Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

SANT JORDI 2015. UNA JORNADA ESPLÈNDIDA PER REGALAR ROSES I GAUDIR DELS LLIBRES I DELS ESCRIPTORS.

SANT JORDI 2015. ARTUR MAS APEL·LA A L'HEROISME DE SANT JORDI, L'OPOSICIÓ DIU QUE FA XANTATGE AMB LA DATA DE LES ELECCIONS.

MÉS ATUR. AUGMENTA DE 1.500 PERSONES EN EL PRIMER TRIMESTRE LA TAXA SE SITUA EN EL 20 PER CENT SEGONS L'EPA.

CAS PALAU. L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA CONFIRMA CONDEMNA A MILLET I L'ABSOLUCIÓ DE L'ANTIGA CÚPULA D'URBANISME.

SEMIFINALS DE LUXE. BARÇA, BAYERN, MADRID I JUVENTUS LLUITARAN PER LA LLIGA DE CAMPIONS.

  • Els catalans celebrem avui una de les jornades més boniques de l'any i ho fem, com toca, regalant roses i llibres i omplint els carrers. Aquest any els floristes esperen vendre uns sis milions de roses i els llibreters esperen demostrar que la crisi es va superant venent un milió i mig de llibres i facturant més de 19 milions d'euros. Avui us saludem des de Les Rambles l'artèria principal per on passa el dia de Sant Jordi i us proposem un informatiu especial d'una hora. Estarem a tots els racons de Catalunya amb especial atenció als floristes i l'ambient de Les Rambles i als llibreters, escriptors i lectors a una llibreria a Passeig de Gràcia. Tot per viure l'alegria que hi ha al carrer.
  • Mas crida a anar 'tots a la una' per vèncer el “drac” dels qui neguen el dret a decidir. L'oposició demana a ERC que 'no permeti' el 'xantatge' del president Artur Mas.
  • L'atur augmenta de 1.500 persones en el primer trimestre del 2015 a Catalunya i situa la desocupació en el 20 per cent amb un total de 758 mil aturats.
  • L'Audiència de Barcelona confirma la condemna a un any de presó pels exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull i l'absolució de l'antiga cúpula d'Urbanisme de l'ajuntament per l'anomenat cas de l'hotel del Palau. El tribunal ha redactat una nova sentència però no ha modificat les penes. 
  • Als esports ja tenim els noms dels quatre semifinalistes de la Lliga de Campions. Al Barça i al Bayern, ahir es van afegir, el Juventus i el Reial Madrid. L'equip d'Ancelotti va superar l'Atlètic gràcies a un gol de Chicharito Hernández a tres minuts per al final. Demà al migdia faran el sorteig.
  • Poc abans de les 8 del matí entraven els estudiants al centre, com fan a diari, després de la jornada de dol... Han de superar a les aules uns fets que els costarà de superar. L'institut celebrarà els propers dies un acte d'homenatge al professor mort, que va intentar aturar l'agressor i va rebre una punyalada al tòrax... Els ferits ja han estat donats d'alta, i al nen de 13 anys continuen fent-li proves per confirmar si va patir brot psicòtic./ L'institut deconeixia els problemes psicològics del menor. Els pares no n'havien dit res... L'escola només havia detectat que les últimes setmanes havia baixat el seu rendiment i havien demanat una reunió amb els pares. La llei No obliga a comunicar la malaltia, pero SI que ho recomana.

    Artur Mas deixa ara una porta oberta a que les eleccions catalanes no se celebrin el 27 de setembre. Ho ha deixat entrevuere en una entrevista que avui emetrà PUNT TV.  Mas manté la seva intenció de convocar per aquesta data. Però ho condiciona a que hi hagi consens i, de fet, avisa ERC que no compleix al cent per cent l'acord electoral. / Doncs un cop acabat el termini per la presentació de llistes d'unes altres eleccions, les  municipals,  Ciu és qui més en presenta, 905. Cobreix el 91% del territori. La segueix Esquerra Republicana, amb 715 candidatures, un centenar més que en les anteriors municipals. Qui no ha aconseguit fer tantes com llavors, és el PSC que es queda amb 543, en lloc de les 700 de l'any 2011. La CUP i Ciutadans doblen el nombre de candidatures, Iniciativa Esquerra Unida porta 221 llistes i el PP 525, una cinquantena més que fa 4 anys./ I sobre el 9N, la Fiscalia ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya més informació. En concret vol saber el cost del material i la pàgina web usats en l'organització del procés participatiu i qui van ser els responsables de la gestió informàtica. Finalment demana que es remetin totes les comunicacions i instruccions que van donar les conselleries de Presidència i d'Ensenyament.

    Al Congrés Mariano Rajoy ha respost avui a  les peticions que fan tant els Mossos com la policia basca per poder relacionar-se amb les policies internacionals. Rajoy ha dit que ja tenen tota la informació que necessiten, però el conseller Espadaler no ho veu així.

    Amnistia Internacional ha fet aquest reclam en una acció a les platges de Barcelona per denunciar el drama de la immigració al Mediterrani. Un dia abans de la cimera europea que es fa a Brusel.les, l'ONG reclama als dirigents primer de tot que es possin els mitjans necessaris per salvar vides....I també mesures com una política d'asil compartida i actuacions contra els traficants de persones.

     

    El Barça ja és a semifinals de la Champions després de tornar a superar al PSG al partit de tornada d'anit al Camp Nou amb dos gols de Neymar. El primer després d'una jugada espectacular d'Iniesta que va tornar a jugar després d'una setmana de baixa. Divendres faran el sorteig on també hi serà el Bayern de Guardiola que va guanyar 6 a 1 al Porto. Aquesta nit, duel al Bernabeu entre el Reial Madrid i l'Athlètic.

    A l'institut Joan Fuster de Barcelona on avui s'han reprès les classes després de l'atac mortal del dilluns. Mentrestant, continúa la investigació sobre les armes i els papers que es van trobar a la seva habitació. El noi segueix ingressat a Sant Joan de Deu.

    I avui tenim novetats sobre la querella del 9N. La Fiscalia insta al Tribunal Superior de Justícia que demani al govern informació sobre l'organització del procés participatiu com qui va fer les paperetes o el funcionament de la pàgina web. 

    I aquesta és la protesta que Amnistia Internacional ha fet aquest matí a les platges de Barcelona per denunciar el drama de la immigració al Mediterrani que en el que portem d'any ha matat a més de 1.700 persones. Reclamen mesures als dirigents de la Unió Europea que demà es reuneixen a Brussel·les.

    Avui hem vist a escriptors consagrats estrenar un nou mètode de signatura digital. També estarem amb escriptors novells que es busquen la vida per aconseguir publicar. Després veiem com. Tots, consagrats i novells estan disposats a viure un dia especial i molt pendents del temps.

     

    LLIGA DE CAMPIONS. EL BARÇA SUPERA AL PSG I JA ESTÀ A LES SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS.

    INSTITUT JOAN FUSTER. CONTINÚA LA INVESTIGACIÓ SOBRE ELS PAPERS I LES ARMES TROBADES A CASA DEL NOI.

    QUERELLA 9N. LA FISCALIA DEMANA QUE ES RECLAMI INFORMACIÓ SOBRE LES PAPERETES, ELS LOCALS I EL WEB.

    AMNISTIA INTERNACIONAL. DENUNCIA A BARCELONA LA SITUACIÓ DEL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ AL MEDITERRANI.

    SANT JORDI 2015. SIGNATURA DIGITAL PELS ESCRIPTORS CONSAGRATS I LES NOVES FORMES D'EDICIÓ PELS NOVELLS.

  • Aquest és l'emotiu minut de silenci que han fet aquest matí a l'Institut Manuel de Montsuar, a Lleida, on el jove professor mort ahir havia estudiat i havia fet les pràctiques per ser docent. El record cap a Abel Martínez s'ha repetit a totes els centres educatius, com ara l'IES l'Alzina de Barcelona on han anat autoritats i  representants de la comunitat educativa. També n'hi ha  hagut a la plaça Sant Jaume, al Parlament i altres institucions i escoles de tot Catalunya./ En silenci i encara commocionats, els alumnes i companys del professor apunyalat ahir han anat arribant aquest matí a l'institut per rebre ajuda dels equips de piscòlegs.  Estudiants i families exigien respecte per al seu dolor mentre es van sabent més detalls del noi./ Mentrestant l'agressor de 13 anys continua a la unitat psiquiatrica de Sant Joan de Deu on estant valorant el seu estat. Com que no ha fet encara els 14 anys, no està detingut ni se li pot imputar cap delicte. Els experts continuen apuntant la possibilitat d'un brot psicòtic. Fa poca estona hem sabut que el noi estava sota tractament psicològic. Segons la conselleria, podria passar un parell o tres d'any en un centre de Benestar Social./ Arran dels fets s'ha obert un debat sobre si caldria modificar a no la Llei del Menor. N'ha parlat, per exemple, la fiscal general de l'Estat,  que avui s'ha reunit a Barcelona 
  • El 2014 el nombre d'expedients d'ocupació s'ha reduït en gairebé un 59% i ha afectat a 22.500 persones, un 67% menys que en 2013. 
  • Catalunya i quatre comunitats més han plantat al ministre Wert en la reunió sectorial que s'ha fet a Madrid per parlar de les proves que consideren com revàlides
  • A tres quarts de nou del vespre i en directe per La 1, el Barça buscarà el pas a semifinals de la Champions davant el Paris Saint Germain. Luis Enrique no vol especular amb l'avantatge del tres a un de l'anada i vol repetir victòria contra els francesos al Camp Nou. 
  • Per primer cop s'exposa a Barcelona una mostra del treball de dos fotògrafs suecs. Són retrats dels marginats socials dels anys 60  a Hamburg i a París amb un llenguatge gairebé documental. 
  •  

    El nen de 13 anys que ahir va matar un professor i va ferir a 4 persones més segueix ingressat a l'Hospital de Sant Joan de Deu. La consellera d'Ensenyament ha insistit aquesta matí que els experts creuen que hauria patit un brot psicòtic i ara s'investiga si anteriorment havia tingut problemes. Tot apunta que l'adolescent seguirà sota custòdia dels seus pares i podria acabar la secundària a un centre de menors.

    La fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, que avui s'ha reunit a Barcelona amb membres de les fiscalies provincial i superior de Catalunya, ha mostrat dolor i pesar pels fets d'ahir a l'institut... i pel que fa a l'àmbit de la justícia, ha afirmat què el menor per la seva edat no té responsabilitat penal però això no vol dir que no es prenguin mesures en l'àmbit de la protecció jurídica i es facin reflexions en tots els àmbits.

    El 2014 el nombre d'expedients d'ocupació s'ha reduït en gairebé un 59% i ha afectat a 22.500 persones, un 67% menys que en 2013. Això sí, els 1.676 EROS son pràcticament el doble que en 2008 abans de la crisi. El 80% dels expedients van ser temporals i el 20% rescissions de contracte.

    L'un a tres que van aconseguir al Parc dels Princeps, amb els dos gols de Luis Suarez, fan que el Barça salti avui al camp nou davant del PSG com a favorit indiscutible. Luis Enrique però recorda que encara no han aconseguit passar a semifinals, i davant la importància del partit ha convocat avui a tota la plantilla.

     

    L'ENDEMÀ A L'INSTITUT. ELS ALUMNES HAN ANAT AL CENTRE PER REBRE ATENCIÓ PSICOLÒGICA.

    LLEI DEL MENOR, A DEBAT. LA FISCAL GENERAL DE L'ESTAT ES MOSTRA CONTRARIA A REBAIXAR L'EDAT PENAL.

    INFORME ECONÒMIC 2014. CCOO XIFRA EN UN 58'9% LA DISMINUCIÓ DELS EXPEDIENTS DE REGULACIÓ D'OCUPACIÓ.

    A LES 20:45 PER LA 1. LUIS ENRIQUE CONVOCA TOTA LA PLANTILLA PER REBRE EL PARIS SAINT GERMAIN.

  • El professor mort, substitut, feia pocs dies que donava classes a institut Joan Fuster de Sant Andreu. i ha estat apunyalat quan intentava aturar el noi. Immediatament l'alarma s'ha estès a tot el centre i alumnes , professors i pares  han quedat en estat de xoc. Ningú no s'explica el què ha passat./ A més del professor mort, l'agressió ha causat ferides de pocs gravetat a quatre persones més. Tres d'elles les estan atenent a l'Hospital de Sant Pau./ A partir d'aquesta hora es posa en marxa un dispositiu especial de suport psicològic per atendre els professors, alumnes i pares que ho necessitin./ Ho ha explicat la directora del centre, que ha llegit un comunicat al costat de la consellera Rigau i l'alcalde Trias. Es preveu que les classes es reprendran dimecres. Però demà hi haurà un consell extraordinari i els alumnes podran anar dues hores al centre./ Per demà la Generalitat ha decretat un dia de dol oficial. Avui tots els partits polítics han suspès les activitats. I per demà hi ha convocats 5 minuts de silenci a totes les escoles de Catalunya. Les mostres de condòl ja han començat aquest migdia. A Girona més d'un centenar de professors i mestres de diferents centres escolars s'han concentrat davant l'edifici de la Generalitat amb un llaç negre en senyal de dol. Els representants sindicals dels professors han expressat la consternació pel succés i han reclamat solucions a tota mena d'agressions que fa temps pateix el professorat. 
  • Fem un apunt d'altres notícies del matí. A Mercabarna Flor, tot és a punt per a la Diada de Sant Jordi. Dels 6 milions de roses que es vendran, dos milions surten d'aquestes parades. El 90 per cent són d'importació, i moltes venen d'Holanda. Les previsions són optimistes per la rebaixa de l'IVA. Les novetats són la rosa vintage, de tons pastel i les de gustos. De totes maneres la reina continua sent la rosa vermella./ També hem conegut les previsions del sector llibreter. Després de gairebé 6 anys de crisi, aquesta cop esperen fer una revifada en les vendes. Per la recuperació i perquè han abaixat preus. El sector està en plena transformació. Han tancat moltes lliberries però també n'han obert de noves, més petites i espscialitzades. Al final calculen que es vendran al voltant d'un milió i mig de llibres, una mica més que altres anys.
  • Luis Enrique demana la màxima concentració a l'equip per al partit demà contra el París Saint-Germain al Camp Nou. L'objectiu són les semifinals de la Lliga de Campions i no val a badar. 
  •  

    Un professor mort i quatre persones més ferides en l'atac d'un estudiant de 13 anys de segon d'ESO de l'Institut Joan Fuster del districte de Sant Andreu a Barcelona. Els fets han succeït al voltant d'un quart de deu del matí quan l'adolescent ha entrat al centre amb una ballesta casolana  i un ganivet. Primer ha atacat amb la ballesta una professora, al sortir s'ha topat amb el mestre, l'ha atacat i ha mort. L'agressor ha quedat sota custodia de la Direcció General de la Infància.

    Avui comença una setmana marcada per la celebració dijous de Sant Jordi. Avui floristes i llibreters han explicat les seves previsions. Esperen vendre 6 milions de roses, més o menys com l'any passat, i un milió i mig de llibres superant els 19 milions d'euros en vendes. Després repassem un dels fenòmens literaris d'aquest any: els llibres vinculats a la política.

    I aquests que veieu són els molts gironins que aquest matí han fet cua per participar als càstings de la segona part de "8 apellidos vascos" que es rodarà a les comarques de Girona. La productora busca 2 mil extres pel rodatge que començarà l'11 de maig. 

    Als esports, el Barça ja està concentrat en el partit de tornada de quarts de final de la Champions contra el Paris Saint Germain . Tot i el tres a un de l'anada, els blaugrana no donen per sentenciat el pas a semifinals i demà sortiran al Camp Nou a guanyar. Luis Enrique recupera Iniesta ja recuperat del cop a l'esquena mentre que al PSG Thiago Silva és baixa d'última hora.

     

    ATAC EN UN INSTITUT. UN ALUMNE DE 13 ANYS MATA UN PROFESSOR I FEREIX 4 PERSONES MÉS AMB UNA BALLESTA.

    SANT JORDI 2015. AQUEST ANY ESPEREN VENDRE 6 MILIONS DE ROSES I UN MILIÓ I MIG DE LLIBRES.

    "8 APELLIDOS VASCOS". COMENÇA EL CÀSTING GIRONÍ PER LA SEGONA PART DE LA PEL·LÍCULA CENTRADA A CATALUNYA.

    DEMÀ A LES 20:45 PER LA 1. EL BARÇA RECUPERA INIESTA I EL PSG PERD THIAGO SILVA PER A LA TORNADA DE CHAMPIONS.

    El sector editorial ha hagut de reinventar-se en els últims anys. La crisi i la consolidació del llibre electrònic han fet néixer iniciatives com petites llibreries i editorials que aposten per la qualitat de les seves publicacions. A cinc dies per Sant Jordi avui a l'Entrevista parlem amb Jorge Herralde, que ha dedicat la seva vida a l'edició de llibres.