Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Barcelona es prepara per acollir demà la cimera dels Ministres d'Exteriors de la Unió Europea i de la ribera sud de la Mediterrània. És la primera trobada que es fa en 7 anys, ja que el conflicte d'Israel i Palestina sempre ha dificultat la reunió. S'abordaran desafiaments com l'amenaça del terrorisme, la immigració o la seguretat energètica. Hi assistiran el president espanyol, Mariano Rajoy i el de la Generalitat, Artur Mas.

L'ANC celebra a Lleida l'assamblea general ordinària; l'última de CArme Forcadell com a presidenta de l'entitat. Decidiran el full de ruta a seguir de cara a les dues cites electorals de l'any: les municpials i les autonòmiques. Per la Diada es prepara una altra gran via catalana,  a l'Avinguda Meridiana de Barcelona. 

Catalunya lidera el sector de les startups a Espanya amb gairebé 600 empreses tecnològiques emergents. El sector continua florint; al 2018 ha de donar feina a 5 milions de persones. Per això reclamen que se simplifiqui la legislació per cobrir les necessitats del sector. 

A Catalunya hi ha més de mig milió de pisos buits... Caritas fa una crida als propietaris d'aquests immobles perquè els cedeixin a famílies necessitades. L'entitat fa de mitjancera i es compromet a fer-se càrrec que el pis es mantingui en bon estat. 

Tot i que a la mitja hora el Barça guanyava 0 a 2 amb gols de Messi i Neymar, el Sevilla va empatar el partit a sis minuts per al final en aprofitar les errades dels balugrana. Tot i això, el Barça continua líder amb dos punts més que el Madrid que ahir va guanyar a l'Eibar.

Mariano Rajoy ha clausurat avui la presentació del programa i els candidats autonòmics del PP per a les eleccions del maig. Pel president del govern el seu partit es presenta amb l'aval de la recuperació econòmica i amb polítics experimentats. Per Rajoy les seves mesures son realistes enfront dels dissenys imaginaris i les noves doctrines d'altres partits. 

Últimes baixades de l'any... en el darrer cap de setmana d'activitat per a la gran majoria d'estacions d'esquí catalanes. Tot i que enguany la temporada va arrencar fluixa, s'ha anat recuperant, culminant amb una Setmana Santa amb més beneficis que la de l'any anterior. 

La seva feina és entretenir i fer riure a petits i grans... El Circ s'avança a la celebració del seu dia mundial, que és dissabte vinent, amb més d'una seixantena d'activitats. Cent companyies fan actes arreu de Catalunya.

Treballs en benefici de la comunitat a canvi de l'indult d'una multa. És el que s'aplica a poblacions com Girona, ON l'any passat 160 persones insolvents van liquidar 180 mil euros en multes amb aquest sistema. 

El Barça ja és a Sevilla on aquest vespre es juga, com a aquell qui diu, mitja lliga. Luis Enrique recupera el trident ofensiu format per Messi, Suárez i Neymar per acabar amb l'extraordinària ratxa dels andalusos que no perden a casa des de fa més d'un any.  

 

Dissabte vinent celebra el seu dia mundial, però a Catalunya s'avança la festivitat. Durant 10 dies, més de 100 companyies ofereixen un extens programa d'activitats a més d'una vintena de municipis catalans. Els actes van començar anit amb "Extended Performance" , on la Central del Circ mostra la feina de 4 companyies residents. ALtres cites: la trobada de monocliclstes de Nou Barris, el Circ Raluy a Sant Cugat del Vallès o el Circ Cric al Montseny. Avui el creador del Cric Cric, Jaume Mateu, alter ego d'El TOR-TELL Poltrona, parla amb nosaltres a l'Entrevista. 

  • Fa una mitja hora que s'ha représ l'activitat de la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política sorgida a partir del cas Pujol. Aquest matí llarga compareixença d'Alicia Sánchez-Camacho i a aquesta hora, ho fa l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola
  • És el moment en que els 11 jihadistes detinguts a Catalunya arribaven a l'Audiència Nacional, on han estat declarant tot el matí davant el jutge Pedraz. Segons fonts de la investigació la cèl·lula terrorista desarticulada pretenia  segrestar una persona a Espanya i degollar-la mentre ho gravaven a l'estil de l'Estat Islàmic. També planejaven segrestar la directora d'una entitat bancària per demanar un rescat. El jutge ha decidit enviar a presó 7 dels detinguts.  Per 3 més la Fiscalia en demana la llibertat i per al menor l'ingrès en un centre de reforma./ El director dels mossos ha dit avui que estan convençuts de la voluntat de la cèl·lula d'atemptar però que encara s'ha d'analitzar si realment tenia capacitat per fer-ho.
  • Última sessió al Parlament de la comissió d'investigació sobre la fallida d'SPANAIR. Avui han comparegut 3 exconsellers del tripartit per explicar els motius que van portar al govern català a apostar per una empresa que no passava pel seu millor moment. Antoni Castells, Joaquim Nadal i Josep Huguet han justificat l'operació  com un projecte d'interès estratègic del país, que a més era compratit , volgut i acceptat per empresaris i administracions. També han carregat contra  el model aeroportuari espanyol i la política d'AENA. 
  • La consellera d'ensenyament ha presentat avui els resultats de les proves de competencies bàsiques de quart de la ESO. I els resultats han retrocedit en català, castellà i matemàtiques. Només millora l'anglès.
  • El Barça enllesteix la preparació pel partit de demà contra el Sevilla, que serà un dels més difícils del que queda de Lliga. Jordi Alba -ja recuperat de la seva lesió- torna a la convocatòria per viatjar demà a la capital andalusa.  Luis Enrique, que ha deixat fora de la llista els laterals Montoya i Doglas, demana la màxima concentració , precisament quan la continuïtat d'Alves la propera temporada sembla força complicada. Mentrestant Suárez ha revelat que va poder fitxar pel Madrid./ Feia gairebé tres mesos que no marcava, però anit, Felipe Caicedo amb els seus dos gols va ser decissiu en la inesperada victòria de l'Espanyol al Madrigal. El tres a zero davant el Vila-real porta la signatura del davanter equatorià que ahir es va reivindicar com un jugador important en els esquemes de Sergio González.
  • El millor de la dansa del moment, la lírica i grans icones de la música com Tom Jones o els mítics Earth wind and fire... son algunes de les propostes del Festival Castell de Peralada, que han presentat avui. El famós Bejart Ballet Laussane serà l'encarregat d'obrir el programa el 10 de juliol. Luz Casal, Maria Pagés i la seva versió de Carmen, Serrat el cantant de supertramp RogerHodgson son altres dels plats forts
  • Alicia Sánchez-Camacho ha comparegut durant més de 4 hores a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política del Parlament. La líder del PP català ha explicat el dinar que va mantenir a la Camarga amb l'ex parella de Jordi Pujol Ferrusola per parlar de les presumptes irregularitats de la família. Camacho ha dit que no va denunciar res dels Pujol perquè tot eren vaguetats. També ha afegit que s'està utilitzant aquest tema de cortina de fum per amagar l'escàndol dels Pujol. 

    Els 11 detinguts com a presumptes membres d'una cèl·lula jihadista que volia atemptar a Catalunya declaren davant del jutge. Arribaven a primera hora i ara s'expliquen davant del jutge Santiago Pedraz que dirigeix la investigació. Fons jurídiques apunten a que, almenys 8, aniran a la presó. Avui recollim les queixes dels sindicats de Mossos després de saber que les comissaries estaven en el punt de mira d'aquest grup.

    I estarem amb la Isabel. Fa un mes que no sap res de la seva filla de 14 anys. Un dels 3 mil casos de desaparicions que es comptabilitzen cada any a Catalunya. Un 97 per cent es resolen ràpidament. Els casos més llargs es segueixen des d'una oficina dels Mossos. Us expliquem com treballen.

    Als esports, l'Espanyol s'assegura la permanència en guanyar a Vila-real per zero a tres gràcies a dos gols de Felipe Caicedo i un altre de Víctor Sánchez. Els blanc-i-blaus van signar una actuació rodona davant un rival de prestigi i es van reivindicar davant els que criticaven la seva falta d'ambició en el tram final de temporada.

    ALICIA SÁNCHEZ CAMACHO. EXPLICA EL DINAR DE LA CAMARGA I CREU QUE LA FAN SERVIR DE CORTINA DE FUM DEL CAS PUJOL.

    AUDIÈNCIA NACIONAL. ELS DETINGUTS A L'OPERACIÓ ANTIJIHADISTA DECLAREN DAVANT DEL JUTGE PEDRAZ.

    PERSONES DESAPAREGUDES. CADA ANY SE'N DENUNCIEN A CATALUNYA UNES 3.000, UN 97% ES RESOLEN RÀPIDAMENT.

    TRIOMF REIVINDICATIU. L'ESPANYOL GUANYA A VILA-REAL PER TRES A ZERO I S'ASSEGURA LA PERMANÈNCIA A FALTA DE 8 JORNADES.

  • Els responsables de la investigació insisteixen que es manté el mateix grau "elevat" d'alerta  establert després dels atemptats de París, i, sense donar detalls, adverteixen que cal extremar la seguretat de quatre sobre cinc.  Els 11 detinguts en l'opera antijihadista d'ahir. Anna Grimau, han sortit ja de la comissaria de les Corts./ De l'amenaça del jihadisme radical n'ha parlat avui a Barcelona el ministre d'Exteriors, després de mantenir una reunió bilateral amb els seu homòleg italià./ García-Margallo ha afirmat que el govern fa tot els esforços que calen  per prevenir aquest terrorisme islàmic i ha traslladat un missatge de tranquil·litat. Margallo també ha rubricat les paraules del seu col·lega Fernández Díaz sobre jihadisme i algunes entitats sobiranistes.
  • Unes paraules que va criticar Artur Mas des dels Estats Units. Més tard, el president de la Generalitat ha  explicat el procés sobiranista català en una conferència a la Universitat de Colúmbia. Mas ha insistit que les eleccions del 27 de setembre tindran un caràcter plebiscitari.
  • Des de Ciutadans, Albert Rivera l'ha criticat per voler explicar l'independència en un país caracteritzat per la unió dels territoris.
  • Situació insòlita avui al Parlament quan els grups de l'oposició han deixat plantat el conseller Boi Ruiz.  D'aquesta manera han expressat el seu desacord amb els últims projectes del Departament de Salut... i han acabat demanant un ple extraordinari.
  • En els dos primers dies de la campanya de la Renda, els l contribuents catalans han presentat ja més de 121.000 declaracions, un 53% més que en el mateix període de l'any passat
  • El periodista Xavier  Vinader ha mort als 68 anys a causa d'una pneumònia. Nascut a Sabadell, ha estat un referent del periodisme d'investigació i de la lluita per la llibertat d'expressió. Era un expert en temes d'extrema dreta i del fenòmen terrorista a España, sobre el que va publicar reportatges en profunditat a la revista Interviu. Com a reporter ha cobert conflictes com la Revolució dels Clavells o la guerra de l'Afganistan. El 2007 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.
  • 4 gols  i poc més ahir al Camp Nou. En un partit gris, el Barça va superar el tràmit de l'Almeria reservant forces per al tram final de la temporada.
  • La tercera edició del Sonar més D abastarà totes les fases del procés creatiu. Les últimes innovacions en  música, audiovisuals, disseny i interactivitat es trobaran aquest any al  pavelló 4 de la Fira de Montjuïc. Un espai més gran on es trobaran 4.000 professionals i 2.000 empreses. I se celebrarà en parl·lel al Festival Sónar, del 18 al 20 de juny. 
  •  

    Els responsables d'Interior insisteixen en que la cèl·lula jihadista desarticulada ahir havia fet els passos per atemptar a Catalunya. Sense voler donar detalls insisteixen en que el grup es dona per desarticulat. Avui diversos mitjans apunten que entre el material localitzat hi ha fotografies dels punts que es podrien considerar objectius com la plaça de Catalunya, el Parlament, el centre comercial de les Arenes o algunes comissaries de Mossos. Els 11 detinguts estan encara a la comissaria dels Mossos de les Corts.

    Al Parlament, plantada de pràcticament tots els grups de l'oposició al conseller de Sanitat. Només Convergència, Esquerra i la diputada Marina Geli s'han quedat a escoltar Boi Ruiz a la comissió de Sanitat. La resta han decidit marxar en protesta per la política del seu Departament i les últimes decisions que ha près. 

    I avui veurem la conversió a la Colometa de la plaça del diamant de Lolita. L'artista estrena aquesta nit al teatre Goya una versió del clàssic de Mercè Rodoreda. Un monòleg on la protagonista repassa asseguda la seva vida i les seves experiències. 

    Als esports, el Barça manté els 4 punts d'avantatge sobre el Reial Madrid al capdavant de la lliga. L'equip de Luis Enrique va superar l'Almeria per 4 a 0 amb un gol de Messi, dos de Luis Suárez i un altre de Bartra. Els blaugrana van reservar forces i no van jugar bé. El Madrid, en canvi, va patir més per superar el Rayo per dos a zero. Cristiano va marcar i ho va celebrar de manera polèmica. 

     

    CÈL·LULA DESARTICULADA. INTERIOR INSISTEIX EN QUE HAVIEN FET ELS PASSOS NECESSARIS PER ATEMPTAR A CATALUNYA.

    PLANTADA AL CONSELLER. PSC, PPC, ICV, CIUTADANS I LA CUP ABANDONEN LA COMISSIÓ DE SANITAT I NO ESCOLTEN BOI RUIZ.

    LA COLOMETA DE LOLITA. L'ARTISTA PROTAGONITZA A BARCELONA "LA PLAZA DEL DIAMANTE" AL TEATRE GOYA.

    MANTENEN ELS 4 PUNTS. EL BARÇA GOLEJA L'ALMERIA SENSE FORÇAR LA MÀQUINA I MANTÉ L'AVANTATGE SOBRE EL MADRID.

  • Segons els responsables de la investigació l'actuació policial s'ha precipitat per la intenció dels detinguts de cometre un atemptat a Catalunya.  Els arrestats els traslladaran a l'Audiència Nacional que és qui ha ordenat l'operació. Sandra Morales ens ho explica desde Sabadell./ Segons el ministre d'Interior l'operació confirmen que Catalunya és un dels principals focus jihadistes d'Espanya perquè hi viu un terç de la població musulmana. Del centenar de mesquites radicals que hi ha tot l'estat,  la meitat són a Catalunya. El ministre ha recordat que aquest any ja s'han detigunt una quarentena de persones a casa nostra. Fernández Díaz, a  més, ha acusat algunes entitats vinculades a Convergència de fer proselitisme captant musulmans per a la causa independentista./ Les paraules del ministre han tingut una rèplica immediata per part d'Àngel Colom, que dirigeix la Fundació Nous Catalans. Colom ha ssegurat que les declaracions són absolutament falses i exigeix una rectificació al ministre. I ha assegurat que l'entitat treballa per l'encaix a Catalunya de tota la immigració. La reaccó també ha vingut de part del conseller Espadaler, que considera desfaortunades i for a de lloc les acusacions de Fernández Díaz. També el president Mas ha desqualificat des dels Estats Units la vinculació del jihadisme amb l'independentisme.
  • Sobre el paper de les mesquites en la radicalització d'algunes persones, avui s'ha fet públic el mapa de les religions a Catalunya. L'informe  desvincula islam i gihadisme i destaca la bona convivència entre totes les creences. Actualment, el 83 per cent dels més de 8 mil centres de culte que hi ha a Catalunya són catòlics. La resta són 725 esglésies evangèliques, 265 oratoris islàmics, 118 salons del Regne dels Testimonis de Jehovà i 68 centres budistes. Els centres menys acceptats són, per aquest ordre, els jueus, testimonis de Jehovà i islàmics. 
  • La Infanta Cristina ha fet arribar avui el seu escrit de defensa previa al judici del cas Noos. En el text els seus dvocats insisteixen en que la germana del rei es va limitar a signar per confiança sense demanar explicacions a al seu marit.  Rebutgen així el paper de col·laboradora necessària en el presumpte frau  i en demanen l'absolució. Diego Torres, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, assegura en el seu escrit que la Infanta i la Casa Reial van intervenir en la gestació de l'Institut Noós.
  • Una iniciativa que avança al Parlament és una proposta que pretén impulsar un canvi en els hàbits horaris. De moment, hi ha acord entre tots els partits però encara no s'han posat a concretar les reformes legals necessàries. 
  • A Salou la primera nit de la segona tanda d'estudiants que han arribat al poble ha deixat les imatges habituals. En aquest cas es tracta de 4.300 universitaris que arriben en plena polèmica per la petició de l'ajuntament de que es deixi d'utilitzar la marca 'Salou', i per les denúncies per la suposada sobreocupació dels hotels que la Generalitat està investigant. Encara falta per arribar una última tanda de 600 estudiants. 
  • I a Barcelona, la imatge de grups organitzats de turistes visitant el mercat barceloní de la Boqueria no es veurà els divendres i dissabtes. L'ajuntament ha decidit prohibir l'accés al recinte de grups de més de 15 persones amb un guia. Els comerciants ho consideren una mesura necessària davant l'allau constant de visitants 
  • Luis Enrique no vol arriscar-se davant l'Almeria i aquest matí ha convocat a tots els pesos pesants de la plantilla, tret  de Busquets sancionat i d'Alba lesionat. L'Almeria ha arribat aquest matí amb Sergi Barjuan preparat per debutar.
  • "Flor de cactus" és el primer senzill del nou disc de Joan Miquel Oliver, l'ex d'Antònia Font. Aquest és el videoclip de la cançó, que es va rodar a l'aeroport d'Alguaire, a Lleida, i que posa color i ritme a la tornada discogràfica del compositor mallorquí. 
  •  

    Nova operació antijihadista a Catalunya. Aquesta vegada els Mossos han detingut a 11 persones i han fet 13 registres a Sabadell, Terrassa, Sant Quirze, Barcelona i Valls. Segons els responsables de la investigació, els arrestats formaven una cèl·lula operativa que tenia una clara voluntat d'atemptar a Catalunya. A més, es dedicaven a radicalitzar joves que enviaven a Siria i l'Iraq. L'operatiu s'ha fet després de 13 mesos d'investigació de l'Audiència Nacional. L'operació ve amb polèmica inclosa després que el ministre de l'Interior hagi dit que l'independentisme ha dificultat la lluita contra el el jihadisme. 

    A L'Informatiu repassarem les novetats en els casos Noos i Pujol i reflexionarem sobre els nostres horaris. El Parlament estudia una modificació dels nostres hàbits impulsada per una plataforma que proposa acostar-nos a l'horari europeu per conciliar millor i afavoriria aspectes com la salut o l'educació. Entre les propostes: dinar a la 1 i sopar a les 8.

    Aquesta imatge de grups organitzats de turistes visitant el mercat barceloní de la Boqueria no es veurà els divendres i dissabtes. L'ajuntament ha decidit prohibir l'accés al recinte de grups de més de 15 persones amb un guia. Els comerciants ho consideren una mesura necessària davant l'allau constant de visitants.

    Als esports, el Barça rep aquesta nit l'Almeria al Camp Nou amb l'objectiu de sumar una nova victòria i mantenir els 4 punts d'avantatge sobre el Reial Madrid al capdavant de la Lliga. Sergi Barjuan s'estrenarà com a entrenador del conjunt andalús contra un Barça que farà rotacions. Messi seguirà sent titular i s'espera recuperar la millor versió de Neymar.