Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

TERRATRÈMOL AL NEPAL. LES ONG CATALANES PREPAREN L'ENVIAMENT D'AJUT HUMANITARI A LA ZONA.

ELECCIONS 27S. RAJOY NO TANCA LA PORTA A FER COINCIDIR LES ELECCIONS GENERALS AMB LES CATALANES.

PLAÇA DE LES GLÒRIES. COMENCEN LES OBRES PER CONSTRUIR ELS TÚNELS D'ENTRADA I SORTIDA DE LA CIUTAT.

EL MADRID, A 2 PUNTS. EL BARÇA REP DEMÀ EL GETAFE AL CAMP NOU AMB LA PRESSIÓ DE GUANYAR PER MANTENIR-SE LÍDER.

Nou terratrèmol al Nepal, aquest cop de 6'7 graus a l'escala de Richter. També ha afectat l'índia i Bangladesh. Una rèplica que dificulta les feines de recerca dels supervivents del sisme d'ahir entre la runa. Almenys hi ha dues mil víctimes mortals. Els tremolors també compliquen el rescat dels alpinistes atrapats als camps base de l'Everest. Allà com a mínim hi ha hagut una vintena de morts. La comunitat internacional comença a mobilitzar-se per enviar ajuda humanitària

Victòria Subirana, cooperant des de fa més de 25 anys al Nepal explica a l'Informatiu que el mal estat de les comunicacions al país després del terratrèmol dificulta la informació i el contacte amb la família i els amics. Reclama ajuda humanitària per a un país amb un 40% de població que viu de la pobresa. 

Fil, paper, cuina, bricolatge i jardineria... Amb tots aquests sectors es poden fer tot tipus de manualitats i filigranes. El Handmade Festival que acaba avui a Barcelona apropa les propostes més interessants. 

Comença la temporada de bous a les Terres de l'Ebre, i es presenta poc plàcida. Amb defensors i detractors d'aquesta festa més en peu de guerra que mai, la Generalitat intenta mediar amb l'ampliació de la normativa. 

El Barça va guanyar ahir el derbi del futbol català al camp de l'Espanyol amb dos gols, el primer de Neymar al quart d'hora i el segon de  Messi 8 minuts més tard i on l'arbitre no va veure un fora de joc de Luis Suárez. A la segona part, Mateu Lahoz va expulsar Jordi Alba per protestar. 

La falera per les manualitats continua en plena expansió. Els aficionats al "fes-t'ho tu mateix" tenen aquest cap de setmana una cita a la Fira de Montjuic de Barceñpma, on es fa la segona edició del Handmade Festival. Més d'un centenar d'activitats com tallers, degustació i concerts exhibits en gairebé el doble d'expositors que l'any passat. 

Comença la temporada de bous a les Terres de l'Ebre amb més polèmica que mai sobre la conveniència o no de prohibir aquesta tradició. La Generalitat intenta mediar en el conflicte; de moment ha anunciat l'ampliació de la normativa dels bous a la mar. 

Artur Mas ha demanat quòrum per tirar endavant el procés sobiranista a Catalunya. El president ha valorat com una "gran mobilització" l'acte d'anit al Palau Sant Jordi  on l'ANC i Omnium van tornar a fer una crida a favor de la sobirania nacional. Pel PSC el que realment importa és què faran els que governaràn els ajuntaments, i el Partit Popular assegura que el procés sobiranista està desinflat i s'intenta fer creure el contrari. INiciativa diu que no es perdrà l'ànim fins que aquest conflicte polític no s'acabi i per ERC es tracta d'un tsunami democràtic ben viu. 

Alberto Fernández Díaz del PP diu que el que s'ha de fer és convertir Barcelona en l'estat de la capital i no en una capital d'estat. Per Jaume Collboni del PSC el seu compromís és lluitar contra l'atur juvenil. Ada Colau de Barcelona en Comú les retallades amenaçen tot el sistema sanitari de salut pública. 

Una noia de 28 anys està ingressada a l'Hospital del Mar després de sortir disparada d'una atracció de la Fira d'Abril de Catalunya. S'investiguen les causes de l'accident. Els organitzadors diuen que l'atracció havia passat les inspeccions. 

La dissenyadora barcelonina Teresa Helbig ha estat l'encarregada de dissenyar els vestits de l'última obra del Ballet Nacional Espanyol. A l'Entrevista d'avui ens avança com vestiran els ballarins i parlarem de l'actualitat del món de la moda. 

Tot a punt al Power 8 per al derbi català del futbol. L'Espanyol busca una plaça per a Europa i el Barça, té el títol de lliga a l'abast. Serà un partit especial per a Xavi Hernández. Si juga avui farà el partit número 500 a la lliga.  

Més de 200.000 catalans pateixen algun tipus de discapacitat visual i 34.000 són persones cegues. Els audiollibres o les línies braille eren fins ara l'eina d'accés a la lectura per a les persones invidents. Un jove de Terrassa treballa en un dispositiu alternatiu molt més petit, còmode i econòmic que es començarà a comercialitzar a finals d'any.

  • El president de la Generalitat ha assegurat que el 27 de setembre hi haurà eleccions, com a mínim, ha dit, en tot el que depèn d'ell. Artur Mas ho ha dit en resposta a les preguntes dels periodistes després de participar a la inauguració del Fòrum Europeu per la Diversitat, que se celebra avui i demà a Barcelona. El president, que no volia fer declaracions, ho ha dit mentre marxava i davant la insistència dels mitjans./ Tant el Partit Popular com Ciutadans li demanen a Mas que no busqui excuses si al final decideix no convocar les eleccions autonòmiques el 27 de setembre. ERC, però, insisteix en què el pacte amb CiU és fort
  • I fem ara un repàs a l'actualitat econòmica. Comencem amb Catalunya Banc, perquè a partir d'avui ja és oficialment del BBVA. Catalunya Banc és una de les caixes rescatades. Va rebre més de 12 mil milions en ajuts públics. El BBVA ha assumit avui el control majoritari de Catalunya Bank, en formalitzar-se la compra del 98,4% del seu capital. El preu de l'operació puja a uns 1.165 milions d'euros. L'entitat presidida per Francisco González es va adjudicar la subhasta del banc nacionalitzat català el juliol de l'any passat. Des de llavors, el BBVA ha anat completant els tràmits per fer la compra, l'últim fa només uns dies, amb la venda de la cartera de crèdits hipotecaris a un grup inversor dels Estats Units.
  • I el Banc Sabadell tambe mira d'ampliar el seu radi d'influència, ara amb l'adquisició del brit¡anic TSB... El banc sabadell ha presentat avui els resultats del primer trimestre . Ha augmentat en un 115 per cent el seu benefici, en total 174 milions d'euros. La xifra rècord, però, l'ha aconseguida amb la reduccio de mil milions en actius dubtosos.... I ha disminuït la moraositat fins l'11'68 pe cent. El conseller delegat de Banc Sabadell ha destacat que creix el número de noves hipoteques.
  • Més de 3000 experts es reuneixen a partir d'avui a Barcelona en el congrés europeu d'oncologia radioteràpica. Durant 4 dies s'hi presenten les últimes novetats en aquest camp i es tractaran temes com la radioteràpia infantil o el càncer de cap i coll...
  • Avui fa un mes de la tragèdia de l'avió de Germanwings, que va costar la vida a les 150 persones que viatjaven a bord de l'aparell, 50 de les quals de nacionalitat espanyola, la majoria catalanes. La investigació continua, encara treballant amb l'hipòtesi de que el copilot, Andreas Lubistch, va estavellar l'avió voluntàriament. Encara no hi ha data per la repatriació de les víctimes. Dilluns el Parlament de Catalunya farà una recepció als familiars, i després s'oficiaran els Funerals a la Basílica de la Sagrada Família.
  • Era el moment en què l'ambaixador de la final de Champions de Berlín emparellava el Barça amb el Bayern. Final anticipada de Champions, amb permís del Reial Madrid, és clar. Un sorteig que permet somniar encara amb un Clàssic Barça-Madrid a la final. Barça-Bayern, el plat fort de les semifinals de la Champions. Serà el primer cop que Pep Guardiola s'enfronti oficialment al club de la seva vida. Especial també serà pels germans Alcántara. Thiago i Rafinha, un a cada banda.
  • L'anada al Camp Nou. I la tornada, decisiva, dimarts 12 de maig a Muníc i per La 1 de Televisió Espanyola. TVE també oferirà l'anada de l'altra semifinal que es jugarà a Torí, entre la Juventus i el Reial Madrid. Partit especial perquè s'enfronten al Bayern de Guardiola i amb el partit de tornada a Munich.
  • Els entrenadors de Barça i Espanyol, Luis Enrique y Sergio González s'han trobat aquest migdia al Power 8 Stadium per fer la tradicional foto previa als derbis. Abans, el conjunt blanc-i-blau s'ha entrenat a l'estadi i Sergio ha convocat els 18 jugadors que té disponibles. Són baixa Víctor Sánchez per sanció i Mattioni per lesió. En el seu lloc entren Salva Sevilla i Juan Fuentes. El tècnic creu que si guanyen el Barça compensarien la decepció de l'eliminació de la Copa.
  • L'Orquestra Filarmònica de Muníc, la Royal Philharmonic Orquestra i l'Orquestra Simfònica de Viena, a més d'artistes com Maria Joao Pires i Adam Fischer, protagonitzaran els sis concerts que tindran lloc a L'Auditori en la propera temporada. 
  •  

    El Barça s'enfrontarà el 6 de maig al Bayern de Muních a les semifinals de la lliga de Campions. El duel decisiu, la tornada a Alemanya, el podreu veure en directe per La 1 el 12 de maig. L'altra semifinal serà, a priori, molt més plàcida per al Reial Madrid que visitarà a la Juventus el 5 de maig, un partit que també oferirà Televisió Espanyola. La tornada serà el dia 13 al Bernabeu. 

    Tot plegat en un dia en què l'actualitat política continua girant al voltant de la data de les eleccions autonòmiques.  El president Mas ha negat que hi hagi dubtes, mentre que desde populars i Ciutadans li demanen que no busqui excuses. 

    Barcelona acull el Congrés Europeu d'Oncologia radioteràpica on més de tres mil experts presenten les últimes novetats en aquest camp i tracten temes com la radioteràpia infantil o el càncer de cap i coll.

    Un mes després de la tragèdia de l'avió de Germanwings, que va costar la vida a 150 persones, la principal hipòtesi amb què treballen els investigadors continua sent que el copilot Andreas Lubistch va estavellar l'avió voluntàriament. Els familiars de les víctimes encara no tenen data per a la repatriació de les restes. Dilluns se celebra a Barcelona un funeral d'Estat. 

     

    CAP A LA FINAL. EL BARÇA HAURÀ D'ELIMINAR EL BAYERN A MUNICH I EL MADRID A LA JUVE ...PERÒ AMB TORNADA A MADRID.

    EL PRESIDENT MAS NEGA HAVER "SEMBRAT DUBTES" SOBRE EL 27-S.

    CONGRÈS D'ONCOLOGIA. MÉS DE 3.000 EXPERTS PRESENTEN A BARCELONA LES NOVETATS EN ONCOLOGIA RADIOTERÀPICA.

    UN MES DE LA TRAGÈDIA. ENCARA NO S'HAN POGUT REPATRIAR LES RESTES DE LES VÍCTIMES, MENTRE CONTINUA LA INVESTIGACIÓ.

  • Milers de persones celebren avui als  carrers de tota Catalunya  un Sant Jordi que enguany es presenta més optimista que en  anys anteriors.  Des de bon matí les Rambles de Barcelona estan plenes de gent que compren i remenen llibres i roses o simplement passegen.  El bon dia que fa acompanya la diada que ha començat amb la tradicional misa i la benedicció de les roses. / Les vendes van a bon ritme... Els floristes calculen que els catalans regalarem uns 6 milions de roses de tots colors i menes. La vermella, però, continua sent la reina. I de llibres se n'espera vendre un milió i mig,  un 5 per cent més que l'any passat.    Molta gent a les parades i llargues cues per a la signatura dels autors.  No hi ha favorits clars, però els autors catalans estaran entre els més venuts./ A aquesta hora el centre de Barcelona està envait de gent de totes les edats que celebren passejant un Sant Jordi que, de moment està complint les millors expectatives
  • Com a la majoria de ciutats i pobles de tot Catalunya,  les parades de llibres ocupen carrers i places. Els llibreters preveuen apujar les vendes un 5%, un senyal que la literatura torna a guanyar presència. La trobada entre lectors i autors és un dels atractius de la diada./ Entre llibres i roses també hi ha espai per als missatges polítics.  En el tradicional discurs institucional, el president català ha fet una crida a enfrontar-se als qui no respecten, segons ell, la dignitat de Catalunya.
  • Nova sentència sobre el cas Palau, però amb les mateixes penes. L'Audiència de Barcelona ha confirmat la condemna a un any de presó pels exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull . També ha tornat a absoldre l'antiga cúpula d'Urbanisme de l'ajuntament, entre els quals l'exregidor Ramon García Bragado. Recordem que el Suprem va obligar a revisar la sentència perquè dèien que no s'havien valorat bé algunes proves.  
  • També s'ha conegut avui la última Enquesta de Població Activa. A Catalunya l'atur  augmenta de 1.500 persones en el primer trimestre del 2015 en relació amb el mateix període de l'any passat. Ara la desocupació se situa en el 20 per cent amb un total de 758 mil aturats. I pel que fa a la creació de llocs de treball, a Catalunya el nombre d'ocupats ha baixat de prop de 25.000 persones en els últims tres mesos, però respecte a l'any passat hi ha 62.500 persones més amb feina.
  • Ja estan decidits els 4 semifinalistes de la Lliga de Campions: al Barça i al Bayern de Muníc, ahir es van afegir uns altres dos clubs històrics el Juventus i el Reial Madrid. Entre tots quatre, sumen 21 títols a la màxima competició continental. Demà a les 12 del migdia se celebrarà el sorteig a la seu de la UEFA a Nyon i ho podreu veure en directe per Teledeporte.
  • I acabem amb el color i perfum de les roses i també l'aroma dels llibres que avui omplen els carrers de les localitats catalanes, una Diada de Sant Jordi que ens deixa aquestes imatges de la festa de l'amor i de la literatura. 
  • Més que feliços, com molt bé diu aquesta cançó que escolteu d'un dels premiats, el jove cantautor Ramón Mirabet, amb l'esperit d'un "Happy day" es va celebrar ahir al vespre una nova edició dels ja clàssics Premis culturals Continuarà, amb una festassa literària a la magnífica i primaveral terrassa de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona.

    Montse Elias va ser la presentadora de la gala d'entrega dels premis dolços, de xocolata,  que comptava amb guardonats de tots els àmbits de la cultura, sempre entesa de manera oberta, lúdica i reivindicativa. Entre els escriptors premiats, Pilar Eyre, finalista del Planeta amb "Mi color favorito es verte", Javier Cercas, ja un clàssic de la festa i Eduardo Mendoza, que va recollir un premi d'homenatge a Rosa Novell.

    També van ser premiats el cuiner Jean-Louis Neichel, els actors Lluís Homar i Nacho Fresneda i les artífexs de la pel·lícula "Rastres de Sàndal", Anna Soler Pont, Maria Ripoll i Aina Clotet. Com sempre els Premis Continuarà van ser l'esplèndid pòrtic a la diada de Sant Jordi literària i festiva que continua al llarg de tot avui.