Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

VA SER VOLUNTARI. LA FISCALIA FRANCESA CONCLOU QUE EL COPILOT VA ESTAVELLAR L'AVIÓ DE GERMANWINGS.

SEGUEIX LA RECERCA. ELS EQUIPS HAN RECUPERAT ALGUNS COSSOS I HAN COMENÇAT LES IDENTIFICACIONS.

JORDI PUJOL FERRUSOLA. DECLARA DAVANT DEL JUTGE PER LA GESTIÓ QUE VA FER DELS DINERS DE LA FAMÍLIA A ANDORRA.

EL 30 DE MAIG. EL CAMP NOU ACOLLIRÀ LA FINAL DE LA COPA DEL REI ENTRE BARÇA I ATHLETIC.

LES AUTORITATS ADVERTEIXEN QUE LA RECUPERACIÓ DELS 150 COSSOS SERÀ LLARGA I COMPLICADA

Pugen a 51 el nombre d'espanyols morts en  l'accident de l'avió de GermanWings, segons les últimes dades del govern espanyol.  Des de bon matí els equips de rescat treballen per intentar recuperar els cossos. Serà una tasca llarga i feixuga perquè la zona és de difícil accès. Gràcies a una de les caixes negres trobades els investigadors esperen ara obternir algunes  dades que expliquin què va passar

EMOTIUS RECORDS A BARCELONA, MADRID

I A LES CIUTATS VINCULADES A LES VÍCTIMES

les families han rebut avui suport als minuts de silenci que s'han fet arreu d'Espanya en el primer dels tres dies de dol oficial decretats pel goven . Hem vist minuts de silenci a la plaça de Sant Jaume, a Moncloa  al Congrés dels Diputats però a també a Llinars, on està l'institut on feien intercanvi alguns dels morts, o a les empreses i poblacions on vivien i treballaven algunes de les  víctimes

PENDENTS DEL RESCAT

A PRIMERA HORA HAN COMENÇAT ELS TREBALLS D'UNA RECERCA QUE POT SER LLARGA

RAJOY A LA ZONA 

ELS PRESIDENT ESPANYOL VISITA LA ZONA AMB FRANÇOIS HOLLANDE I ANGELA MERKEL

L'ESPERA DELS FAMILIARS

REBEN ATENCIÓ PSICOLÒGICA I TOTA LA INFORMACIÓ A UN HOTEL DE CASTELLDEFELS

DOL A TOT CATALUNYA

DIVERSOS POBLES I EMPRESES RECORDEN ELS SEUS VEÏNS I EMPLEATS

EN RECORD DE LES VÍCTIMES

ELS REPRESENTANTS DE LES PRINCIPALS INSTITUCIONS POLÍTIQUES HAN GUARDAT UN MINUT DE SILENCI

JORNADA DE DOL

ELS ESTUDIANTS DE L'ESCOLA RECORDEN ELS ESTUDIANTS ALEMANYS QUE HAN MORT A L'ACCIDENT

La  nota desagradable la van posar uns quants tuitaires que van usar les xarxes socials per publicar insults de molt mal gust

 

Ja han començat les tasques de rescat dels cossos de les 150 víctimes de la tragèdia aèria dels Alps, 49 dels quals espanyols. Una operació complicadíssima i d'alt risc que serà molt lenta i que depén de la meteorologia. Les autoritats admeten que serà lent i que les identificacions podrien durar setmanes. Mentrestant, la investigació també avança lentament. La primera caixa negra esta localitzada i serà clau per saber perquè va caure 7 mil metres en 8 minuts sense donar cap alarma. 

A aquesta hora està previst que arribin a la zona de l'accident els presidents Rajoy i Mas on es trobaran amb el president francès i la cancellera alemanya. Els familiars esperen les dades a un hotel de Castelldefels on reben atenció psicològica i la informació que els dona tant la companyia com les institucions. Tots a l'espera de saber si marxen cap als Alps. 

Familars que avui han rebut el suport als minuts de silencia que s'han fet arreu d'Espanya en el primer dels tres dies de dol oficial decretats pel goven. Hem vist minuts de silenci a la plaça de Sant Jaume, al Congrés dels Diputats però a també a Llinars, on està l'institut on feien intercanvi alguns dels morts, o l'empresa d'Argentona on treballaven 4 de les víctimes. 

Al llarg d'aquest informatiu repasserem les mil i una històries, tristres històries, de les víctimes de l'avio. Aquest matí, a la mateixa hora i amb el mateix número de vol sortia cap a Düsseldof un altre avió de Germanwings. Els passatgers que hi ha pujat reconixien que hi anaven tristos i amb certa por. Costarà recuperar la normalitat.

 

COMENÇA EL RESCAT. LES AUTORITATS ADVERTEIXEN QUE LA RECUPERACIÓ DELS 150 COSSOS SERÀ LLARGA I COMPLICADA.

L'ESPERA DELS FAMILIARS. REBEN ATENCIÓ PSICOLÒGICA I TOTA LA INFORMACIÓ A UN HOTEL DE CASTELLDEFELS.

MINUT DE SILENCI. S'HAN CELEBRAT A BARCELONA, MADRID I A LES CIUTATS VINCULADES A LES VÍCTIMES.

L'ENDEMÀ AL PRAT. A LES 9:35 HA SORTIT DE LA T2 L'AVIÓ DE GERMANWINGS AMB DESTÍ A DÜSSELDORF.

ELS FAMILIARS DE LES VÍCTIMES REBEN ATENCIÓ A L'AEROPORT DEL PRAT

45 passatgers espanyols han mort en el tràgic accident d'un avió de la companyia alemanya German-Wings  que aquest matí s'ha estrellat al sud de França. En saber-se la noticia familiars i amics de les víctimes han anat a l'aeroport on un equip d'emergència els està donant informació i ajuda.

EN TOTAL 150 PERSONES MOREN EN UN DELS ACCIDENTS MÉS TRÀGICS DE L'AVIACIÓ COMERCIAL

Les últimes informacions parlen d'un total de 144 passatgers i 6 tripulants, la majoria alemanys que tornaven a Düsseldorf després de passar unes vacances a Catalunya o les Balears. L'avió s'havia enlairat del Prat i cap a tres quarts d'onze s'ha estavellat en aquesta zona dels Alps. No hi ha hagut supervivents.

EL REI, I ELS PRESIDENTS RAJOY I MAS MOSTREN EL SEU CONDOL A LES FAMILIES

Les mostres de condol arriben del del primer moment. El Rei ha enviat el suport a les families i suspèn el viatge oficial a França. El president Rajoy anuncia la  creació d'un gabinet de crisi per coordinar les actuacions. I Artur Mas ofereix el màxim de col·laboració i facilitats per atendre els familiars

GERMANWINGS CONFIRMA QUE L'AVIÓ S'HA ESTAVELLAT CAP A A LES 11 PROP DE NIÇA

 L'avió, un airbus A320 que tenia 24 anys d'antiguitat, havia sortit de barcelona poc abans de les 10 del matí, amb destinació a la localitat alemanya de Düsseldorf. 

CONDOL OFICIAL

ELS GOVERNS ESPANYOL I CATALÀ COORDINEN LES SEVES ACTUACIONS

També els governs espanyol i català s'han posat en marxa immediatament. A part de lamentar l'accident i de traslladar el consol a les families, els dos executius han posat en marxa mesures per ajudar en tot el possibe. Així la vicepresidenta Sáenaz de Santamaria coordina les actuacions d'un gabinet de crisi on hi ha representades totes les administracions. 

De la seva banda, Alemanya, pais d'on és la companyia aèria, ha anunciat una investigació conjunta amb França i Espanya per averiguar les causes de l'accident. Segons els experts, l'avió estavellat és un model segur i molt utilitzat en aviació comercial. 

  • D'aqui un moment anem amb la informació política. Abans, l'última hora de la mort d'un matrimoni de gent gran a Valldoreix. A Sant Cugat hi ha la Isabel Palacios, sembla que ens trobem davant d'un cas de mort violenta.
  • Un parell de decisions judicials d''última hora. La primera. La sentència de l'Hotel del Palau s'haurà de repetir. El Suprem ha admès el recurs de la fiscalia i ordena dictra una nova resolució. Creu que NO es van tenir en compte, sense motius, proves incriminatòries, en especial contra la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. Recordem, que l'audiència de Barcelona va condemnar a un any a Fèlix Millet i Jordi Montull, però va absoldre la resta d'acusats, entre ells l'exregidor d'Urbanisme, Ramon Garcia Bragado.
  • L'altra decisió judicial.. La magistrada que instrueix el cas dels diners que els Pujol tenien a Andorra ha demanat a les autoritats d'aquest país que li remetin la informació dels comptes ja que sospita que els diners podrien procedir d'abusos en l'alta funció pública desenvolupada per l'expresident. Aquesta tarda, precisament, s'ha représ la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció, amb la compareixença de Mercé Gironès, exdona de Jordi pujol Ferrusola. Gironés s'ha acollit al dret a no declarar i ja s'ha acabat la seva presencia a la comissió. A les 5 és previst que coompareguin dos empresaris relacionats amb el fill gran dels Pujol.
  • Anem ara a Andalusia. El PSOE s'ha imposat clarament en les eleccions celebrades ahir. No ha perdut cap escó i ha augmentat la distància amb les altres forces polítiques. Susana Díaz és la gran triomfadora dels comicis./ Rajoy ha assegurat que els resultats a Andalusia NO són extrapolables i que es poden atribuir al desgast de governar. El dirigents del PP fan autocrítica pels disset escons perduts. En canvi tant Podemos com Ciutadans estan més que satisfets per haver irromput amb força./ Els partits catalans han fet lectures molts semblants.
  • El Moianès serà la 42ena comarca de Catalunya. Almenys així ho vol una majoria aclaparadora dels 10 municpis que van votar ahir en el procés participatiu. L'alegria dels alcaldes estava justificada perquè el SI va obtenir el 80,4% dels vots. El SI va  guanyar a tots 10 pobles repartits entre el Bages, Osona i Vallès Oriental. Feia 20 anys que veien reclamant autogestionar-se. Pels alcaldes, amb el SI a la mà, no cal perdre més temps i reclamen a la Generalitat que activi per la via d'urgència la creació de la comarca.
  • Sense temps per disfrutar de la victòria al clàssic, la realitat judicial ha tornat des de l'Audiència Nacional.  El fiscal demana dos any i tres mesos de presó per al president del club Josep Maria Bartomeu per un presumpte delicte fiscal en el fitxatge de Neymar... set anys i tres mesos per a l'ex president Sandro Rosell per dos presumptes delictes fiscals i un altre d'administració deslleial. A més sol.licita al club una multa de 33 milions d'euros.  
  • Des del punt de vista esportiu, un gol com aquest que veure és dels que consagra definitivament un jugador./ El Camp Nou es va tornar a vestir de gala per acollir un clàssic intens.
  • Cartell de luxe i per a tots els gustos al Festival Jardins de Pedralbes d'aquest any: Bob Dylan, Pet Shop Boys, Spandau Ballet, Buena Vista Social Club, Anastacia, Ana Belén i Víctor Manuel...
  •  

    Susana Diaz pensa governar en solitari. Després de les seva victoria a les eleccions andaluses, creu que ara tindrà garantida la estabilitat amb els seus 47 parlamenaris. Al PP, reunió de la cúpula a Madrid. Rajoy admet la derrota al perdre 17 escons pero diu que el resultat no es pot extendre a tot Espanya. De la seva banda, Podem encara no ha decidit què farà amb la investidura i Ciutadans no hi votarà a favor. D'aquí un moment escoltem les lectures a  Catalunya dels resultats. Avui també destaquem un altre resultat a les urnes: així celebraven els alcaldes la victòria del sí a la creació del Moianès. Ara s'obire el procés per tal que el Parlament aprovi la creació de la comarca número 42 de Catalunya.

    El Fiscal del cas Neymar demana dos anys i 3 mesos de presó per l'actual president del Barça i set anys i 3 mesos per l'expresident Rosell. Tot això després del clàssic d'anit. El Barça ja està a 4 punts del Reial Madrid a lliga després de guanyar 2 a 1 amb gols de Mathieu i Suárez. Pels blancs va marcar Cristiano en una primera part en la que els d'Ancelloti van fer patir de valent als blaugrana. Està la lliga decidida?  

    La primavera ha començat amb un episodi de pluges espectacular. Avui és el Dia Meteorològic Mundial i serà un dilluns de molta meteo: una borrasca,  vent de llevant, mala mar, núvols i més pluja. Demà i fins dimecres a migdia encara temps insegur i fresca. A partir de llavors gaudirem d'un temps una mica més primaveral. 

     

    ELECCIONS A ANDALUSIA. DÍAZ GOVERNARÀ EN SOLITARI I EL PP DIU QUE EL RESULTAT NO ES EXTRAPOLABLE A TOT ESPANYA.

    EL CLÀSSIC, PEL BARÇA. ELS BLAUGRANA GUANYEN 2 A 1 AL REIAL MADRID AMB GOLS DE MATHIEU I LUÍS SUÁREZ.  

    LA PRIMAVERA HA COMENÇAT AMB UN EPISODI DE PLUGES ESPECTACULAR.

     L'aigua és un bé, un dret i font de vida. Avui, en el dia mundial, fem anàlisi i comprovem que hem fet els deures: les campanyes de sensibilització han funcionat i des de l'última sequera el consum d'aigua a l'àrea metropolitana està per sota els 105 litres per habitant al dia. La recomanació de l'Organització Mundial de la Salut és de 100. A més la depuració de les aigües domèstiques i residuals millora la qualitat dels rius. 

     Avui és el clàssic entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid. Un partit que, arreu del món, seguiran més de 400 milions de persones. Els 2 entrenadors, Luis Enrique i Ancelotti, insiteixen que no serà pas decisiu, però l'equip que aconsegueixi la victòria donarà un pas important en la lluita per guanyar la lliga. A hores d'ara els blaugrana són lìders, però la diferència amb el Madrid és només d'un punt.

    Xavier Trias anuncia que abans de final d'any començaran les obres d'un altre tram de la Diagonal, de Passeig de Gràcia fins el de Sant Joan. Alberto Fernández, del PP assegura que la reforma de l'avinguda va ser idea seva i diu que cal fer-hi millores. Jaume Collboni critica que Trias no hagi invertit el superàvit  de l'ajuntament en els barcelonins. 

    La Diagonal s'estrena amb voreres més amples. Cada diumenge hi haurà activitats per als ciutadans. Bona acollida per part dels comerciants... i polèmica pel que fa a les rajoles i a les parades d'autobús i de taxi. 

    Dia Mundial de l'Aigua. Un bé preuat que cal preservar. La conscienciació de la població ha fet reduïr el consum, sobretot  a les gran ciutats. Les depuradores aconsegueixen netejar l'aigua abans que arribi al riu, benficiant així la flora i la fauna. 

    A un dia de les eleccions andaluses, i en plena jornada de reflexió, la campanya no s'atura; comença a escalfar ara la de les municipals. El preisdent del govern ha presentat avui a València els anomenats "70 compormisos" que el PP recull en el seu programa pels comicis als ajuntaments de tot Espanya del maig.

    Minut de silenci a Vallmoll, Tarragona, per condemnar l'atemptat de Tunis on una vintenta de persones van morir dimecres. L'alcalde del poble, Josep LLuís Cusidó, i la seva dona són dos dels turistes que va sortir vius de l'atac. 

    Últim entrenament del Barça abans del partit de demà contra el Madrid. L'únic dubte és Busquets que encara no s'ha recuperat de la seva lesió. Tot i que  no serà decisiu, l'equip que guanyi el clàssic tindrà més a l'abast el campionat de lliga. 

    El Reial Madrid arriba aquest vespre a Barcelona amb Sergio Ramos i Modric. L'única absència és la del lesionat JAMES. Demà es farà el tradicional dinar de directives i a les 9 al Camp Nou comencarà el clàssic. Un partit que veuran més de 400 milions de persones.

    Dimarts va acabar el termini de preinscripció a les escoles i aquest cap de setmana tanca portes el Saló de l'ensenyament. De com  ha de ser l'educació  dels nostres joves n'hem parlat amb la pedagoga, Pilar Benejam, premi Marta Mata de Rosa Sensat  i Creu de Sant Jordi. Benejam, de 77 anys ha plasmat, la seva experiencia de més de mig segle de docència en un llibre.