Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els trens van sortint de l'estació de Sants cada cop amb més regularitat. Tot i que encara arrosseguen alguns minuts de retard, mica en mica van tornant als horaris habituals. Això, sí després d'un matí de caos ferroviari a tot Catalunya. La resignació és l'actitud predominant entre els milers de passatgers que s'han vist atrapats durant hores a l'estació de Sants i a la resta de capitals catalanes. Després de la llarga espera alguns han desistit de viatjar i altres han buscat maneres alternatives./ Els robatoris i actes de vandalisme a les linies de Catalunya son freqüents.

La CUP trenca aquest vespre el seu silenci autoimposat.... Posarà damunt la taula les seves condicions per negociar amb Junts pel sí el suports a un govern independentista./ I mentrestant, Mariano Rajoy ha dit avui que confia en tancar un nou model de finançament autonòmic en el primer semestre de 2016.

A Seat, segueixen a l'espera d'esdeveniments després que el nou president de volkswagen beta anunciés la revisió de les inversions del grup

Leo Messi haurà d'anar finalment a judici per presumpte frau fiscal de 4,1 d'euros./ I la selecció espanyola ha estat rebuda amb aplaudiments aquest migdia a Logronyo on demà jugarà contra Luxemburg.

Sol, amb la seva veu i la seva guitarra. És la imatge més clàssica del "cantautor", que Roger Mas recupera en el seu nou disc, el primer en 5 anys amb cançons noves.

 

Recuperada pràcticament la normalitat a la línia de l'AVE al seu pas per Catalunya després d'un matí molt complicat ja que la circulació de trens ha estat paralitzada durant prop de 3 hores afectant a una vintena de trens i a més de 9,500 passatgers, alguns dels quals han estat hores tancats dins del comboi fins que han reprès el trajecte amb transports alternatius.  L'origen de tot plegat un tall intencionat en el cable de comunicacions de la línia a l'alçada de Gelida, no es descarta que sigui un sabotatge.

La cita política del dia serà la conferència política que celebra la CUP a partir de les 7 de la tarda en la que, després d'una setmana de silenci, fixaran les bases en les que estan plantejant la negociació amb Junts pel sí per aconseguir una majoria independentista al Parlament. Unes negociacions que tenen com a principal escull la negativa de la CUP a investir Artur Mas.
 
Aquesta que veieu és la línia de producció en la que Nissan fabricarà a partir de finals de mes a la seva factoria de la Zona Franca la nova furgoneta de la marca. Avui l'han presentat els màxims responsables de la companyia a Europa, un model que crearà mil llocs de treball.

El Comitè d'Ètica de la Fifa suspèn el president Josep Blatter, el vicepresident Michel Platini i el secretari general Jerome Valcke durant 90 dies per presumpta corrupció. Mentrestant, la selecció espanyola ja és a Logronyo on demà es pot assegurar la classificació per l'Eurocopa.

I després dels esports ens endinsarem en l'univers del Segon Origen, la pel·lícula que va començar a rodar Bigas Luna just abans de la seva mort i que va finalitzar Carles Porta. Es tracta de l'adaptació del "Mecanoscrit del segon origen" de Manuel de Pedrolo que s'estrena demà i passarà també pel festival de Sitges.


PROBLEMES A L'AVE. EL SERVEI HA ESTAT TRES HORES PARALITZAT PER UN SABOTATGE AL CABLEJAT DE COMUNICACIONS.

PENDENTS DE LA CUP. TRENCA EL SEU SILENCI EN UN ACTE EN EL QUE FIXARÀ LES BASES DE LA NEGOCIACIÓ AMB JUNTS PEL SÍ.

ESTRENA A NISSAN. PRESENTEN LA LÍNIA DE PRODUCCIÓ D'ON SORTIRÀ LA NOVA FURGONETA DE LA MARCA.

CORRUPCIÓ A LA FIFA. EL COMITÈ D'ÈTICA SUSPÈN JOSEPH BLATTER, MICHEL PLATINI I JEROME VALCKE DURANT 90 DIES.

"SEGON ORIGEN". S'ESTRENA LA PEL·LÍCULA QUE VA COMENÇAR A RODAR BIGAS LUNA BASADA EN L'OBRA DE MANUEL DE PEDROLO.

  • Primer discurs del rei davant el parlament europeu... i primeres paraules després de les eleccions catalanes. El discurs del monarca era esperat i observat pels eurodiputats catalans, que han rebut alguns missatges.
  • El dia després que es conegués que la crisi del grup Volkswagen pot fer perillar les inversions previstes, el ministre d'Industria ha dit que, de moment, no té cap coneixement d'una possible frenada de les inversions del grup a Espanya.
  • El TSJC ha rebut 26 recursos de grups hotelers contra la moratòria que ha paralitzat la construcció i obertura de nous establiments fins l'any vinent. El primer que s'ha conegut és el de l'empresa Núñez i Navarro./ El govern municipal diu que valorarà la reclamació quan finalitzi el termini d'aquí pocs dies per presentar recursos.
  • Escolteu ara el testimoni d'una mare víctima de violència per part del seu fill: el cas d'aquesta mare posa damunt la taula una una realitat molt dolorosa, que per desgràcia augmenta: la dels fills que agredeixen als pares.
  • Espanya prepara el partit de divendres davant Luxemburg i pel que s'ha vist fins ara, Piqué apunta a titular, encara més, després de la lesió de Sergio Ramos. Els xiulets a Piqué segueixen sent noticia. Avui ha parlat Nolito, satisfet d'ocupar portades dels mitjans, però, que no es mulla sobre l'interès del Barça.
  • Després d'un temps de descans, Muchachito -o el que é el mateix, Jairo Perera- torna als escenaris amb un nou disc que encara està acabant de gravar.

 

Són les primeres referències a la integritat territorial d'Espanya del rei Felip sisé després de les eleccions catalanes. Ha sigut en el seu discurs al Parlament Europeu on ha recordat que el projecte de la Unió és fruit de la suma i no de la divisió. Un discurs on ha recordat que els ciutadans espanyols són europeus per la seva nacionaltiat espanyola. A més, ha fet una clara aposta per l'euro i ha demanat més voluntat política per resoldre problemes com l'atur o al crisi dels refugiats. 

El nou president de Volkswagen afirma que els cotxes amb els motors trucats començaran a ser reparats al gener de l'any vinent. Mathias Muller ho anuncia en una entrevista en la que insisteix en que es revisaranles inversions previstes, un fet que ha deixat gran inquietut entre els treballadors de SEAT a Martorell on esperaven 3.300 milions d'euros. El ministre d'Indústria afirma que està a l'espera de parlar amb Volkswagen per saber si Espanya es veurà afectada per la revisió d'inversions.

A L'Informatiu ens endinsem avui en el món de les agressions de fills a pares. Una realitat amagada ja que només es denuncien 1 de cada 8 agressions que, majoritàriament, pateixen les mares. L'any passat es van jutjar 7.500 menors. Els experts, que es reuneixen a Barcelona aquestes dies, demanen mesures globals contra aquest tipus de violència. 

També es reuneixen aquests dies a Barcelona experts en esclerosi múltiple provinents de tota Europa. Un congrés en el que es presentarà un medicament impulsat per investigadors de la Vall d'Hebron que retarda el desenvolupament de la malaltia i que d'aquí un any es comercialitzarà. De fet, el centre assistència d'aquest hospital és un dels de referència a Espanya. 

A la selecció espanyola es parla més dels xiulets a Piqué que del partit contra Luxemburg en què es poden assegurar la classificació per l'Eurocopa. Nolito ha defensat al blaugrana i ha dit que si xiulen a un, els xiulen a tots. El davanter del Celta, en canvi, ha fugit d'estudi quan li han preguntat per l'interès de Luis Enrique.

EL REI A L'EUROPARLAMENT. FELIP VI REFERMA LA VOLUNTAT EUROPEA D'UNA ESPANYA UNIDA, DIVERSA I QUE RESPECTA LES LLEIS.

CRISI VOLKSWAGEN. ELS COTXES TRUCATS ES REVISARAN A PARTIR DE GENER I A SEAT PREOCUPATS PER LES INVERSIONS.

UNA VIOLÈNCIA AMAGADA. NOMÉS ES DENUNCIEN 1 DE CADA 8 AGRESSIONS DE FILLS A PARES.

ESCLEROSI MÚLTIPLE. LA VALL D'HEBRON DESENVOLUPA UN MEDICAMENT QUE RETARDA L'AVANÇAMENT DE LA MALALTIA.

SELECCIÓ ESPANYOLA. NOLITO DEFENSA PIQUÉ EN L'AFER DELS XIULETS I DIU QUE NO FA CAS DE L'INTERÈS DEL BARÇA.

  • L'11 de gener de 2016 a les 9.30 del matí. Aquesta és la data i l'hora que ha fixat l'Audiència de Palma per començar el judici per l'anomenat cas Nóos. Al banc hi seuran la infanta Cristina, Iñaki Urdangarín i alts càrrecs dels governs balear i valencià. En total: 18 acusats de diversos delictes fiscals.
  • En l'escenari post-electoral a Catalunya, Mariano Rajoy beta ha assegurat aquest migdia que pensa treballar per recomposar la fractura que s'ha obert, diu, en la societat catalana. En una conferència a Madrid, el president del Govern s'ha tornat a mostrar disposat al diàleg sempre i quan, insisteix, no sigui per trencar la sobirania nacional.
  • El govern català no contempla la convocatòria d'unes noves eleccions i està conveçut que Junts pel Sí i la CUP es posaran d'acord per tirar endavant els projectes socials i econòmics. Ho ha dit la vicepresidenta Neus Munté que NO ha volgut revelar res de com van les negocicions. 
  • A la planta de SEAT a Martorell no estan gaire tranquils després de l'anunci del nou president de Volkswagen que revisaran totes les inversions previstes al grup per veure si són viables o no. Tot i que no tenen constància que els 3.300 milions previstos fins a l'any 2019 es puguin cancel·lar o anul·lar, els treballadors estan disposats a defensar la plantilla de l'escàndol dels motors trucats. De moment aquest matí han operat amb normalitat.
  • Operació conjunta de la Guàrdia Civil i de la policia nacional francesa contra el frau de l'IVA que puja a 60 milions d'euros. De moment hi ha una persona detinguda, el propietari d'un concessionari de compra-venda de cotxes a Lleida. 
  • Es reactiven les obres de l'estació de la Sagrera. El Ministeri de Foment ha licitat el projecte d'arquitectura del que ha de ser l'estació central de l'alta velocitat.  La noticia ha sorprès l'ajuntament de Barcelona l'alcaldessa d Barcelona , que s'ha queixat de falta de consens./ Una dona de 46 anys ha mort ofegada aquest matí a Lloret de Mar.
  • Novetats judicials en el cas Messi. La Fiscalia ha decidit NO culpar el jugador de frau fiscal però demana un any i mig de presó per al seu pare per tres delictes en els exercicis de 2007 a 2009.
  • La força de la mirada i el gest del cos.  Són els dos eixos sobre els que es basa l'exposició de fotografies "Cara a cara" que iinclou més d'un centenar de retrats des dels anys 50 fins a l'actualitat. Formen part de la col·lecció Foto Colectania que inclou obres de fotògrafs tan coneguts com Leopoldo Pomés, Oriol Maspons, Alberto Schommer o Gervasio Sánchez entre molts altres, fins al 13 de febrer
  •  

    La Infanta Cristina i el seu marit Iñaki Urdangarín s'asseuran al banc dels acusats a partir del proper 11 de gener. Aquesta serà la data en que començarà el judici pel cas Nóos en una sala habilitada especialment per l'ocasió. En total, seran jutjades 16 persones més entre les que destaquen el soci d'Urdangarín, Diego Torres, o l'expresident balear, Jaume Matas. S'espera que hi compareguin centenars de testimonis. L'objectiu esbrinar si es van quedar amb 6 milions d'euros públics. 

    Volkswagen revisarà totes les inversions després de l'escàndol de la manipulació d'emissions en alguns dels seus vehicles. El president del comitè d'empresa de la companyia ho ha anunciat avui en una gran assemblea de treballadors que es fa a Alemanya.

    El Ministeri de Foment dóna un impuls definitiu a l'estació de la Sagrera de Barcelona i lícita el projecte. L'objectiu és tenir la nova infraestructura acabada al 2020. El disseny actual l'havien tancat Foment amb l'alcalde Trias. Ada Colau ha mostrat el seu disgust per no haver sabut fins ara que el projecte ja avança.

    El secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, es mostra tranquil per la renovació de Neymar i creu que el brasiler jugarà molts anys al club. Robert considera que no s'han de precipitar en la reaparició de Messi ni a l'hora fitxar al mercat d'hivern.

    I després dels esports veure la intensa i diversa setmana musical a Barcelona. El Gran Teatre del Liceu estrena demà temporada amb el Nabucco de Verdi i aquesta nit repeteixen concert al Sant Jordi els U2 que anit van fer la primera de les 4 actuacions amb desplegament de tècnica i música. 

     

    CAS NÓOS. EL JUDICI CONTRA LA INFANTA CRISTINA I IÑAKI URDANGARÍN COMENÇARÀ L'11 DE GENER.

    CRISI VOLKSWAGEN. EL GRUP ANUNCIA QUE REPLANTEJA TOTES LES INVERSIONS PREVISTES.

    ESTACIÓ DE LA SAGRERA. FOMENT IMPULSA EL PROJECTE PER TAL QUE ENTRI EN SERVEI AL 2020

    DEMANA CALMA AMB MESSI. ROBERT FERNÁNDEZ CREU QUE NEYMAR JUGARÀ MOLTS ANYS AL BARÇA.

    VERDI I U2. NABUCCO OBRE LA TEMPORADA DEL LICEU I ELS IRLANDESOS REPETEIXEN AVUI AL SANT JORDI.

  • La reunió anual de la Unió Internacional de Magistrats ha fet coincidir aquest matí el ministre de Justícia, Rafel Català i el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, una setmana després que es conegués la imputació d'aquest últim per la consulta del 9N.  El respecte a la llei ha estat el punt central dels discursos.
  • Mentrestant continuen les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per arribar a un pacte de governabilitat. De les converses no se'n sap garn cosa perquè el mutisme és gairebé total. Des d'Esquerra Republicana avui  s'han mostrat convençuts que l'acord acabarà produïnt-se. Diuen que damunt la taula hi ha totes les opcions, però per a ells primer cal posar-se d'acord en el contingut que en les persones./ També estan en marxa les negociacions per constituir la mesa del Parlament. / La resta de forces polítiques continuen analitzant la situació. Tots es mostren oberts a estudiar possibles reformes però rebutgen la proposta del president de la generalitat valenciana de recuperar el que va anul·lar la sentència de l'Estatut del 2006.
  • La Núria la van operar encara no fa un any d'un tipus molt estrany de càncer de pulmó del que només se'n coneixen 300 casos a tot el món.  Els metges de l'hospital Trueta de Girona la van operar i li van salvar la vida segint un model d'intervenció basat en un cas previ als Estats Units. Ara la Núria fa vida normal i la malaltia no s'ha reproduit./ Aquesta mena de tumor és molt poc freqüent i, a més, afectava un vas sangini important i no es podia operar. Tot i així el tractament que li van aplicar va ser tot un èxit./ Els metges de l'Institut d'Oncologia del Trueta van seguir un cas semblant que van trobar als Estats Units.  Primer van aplicar quimioteràpia i radioteràpia per reduir la mida del tumor i després van poder-lo extirpar.  És la primera vegada que es tracta amb èxit un cas així a Europa.  Ara un equip d'investigadors estan fent un estudi genètic del tumor per descobrir què el va provocar.
  • El telèfon gratuït que Seat va habilitar aquest cap de setmana perquè propietaris de cotxes afectats per motors manipulats tinguessin informació, continua derivant-los a la pàgina web o al correu electrònic. Segons la companyia, aquest mecanisme els permet donar una ràpida resposta als usuaris. Els propietaris han de posar el número de bastidor per saber si el seu vehicle és un dels afectats. El minsitre d'Indústria ha dit avui a Barcelona que s'està davant d'una cas puntual 
  • Després de la jornada d'ahir, la Lliga s'atura dues setmanes pels compromisos de la selecció. El Barça vol aprofitar el descans per recuperar lesionats i retrobar l'eficàcia perduda, tant al davant com al darrera. Encara sort que la derrota a Sevilla no l'ha pagat molt cara perquè ni el Reial Madrid 
  • Els fans d'U2 ja fan cúa davant el Palau Sant Jordi de Montjuïc on aquesta nit els irlandesos faran el primer del 4 concerts previstos a Barcelona. N'hi ha que venen de molt lluny per no pedre's l'actuació dels seus ídols tot i que les entrades fa dies que estan exaurides
  •  

    Trobada a Barcelona d'Artur Mas amb el ministre de Justícia i els màxims responsables del poder judicial a 10 dies  per la seva declaració  per un presumpte delicte de desobediència el 9-N. Trobada freda en la que pràcticament no hi hagut intercanvi de paraules. En els discursos d'inauguració d'una trobada internacional de jutges, el president Mas ha defensat la independència de la justícia i el president del Consell General del Poder Judicial ha dit que no s'actúa de cap altra manera. 

    Mentrestant, segueix el mutisme sobre la negociació entre Junts pel sí i la CUP. Des d'Esquerra estan convençúts que hi haurà acord.  Mentrestant, la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha anunciat que renunciarà als privilegis que li atorga la seva condició. Des del socialistes valencians, Ximo Puig proposa recuperar les parts de l'Estatut català que va anul·lar el Constitucional. El PP creu que és una opció que no porta enlloc.

    A L'Informatiu d'avui, ens endinsarem en la realitat dels joves que són autèntiques influències en altres joves a través dels seus perfils a les  xarxes socials dedicats a la moda o els canals de youtube. Les marques se'ls rifen i alguns, fins i tot, poden guanyar-s'hi la vida. 

    Per influencia la de U2 que aquesta nit s'instal·la al Palau Sant Jordi de Barcelona per oferir fins dissabte 4 concerts de la seva gira "Innocence and Experienca Tour". Són els únics concerts de la banda irlandesa a Espanya. Després estarem amb alguns dels fans que a primera hora ja feien cua pel concert d'avui.

    El Reial Madrid deixa escapar l'oportunitat de situar-se líder en empatar a un al Calderón. Els blancs no van saber aprofitar ni el gol de Benzema ni l'aturada d'un penal de Keylor Navas i l'Atlètic va empatar gràcies a Vietto. El Vila-real continua al capdavant de la lliga amb un punt més que el Madrid, el Celta i el Barça.

    TROBADA JUDICIAL. MAS, CATALÁ I LESMES COINCIDEIXEN A BARCELONA DESPRÉS DE LA IMPUTACIÓ DEL PRESIDENT.

    DEBAT POLÍTIC. SEGUEIX EL MUTISME SOBRE LES NEGOCIACIONS ENTRE JUNTS PEL SÍ I LA CUP.

    JOVES INFLUENTS. UTILITZEN LES XARXES SOCIALS PER PARLAR DE TENDÈNCIES I MOLTS HO FAN LA SEVA PROFESSIÓ.

    U2 A BARCELONA. LA BANDA OFEREIX AL SANT JORDI 4 CONCERTS DE LA GIRA  "INNOCENCE AND EXPERIENCE TOUR".

    EL VILA-REAL CONTINUA LÍDER. EL REIAL MADRID ES DEIXA DOS PUNTS AL DERBI PER CULPA DEL CONSERVADORISME DE BENÍTEZ.