Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Respondrà la carta de Mas i podria venir dissabte. RAJOY VINDRÀ A CATALUNYA.

Comissió sobre frau fiscal. FETES LES PETICIONS DE COMPAREIXENÇA.

Núñez pare i fill, a la presó. PRIMERA NIT A QUATRE CAMINS.

Menys vendes que els laborables. Un 40 per cent iguala costos i beneficis. OBRIR ELS FESTIUS NO CONVENÇ.

Espanya-Alemanya, a Vigo. KIKO CASILLA PODRIA DEBUTAR DEMÀ.

D'aquí una hora l'Església del Pi de Barcelona acull els funerals pel filòleg i lingüista, Antoni Maria Badia i Margarit, autor de més de 600 obres científiques sobre la llengua catalana.  Mort ahir diumenge, als 94 anys, a Badia i Margarit se li atribueix la modernització de la filologia catalana i el seu nom se situa al costat de Pompeu Fabra. Badia i Margarit va ser rector de la Universitat de Barcelona, va elaborar la lingüística de la Gran Enciclopèdia Catalana i va estudiar les relacions del català amb les llengües veïnes. El 2003 va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, i fa dos anys, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

El  presentador de Ràdio i Televisió català Josep Maria Bachs ha mort aquesta nit als 70 anys al seu domicili de Barcelona. Bachs va iniciar la seva carrera a Ràdio Joventut i en aquesta casa, TVE a Catalunya, on va presentar nombrosos programes com Miramar, Giravolt i Opinió, i també el popularíssim  "Un, dos tres...". La cerimònia de comiat se celebra demà, dimarts, al Tanatori de les Corts de Barcelona. 

 

El fiscal general de l'estat assegura que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d'estudiar el 9N... independentment que actuï o no la Fiscalia. 

Soraya Saenz de Santamaría ha afirmat què l'executiu de Mariano Rajoy respectarà la seva decisió perquè, ha dit, la fiscalia és autònoma.

Des del govern català asseguren estar MOLT TRANQUILS davant la possible presentació d'una querella.

Mas Colell anuncia que els pressupostos es presentaran la primera setmana de desembre. 

 

Mariano Rajoy visitarà Catalunya per explicar els beneficis de continuar dins d'Espanya. El president del govern vol així explicar els seus arguments contra la independència. Diu que en els temps actuals no convé estar aïllat, sino formar part dels grans organismes internacionals. També ha confirmat que demà mateix, quan torni del seu viatge a Austràlia, respondrà la carta que li va enviar Artur Mas.

Pedro Sánchez advoca perquè el Senat sigui una cambra territorial i per comprovar les competènices de les institucions per eliminar duplicitats. El secretari general del PSOE considera que també cal revisar els principis bàsics de financiació autonòmica. 

Tarragona celebra aquest cap de setmana una trobada de viqui-pedistes; voluntaris que elaboren els articles de la Viquipèdia catalana, l'enciclopèdia digital. Posen en comú experiències per aprendre a millorar les seves publicacions. En 13 anys s'han publicat 400 mil articles.

I també hem estat en una obra de teatre per a persones amb sordesa o ceguesa. Les intèrprets de llengua de signes realitzen la feina de traducció i AUTO-descripció... imprescindible per a que el públic pugui copsar els matissos de la interpretació. 

Triomf d'Espanya 3 a 0 contra Bilerússia amb gols d'Isco i dels balugrana Busquets i Pedro. El de Badia va marcar un golàs a la primera meitat i Pedro EN va fer un altre a la segona en un partit on, a més, van destacar les actuacions de Piqué i Jordi Alba.

Assitim ara a una obra de teatre singular... accessible per a persones amb diversitat funcional, com sordesa o ceguesa. Es tracta de l'Anònim Venecià, de Giuseppe Berto, un drama d'amor i desamor... Es presenta en forma de lectura dramatitzada i compta amb dues intèrprets de llengua de signes i autodescripció

Invertir en hotels a Barcelona s'ha convertit en un bon negoci. La manca d'establiments en venda fa que moltes companyies optin per reconvertir grans edificis de la ciutat. El turisme massiu, però continua provocant conflictes. Cada any visiten Barcelona 24 milions de turistes. El programa de TVE a Catalunya analitza aquesta realitat. A les 20:30 al Canal 24 horas. 

 El president del Govern, Mariano Rajoy, respondrà la setmana vinent la carta que Artur Mas li va fer arribar despés del 9-N. Així ho han confirmat fons de la Moncloa, des d'Austràlia. Des de Catalunya i pel que fa al full de ruta a seguir, CIU diu que l'important no és el quan sinò el com i el què es fa ara... i que el govern català presentarà uns nous pressupostos per continuar construint estructures d'estat. 

 En el dia Mundial sense alcohol organitzacions que ajuden a sortir d'aquesta addicció, reclamen més campanyes de sensibilització i programes de prevenció a les escoles. Per primer cop en 15 anys, Projecte Home Catalunya atén més addictes a l'alcohol que a la cocaïna. El consum augmenta perquè aquesta és  una droga legal, barata i accessible

  • El fiscal General de l'Estat assegura que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d'estudiar el 9N, tant si la Fiscalia actua com si no./ Eduardo Torres Dulce ha tornat a negar pressions i deixa en mans de la Fiscalia de Catalunya la presentació d'una possible querella. El fiscal no ha volgut entrar en les informacions que parlen de discrepàncies entre els fiscals catalans, que avui s'han reunit, ni sobre la possibilitat que celebrin una junta extraordinària. En tot cas, el fiscal General diu que la consulta alternativa ja és als tribunals perquè els ciutadans li han portat. Sobre la postura de la fiscalia li han preguntat aquest migdia a la vicepresidenta del govern. Soraya Sáenz de Santamaría ha recordat que l'executiu de Mariano Rajoy ja va presentar dos impugnacions davant el Tribunal Constitucional que és el que li pertocava. Ara, ha dit la vicepresidenta, si hi ha hagut delicte en el 9N, qui ha d'actuar és precisament la Fiscalia.
  • Mentrestant, el PP ha celebrat avui junta directiva, amb el vicesecretari d'organitzacio dels populars com a convidat. Carlos Floriano i Alicia Sánchez-Camacho han titllat de fracàs el 9N, per la participació. Al president Mas l'acusen de no governar i dedicar tots els esforços al procés sobiranista. Sobre els resultats del procés participatiu, Floriano ha dit que el nombre de persones que van votar sí a la independència és el mateix que es mobilitza l'11 de setembre a les manifestacions independentistes.
  • El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que en el termini d'un mes el president Artur Mas prendrà una decisió sobre com orientar la legislatura i si avança les eleccions. En tot cas, els pressupostos entraran al Parlament de Catalunya la primera setmana de desembre. És el que ha anunciat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en la Jornada dels Economistes, on ha reconegut, però, que l'aprovació definitiva dels comptes es tancarà a finals de gener. Mas-Colell ha afegit que inclouran ingressos que dependran de la voluntat política del Govern Central.
  • La Generalitat ja prepara el recurs al Constitucional contra la indemnització exprés de 1.350 milions d'euros al projecte Castor. El fet que el Govern Central no hagi trigat ni 40 dies a fer-la efectiva a l'empresa participada per l'ACS de Florentino Pérez ha causat gran indignació també al territori i a la Sindicatura de Greuges. 
  • Les properes eleccions a la presidència del Barça no seran, en principi, fins al juny del 2016, tot i que el clima és cada cop més preelectoral. Laporta ha reconegut que s'ha reunit amb el representant de Mourinho i Cristiano, Faus ha demandat Agustí Benedito, i Johan Cruyff continua posant cullerada a tots els temes de l'entorn.
  • Prop de 12 mil persones va fer ballar anit Enrique Iglesias al Palau Sant Jordi, escenari que no trepitjava des de feia més de deu anys. El cantant madrileny va oferir el primer concert de la gira europea "Love and Sex Tour" a Barcelona, on va interpretar des de temes dels seus inicis fins a "Bailando", la cançó d'aquest estiu i número u a 23 països.
  •  

    El fiscal General de l'Estat assegura que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d'estudiar, tant si la Fiscalia actua com si no.  Eduardo Torres Dulce diu que la consulta alternativa ja és als tribunals, perquè els ciutadans li han portada. En tot cas, ha tornat a negar presions i deixa en mans de la Fiscalia de Barcelona la presentació d'una possible querella.  Sobre  les discrepàncies entre els fiscals catalans i la possibilitat que celebrin una junta extraordinària, no s'hi ha volgut pronunciar. 

    Els pressupostos de 2015 entraran al Parlament la primera setmana de desembre. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, creu que es podran aprovar a finals de gener, però admet que hi haurà partides que dependran de la voluntat política del govern central.

    El govern català té pràcticament enllestit un recurs al tribunal constitucional contra el pagament de la indemnització a l'empresa que explotava el magatzem de gas castor. Mentrestant, al territori recorden que els afectats pels sismes encara no han rebut cap compensació. 

    Els casos de diabetis tipus dos han augmentat els últims anys a conseqüència de l'obesitat i l'estil de vida sedentari. L'OMS posa l'accent en aquest tipus de diabetis en el dia mundial d'aquesta malaltia, que se celebra avui. A Catalunya hi ha dos milions de diabètics, la majoria de tipus 2. 

    El Barça viu en un clima preelectoral tot i que les eleccions no són fins el juny de 2016. Johan Cruyff no veu a Mourinho ni a Cristiano de blaugranes tot i que Laporta s'ha reunit amb el seu representant. I el vicepresident Javier Faus demanda el candidat Agustí Benedito per acusar-lo de tenir negocis a Qatar.  

     

    Torres Dulce diu que el 9N ja és als tribunals. PENDENTS DE LA FISCALIA.

    Pressupostos 2015. MAS-COLELL ELS PRESENTARÀ AL DESEMBRE. 

    Magatzem Castor. LA GENERALITAT RECORRERÀ AL TC.

    Dia Mundial de la Diabetis. AUGMENTEN ELS CASOS DEL TIPUS 2.

    Clima preelectoral. JAVIER FAUS DEMANDA BENEDITO.