Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

BANCA PRIVADA D'ANDORRA. INDIGNACIÓ I CUES DELS CLIENTS QUE HAN VIST LIMITAT L'ACCÉS ALS SEUS ESTALVIS.

9 DE CADA 10 FAMÍLIES AMB FILLS ATESES PER CREU ROJA NO TÉ ACCÉS A UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE.

LA TERÀPIA PSICOLÒGICA EN GRUP MILLORA LA SITUACIÓ DELS ADOLESCENTS QUE PATEIXEN TDAH.

REPASSEM EL PAPER DE BARCELONA A LA VIDA DE MIGUEL DE CERVANTES.

EL BARÇA SE CENTRA EN EL MANCHESTER CITY I APARCA EL CLÀSSIC CONTRA EL MADRID.

  • És l'oficina a Barcelona del Banc de Madrid, la filial espanyola de la Banca Privada d'Andorra, tancada després que aquest matí el Banc d'Espanya hagi decidit presentar concurs de creditors. El problema es la gran quantitat de diners que han retirat els clients, que avui estaven una mica preocupats./ El tancament del Banc Madrid és, de moment, la darrera conseqüència de la investigació a la banca andorrana per suposat blanqueig de capitals. Tant el BPA com el Banc de Madrid estan intervinguts des de la setmana passada
  • L' audiencia de Barcelona  ha arxivat el cas del  cobrament de dietes per part d'alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya  quan Manel Bustos n'era president. Considera que tot i que l'entitat  es financia amb diners publics ,es tracat d'una entitat privada d'afiliació voluntària. Així doncs una quarentena d'alcaldes  imputats per cobrar sobresous en forma de dietes queden exonerats.  El fiscal va defensar que el finançament de la Federació prové d'ajuntaments,diputacions,consells comarcals i per tant, si el capital es públic ,la entitat també ho  és . Els jutges, en canvi,  creuen que els diners que entren en una entitat privada no poden ser objecte de malversació. 
  • El president del govern es mostrava així de convençut aquest matí sobre  la situació a Catalunya. Mariano Rajoy creu que el procés sobiranista s'està desinflant i que la serenirat està tornant mica en mica. Rajoy insisteix en el diàleg però deixa clar que no negociarà mai sobre la sobirania d'Espanya. Rajoy també defensa l'actuació del seu govern a Catalunya./ I no ha tribat a arribar la  resposta dels partits favorables al procés. BETA Des de CiU l'avisen que s'equivoca molt si creu que el procés i l'esperit del 9N estan morts. I afegeixen que mostra un gran desconeixement de la realitat de Catalunya. En la mateixa línia de la crítica s'han mostrat  Esquerra i Iniciativa. 
  • Declaracions del secretari general de CiU després d'una reunió de la direcció a la que NO ha assistit Duran Lleida, oficialment per motius d'agenda.  La reunió hauria d'haver servit per tancar la crisi interna però s'han limitat a aparcar la discussió sobre el full de ruta fins després que els democristians hagin fet la seva consulta interna. Uns i altres, però, diuen respectar les posicions de cadascú
  • El Rei ha visitat avui Tarragona per presidir la constitució dels Jocs Mediterranis que s'hi faran d'aquí a dos anys, el 2017./ Amb part del seu discurs en català, Felip sisè ha elogiat la col·laboració entre les administracions catalanes i espanyoles en la preparació dells Jocs, amb unitat i responsabilitat -ha dit-, destacant la convivència i la tolerància en l'esport. és la sisena vegada que el Rei visita Catalunya. Felip sisè ha aprofitat per visitar la Tarracio Arena Plaça, una de les instal.lacions on se celebraran proves entre el 30 de juny i 9 de juliol amb 4.000 esportistes de diverses disciplines.
  • Els al·lèrgics han de preparar-se pels efectes de la primavera.  Després d'un hivern sec, es preveu una primavera més o menys normal, però els experts recorden que els afectarà sobretot a partir de la setmana vinent quan els plataners d'ombra deixaran anar el seu polen.
  • El sistema universitari català ha rebut avui bones noticies. L'han considerat el més productiu d'Espanya segons la darrera edició del U-Ránking, un estudi que classifica les univesitatts segons les  activitats docents i els resultats. La UAB apareix com la més productiva pel que fa  a la  investigació. Seguida de la UPC, que és líder en transferència tecnològica. De La UPF destaca en volum de resultats. Segons l'estudi la millor universitat espanyola en resultats és la de Deusto, a Bilbao. I  en productivitat la Complutense de Madrid per la seva mida. 
  • El Barça afronta en una setmana dos partits claus pel futur de la Lliga i de la Lliga de Campions. Però la cita arriba en bon moment. Amb un Messi en plena forma i recuperada la capacitat golejadora, els de Luis Enrique són favorits. A la Champions per l'avantatge que es van endur del camp del Manchester City. I a la LLiga per valer el lideratge davant un Madrid en hores baixes.
  • Asmaa Lmnawar actua aquesta nit al Liceu on portarà el millor dels seus més de 20 anys de trajectòria. Asmaa és una autèntica diva a tot el món àrab i el seu repertori inclou des de temes clàssics i espirituals fins els pop més actual. Una bona manera de d'endinsar-se en la realitat cultural d'aquests països
  •  

    És l'oficina a Barcelona del Banc de Madrid, la filial espanyola de la Banca Privada d'Andorra, tancada després que aquest matí el Banc d'Espanya hagi decidit presentar concurs de creditors. El problema es la gran quantitat de diners que han retirat els clients des que els Estats Units van denunciar la connivència d'alguns directius amb el crim organitzat. A Andorra s'ha decidit limitar a 2.500 euros setmanals els que es poden treure.

    El Rei Felip és avui a Catalunya. Es tracta de la sisena visita des que va ser proclamat i la tercer en un mes. Aquesta vegada és a Tarragona per donar tot el seu suport als Jocs del Mediterrani que es celebraran d'aquí dos anys. Felip sisè ha participat a la constitució del Comitè d'Honor i acaba de visitar les instal·lacions del Tarragona Arena Plaza on es farà part de la competició. 

     

    Mariano Rajoy diu que el debat polític a Catalunya està més tranquil i que d'aquí un any encara ho estarà més. Després de la crisi de la setmana passada, Duran i Lleida no assisteix, per motius d'agenda,  a la reunió de la cúpula de la federació de Convergència i Unió. 

    Els al·lèrgics han de preparar-se pels efectes de la primavera. Els nivells de polinització seran els habituals i les conseqüències també. Els experts anuncien que el més complicat serà a partir de la setmana vinent quan els plataners d'ombra deixaran anar el seu polen. 

    El Barça afronta en gran estat de forma una setmana clau de la temporada. El dimecres es juga el pas a quarts de final de la Champions amb el Manchester City i diumenge rep el Reial Madrid en el clàssic de la lliga. Els blancs són a un punt dels blaugrana després de guanyar el Llevant per dos a zero.

     

    CRISI DEL BPA. EL BANC D'ESPANYA TANCA EL BANC DE MADRID I A ANDORRA LIMITEN ELS DINERS QUE ES PODEN TREURE.

    EL REI A CATALUNYA. FELIP VI MOSTRA EL SEU SUPORT ALS JOCS  MEDITERRANIS QUE TARRAGONA ACOLLIRÀ AL 2017.

    MARIANO RAJOY DIU QUE LA SITUACIÓ POLÍTICA A CATALUNYA ESTÀ MÉS TRANQUIL·LA.

    ELS EXPERTS ANUNCIEN UNA PRIMAVERA AMB ELS PROBLEMES HABITUALS PELS AL·LÈRGICS.

    EL BARÇA AFRONTA UNA SETMANA CLAU: DIMECRES REP EL MANCHESTER CITY I DIUMENGE, EL MADRID.

    Aquest dimarts acaba el termini de preinscripció a les escoles catalanes. Una difícil decissió per als pares, que han d'escollir a quina escola volen portar els seus fills. Els centres s'adapten als nous temps i apliquen métodes per captar l'atenció de l'alumne i atorgar-li el protagonisme a les aules. 

    Declaren a Madrid els 8 presumptes gihadistes detinguts divendres, la majoria a Catalunya. Els sis homes i les dues dones arribaven a primera hora del matí a l'Audiència Nacional.  Segons el ministeri de l'Interior es dedicaven a la propaganda radical i a la captació de terroristes. És la primera operació policial que aconsegueix desarticular un grup gihadista a l'estat. 

    Manifestació a Barcelona en solidaritat amb el poble sirià. En aquests 4 anys de conflicte hi ha hagut més de 200 MIL morts i 10 milions de desplaçats en un país que es troba arrassat i amb poques esperançes d'aconseguir la pau. 

    Aules més amplies, classes amb més alumnes i més mestres i sense assignatures... Són les noves metodologies a l'hora d'ensenyar que ja posen en pràctica algunes escoles catalanes. A dos dies que s'acabi el termini per fer la preiscripció escolar, en coneixerem algunes. 

    El banc de sang i teixits alerta que només queden reserves de sang per a 5 dies. Els Bombers de la Generalitat han posat en marxa una campanya per animar a la població a donar sang a diferents municipis catalans. 

    Dos gols de Messi van donar la victòria al Barça a Ipurúa. Els blaugrana arriben al clàssic del Camp Nou contra el Madrid líders de la Lliga i amb Messi Picchi absolut. En total ha fet 32 gols; 17 aquest any.

    Una de cada 4 persones mor d'una malaltia del cor a Catalunya. En el dia Europeu per a la prevenció del Risc Cardiovascular, els metges recomanen fer-se proves preventives per evitar infarts o ictus. Fer exercici, dieta sana, i no fumar són alguns dels consells per evitar una malaltia cardiovascular; la primera causa de mort al món segons l'Organització Mundial de la Salut. 

    Alberto Fernández Diaz, ratificat com a candidat del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona. CiU, el PSC i ERC han celebrat convencions municipals on han posat en valor la feina feta pels seus respectius partits. 

    Protestes a 15 ciutats en defensa dels Drets del Consumidor. En aquest Dia Mundial es denuncia  la impunitat del sector financer, les participacions preferents, el sobrecost de la tarifa elèctrica, o les estafes de Forum Filatélico o Afinsa. 

    Avui a l'Entrevista conversem amb l'escultor català més internacional, però de qui tenim poca obra a Catalunya. Jaume Plensa confessa que li faria molta il·lusió fer una escultura de gran format  a Barcelona, però que de moment no s'ha concretat res.

    El Barça ja és a Bilbao on descansa abans de fer cap aquesta tarda a Eibar on mirarà de consolidar el liderat a la lliga tot just una setmana abans del clàssic contra el Reial Madrid. Luis Enrique no se'n refia d'un Eibar que duu 7 derrotes consecutives. 

    Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort al món, segons l'Organització Mundial de la Salut. A Catalunya una de cada 4 persones mor a causa d'una malaltia del cor. Avui se celebra el Dia Europeu per a la prevenció del Risc Cardiovascular... una data en què els experts de la salut animen a fer-se proves preventives per conèixer el risc de patir, per exemple, un infart o un ictus. 

    És un dels artistes catalans més importants de tots els temps. La seva obra arriba a tots els racons del món, tot i que Barcelona encara no té cap peça seva. També es parla de dues possibles expossicions al Macba i al Reina Sofia, encara per confirmar. Jaume Plensa parla avui amb nosaltres a l'Entrevista d'escultura, de poesia i de la seva presència a la Biennal de Venècia. 

  • Aquest és el moment en què la Policia Nacional deté a l'Hospitalet del Llobregat un dels 6 presumptes jihadistes  en l'operació que ha fet avui.  Els acusen de difondre propaganda jihadista i de reclutar adeptes per cometre accions terroristes./ En total són 8 els detinguts a tot Espanya, com dèiem la majoria a Catalunya. Se'ls relaciona amb els terroristes d'Estat Isalàmic i entre les seves tasques hi havia la d'enviar combatents a Siria i l'Iraq.  La Sandra Morales ens dona detalls des de Piera on s'ha fet una de les detencions....
  • Primer baròmetre del Centres d'Estudis d'Opinió d'aquest any. El resultat inidica que si hi haguès eleccions autonòmiques, Convergència i Esquerra, amb un empat tècnic,  no repetirien la majoria que tenen actualment i que el no a la independència consollida la seva ventatja respecte el si. 
  • Artur Mas i Ramon Espadaler es reuniran aquesta tarda per mirar de reconduir la enèssima crisi que en les útlimes hores ha enfrontat als dirigentes de Convergència i d'Unió. Aquesta vegada per les declaracions d'alguns alcaldes convergents que han posat en dubte la figura de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant del grup a Madrid. De moment, aquest matí la ferida seguia oberta. 
  • L'Església catalana destaca l'obertura  i el procés de reforma del papa Francesc  quan es complexein dos anys de la seva arribada al Vaticà. L'arquebisbe de Barcelona creu que les reformes eren necessàries i que s'aniran consolidant a poc a poc. El col.lectiu Esglesia Plural també valora l'impúls del papa actual per fer una esglesia més propera. Pero creuen que encara cal concretar aspectes com ara més igualitat per a les dones i pel fet diferencial.   
  • Una quarta part de la població pateix insomni transitori, un trastorn a l'alça relacionat amb el ritme de vida actual i l'augment de l'esperança de vida.  En el dia mundial del son, els experts ens recorden que cal cuidar aquestes situacions que poden provocar problemes d'ansietat, depressió o, fins i tot, obesitat. 
  • Ho avançavem als titulars. El cas Neymar es complica i portarà a judici al club i als dos últims presidents, Bartomeu i Rosell. I és que el jutge Pablo Ruz considera que es podrien haver comès diversos delictes fiscals en el fitxatge del brasiler. Albert Font ens ho explica dels del Camp Nou.
  • Al Palau dela Música s'hi va poder escoltar anit un Franco Battiato diferent... un concert més experimental i hipnòtic, ajudat pels sons electrònics i un cuidat joc de llums. El cantautor italià de 70 anys va tornar a posar-se a la butxaca un públic fidel i va demostrar que l'era digital no és patrimoni dels joves./ I aquest piano de cua situat a la Plaça Real de Barcelona  és un dels que cada any es reparteixen per la ciutat amb motiu de del Concurs internacional Maria Canals. El podrà tocar qualsevol persona que hi passi. Una iniciativa que promou la pràctica musical a través de la participació ciutadana.
  •  

    Operació policial contra una cèl·lula jihadista que es dedicaria a la incitació d'accions terroristes i a la captació de combatents per Iraq i Síria. Dels 8 detinguts a tota Espanya, 6 ho han estat a Catalunya. Els agents de la policia nacional han fet les detencions i escorcolls a l'Hospitalet, Manlleu, Terrassa, Piera, Malgrat i Figueres. 

    El jutge Ruz ha tancat la instrucció del cas Neymar y proposa portar a judici al president Bartomeu, l'expresident Rosell i al Barça , per delictes fiscals i administració deslleial. I a l'Espanyol, Sergio Garcia, ha estat imputat en el cas Osasuna,  en el que s'investiga si es van arranjar alguns partits en temporades anteriors a canvi de diners. 

    El dirigents de Convergència i Unió mantenen l'estira i arronsa després de les crítiques d'alguns alcaldes convergents a Duran i Lleida i la reacció airada d'alguns dirigents d'Unió. El secretari general de CiU, Ramon Espadaler es trobarà aquesta tarda amb Artur Mas per intentar reconduir la crisi.

    El baròmetre també diu que Convergència i Esquerra no aconseguirien la majoria absoluta si avui se celebressin eleccions autonòmiques. Ciutadans i Podem es disputen la tercera plaça. A unes generals, Podem guanyaria en intenció de vot i empataria en diputats amb Convergència i Unió.

    Una quarta part de la població pateix insomni transitori, un trastorn a l'alça relacionat amb el ritme de vida actual i l'augment de l'esperança de vida.  En el dia mundial del son, els experts ens recorden que cal cuidar aquestes situacions que poden provocar problemes d'ansietat, depressió o, fins i tot, obesitat.

     

    OPERACIÓ ANTIJIHADISTA. LA POLICIA NACIONAL DETÉ 6 PERSONES A CATALUNYA PER INCITAR AL TERRORISME I RECLUTAR COMBATENTS.

    EL FUTBOL ALS JUTJATS. BARTOMEU, ROSELL I EL BARÇA A JUDICI PEL CAS NEYMAR 

    I SERGIO GARCIA IMPUTAT PEL CAS OSASUNA.

    CIU I ERC NO ACONSEGUIRIEN MAJORIA, CIUTADANS I PODEM ES DISPUTEN LA TERCERA PLAÇA.

    CONVERGÈNCIA I UNIÓ MANTENEN LES DISCREPÀNCIES TOT I L'INTENT DE TANCAR LES DIFERÈNCIES.

    UNA QUARTA PART DE LA POBLACIÓ PATEIX INSOMNI TRANSITORI QUE POT DERIVAR EN ALTRES PROBLEMES.

  • La destitució de tota la cúpula directiva de la Banca Privada d'Andorra suposa un nou pas de les autoritats andorranes per controlar l'entitat després de les acusacions de presumpta col·laboració amb grups del crim organitzat. Des d'Andorra ens ho explica el Rubén Urdiales./ I mentrestant es van sabent més detalls de la investigació.  Almenys dos directius del banc andorrà van tenir contacte directe amb la mafia russa i van viatjar a Moscú... Un d'ells, el director financer, Santiago Rosselló seria un dels acusats pels Estats Units de facilitar transaccions amb el crim organitzat a canvi de comisssions.
  • Els màxims responsables de trànsit i de protecció civil de la Generalitat han admès aquest matí que no es van prendre prou  mesures preventives durant la nevada del 4 de febrer. En comissió parlamentària, han explicat que no s'esperava una nevada excepcional, però que l'alerta estava activada i  que es va informar prou als conductors. Molts es van quedar atrapats durant hores al Bruc i  van  tallar el trànsit  l'A-2 i l'AP-7.  Els compareixents han dit que cal concienciar més als conductors i es proposen fer alguns canvis per evitar que la situació es repeteixi./ I unes 200 persones han fet avui una acció en la que representaven families afectades pels talls de llum i de gas. La protesta era per exigir al govern que sigui valent i imposi polítiques socials i energètiques a les empreses subministradores per pal·liar la indefensió dels ciutadans./ Parlem ara de preus perquè l'IPC es va apujar un 0,2% el febrer a Catalunya i va deixar la taxa interanual en el menys 0,8 (-0,8%). És la vuitena vegada seguida que la taxa resulta negativa. Aquesta cop la causa de la pujada és, segons, l'INE, l'encariment dels preus dels carburants i d'alguns aliments, com les llegums, les hortalisses  fresques i els olis. 
  • Nova dada que confirma que el mercat immobiliari revifa. La compravenda d'habitatges va créixer un 21,6% l'any passat, segons el Ministeri de Foment. Es van fer prop de 366 mil transaccions, una dada que no es veia des de fa cinc anys. Gairebé el 87% són d'habitatge de segona ma. A Catalunya, l'ultim trimestre del 2014 la compra venda va augmentar un 34%./ A  Barcelona l'ajuntament proposa tres categories de protecció del patrimoni de  228 comerços  històrics. Només 32  hauran n de mantenir-lo  integrament. Per la resta s'accepten modiciacions sempre que, es conservin o bé no es perdin elements protegits. 130 establiments,que formaven part del llistat de comerços emblemàtics, queden fora de la proetcció. Amb les mesures, creuen que poden evitar canvis radicals d'activitat  de l'aspecte dels carrers. 
  • La multinacional Gas Natural Fenosa ofereix als 7mil treballadors atractives polítiques de conciliació, flexibilitat horària, reducció dels viatges de feina o substituir-los per videoconferència. Mesures que tenen comprovat, augmenten la satisfacció dels treballadors. El mateix passa a aquesta altra empresa, més petita, de 40 treballadors. És Digital Origin,de serveis financers online. A banda de poder treballar des de casa, tenen beneficis socials com tickets menjador o ajuda per la guarderia. Les dues han estat gauradonades aquesta any amb els premis Catalunya Empresa flexible.
  • El Barça prepara la visita de diumenge al camp de l'Eibar, on Rakitic podria jugar de migcentre al lloc del lesionat Busquets, perquè Mascherano està apercebut de sanció. El croat assegura que està preparat per jugar on sigui./ A Madrid Florentino Pérez ha hagut de defensar el seu equip davant l'allau de crítiques rebudes després del partit de la Champions ... i de perde el liderat de la Lliga. El President del Reail Madrid ha reiterat de moment la seva confiança en l'entrenador.
  • Més llum té ara el Call per dónar una visió general de la vida i llegat dels jueus mediavals barcelonins./ A Passeig de Gràcia 41 la casa Amaller, residència en el seu temps de l'industrial xocolater Antoni Amatller i un dels edificis claus del modernisme de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Demà reobre les seves portes per ser visitada després de 5 anys de restauració i obres