda a Quatre Camins per complir una condemna de dos anys i dos mesos per suborn. Núñez, de 83 anys, podria aconseguir un tercer grau o semillibertat en qüestió de pocs mesos.

    L'Ajuntament de Barcelona proposa als comerciants repetir l'experiència d'obrir els comerços els diumenges només a l'estiu.  Aquest any només van obrir una quarta par. Els comerciants estan dividits sobre els efectes de la mesura i no tenen clar si tornaran a repetir-la   

    La selecció espanyola està concentrada a Vigo on demà jugarà un amistós contra Alemanya. Les dues últimes campiones del món presentaran moltes cares noves. Del Bosque ha deixat entreveure que podrien debutar el porter de l'Espanyol Kiko Casilla i l'ex blaugrana Nolito.

     

    Respondrà la carta de Mas i podria venir dissabte. RAJOY VINDRÀ A CATALUNYA.

    Comissió sobre frau fiscal. FETES LES PETICIONS DE COMPAREIXENÇA.

    Núñez pare i fill, a la presó. PRIMERA NIT A QUATRE CAMINS.

    Menys vendes que els laborables. Un 40 per cent iguala costos i beneficis. OBRIR ELS FESTIUS NO CONVENÇ.

    Espanya-Alemanya, a Vigo. KIKO CASILLA PODRIA DEBUTAR DEMÀ.