Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

NOVA OPERACIÓ ANTIJIHADISTA. DESARTICULADA UNA CÈL·LULA OPERATIVA QUE TENIA LA VOLUNTAT D'ATEMPTAR A CATALUNYA.

HÀBITS HORARIS. CANVIAR ALGUNS HORARIS PERMETRIA CONCILIAR MÉS BÉ I MILLORARIA LA SALUT I L'APRENENTATGE.

MERCAT DE LA BOQUERIA. PROHIBEIX L'ENTRADA DE GRUPS ORGANITZATS ELS DIVENDRES I ELS DISSABTES.

AVUI, BARÇA-ALMERIA. MESSI SERÀ TITULAR EN UN PARTIT EN EL QUE S'ESTRENA SERGI BARJUAN COM ENTRENADOR DELS ANDALUSOS.

Són imatges en directe de la compareixença del conseller Felip Puig a la comissió del Parlament sobre el frau i la corrupció que investiga l'origen de la fortuna no declarada de la familia Pujol. A més de Puig avui també han de compareixer l'empresari Sergi Alsina, imputat pel cas de les ITV, i l'exsecretària de Jordi Pujol Ferrusola.

Amb aquestes comperixences, la comissió ha reprès fa una hora escassa la feina deprés de l'aturada de Setmana Santa.   Dia d'intensa activitat, doncs, a la cambra catalana perquè aquest matí els membresde la comissió han escoltat a porta tancada la gravació del restautant La Camarga.  Mireia Bonache, com ha anat aquesta escolta

Mariano Rajoy ha enviat avui un missatge d'unitat i confiança als màxims dirigents del PP. Després del resultat del partit a Andalusia i dels rumors sobre la divisió interna, el president del govern ha reunit per primera vegada en dos anys la Junta Directiva nacional. Rajoy ha afirmat que el PP és l'única garantia per la recuperació econòmica i ha demanat als dirIgents populars que no es distreguin perquè l'objectiu principal és tornar a guanyar les eleccions.

De la seva banda, el govern català, sense Mas que està de viatge als Estats Units, ha replicat avui les afirmacions de Rajoy que Europa mai admetria ni rceoneixeria una declaració unilateral d'independència de Catalunya. El portaveu Francesc Homs l'ha advertit que les amenaces en política internacional, ha dit, no funcionen.

Des d'avui ja es pot demanar l'esborrany corresponent a la declaració de la renda del 2014. L'Agència Tributària preveu rebre més de 19 milions de declaracions de les quals més de 14 milions seran a retornar. Entre les poques novetats d'aquest any destaquen les deducción per la dació en pagament i un millor tracte als preferentistes. Des d'avui j a es pot presentar la declaració si es fa online i per fer-ho presencialment caldrà esperar a l'11 de maig.

Els mossos alerten d'un delicte cada vegada més freqüent a Espanya. El dels segrestos falsos. Les víctimes reben trucades telefòniques demanant un rescat per un familiar suposadament segrestat que, en realitat, no està retingut. És una estafa...

Avui se celebra el dia mundial de la Salut i enguany està dedicat a la seguretat dels aliments. Per aconseguir una  millor manipulació del que es menja als restaurants, s'ha fet una guia de pràctiques correctes d'higiene.

El Barça rebrà demà l'Almeria al Camp Nou amb l'objectiu de mantenir l'avantatge a la Lliga. . Una visita en la que Sergi Barjuan s'estrenarà com a tècnic de l'equip andalús./I aquesta són els xiulets d'ahir al vespre al  Power8 Stadium........ després que l'Espanyol sumés el quart partit seguit de lliga sense guanyar. Els blanc-i-blaus es van avançar amb un gran gol de Sergio García però poca cosa més van fer i l'Elx va empatar gràcies a Cristian Herrera.

Roger Mas presenta avui les seves noves cançons en petit format.  El cantautor de Solsona ha canviat el so orquestral del seu últim disc amb la Cobla Sant Jordi pel caliu i la intimitat d'una sala petita. La seva música, però, continua inspirant-se en la tradició combinada amb sons més moderns i amb els sons ancestrals. Aquest vespre Roger Mas avançarà alguns temes del nou disc que està gravant.

 

Missatge d'unitat i confiança de Mariano Rajoy als màxims dirigents del PP. Després del resultat del partit a Andalusia i dels rumors sobre la divisió interna, el president del govern ha reunit per primera vegada en dos anys la Junta Directiva nacional. Rajoy ha defensat la feina feta pel govern per sortir de la crisi i ha dit que el PP és l'única garantia per la recuperació. Ha criticat durament als partits nous i no ha fet cap referència a la situació política catalana. 

Si que ho va fer ahir al dir que Europa no acceptaria mai una declaració unilatera d'indepèndencia. El conseller Homs ho ha titllat d'amenaça i ha dit que la història demostra que aquestes afirmacions sobre el que fa la comunitat internaiconal funcionen poc i ha rcordat que la Unió Europea ha acceptat coses que abans no acceptava.

Comença la campanya de la renda. beta Des d'avui es pot demanar l'esborrany corresponent al 2014. L'Agència Tributària preveu rebre més de 19 milions de declaracions de les quals més de 14 milions seran a retornar. Aquest any hi ha poques novetats entre les que destaquen les deduccions per la dació en pagament. 

Són els xiulets d'ahir al vespre al  Power8 Stadium...després que l'Espanyol sumés el quart partit seguit de lliga sense guanyar. Els blanc-i-blaus es van avançar amb un gran gol de Sergio García però poca cosa més van fer i l'Elx va empatar gràcies a Cristian Herrera. Un any més, s'hauran de conformar amb la permanència. 

 

JUNTA DIRECTIVA DEL PP. MARIANO RAJOY ENVIA UN MISSATGE D'UNITAT I CONFIANÇA ALS MÀXIMS CÀRRECS DEL PARTIT. 

CONSELL EXECUTIU. HOMS REPLICA RAJOY SOBRE EL PAPER DE LA UE I LA DECLARACIÓ UNILATERAL DE SOBIRANIA.

CAMPANYA DE LA RENDA. JA ES POT DEMANAR L'ESBORRANY DE LA DECLARACIÓ DE LA RENDA DEL 2014.

4ª JORNADA SENSE GUANYAR. L'ESPANYOL EMPATA CONTRA L'ELX AMB UNA IMATGE DECEBEDORA I REP ELS XIULETS DE L'AFICIÓ.

 

L'atur registrat va caure al març en prop de 9.500 persones a Catalunya i deixa el total d'inscrits al Servei Català d'Ocupació en els 570 mil. És el descens més important d'un mes de març dels últims 19 anys. Una tendència que es repeteix al total d'Espanya on la caiguda ha sigut de més de 60 mil persones i la xifra absoluta és de 4 milions 450 mil. La contractació per Setmana Santa és una de les claus. Pel president del govern són dades molt satisfactòries que donen esperança als qui encara busquen feina. 

Dilluns de Pasqua i operació tornada de trànsit. S'espera que uns 300 mil vehicles tornin avui a l'àrea de Barcelona. Molts han tornat abans per menjar la mona a casa. Aquest any se'n venen unes 700 mil i, una vegada més, el Barça i els personatges d'animació s'emporten les preferències dels més menuts A aquesta hora molts estan disposats a no deixar ni rastre de la mona d'aquest any. 

I als esports victòria del Barça a la lliga. L'equip de Luis Enrique va guanyar al Celta a Balaídos gràcies a un gol de cap de Mathieu a l'últim quart d'hora de partit. Els blaugrana no van estar gaire fins en la creació de joc i Piqué i Bravo van evitar més d'un gol gallec. El Barça manté els 4 punts d'avantatge sobre el Real Madrid.

Aquest dilluns de Pasqua ha començat amb fresca i amb un cel força ennuvolat. Però durant el matí els núvols. s'han trencat i ens espera una tarda en conjunt bastant assolellada i amb temperatures suaus. Demà, dia de Sant tornem-hi per a la majoria: tindrem núvols a la costa, sol a l'interior, vent de llevant i fresqueta. La resta de la setmana temps tranquil i temperatures molt més suaus.

A la Ribera d'Ebre, part de la Terra Alta i, a Vandellòs, al Baix Camp on hi viuen unes 23 MIL persones, s'hi produeix un 70% de l'energia que es consumeix a Catalunya. La majoria és d'origen nuclear. Els ajuntaments, que s'han unit sota el nom de Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya, volen treure benefici d'aquesta situació i deixar de ser vistos com el cubell, diuen, de les escombreries de Catalunya.

Aquesta setmana farà 100 anys del naixament de Billie Holiday. La cantant estadunidenca està considerada una de les veus femenines més imporants del jazz. El seu valor artístic és tan evident que no calen més paraules.

Un projecte europeu vol recuperar la tortuga autòctona. El Consorci del Ter ha creat microbasses i aviat alliberaran més d'un centenar de tortugues. També capturen les tortugues exòtiques ja que són una amenaça pel medi.

Diumenge de Pasqua amb bon temps que convida a passejar a la vora del mar o a descansar a la platja. Temps de descompte per una Setmana Santa prolífica per al sector del turisme i pels que han tingut festa, ja que les temperatures ha acompanyat. Tot i que demà és festa a Catalunya, alguns opten per menjar-se la Mona a casa. L'operació retorn preveu cues a l'AP-7 o la C-16. 

Més de 600 mil vehicles tornaran a partir d'aquesta tarda a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest matí hi ha hagut un accident mortal a l'AP-7 a LLinars del Vallès. I amb la Missa de Diumenge de Resurrecció a Roma, el Vaticà ha donat per finalitzada la Setmana Santa. 

El Papa Francesc ha demanat a la comunitat internacional que no es quedi indiferent davant de la "immensa tragèdia humana" que es viu a Síria i l'Irak. També ha recordat els universitaris assassinats a Kénia i altres conflictes d'arreu del món. 

Un projecte europeu busca que Catalunya recuperi la tortuga autòctona. El Consorci del Ter n'alliberarà més d'un centenar. També es vol conscienciar als propietaris que deixen anar tortugues a llacs i estanys dels problemes que aquests animals provoquen al medi. 

56 anys depsrés de la seva estrena la pel·lícula Ben Hur continua sent un èxit d'audiència. Tant és així que aquests dies es pot reviure la història que va guanyar 11 Oscar a quatre cinemes de CAtalunya. Va ser la producció més cara de l'època; va costar 15 milions de dòlars.

El Barça ja és a Vigo per jugar aquesta nit contra el Celta; l'exequip de Luis Enrique i un dels dos únics clubs que han guanyat aquesta temporada al Camp Nou. Els blaugrana no podran comptar amb el lesionat Jordi Alba ni amb Mascherano, sancionat. Sí hi serà, però, Leo Messi, ja recuperat de la seva lesió al peu dret.

El català és la novena llengua amb més parlants de la Unió Europea i la vuitena més activa a internet. Sovint, però el seu ús al carrer no es correspon amb la normativa. Ara un grup de divulgadors lingüístics proposa que la normativa evolucioni per acceptar vocabulari i expressions que s'utilitzen en el dia a dia. 

Pel que fa a l'àmbit de la salut us expliquem la migranya afecta una de cada dotze persones. La majoria són dones d'entre 30 i 60 anys... Però gairebé la meitat dels que les pateixen no estan diagnosticats. Per posar-hi remei, la Societat Catalana de Neurologia i la de Medicina Familiar s'han aliat amb l'objectiu de millorar la detecció i el tractament d'aquesta patologia. 

A la muntanya està prohibit fer-hi foc fins a mitjans d'octubre sense el permís necessari. Són recordatoris que en dies festius com aquests es fan més necessaris que mai. Els agents rurals contolen aquesta Setmana Santa els punts més sensibles de Catalunya tot i que les últimes pluges han fet disminuir el risc d'incendi.