Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Catalunya ha viscut una revetlla de Sant Joan sense incidents importants. Sopars al carrer o a la platja, la música i el ball i les fogueres i els petards han protagonitzat la nit més curta de l'any i els bombers han hagut de fer més d'un  miler de serveis per apagar petits incendis a matolls, papereres i contenidors, sobretot al Vallès, al Maresme i al Baix Llobregat. I un altre de més important que ha cremat a la zona del Puig Castellar, a Sant Vicenç dels Horts, ja controlat. Després de la festa, els serveis de neteja han retirat 17 tones de residus de les platges de Barcelona i altres 32 tones de les platges metropolitanes.

Al Congrés dels diputats Convergència i Unió escenifica el seu divorci i acorda crear dos subgrups, ja que el Reglament els obliga a continuar com un únic grup fins al final de legislatura. Es diran Grup Parlamentari de Convergència i d'Unió. Cadascun tindrà un portaveu i treballaran de forma autònoma. Els portaveus seran, respectivament Pere Macias i Josep Antoni Duran i Lleida. 

Arriben a Barcelona els companys de l'expedició dels tres alpinistes morts diumenge per una allau al Kirguistan. Mentrestant, continuen els tràmits burocràtics per repatriar els cossos dels tres nois, dos catalans i un valencià d'entre 18 i 24 anys.

I avui ens hem fixat en el fenomen de les Tribute Bands. Estan formades per músics que interpreten temes dels seus grups preferits per retre'ls homenatge. Hi trobem representats alguns dels grans clàssics del rock i el pop. 

Caixa o faixa per al Barça de bàsquet. L'equip de Xavi Pascual està obligat a guanyar aquesta tarda al Palau el tercer partit de la final de la lliga o el Reial Madrid, que domina per dos a zero, es proclamarà campió. Navarro continua amb molèsties al peu i és baixa per a un duel que podreu veure a partir de les 19 a La 1.

  • Neus Munté, la nova vicepresidenta i portaveu del govern català s'ha estrenat avui després d'assistir a la primera reunió del consell amb cares noves. Jordi Jané, a Interior, Meritxell Borràs, al capdavant de Governació i Jordi Ciuraneta a Agricultura, ja han fet avui la primera reunó a Palau./ Un govern ja monocolor que obre una nova etapa amb la incorporació dels nous membres, 
  • tots ells de CDC. Al costat del president Mas, ja s'ha vist a la nova vicepresidenta, escenificant així el seu nou rol dins el consell executiu. Amb la vista posada en el 27-S, és la primera reunió del govern després de l'oferta electoral de Mas a les entitats sobiranistes.
  • I el nou executiu ja s'ha trobat sobre la taula un entrebanc en forma de sentència. La del TSJC que anul·la tot el procediment dut a terme per la Generalitat el 2012  per adjudicar la gestió de l'empresa pública Aigües Ter -Llobregat per considerar que vulnera els principis de publicitat, concorrència i igualtat. Munté ha dit que estudiaran la sentència però ha avançat que la recorreran./ Sobre un altre dels nous consellers, el d'Interior, Jordi Jané, n'ha parlat avui el ministre. Fernández Díaz confia que el tarannà del nou conseller ajudi a millorar la relació entre ambdós departaments, malmesa després del cas de la xivatada sobre l'operació contra els gihadistes.
  • Continuen els tràmits burocràtics per repatriar els cossos dels tres alpinistes morts al Kirguistan. I avui s'ha sabut que els 7 companys de l'expedició arribaran demà a Barcelona.
  • Tot és a punt per celebrar la nit més curta de l'any. El foc i els petards són els grans protagonistes de la revetlla de Sant Joan. 
  • Un informe d'Amnistia Internacional alerta que Catalunya és la comunitat on s'han iniciat més processos de desnonament per no poder pagar la hipoteca: 15.600 l'any passat. L'ONG engega una campanya per demanar la paral.lització dels desnonaments a tot l'Estat i que es garanteixi el dret d'accés a l'habitatge.  
  • I el nou responsable de seguretat de Barcelona ha sortit al pas de les veus crítiques d'alguns sectors que alerten d'una rebaixa d'efectius en alguns serveis. El màxim responsable de la Guàrdia Urbana ha negat que hi hagi cap buit de seguretat i ha demanat temps per afiançar un canvi en el model que diu que també ha d'incoporar respostes socials. 
  • La campanya electoral a la presidència del Barça ha agafat una altra velocitat després de la presentació d'ahir de Joan Laporta. Els atacs a Bartomeu i la seva Junta han rebut ja les primeres reaccions de la resta de precandidats.
  •  

    Foc, petards i coques..els grans protagonistes de la nit més curta de l'any tornen aquesta revetlla de Sant Joan amb més força que l'any passat: es preveu que es tirin un 10 per cent més de petards i que cada família gasti uns 30 euros de mitjana. Per gaudir de la revetlla, recordeu que cal tenir molt presents els riscos que poden suposar els explosius i seguir les recomanacions de Protecció Civil que demana extremar les precaucions, sobretot entre els més joves. I pel que fa a les coques, el gremi de pastissers preveu vendre'n 1 milió siscentes mil, de tots els gustos.

    Haurem d'estar molt pendents del temps. Els ruixats i les tempestes faran la guitza durant l'inici de la Revetlla. I és que ens espera una tarda molt inestable. Fins al vespre els ruixats i les tempestes s'estendran per bona part del territori, localment poden ser fortes i descarregar més de 20 litres en mitja hora. A primera hora de la nit les precipitacions aniran desapareixent i quedarà la fresqueta de la nit. Demà, temps més tranquil però encara amb nuvolades i ruixats de tarda al Pirineu. 

    Primera reunió del Govern amb les incorporacions dels nous consellers, i l'estrena de Neus Munté com a vicepresidenta i portaveu de l'executiu. El fins ara portaveu, el conseller de la presidència, Francesc Homs, l'ha acompanyada en el relleu.

    Catalunya encapçala la llista de comunitats on s'inicien més processos de desnonament per no pagar la hipoteca.beta  4.500 en el primer trimestre d'aquest any. Són dades d'Amnistia internacional, que demana a les administracions que es respecti el dret a l'habitatge. A Barcelona, el nou equip municipal ha posat en marxa mesures per ampliar el parc de lloguer social.

    La precampanya a les eleccions al Barça s'escalfa amb la posada en escena de Joan Laporta. Josep Maria Bartomeu diu que no pensa entrar en una guerra amb cap altre precandidat i que no té tancat el fitxatge de cap jugador. Toni Freixa assegura que ell no té el suport de Rosell i Agustí Benedito lloa l'ex president.

     

    RTVE presenta el seu nou web, amb un disseny més espectacular adaptat a tots els dispositius des d'on es poden seguir en directe tots els canals de ràdio i televisió de la corporació. La pàgina compta amb més de 70 mil àudios i 50 mil vídeos de gran qualitat disponibles al servei "A la Carta". A més, s'hi reforcen els continguts informatius amb un web propi. També renova el seu disseny TVE Catalunya potenciant el seu aspecte visual i facilitant-ne la navegació. 

     

    SANT JOAN. NIT DE FOC, PETARDS I COQUES I, SOBRE TOT, PRECAUCIÓ.

    ELS RUIXATS I LES TEMPESTES FARAN LA GUITZA A L'INICI DE LA REVETLLA.

    ESTRENES AL GOVERN. PRIMERA REUNIÓ AMB ELS NOUS CONSELLERS I ESTRENA DE NEUS MUNTÉ.

    DRET A L'HABITATGE. CATALUNYA ÉS LA COMUNITAT ON S'INICIEN MÉS PROCESSOS DE DESNONAMENT.

    ELECCIONS BARÇA. BARTOMEU NO PENSA RESPONDRE LAPORTA I DIU QUE NO TÉ CAP FITXATGE TANCAT.

  • Artur Mas destaca la cohesió absoluta del nou govern amb el Sí-Sí.  Sense presència d'Unió Democràtica, i amb l'estrena de tres consellers de Convergència, el nou executiu català comandarà el tram final de la legislatura fins a les eleccions autonòmiques. Remodelació, per tant, obligada, però, amb un objectiu clar: treballar per a la independència. Un cop han promés el càrrec els nous membres del govern han fet el relleu de cartera de mans dels seus antecessors. La nova cara de l'executiu és Neus Munté, que suma la vicepresidència i la tasca de portaveu al departament de Benestar Social. Munté ocupa el lloc de Joana Ortega, que deixa a mans de Meritxell Borràs la cartera de Governació. També han fet el traspàs els nous responsables d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, i d'Interior Jordi Jané.  
  • La resta de partits han rebut amb escepticisme els canvis al govern i han preferit centrar-se en la proposta de llista electoral que Mas va fer a les entitats.  Així, Esquerra, que no hi està gaire d'acord, defensa la independència de les entitats sobiranistes; el PP critica la soledat del president i només CDC se'n congratula.
  • Al Parlament, a la comissió antifrau, hores d'ara compareix l'exregidora de CiutatVella, Itziar González. Abans, en primer lloc, ho ha fet l'empresari Javier de la Rosa, que, de fet, no ha dit res.
  • Els cadavers del tres joves alpinistes morts a l'Àsia Central, ja són a la capital del Kirguizistan, des d'on seran repatriats tant aviat com es resolguin els tràmits. Els tres nois, veïns de Tarragona, Ripoll i Ontinyent van ser arrossegats per una allau.
  • És la situació que han d'afrontar moltes families quan s'acaben les escoles i no poden deixar els fills amb ningú: En aquesta casos la solució són els casals i les colònies d'estiu, una bona opció educativa i de lleure, tot i que cada any més famílies no s'ho poden permetre. Avui ha estat el primer dia per a la majoria i s'ho passen bé, jugant, amb els companys i remullant-se a la piscina. Però moltes families no es poden permetre els 120 euros de mitjana que costa una setmana, amb l'àpat inclòs. Moltes entitats ofereixen beques però de moment només poden beneficiar a uns 4000 nens.
  • Presentació molt esperada avui la del pre-candidat Joan Laporta a la presidència del Barça. I ho ha fet ben acompanyat.... A més d'Eric Abidal, Laporta compta amb el suport d'altres exjugadors com Giully, Alexanco,Enric Masip, Esteller o Norris però assegura que no li va arribar a oferir la direcció esportiva a Carles Puyol perque ja sabia que l'excapità es vol preparar. 
  • Brasil s'ha classificat per a la següent ronda de la Copa Amèrica que jugarà contra Paraguai.
  • Sacsejar la mirada de l'espectador, aquest és l'objectiu de FiraTàrrega. En 4 dies, més de 120 mil persones ho podran comprovar. Una trobada europea de 200 professionals a Tàrrega i Barcelona per fer looby, que genera 7 euros per cada un invertit 
  •  

    Són els nous consellers del Govern en el moment de presa de possessió del càrrec al Palau de la Generalitat. L'actual consellera de Benestar, Neus Munté, és a partir d'ara la número dos de l'executiu i assumeix fer-ne de portaveu. El fins ara diputat al Congrés, Jordi Jané, és el nou conseller d'Interior; Jordi Ciuraneta, d'Agricultura, i Meritxell Borràs, de Governació i Relacions Institucionals. Substitueixen els tres consellers d'Unió Democràtica que abandonen el càrrec arran del trencament amb Convergència. 

    Un nou govern que té com a objectiu la independència, segons ha destacat el President Mas.

    Una jornada de dol amb la mort de tres alpinistes en un allau al Kirguistán. Les víctimes, d'entre 18 i 24 anys, formaven part d'una expedició del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya. El més jove i el més gran eren de Tarragona i Ripoll, respectivament.

    Avui és el primer dia de Casals d'Estiu i de Colònies per a milers d'infants catalans, una bona opció educativa i de lleure un cop acabat el curs escolar. Cada cop hi ha més varietat d'aquesta mena d'activitats que cada any menys famílies es poden permetre. 

    Un equip de científics de la universitat de Girona ha descobert les propietats d'un derivat del té verd per combatre el dolor neuropàtic, com el que provoquen les lesions medul·lars o el dolor a les cervicals. La troballa obre una nova via per tractar aquesta mena de patologies, que van en augment. 

    Joan Laporta es presenta a les eleccions al Barça amb Eric Abidal com a secretari tècnic i amb un projecte basat en Cruyff, Catalunya, la Masia i Unicef. L'ex president se sent més preparat que mai per dirigir el club, promet una nova dècada d'èxits i ataca Bartomeu pel patrocini de Qatar i pels processos judicials oberts.

     

    CANVIS AL GOVERN. MUNTÉ, BORRÀS, JANÉ I CIURANETA SUBSTITUEIXEN ELS CONSELLERS D'UDC.

    ACCIDENT AL KIRGUISTAN. TRES ALPINISTES MOREN EN UNA ALLAU MENTRE ESCALAVEN EL CIM D'AK TOO.

    INICI D'ACTIVITATS D'ESTIU. MILERS D'INFANTS CATALANS COMENCEN COLÒNIES I CASALS UNA BONA OPCIÓ EDUCATIVA I DE LLEURE.

    A LA UNIVERSITAT DE GIRONA. DESCOBREIXEN LES PROPIETATS D'UN DERIVAT DEL TÉ VERD PER COMBATRE EL DOLOR.

    AMB ERIC ABIDAL. LAPORTA PRESENTA EL SEU PROJECTE PER AL BARÇA I ATACA BARTOMEU PER QATAR, LA MASIA I ELS JUDICIS.

    El PSOE ha proclamat oficialment Pedro Sánchez candidat a la presidència del govern. EL secretari general dels socialistes no ha necessitat primàries, en ser l'únic candidat que ha presentat els avals necessaris. El candidat a la Moncloa es presenta com l'únic capaç de fer el canvi segur i valent. I acusa el govern català i l'espanyol d'intentar fer creure que la votació de la consulta pot trencar tot allò que uneix catalans i espanyols. 

    La reunió de l'Eurogrup de demà obrirà la ronda de negociacions entre el govern grec i les institucions europees. S'intentarà arribar a un acord sobre les reformes que han de  posar en pràctica els hel·lens si volen evitar la fallida en 10 dies.

    Fulletons amb la història personal de cada malalt de leucèmia. És la particular campanya que fan els afectats per aquesta malaltia per aconseguir fons per a la investigació. Cada any es diagnostiquen a Catalunya 1.000 nous casos. 

    Els Duran Duran van encetar l'última nit del Sonar. Tot i que el festival aposta majoritàriament per la música més novedosa, el grup, que llença nou disc al setembre, va passejar anit el seu repertori pels seus hits històrics.

    Tot i que no ha fet cap gol, Leo Messi ha estat aquesta matinada el lìder de l'Argentina el dia que ha celebrat els cent partits amb la seva selecció. L'Argentina ha guanyat Jamàica 1 a 0 i passa a quarts com a líder de Grup.

    Convergència Democràtica obre la precampanya electoral per a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre amb el lema "Benvinguts al futur". Artur Mas ha negat que es posés un últimàtum als democratacristians, i ha dit que el trencament és la prova que el procés sobiranista continua endavant amb força. El president Mas vol aglutinar les entitats sobiranistes a la seva llista. 

    A la mateixa hora Unió ha celebrat consell Nacional per decidir quins passos seguir a partir d'ara. Sembla que algun dels partidaris del sobiranisme podria abandonar el partit i també es podria fer un Consell Extraordinari en les properes setmanes.

    El partit Popular català diu que el procés sobiranista ha trencat la federació de CiU i critica que Mas digui que ha posat la directa perquè, assegura, té el motor gripat. Per Andrea Levy, el president s'acosta a partits radicals, com la CUP. 

    Tres mesos després de la catàstrofe aèria de Germanwings als Alps, aquest matí s'ha fet la cerimonia de comiat d'una de les víctimes al cementiri de Collserola de Barcelona. Familiars i amics han pogut acomiadar l'home, nortamericà, de 36 anys i pare de dos nens. 

    No tothom pot celebrar 50 anys de carrera i continuar omplint teatres. El cantautor Joan Manuel Serrat repassa amb nosaltres els anys damunt dels escenaris i el que ha representat per a ell la música. 

    El Madrid s'imposa en el primer partit de la final de la lliga ACB, però el Barça va fregar l'empat amb una gran actuació de Mario Hezonja que va fer tres triples seguits a l'últim quart. El segon partit es juga demà a dos quarts d'1 per La 1 de Televisió Espanyola.