Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La corda entre  Convergència i Esquerra cada vegada es tensa més. Avui el president de la Generalitat, sense anomenar-lo, ha acusat Oriol Junqueras de tenir una mentalitat regionalista, de moures per aconseguir engrunes de poder i de no estar per la tasca de construir un nou Estat. En un acte del tricentenari del 1714 Mas ha acusat també l'Estat Espanyol de preferir el camí de les querelles al de la política./ Posteriorment a aquestes declaracions ha transcendit que Artur Mas ha enviat una carta al líder d'Esquerra en la que se inclina per avançar les eleccions i proposa diverses possibilitats per tirar endavant el procés sobiranista. Una d'elles seria aprovar, abans de les eleccions, una Constitució catalana al Parlament. Amb tot, Mas manté la seva oferta de llista conjunta amb esquerra, però admet, per primera vegada, la possibilitat de llistes separades amb un punt comú a favor de la independència./
  • Davant tant embolic i tan desencontre, el PP denuncia un tarannà autoritari de Mas i el PSC diu que es prepara per les eleccions més enllà del debat territorial.
  • Acompanyat per la seva dona, Marta Ferrusola, l'expresident va rebre mostres de suport, i se'l va poder veure distès durant l'acte. Pujol ha de comparèixer el proper 27 de gener com a imputat davant el jutjat d'instrucció 31 de barcelona. Va reaparèixer coincidint amb la confirmació que els diners que va rebre del seu pare, i que va amagar a l'estranger, no eren part de l'herència, sinó un llegat, extrem que el beneficia davant la justícia./ El jutge, José Castro no ha admès a tràmit el recurs de la Infanta Cristina contra el seu  enjudiciament. Per tant Cristina de Borbó haurà de seure al banc del acusats per presumpte delicte fiscal. La defensa, en canvi, ha criticat aquesta decisió tot i que ha deixat clar que no pensar formular cap altre recurs perquè ningú no ho pugui interpretar com un tràmit per dilatar el procés. Per Miquel Roca, no s'ha aplicat la doctrina del Tribunal Suprem, i per tant, diu, la llei no és igual per tothom.
  • França continua sotmesa al que sembla una onada d'atacs terroristes. Mentre la policia gala te encerclada una fàbrica al nord de Paris on s'hi atrinxeren els suposats autors de l'atemptat del setmanari Charli hebdó, un nou succés colpeja la capital francesa./ Un home s'ha fet fort aquest migdia, i manté diversos hostatges en un supermercat de l'Ouest de Paris. Diverses fonts asseguren que hi ha hagut un tiroteig previ i que l'assaltant reté té a l'interior de la botiga diverses persones a qui s'ha vist estirades al terra. La policia manté encerclat l'edifici. L'agressor, segons televisions franceses, podria ser l'autor de la mort d'una policia municipal dijous a la localitat de Montrouge. Els successos de París estant sent seguits amb força preocupació per la comunitat musulmana a Catalunya. Reiteren una i altra vegada que la religió musulmana no te res a veure amb el terrorisme.
  • Amb l'aspecte que ara veureu s'ha despertat avui la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana. No és boira, són partícules en suspensió, vaja, contaminació atmosfèrica. L'anticicló que fa dies que està amb nosaltres fa que l'ambient no faci net i les autoritats han activat el protocol per contaminació atmosfèrica. Entre d'altres mesures, s'estableix que els automóbils no superin els 90 quilòmetres per hora a les vies de velocitat variable i es recomana no fer esport a l'aire lliure./ A Vilanova i la Geltrú una dona de 74  anys va morir anit  en una incendi al seu habitatge. Vivia sola i tenia mobilitat reduïda. El foc va començar cap a les 11 de la nit al pis de la dona, situat als baixos d'un edifici de 6 plantes. L'habitatge va quedar completament calcinat i la dona va morir per inhalació de fum. També va morir un gos que l'acompanyava. Les  flames es va  propagar pel pati de llums  i van afectar 2 pisos superiors. Ara s'investiga l'origen del foc, que hauria estat fortuït.
  • Nou capítol en el debat Luis Enrique-Messi. Es va viure anit al duel en el Barça-Elx. Al Camp Nou, poc més de 27.000 espectadors però van deixar clars les seves preferències. El tècnic  va ser xiulat i en canvi el públic van corejar el nom de Messi. Després del partit l'atenció se centrava en com hauria encaixat els xiulets Luis Enrique.
  • I avui ens acomiadem amb una proposta cultural: el millor rock and soul dels 40 fet ara i a casa nostra. Els excitemens, premi a la millor gira del 2014, actuen aquesta nit a la sala Apolo de Barcelona, juntament amb els Limboos. Música negra amb Denominació d'origen d'ací. 
  •  

    DEBAT POLÍTIC CATALÀ. ARTUR MAS I ERC MANTENEN LES SEVES DIFERÈNCIES SOBRE COM AFRONTAR EL CALENDARI ELECTORAL.

    LA COMUNITAT MUSULMANA A CATALANYA CONDEMNA ELS ATACS DE PARÍS.

    ACTIVAT EL PROTOCOL PER CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA A L'ÀREA DE BARCELONA.

    MESSI OVACIONAT I DIVISIÓ D'OPINIONS AMB LUIS ENRIQUE A LA GOLEJADA DEL BARÇA A L'ELX (5-0).

    NÚRIA ESPERT ESTRENA "EL REI LEAR" DE LLUÍS PASQUAL AL TEATRE LLIURE.

  • Es mantenen les diferències entre els partits independentistes. Aquesta matí Artur Mas ha acusat a Esquerra Republicana d'afrontar el futur només preocupats pel repartiment del poder regional i Esquerra li ha respost insistint en que volen llistes separades i no una unitària com els proposa el president. La resta de partits es miren la picabaralla independentista. El PSC i el PP insisteixen en demanar claredat i que es presentaran amb programes més enllà del debat territorial.  
  • I el jutge Castro ha rebutjat el recurs que els advocat de la infanta Cristina havien presentat contra l'obertura de judici oral pel Cas Noos. Els seus advocats no presentaran més recursos. 
  • En el día de l'oració més important de la setmana, la comuniat musulmana a Catalunya condeman els atacs de París i demana que no se la relacioni amb la violència. Molts temen que es puguin donar reaccions contraries a l'Islam. 
  • Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona. Des d'aquest matí s'ha de circular a 90 quilòmetres per hora a les vies de velocitat variable i es recomana no fer esport a l'aire lliure. El culpable: l'anticicló que des de fa dies està situat a Catalunya.
  • El Barça va encarrilar els vuitens a la copa golejant l'Elx per 5 a 0 a l'anada. Un partit ben aclaridor. Tant com els primers xiulets que va rebre, per primer cop des que es tècnic blaugrana, Luis Enrique. El seu conflicte amb Messi com a teló de fons. El culé segueix entregat al seu ídol. 
  • A L'Informatiu estarem amb Núria Espert. La propera setmana estrena al Teatre Lliure de Montjuïc la versió de Lluís Pasqual del Rei Lear en una de les grans propostes de la temporada d'aquest any.
  • A casa nostra hem vist com, a Madrid,  el rei, en un acte d'acreditació d'ambaixadors,  guardava un minut de silenci per condemnar la matança d'ahir al setmanari Charlie Hebdo. El mateix ha fet el Congres dels diputats, amb representants de tots els partits polítics. I a Barcelona, a la plaça de Sant Jaume el president Mas i l'Alcalde de la ciutat s'han sumat al seu torn a la condemna per l'atac terrorista. Un atemptat que, des d'Andorra, condemnava també el president Rajoy./ L'atemptat de Paris ha portat al govern espanyol ha pujar  un grau el nivell d'alerta de les forces de seguretat. Això implica, per exemple, mes vigilància a llocs clau com les fronteres. Així ho hem vist avui a la Jonquera on s'hi ha enviat una unitat de reforç de la policia. També s'incrementa la vigilància de les infrastructures considerades crítiques o vitals com son instal·lacions elèctriques o aeroports i estacions de tren i autobús.
  • La que ara veureu és una imatge històrica, la de Mariano Rajoy a Andorra en la primera visita oficial d'un president espanyol al país veï. Una visita per reforçar, segons el president del govern, els lligams, sobretot econòmics entre els dos països. I prova d'això ha estat l'acord que segellat per evitar la doble imposició fiscal.  Hi havia molta expectació per saber si a la reunió han tractat del cas Pujol.
  • La visita de Rajoy a Andorra ha coincidit amb la filtració del testament del pare de Jordi Pujol. Un text que la defensa de l'ex-president ha entregat a la jutgessa que instrueix el cas i que ha cridat a declarar com imputat a Pujol el proper dia 27. El document constata que Jordi Pujol no va rebre en herència els diners que van regularitzar els seus familiars i que ell només va rebre una casa i 13 milions de pessetes.
  • El lider del PP a  Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha criticat avui  Artur Mas  perquè diu que, des de que governa, la Generalitat  ha reduit considerablement les inversions a Barcelona. Afirma  que ara la capital reb fins a sis vegades menys  que algunes comarques catalanes. Ho ha dit   en una conferència al col.legi de Periodistes, acompanyat dels màxims dirigents del Partit Popular a Catalunya.
  • El president del govern espanyol, que us hem explicat que ha fet la primera visita a Andorra, torna a hores d'ara a Madrid i ho fa traslladant-se en avió des de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell. Aquesta instal·lació inicia la seva activitat comercial coincidint amb la visita del president del Govern. El passat 16 de desembre, la Generalitat va autoritzar la firma d'un conveni amb Andorra per a la congestió i la promoció conjunta d'aquest aeroport. El Govern d'Andorra aportarà el 50 per cent del cost d'explotació de la infrastructura i una part variable en funció del nombre de passatgers que arribin en vols comercials a aquesta instal·lació
  • Caldrà veure la reacció del Camp Nou avui,  i el proper diumenge davant de l'At.de Madrid, davant la crisi esportiva i institucional que viu el club. Una mostra de l'estat d'ànim del culé l'hem buscat avui al carrer.
  • Després de 10 anys de gira, torna a Barcelona l'obra Ölelés. Basada en el llibre de Sandor Marai "L'última trobada"... explica el duel de dos amics després d'anys sense veure's. Secrets, enveges i desig de venjança queden al descobert... Ölelés va rebre el premi al millor espectacle al 2004 i es pot veure al Mercat de les Flors fins el dia 18. 
  •  

    Jornada de condemna i defensa de la llibertat d'expressió a pràcticament tot el món. A casa nostra hem vist com el rei, el Congrés, els representants de la Generalitat i els ajuntaments catalans han participat als minuts de silenci en contra de la matança d'ahir a la redacció del setmanari Charlie Hebdo a París. Mentrestant, Interior ha elevat el nivell d'alerta que avui es notava a diversos punts, com la frontera amb França.

    Els presidents espanyol i andorrà afirmen que no han parlat de cas Pujol en la trobada que han mantingut i en la que han signat un conveni per evitar la doble imposició. A més, el cap de govern del principat ha respost per primera vegada a algunes acusacions que apunten a que la justicia andorrana hagi obstruit la investigació.

    Precisament Mariano Rajoy serà un dels primers usuaris de l'aeroport Andorra-Seu d'Urgell que des d'avui té el permís per operar vols comercials. La infraestructura és va inaugurar l'any 1982 i és una de les reivindicacions històrica de la zona i del Principat que la consideren una eina bàsica pel creixement de la seva economia.

    És una de les imatges del dia: la tornada a l'escola després de les vacances de Nadal. A molts centres, aquests dies els més menuts poden portar les joguines que els han regalat i compartir-les amb els seus companys de classe.  Els pares, descansen després de 3 setmanes amb els nens a casa.

    El Barça rep aquest vespre l'Elx a la Copa del Rei en el primer partit al Camp Nou després de l'anunci de Bartomeu de convocar eleccions a final de temporada. Messi ha entrat a la convocatòria un cop superada la gastroenteritis que li va impedir entrenar-se dilluns.

     

    ATEMPTAT A PARIS. JORNADA DE CONDEMNA I INCREMENT DE LA SEGURETAT ALS SERVEIS ESSENCIALS.

    ELS PRESIDENTS ESPANYOL I ANDORRÀ DIUEN QUE NO HAN PARLAT DEL CAS PUJOL.

    L'AEROPORT ANDORRA-SEU D'URGELL POT REBRE VOLS COMERCIALS DES D'AVUI.

    TORNADA A L'ESCOLA DESPRÉS DE LES VACANCES DE NADAL.

    EL BARÇA REP L'ELX AL CAMP NOU EN PLENA CRISI ESPORTIVA I INSTITUCIONAL.

     

    Josep Maria Bartomeu explica les causes de la destitució d'Andoni Zubizarreta com a director esportiu del Futbol Club Barcelona. Aquest migdia Luís Enrique ha negat haver rebut cap ultimatum i també que tingui problemes amb alguns jugadors.

    El president de la Generalitat anuncia que la setmana vinent desvetllarà si convoca eleccions  anticipades a Catalunya. Artur Mas explica que hi ha moltes diferències amb Esquerra Republicana  i que Junqueras ha rebutjat totes les propostes.

    Sanitat obre un expedient informatiu per la mort d'un home a Tarragona que el dia de Nadal va patir un infart. El fet es va produir mentre l'home era traslladat a l'hospital de Bellvitge de Barcelona en estar tancada la Unitat d'Hemodinàmica de l'hospital tarragoní. 

     

    Artur Mas anuncia que la setmana vinent ja se sabrà si hi ha eleccions autonòmiques anticipades a Catalunya. Es l'anunci que a acaba de fer el president després d'admetre que les diferències amb Esquerra Republicana són moltes i que Junqueras ha rebutjat totes les propostes per avançar cap a una cita electoral que serveixi per aclarir el pes de l'independentisme entre les que hi hauria una llista d'independents encapçalada per Mas al marge de la llista del respublicans.

    La d'avui és una jornada clau al Barça. Després d'escoltar a Luís Enrique, aquest tarda compareixerà el president Josep Maria Bartomeu per donar explicacions sobre la destitució de Zubizarreta com a director esportiu. Posteriorment hi haurà junta on es podria parlar de la convocatoria electoral. 

    Des d'avui es generalitzen les rebaixes a totes les botigues catalanes amb descomptes que poden arribar al 50 per cent. Els comerciants calculen que les vendes poden arribar a pujar un 4 per cent respecte la campanya de l'any passat.

    Sanitat obre un expedient informatiu per aclarir la mort d'un home de Tarragona que el dia de Nadal va patir un infart i va perdre la vida mentre era traslladat a Bellvitge ja que la Unitat d'Hemodinàmica de l'hospital tarragoní estava tancada. El sindicats ja fa temps que denuncien que a Tarragona, Lleida i Girona aquestes unitats només obren 12 hores. 

     

    Després dels excessos de Nadal, els dietistes recomanen fer dietes planificades i que tinguin la verdura com a plat principal. Als gimnsos es multipliquen les matrícules dels qui volen reprendre el curs posant-se en forma o perdent pes. 

     

     

    ES REPRÉN EL CURS POLITIC. MAS CONFIRMA QUE LA SETMANA VINENT SE SABRÀ SI HI HA AVANÇAMENT ELECTORAL

    DIA CLAU AL BARÇA. COMPAREIXEN DAVANT DELS MITJANS LUIS ENRIQUE I JOSEP MARIA BARTOMEU

    DES D'AVUI REBAIXES GENERALITAZADES A TOTS. ELS COMERÇOS CATALANS

    MOR UN HOME MENTRE ERA TRASLLADAT. A BARCELONA PER SER TRACTAT D'UN INFART

    DESPRÉS DE NADAL ES MULTIPLIQUEN LES DIETES. I LES MATRÍCULES ALS GIMNASOS

     

    Artur Mas i Oriol Junqueras s'han tornat a reunir avui. Trobada al Palau de la Generalitat, sense micròfons ni cameres, tot mirant d'acostar posicions... L'escull per l'acord segueix sent el que ja es coneix: el president Mas vol una llista única i Junqueras demana diferents llistes que defensin un punt comú, la independència de Catalunya.

    En la plana econòmica hem començat l'any amb bones notícies perquè el 2014 s'ha tancat amb una reducció de l'atur que no es veia des del 1998.

    La Generalitat no paga la factura del desembre i deu 227 milions d'euros a les farmàcies

    Destacavem, abans, les bones dades de l'atur. ..I el comerç és un dels sectors que més ha impulsat en els últims mesos la creació de llocs de treball. Avui es tanca una campanya nadalenca en la que s'ha venut un 2 per cent més que l'any passat.

    Avui és aquella nit màgica de somnis pels infants, la nit de reis.

    Segur que tothom te algun regal aquesta nit. El que ja no es segur és que tothom tingui sort en la rifa de la loteria del nen de demà. Aquet matí veiem moltes cues de persones esperançades en que la sort truqui a casa seva.

    I encara una altra tradició, la del tortell de reis. El gremi de pastissers calcula vendren unes 850 mil unitats.

    EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT I EL LÍDER D'ERC MIREN D'ACOSTAR POSICIONS

    Reunió al Palau de la Generalitat d'Artur Mas i Oriol Junqueras. Es la quarta reunió que mantenen els dos líders després de que tan el president de la Generalitat com el líder d'esquerra Republicana fixessin uns fulls de ruta que no coincideixen

    L'ATUR CAU AL 2014 A CATALUNYA 49 MIL INSCRITS MENYS

    El 2014 s'ha tancat amb una reducció de l'atur que no es veia des del 1998. A Catalunya els registrats a les oficiones del Servei Català d'Ocupació han baixat en prop de 49 mil deixant el total en els 576 mil.  A tot Espanya la baixada de l'atur ha estat de 253 mil persones.

    EL BARÇA PERD A ANOETA PER 1 A 0 AMB MESSI, NEYMAR I ALVES DE SUPLENTS

    El Barça desaprofita l'oportunitat de situar-se líder en caure a Anoeta davant la Reial Societat per un a zero. Jordi Alba va marcar en propia porta al primer minut d'un partit que Messi, Neymar i Alves van començar a la banqueta.

    DEUTE A LES FARMÀCIES

    LA GENERALITAT NO PAGA LA FACTURA DEL DESEMBRE I JA ELS DEU 227 MILIONS D'EUROS

    Aquesta vegada no els ha pagat els 108 milions que els deu del mes de novembre i d'aquesta manera el deute total és de 227 milions d'euros ja que tampoc els va pagar el mes d'octubre. El Col.legi de Farmacèutics ha demanat al govern que prioritzi aquesta partida. L'executiu català també els debia 11 milions del setembre però finalment ha estat el Fons de Liquiditat Autonòmica del govern espanyol qui ha pagat aquesta factura. 

    El comerç, el sector serveis en general, és un dels sectors que més ha impulsat en els últims mesos la creació de llocs de treball. Avui es tanca una campanya nadalenca en la que s'ha venut un 2 per cent més que l'any passat.

     Els Reis d'Orient són les grans estrelles del dia i aquesta tarda es passejaran per tots els municipis a les cavalcades. A Televisió Espanyola a Catalunya us oferirem en directe la de Barcelona. 

    Avui no podem marxar d'una altra manera. Escoltant als protagonistes del dia: els més menuts carregats de desitjos, bones intencions i molts nervis.Que passeu una bona nit de reis......

     

    El 2014 s'ha tancat amb una reducció de l'atur que no es veia des del 1998. A Catalunya els registrats a les oficiones del Servei Català d'Ocupació han baixat en prop de 49 mil deixant el total en els 576 mil. Una tendencia exactament igual a la de tot Espanya on la caiguda dels inscrits l'any passat ha sigut de més de 253 mil i la xifra total queda ratllant els 4 milions 450 mil. Tant la Generalitat com el govern espanyol valoren positivament les dades. 

    Les últimes hores de la campanya comercial de Nadal venen marcades per la decisió de molts comerços de començar les rebaixes amparant-se en la llei estatal en vigor ja que la catalana, que obliga a esperar al dia 7, està suspesa pel Constitucional. 

    Tot a punt per rebre els reis d'Orient. Les cavalcades recorreran tots els municipis de Catalunya. A Barcelona arribaran al port a dos quarts de cinc de la tarda. El recorregut pel centre de la ciutat el podreu viure en directe a partir de les 7 en un programa especial a La 1 de Televisió Espanyola. 

    A menys de 24 hores pel sorteig de reis estarem a l'administració de loteria de l'Hospitalet que va repartir part del segon premi de la Grossa de Nadal. Aquestes eren les cues d'aquest matí i es que han esgotat tots els números per la rifa de demà. 

    El Barça desaprofita l'oportunitat de situar-se líder en caure a Anoeta davant la Reial Societat per un a zero. Jordi Alba va marcar en propia porta al primer minut d'un partit que Messi, Neymar i Alves van començar a la banqueta. La seva entrada però tampoc no va revolucionar un equip espès. 

     

    L'ATUR CAU AL 2014. A CATALUNYA HI HA 49 MIL INSCRITS MENYS AL SERVEI CATALÀ D'OCUPACIÓ.

    ELS COMPRADORS D'ÚLTIMA HORA ES TROBEN AMB REBAIXES A MOLTS COMERÇOS.

    TOT A PUNT PER LES CAVALCADES DELS REIS, LA DE BARCELONA LA VEUREU A LA 1 DE TVE.

    ESGOTADA LA LOTERIA DE REIS A L'ADMINISTRACIÓ QUE VA REPARTIR PART DEL SEGON PREMI DE NADAL.

    EL BARÇA PERD A ANOETA PER 1 A 0AMB MESSI, NEYMAR I ALVES DE SUPLENTS.

    Primer diumenge de botigues obertes de l'any i últim de la campanya de Nadal. El sector del comerç confia en remuntar les vendes durant aquest cap de setmana. Per això la majoria de botigues han avançat les rebaixes amb descomptes de fins el 50%, amparant-se en que la llei autonòmica que regula els horaris comercials i els períodes de rebaixes està suspesa pel Tribunal Constitucional. 

    Després dels tiberis nadalencs us proposem uns àpats més lleugers i econòmics, però no per això menys gustosos. Les conserves delicatessen guanyen terreny en el sector culinari.  

    El Barça viatja a Sant Sebastià amb tota l'artilleria. Tot i que només han fet dos entrenaments, Luis Enrique ha convocat Messi, Neymar i Alves per enfrontar-se a la Reial Societat en el primer partit de 2015. Els blaugrana no han guanyat a Anoeta en les últimes quatre temporades.

    I avui arrenca a Buenos Aires l'edició número 37 del ral.li Dakar. Dos catalans defensen el títol: Nani Roma, en cotxes i Marc Coma, en motos. Els 406 vehicles participants han de recórrer 9 mil quilòmetres de l'Argentina, Bolívia i Xil·le amb etapes a 4 mil metres d'altitud.

    Cartes a punt i compte enrere per l'arribada dels Reis. A Barcelona ja s'enllesteixen els detalls de la cavalcada de dilluns. I avui ja es poden visitar les carrosses que passejaran a Ses Majestats pels carrers de la ciutat. Centenars de barcelonins s'han apropat fins a Montjuïc per veure-les.