Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Per primera vegada Mercabarna ha obert les seves instal·lacions per donar-les a conèixer a través d'una cursa oberta a tothom. El recinte, a més, s'ha omplert d'activitats lúdiques durant tot el matí. Un total de 1520 persones han participat en la primera Cursa Mercabarna.

Detingudes a Espanya i el Marroc 10 persones vinculades amb l'Estat Islàmic. Formaven part d'una xarxa de captació de combatents estrangers per unir-se a l'organització terrorista. Les detencions s'han produït a Casablanca, al Marroc, i a Toledo, Xeraco a la comunitat valenciana i a Badalona.

16 persones han mort a la Costa Blava, a França, en les inundacions causades per una forta tempesta. Les 16 víctimes han mort en les riuades que han afectat una zona molt poblada entre Canes i Niça. En dues hores han caigut més de 180 litres per metre quadrat. Encara hi ha nombroses persones desaparegudes.

Implicar els propietaris en la conservació de les seves finques. És l'objectiu dels acords de custòdia del territori, en els que participen entitats sense ànim de lucre. A Catalunya ja se n'han fet més de 800.

Creix l'interès per les lligues de videojocs. El sector genera més de 270 milions d'euros i supera els 100 milions d'aficionats arreu del món. Alguns jugadors han convertit aquesta forma d'oci en una professió.

Avui tanca a Barcelona la vintena edició de la fira internacional del disc. Una mostra que s'ha convertit en un clàssic. Començant per la seva ubicació a l'Estació del Nord i per l'àmplia oferta de discos de vinil, cd's i material de coleccionisme. L'exposició estrella d'aquesta edició ha estat la dedicada al 55è aniversari dels "Beach Boys". Segons l'organització fins avui a les vuit del vespre hauran passat unes 20 MIL persones per tafanejar en algun dels 60 expositors muntats on es poden trobar discos valorats en més de 500 euros.

 

Es col·lapsa el telèfon d'informació de Volkswagen en el primer dia que entra en funcionament. Els clients volen saber si el seu cotxe està afectat pel frau dels motors diesel, que inclou també a les marques Seat, Audi i Skoda. A Espanya hi pot haver uns 700.000 vehicles amb aquest sistema que modifica el nivell d'emissions contaminants. 

Oriol Junqueras demana discreció en les negociacions del nou govern i diu que els noms són irrellevants davant del repte de la independència.

Amb la "Cerimònia del foc": flames, llum i música, ahir al vespre van donar el tret de sortida al Temporada Alta de Girona. Un espectacle màgic que va omplir de gent el barri vell de la ciutat. 

Un Barça sense Messi, Iniesta, Rafinha, Vermaelen ni Adriano, visita d'aquí una estona el camp del Sevilla, que també arriba amb moltes baixes. Tot apunta a què sota els pals hi serà Claudio Bravo. Serà el partit número 100 de Neymar amb la samarreta blaugrana.

 

A Girona avui hem vist córrer pels malalts de càncer. És el que fan aquest cap de setmana més de 500 persones al Baix Empordà. Participen a l'Oncotrail, una cursa solidària de 100 quilòmetres. Però no només corren, també fan un donatiu de mil euros que la Fundació Oncolliga destina als malalts oncològics i els seus familiars.

La galeria d'art més gran del món, oberta les 24 hores del dia, és a Internet. L'arquitecte Miquel del Pozo Puig, fa més d'un any que dóna classes d'art a través de Twitter. Cada diumenge amb el hastag #MA140 una munió de seguidors s'obliden de la vida quotidiana per endinsar-se en els secrets de l'art. A l'entrevista de l'informatiu Miquel del Pozo ens explica avui com serà la segona temporada que comença demà a les deu del vespre.

  • Fixada la data de les eleccions general pel 20 de desembre. La precampanya de les generals se solaparà a l'intens calendari postelectoral català. De moment, poques novetats. La CUP s'aferra a la seva proposta de presidència col·legiada que des de Junts pel Sí insisteixen en que no és viable. 
  • Des del govern, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que la proposta de presidència col·legiada és sorprenent i creu que la situació ara és igual o pitjor que abans de les eleccions....
  • Per Inés Arrimadas, la proposta de la presidència coral no és seriosa, i la veu com una via de sortida de la CUP. Oberts a canviar models de funcionament, diuen que seria diferent que el govern tingués diferents figures de pes que assumeixin determinades funcions, però no més d'un president./ Avui s'han reunit per primera vegada al Parlament els diputats electes de Catalunya Sí que es Pot. Asseguren que faran una oposició propositiva
  • L'atur registrat ha pujat al setembre tant a Catalunya com al global d'Espanya. Al darrera, el final de la temporada d'estiu. Malgrat tot les xifres són força inferiors a les de l'atur de fa un any
  • A partir de demà s'acaba la doble comissió al treure diners d'un caixer. El govern ha aprovat avui un decret segons el qual serà la seva entitat, la del client, l'única que li podrà cobrar una comissió. Fins ara es podia cobrar dues vegades, quena eren diferents el banc propietari del caixer i el banc emissor de la targeta...
  • Catalunya viu la ressaca del temporal que des de mitjans de setmana vam començar a creuar-nos. El litoral tarragoní, sobretot la zona central de la Costa Daurada, va repetir anit imatges d'aigua desbordada i a Lleida, ara la poma, torna a patir les conseqüències d'una forta pedregada. 
  • El Barça juga demà a Sevilla amb l'equip carregat de baixes després de les ultimes lesions de Messi i Iniesta. En canvi, podria reaparèixer el porter Bravo. Així ho ha deixat entreveure fa uns minuts Luis Enrique. El tècnic blaugrana també ha parlat de les dificultats d'aquest partit./ El proper 11 de gener a Zurich sabrem qui ha estat escollit com el millor jugador del món del 2015. Leo Messi entra en gairebé totes les travesses com a favorit, i de moment és a la llista dels 59 candidats que han fet pública avui. Amb set jugadors del Barça i set del Reial Madrid. 
  •  

    Comença ja el camí cap a les eleccions generals del 20 de desembre. Mariano Rajoy anunciava anit que aquesta és la data escollida que permetrà dissoldre les Corts a finals d'octubre després de l'aprovació dels pressupostos i constituir les que surtin de les urnes després de Nadal. Pel PSOE és la data del canvi. Seran les primeres generals a les que es presentaran Podemos i Ciutadans i veurem si a Catalunya es repeteix la fórmula de Junts pel Sí. 

    A Catalunya segueix la negociació per formar un majoria parlamentaria. La CUP manté la negativa a investir Mas sota cap concepte i defensa la proposta de presidència col·legiada Junts pel sí respon que l'Estatut no ho permet però ho fien tot a la negociació. Ciutadans entén que no és una proposta seriosa. 

    El Consell de Ministres ha aprovat un decret llei que evitar la doble comissió a molts caixers. La xifra econòmica del dia és la de l'atur registrat. A Catalunya va pujar en 6.881 persones i ara el total d'incrits al Servei d'Ocupació es de 515 mil. Una tendència similar a la del conjunt d'Espanya on l'augment és de 26 mil i el total és de 4 milions 94 mil. En tots dos casos hi ha menys aturats que fa un any.

    A L'Informatiu ens endinsarem en el debat al voltant dels llums de Nadal a Barcelona. Aquest any estan garantits pero l'any vinent l'ajuntament vol reformular el model ja que considera que es molt costós i no promociona suficientment el comerç de la ciutat. Les principals organitzacions de comerciants volen que es garanteixin els llums i aposten pel diàleg i la negociació.

    7 jugadors del Barça es troben a la primera llista de 59 aspirants a la Pilota d'Or. Són Bravo, Mascherano, Iniesta, Rakitic, Neymar, Luis Suárez i Leo Messi, que és el gran favorit per convertir-se per cinquena vegada en el millor futbolista del planeta.

     

    ELECCIONS 20-D. RAJOY FIXA LA DATA DE LES ELECCIONS GENERALS I DISSOLDRÀ LES CORTS A FINALS D'OCTUBRE.

    SEGUEIX EL DEBAT. LA CUP MANTÉ LA PROPOSTA DE GOVERN COL·LEGIAT I JUNTS PEL SÍ RESPON QUE CAL SEGUIR NEGOCIANT.

    ATUR SETEMBRE. A CATALUNYA PUJA EN 6.881 I ARA EL TOTAL DE REGISTRATS AL SOC ÉS DE 513.187.

    LLUMS DE NADAL. L'AJUNTAMENT DE BARCELONA VOL REFORMULAR EL MODEL I ELS COMERCIANTS NO HO VEUEN CLAR.

    PILOTA D'OR. L'11 DE GENER 7 JUGADORS DEL BARÇA OPTEN A UN GUARDÓ QUE TÉ A MESSI COM A GRAN FAVORIT.

  • Els equips de rescat han localitzat a mig matí els cossos sense vida de les dues dones britàniques que aquesta matinada han desaparegut mentre es banyaven tot i el fort temporal de mar que afecta al litoral català. La corrent ha arrossegat els cossos fins a Blanes 
  • Avui hem conegut més detalls de la proposta que la CUP posa sobre la taula de negociacions per formar el futur govern de la Generalitat. Aposten per una presidència coral, no presidencialista, on el poder estigui compartit per tres o quatre persones de prestigi. I parlen de xantatge quan es refereixen a les pressions que reben de Junts pel Sí per a investir a Mas./ Proposta que la CUP explicava mentre els 62 diputats electes de Junts pel  sí es reunien al Parlament per primera vegada per començar a organitzar-se. 
  • L'Alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha declarat aquest migdia davant la fiscalia anticorrupció. Aquesta compareixença, que és voluntària, es produeix per les denúncies de presumptes irregularitats a la gestió de l'ajuntament de la seva ex primera-tinent d'alcalde, Marta Camps. 
  • Des d'avui, tots aquells que tinguin comptadors intel·ligents  podran acollir-se a la tarifa elèctrica horària i estalviar en funció de quina tarifa s'hagi contractat. 
  • El Barça té avui jornada de descans, tot i que alguns jugadors s'han apropat a la ciutat esportiva. És el cas dels lesionats Messi i Iniesta, per seguir el seu procés de recuperació. I també Mascherano, amb un entrenament voluntari
  • Els equips de rescat han localitzat a mig matí els cossos sense vida de les dues dones britàniques que aquesta matinada han desaparegut mentre es banyaven tot i el fort temporal de mar que afecta al litoral català. Una tercera persona que estava amb elles va aconseguir sortir de l'aigua. La corrent ha arrossegat els cossos fins a Blanes.

    Primera reunió dels  62 diputats electes de Junts pel sí que han fet al Parlament de Catalunya on hem vist junts a parlamentaris que fins ara eren de Convergència o Esquerra o als independents que anaven una mica més despistats. 

    Avui es posa en marxa la nova factura de la llum . A partir d'ara la tarificació es farà per hores. De moment, només es podrà aplicar als consumidors que tinguin un comptador intel·ligent. Es calcula que l'estalvi podria ser d'entre el 5 i el 10 per cent. 

    L'empresa que volia convertir la seu del Deutshe Bank del Passeig de Gràcia de Barcelona en un hotel de luxe renuncia al seu projecte per la moratòria turística aprovada per l'Ajuntament de la ciutat. L'equip de govern ho considera una bona noticia mentre els promotors estudien ara alternatives de negoci que podrien passar per la construcció de pisos de luxe.

    A la Champions, el Reial Madrid guanya el Malmo amb dos gols de Cristiano Ronaldo que iguala Raúl com el màxim golejador del club blanc amb 323 dianes. I al Barça, Javier Mascherano haurà de declarar als jutjats de Gavà el proper 29 d'octubre per la possible comissió de dos delictes contra la Hisenda Pública.

     

    MORTES A LLORET. DUES DONES BRITÀNIQUES MOREN MENTRE ES BANYAVEN DE MATINADA TOT I EL TEMPORAL.

    JUNTS PEL SÍ. PRIMERA REUNIÓ DELS SEUS 62 DIPUTATS ELECTES AL PARLAMENT DE CATALUNYA.

    NOVA TARIFA ELÈCTRICA. LA TARIFICACIÓ HORÀRIA S'APLICA DES D'AVUI ALS CLIENTS QUE TINGUIN UN COMPTADOR INTEL·LIGENT.

    MORATÒRIA TURÍSTICA. L'AJUNTAMENT CELEBRA LA RENÚNCIA DELS PROMOTORS DE L'HOTEL DE LUXE A LA SEU DEL DEUTSCHE BANK.

    CARA I CREU. CRISTIANO LIDERA EL TRIOMF DEL MADRID A SUÈCIA. MASCHERANO HAURÀ DE DECLARAR DAVANT EL JUTGE.