Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Bones previsions de cara a Sant Jordi. El gremi de Llibreters confia vendre gairebé 1 milió i mig de llibres. Una xifra que s'acostaria als 20 milions d'euros que es facturaven durant aquesta diada abans de la crisi. Després de 5 anys de descens constant, l'any passat ja hi va haver un repunt del 5% en les vendes, que suposen gairebé el 8% de la facturació anual. Pel que fa a les roses s'espera vende'n 7 milions. 

Una fusió entre art, vins i cuina ... és el "Miró a la taula", la proposta que fa l'Espai Mayoral d'Art de Verdú, a l'Urgell, cada cap de setmana. Aquest, a més, celebren l'aniversari del naixement de l'artista, que els serveix d'inspiració i que de fet, es definia com a pagès.

Avui fa 70 anys de l'alliberament del camp de concentració de Ravensbrück, al nord de Berlín. Va ser el camp d'extermini de dones més gran en territori alemany durant la Segona Guerra Mundial. Neus Català és l'única supervivent espanyola d'aquest camp de concentració nazi. Amb motiu dels 100 anys del seu naixement, l'INstitut Català de la Dona vol reconèixer la seva figura. Per això es commemora l'any Neus Català. A més, la Generalitat l'ha distingit amb la Medalla d'Or. L'any 78 explicava per primer cop a la periodista Montserrat Roig de Televisió Espanyola, el seus records del seu pas per Ravensbück

Bones previsions de cara a Sant Jordi. El gremi de Llibreters confia vendre gairebé 1 milió i mig de llibres. Una xifra que s'acostaria als 20 milions d'euros que es facturaven durant aquesta diada abans de la crisi. Després de 5 anys de descens constant, l'any passat ja hi va haver un repunt del 5% en les vendes, que suposen gairebé el 8% de la facturació anual. Pel que fa a les roses s'espera vende'n 7 milions. 

L'11ena edició del Festival Mon Llibre amplia els seus espais per donar cabuda als més de 25 mil visitants que el visiten cada any.

La indústria esportiva ha perdut un 30% de la facturació en els últims 3 anys i han desaparegut 17 mil llocs de treball. Les franquícies low cost o pagar únicament pels serveis que s'utilitzen són algunes de les noves fórmules que han nascut per capejar la crisi. 

Es compleixen 70 anys de l'alliberament del camp de Ravensbrück, a Alemania. Entre l'any 39 i el 45 van ingressar-hi 130 mil dones i 20 mil homes. La tarragonina Neus Català, exiliada, resistent i supervivent del camp explicava a TVE fa 40 anys alguns dels seus records.  

Leo Messi va marcar ahir el segon del Barça contra el València. Va ser un gol històric per l'argentí, el 400 que marca amb la samarreta blaugrana. Era l'últim minut del partit.  Una hora i mitja abans, als 52 segons de començar, Messi va ser també protagonista del primer gol amb una gran jugada i assistència per a Luis Suàrez. 

Rodrigo Rato continua a casa seva en llibertat, a l'espera de les decissions que prengui el jutge d'instrucció número 35 de Madrid encarregat del cas. El magistrat  va ordenar ahir bloquejar tots els comptes, diposits i fons a nom de Rato i de les societats relacionades amb ell. Mariano Rajoy ha parlat per primer cop de la detenció de l'exministre: ha admés que el cas afecta al PP, perquè Rato va ser, en el seu dia, un dels actius més importants del partit. Per Pedro Sánchez el PP és hipòcrita demanant una comissió d'investigació sobre els Pujol i oposant-se a Madrid a una comissió d'investigació que afecta alguns dels seus. 

La CUP, el PSC i el PP, satisfets amb la decissió de la Junta Electoral de Barcelona que  considera que Xavier Trias, ha utilitzat alguns actes per fer propaganda electoral. Es dóna així la raó als tres partits que van interposar la denúncia. Trias diu que no hi està d'acord però que acata la decissió. 

El sector editorial ha patit pèrdues de gairebé el 50 per cent en els últims 8 anys. Es compren menys llibres i per això han sorgit petites llibreries i editorials. L'editor Jorge Herralde, fa un prec als poders públics perquè es recuperi l'habit per la lectura. 

Pressió per al Barça que ha de guanyar en dues hores al València per no deixar-se perdre la lliga. L'equip "che" només ha perdut un partit aquest any. És el primer de 7 partits decisius; els que falten per acabar una lliga  liderada pels blaugrana, que depenen d'ells mateixos per guanyar-la.

El  Trofeu Comte de Godó escalfa motors. Avui s'ha fet el sorteig de la primera ronda que començarà dilluns amb els espanyols Nadal, Ferrer, Robredo i Feliciano López com a caps de serie.... així com al guanyador de l'any passat, Nishikori. En aquesta edició hi participen tambè el francès Tsongà i l'australià Nick Kyrgios. Un Torneig que podreu veure al Canal Teledeporte.

Les dones acaparen el 90 per cent de les operacions de cirurgia estética. Augment de pit, liposucció i parpelles són les operacions preferides. Una major esperança de vida i sobret, la pressió de la imatge, diuen els cirurgians, fan que en ocasions es persegueixin ideals  impossibles.

Un jutge de Florida, als Estats Units, ha decidit  aquesta setmana que l'home identificat con l'assassí de Victor Jara, respongui davant la justicia acusat de tortura  i execució extrajudicial. El cantant i poeta xilè Victor Jara va ser assassinat a l'estadi de Santiago 4 dies després del cop d'estat del General Pinochet l'any 1973. Una de les seves cançons més conegudes és "Te recuerdo Amanda".

  •  És el moment en què Rodrigo Rato surt de casa seva per anar al seu despatx, on aquest matí continuaven els escorcolls. A les portes de casa seva l'esperaven una munió de mitjans de comunicació i també alguns ciutadans que l'han escridassat. Segons fonts de l'Audiència, avui Rato no està detingut, com sí que ho estava ahir durant els registres. La Fiscalia el considera autor de delictes de frau fiscal, blanqueig de diners i alçament de béns./ Ahir l'exdirector de FMI i expresident del govern va estar detingut durant 7 hores mentre duraven els escorcolls. Passada la mitjanit Rato va quedar en llibertat amb càrrecs i pendent d'una declaració judicial. Sembla que s'investiga un complex entramat de societats de la seva família. L'escàndol financer ha sacsejat la política espanyola. Després del consell de ministres, la vicepresidenta ha deixat clar que la llei es compleix.
  • Durant la seva visita a Badalona  Pedro Sánchez, ha acusat Rato de "donar lliçons de patriotisme" per després "emportar-se els diners cap a paradisos fiscals". El líder del PSOE ha qualificat de "vergonyós" que el govern hagués obert les portes a l'amnistia fiscal perquè "persones vinculades a la cúpula del PP poguessin blanquejar diners". / I precisament avui el Govern ha aprovat a la reunió del Consell de ministres la modificació de la llei tributària que permetrà conèixer els morosos i defraudadors d'hisenda, condemnats per sentència ferma que deguin més d'un milió d'euros abans del 31 de juliol. S'espera que el primer llistat es publiqui l'últim trimestre de l'any. 
  • I pel que fa al cas d'Oriol Pujol, un informe de l'Agència Tributària revela que la cartera d'inversions del fill de l'expresident es va multiplicar per 5 en només un any, entre 2008 i 2009.  Segons un informe patrimonial,  l'evolució de les finances de la seva dona, Anna Vidal, és similar. Tots dos estan imputats en el cas de les ITV.
  • Al Parlament la Secretària d'Estat d'ocupació ha comparegut a la comissió que estudia polítiques per lluitar contra l'atur. Aquestes imatges són del dinar que ha mantingut després amb representants d'associacions econòmiques i socials catalanes. Engracia Hidalgo ha explicat que unes 80.200 persones han sol·licitat beneficiar-se del nou programa d'activació de l'ocupació que preveu una ajuda pels aturats de llarga durada amb càrregues familiars
  • Primer funeral d'estat per les 150 víctimes de l'avió de Germanwings  estavellat als Alps el passat 24 de maig. L'han fet a la catedral de Colònia. La cerimònia ha estat presidida presidida per les principals autoritats. Entre elles el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la vicepresidenta catalana, Joana Ortega. A més de nombroses ofrenes florals s'han encès 150 espelmes, una per cada persona que va perdre la vida El proper 27 d'abril un altre funeral es farà a Barcelona. 
  • 4 hospitals catalans demostren per primera vagada la validesa d'un tractament per pacients amb ictus isquèmics, un dels més greus i difícils de tractar i que deixa més seqüeles. Unes seqüeles que es redueixen molt amb aquesta intervenció. Es calcula que uns 400 pacients se'n podran beneficiar cada any
  • Pareu atenció a a aquesta imatge que ara veureu... Es tracta d'un fragment de mandíbula i d'húmer d'un infant neandertal d'uns 5 anys. Són les restes humanes MÉS ANTIGUES de Catalunya i tenen 55.000 anys d'antiguitat. Les han trobat investigadors de la Universitat de Barcelona  a la Cova del Gegant, a Sitges. La mandíbula conserva una dent de llet, una de definitiva...i altres que encara no li havien sortit. Els paleontòlegs... convertits també en espeleòlegs,  ja van trobar el 2005 moltes restes d'ossos en aquesta cova, que era un cau de carnívors compartit. 
  • El Barça rep demà el València al Camp Nou sense coixí a la lliga després del darrer empat a Sevilla.  Iniesta no podrà jugar i la resta de l'equip arriba sense descans. Luis Enrique davant la importància del partit ha fet una crida a l'afició./ I l'Espanyol obre avui la jornada del cap de setmana davant el Llevant. Ho fa al Ciutat de València on els granota s'hi juguen la permanència. Els blanc-i-blaus ja la tenen assegurada i ara els seus objectius són més ambiciosos.
  • Una de les artistes més conegudes del pop islandès.... i actua aquesta nit a Barcelona: de pare italià i mare islandesa Emiliana Torrini presenta el seu darrer treball en el marc del festival VIKINGS que ofereix una mostra de les músiques  nòrdiques. 
  •  

    Rodrigo Rato ha tornat aquest matí al seu despatx de Madrid on inspectors de l'Agència Tributaria segueixen amb l'escorcoll que ahir van iniciar i durant el qual va ser detingut durant 7 hores. Sembla que s'investia un complex entramat d'empreses de la seva família. Pel govern i el PP es demostra que la llei s'aplica igual per tothom. Des de Badalona, el líder del PSOE ha acusat als populars de conviure amb la corrupció.

    Situem també a la portada de L'Informatiu el primer funeral d'estat  per les víctimes de l'avió de Germanwings. L'han fet a la catedral de Colònia i han assistit el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la vicepresidenta catalana, Joana Ortega. El proper homenatge serà el funeral d'estat que es farà a Barcelona el dilluns 27 d'abril. 

    A L'Informatiu estarem amb el Pierre, un ciutadà francès que va patir un ictus greu dimarts i que, tot i l'impacte inicial, no te cap seqüela. Tot plegat gràcies a una nova tècnica que utilitzen a 4 hospitals catalans que consisteix en un catèter que va fins el punt on hi ha el coàgul de sang i l'extreu reduint a la meitat la zona afectada al cervell i multiplicant per 4 l'autonomia dels afectats.

    Us explicarem les propostes que es veuen al saló B-Travel de Barcelona i us presentarem al nen més antic de Catalunya. Un equip d'arqueòlegs de la Universitat de Barcelona ha trobat a la Cova del Gegant de Sitges les restes humanes més antigues localitzades a casa nostra i corresponen a la mandíbula d'un menor. Després us n'expliquem la història. 

    Als esports, el Barça defensarà demà contra el València el lideratge a la lliga sense Andrés Iniesta. El manxec no s'ha recuperat del cop a l'esquena que va rebre contra el Paris Saint Germain i no entrarà a la convocatòria. Luis Enrique demana un Camp nou entregat amb l'equip perquè és un partit clau i ja no tenen marge d'error.

     

    NOUS ESCORCOLLS. L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA INVESTIGA UN ENTRAMAT D'EMPRESES FAMILIARS DE RODRIGO RATO.

    HOMENATGE A COLÒNIA. LA CATEDRAL ACULL UNA CERIMÒNIA EN RECORD DELS 150 MORTS DE L'AVIÓ DE GERMANWINGS.

    AVENÇ MÈDIC. UNA NOVA TÈCNICA REDUEIX LES SEQÜELES DE LES PERSONES AFECTADES PER UN ICTUS GREU.

    TROBALLA ARQUEOLÒGICA. INVESTIGADORS DE LA UB LOCALITZEN LES RESTES HUMANES MÉS ANTIGUES DE CATALUNYA.

    SENSE INIESTA. EL BARÇA DEFENSA DEMÀ EL LIDERATGE ALA LLIGA CONTRA EL VALÈNCIA AL CAMP NOU.

    EL SALÓ DEL CÒMIC OBRE PORTES RENDINT HOMENATGE A LA CIÈNCIA FICCIÓ

    Des d'avui fins diumenge Barcelona és la capital mundial del còmic. La ciència ficció i el fantàstic són els gèneres centrals d'una edició que espera superar els 106.000 visitants de l'any passat. 36 mil metres quadrats al recinte de la Fira per on passarandesenes d'autors espanyols i estrangers.

    EL LÍDER DEL PSOE INICIA A LLEIDA UNA VISITA DE TRES DIES A CATALUNYA

    Pedro Sánchez comença una visita de tres dies a Catalunya amb la que pretén reforçar els alcaldables socialistes a les eleccions . Aquest matí a Lleida, el líder del PSOE ha negat que les municipals siguin una avantsala del 27S i ha inistit que el seu partit és el de la igualitat i no la identitat

    DENUNCIEN  XAVIER TRIAS LA RESTA DE PARTITS L' ACUSEN D'UTILITZAR  EL CÀRREC D'ALCALDE PER FER CAMPANYA

    perquè considera que utilitza el càrrec institucional per fer campanya com a candidat de CIU. La CUP ha denunciat 14 actes concrets en què creuen que l'alcalde ha incomplert la llei electoral. PP i PSC també porten l'activitat de l'alcalde a la Junta Electoral. 

    LLIÇÓ DE FUTBOL DEL BARÇA A PARÍS AMB UNA EXHIBICIÓ DE LUIS SUÁREZ

    I el Barça conquesta París amb gols i un bon joc. L'equip va estar molt ordenat i els francesos no van poder aturar el trident atacant. Neymar, a passada de Messi, i Suárez, amb dos gols de categoria, van deixar gairebé sense opcions el PSG.

    EXPOSICIÓ "SO FAR SO CLOSE",

    IMATGES URBANES, DE CIUTATS LLUNYANES  I PROPERES, FINS AL 17 DE MAIG

    L'empire state a la 5ena avinguda en paral.lel amb aquest edifici del carrer Balmes de la capital del Segrià.  ... O una botiga de queviures de Brooklyn, mirant-se de tu a tu amb un bar del barri de Pardinyes. Són les fotografies de David Besora i Jordi Adrià en què  el color, la forma, l'enquadrament, la llum o el punt de vista..... poden acostar les distàncies. 

     

    El Barça a una pas de les semifinals de la Lliga de Campions després de guanyar 1 a 3 al París Saint Germain al Parc dels Prínceps. Dos grans gols de Suárez i un altre de Neymar deixen molt ben situats als blaugrana i demostren el bon nivell de joc que va demostrar anit l'equip de Luis Enrique. Els francesos només van poder marcar en un xut de Van der Wiel desviat per Mathieu al fons de la xarxa. 

    Pedro Sánchez ha començat aquest matí a Lleida una visita de tres dies a Catalunya amb la que pretén reforçar als seus candidats a les municipals a localitats clau pel PSC com la capital del Segrià, Tarragona, Barcelona o L'Hospitalet. Avui ha dit que el seu partit és el de la igualitat i no la identitat.

    Avui ens farem ressò de les protestes dels treballadors de les empreses subcontractades per Movistar per el manteniment i la instal·lació de línies. Denuncien la precària situació en la que treballen. Alguns sindicats ja fa dies que fan vaga i, tot i que Movistar ho nega, alguns usuaris comencen a notar alguns problemes amb les seves línies.

    Avui també recollirem la denúncia d'un grup dels bombers de la Generalitat que vinculen directament alguns dels incendis amb víctimes mortals a l'hivern amb la manca de recursos agreujada per la crisi...

    Una nova edició dels premis continuarà, que atorga  televisió espanyola a Catalunya, marcarà un any més l'inici de les celebracions de la diada de Sant Jordi. Enguany aquests guardons, dedicats al món de la cultura, reconeixeran a títol pòstum la feina de l'actriu i directora Rosa Novell. També son guardonats els actors Lluís Homar i Nacho Fresneda, un dels protagonistes de la sèrie de Televisió espanyola, , el ministerio del tiempo.   tres dones rebran un premi conjunt per la seva feina a la pel.lícula "Rastres de sàndal", són la guionista Anna Soler Pont, la directora María Ripoll i l'actriu Aina Clotet. Els escriptors Javier Cercas i Pilar Eyre són entre els guardonats. En l'apartat musical, el jove cantautor Ramon Mirabet i el festival primavera sound. També són guardonats el chef Jean Louis Neichel i el grup cerveser Damm pel seu suport a la cultura.

     

    LLIGA DE CAMPIONS. EL BARÇA A UN PAS DE LES SEMIFINALS AL GUANYAR EN UN GRAN PARTIT AL PSG.

    PEDRO SÁNCHEZ. EL LÍDER DEL PSOE INICIA A LLEIDA UNA VISITA DE TRES DIES A CATALUNYA.

    VAGA MOVISTAR. ELS TREBALLADORS SUBCONTRACTATS DENUNCIEN LES SEVES CONDICIONS DE TREBALL.

    POBRESA ENERGÈTICA. UN GRUP DE BOMBERS RELACIONA LA MANCA DE RECURSOS AMB ALGUNS INCENDIS DOMÈSTICS.