Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

  • Aquesta tarda es reprén la reunió del ple del TC en la que, amb tota probabilitat, es decidirá no pendre mesures cautelars contra la resolució independentista de Junts pel sí i la CUP i, per tant, permetrá que es debati en ple dilluns vinent. / Com ja va fer ahir, el president del govern ha advertit que si el Parlament aprova la resolució, el seu executiu la recorrerà immediatament al mateix Tribunal Constitucional.
  • Doncs un dels motius que va propiciar els rescursos al Constitucional va ser que el PP no s'havia constituït com a grup. Un fet que s'ha produit avui i que ha dilatat els tràmits parlamentaris
  • A un mes i mig de les eleccions generals avui s'ha fet públic el baròmetre del CIS d'octubre que inclou intenció de vot. El PP guanyaria les eleccions i ampliaria la distància amb el PSOE. La gran novetat: que Ciutadans passa a ser tercera força per davant de Podemos.
  • Volkswagen podria haver de tronar a Hisenda 50 milions d'euros si es confirma que per Espanya circulen 50.000 vehicles amb emissions de CO2 superiors a les declarades.
  • A Agramunt aquest matí s'ha fet el funeral per les 4 àvies ofegades després de desobordar-se el riu Sió, dimarts passat. La cerimònia s'ha fet coincidint amb les discrepàncies sobre si es va avisar a temps o no del perill que la residència s'inindés. El jutjat de Balaguer ha obert una investigació d'ofici i el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha fugit de polèmiques i ha demanat màxima unitat a totes les parts per reolsdre els interrogants.
  • Neymar amb dos gols i Suárez amb un van tornar a liderar el Barça en la victòria sobre el Bate Borísov a la Champions per tres gols a zero. Els brasiler va marcar el primer de penal i el tercer després d'una assistència de Suàrez, que va fer el segon a passada de Neymar. Ara elBarça ja té pràcticament assegurat el passis als vuitens de final./ El pitjor del partit va ser la lesió d'Ivan Rákitic, que es va fer una rotuira parcial del soli. L'enèsima lesió muscular, que aquesta tempirada està castigant sobre tots als migcampistes./ Mentrestant a la graderia, els seguidors van respondre a la sanció de la UEFA per les estelades
  • Us volem parlar ara de la història d'un músic que va perdre la música i després la va recuperar. És Edwyn COLLINS, que al 2005 va patir dos infarts cerebrals i que ha hagut d'aprendre a parlar, a moure's .... i a tocar de nou.

 

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit per unanimitat els tres recursos d'empara presentats per Ciutadans, PSC i PPC contra la tramitació de la resolució independentista de Junts pel sí i la CUP. Els membres del Tribunal han deixat per la tarda la discussió sobre si es prenen mesures cautelars que passarien per suspendre el ple de dilluns on es preveu debatre el text, unes mesures sol·licitades per Ciutadans i populars.

A un mes i mig de les eleccions generals s'ha fet públic el baròmetre del CIS de l'octubre. El PP tornaria a guanyar les eleccions i manté la distància amb el PSOE. Tots dos augmenten intenció de vot i reforcen el bipartidisme. Al seu darrera però a 14 punts de distància s'hi situa Ciutadans que supera a Podemos que segueix a la baixa. Per primera vegada s'analitza la intenció de vot de Convergència i Unió per separat. Convergència treuria un 2,2 per cent dels vots i Unió un 0,1.

Volkswagen admet que a Espanya hi ha 50 mil vehicles que emeten més CO2 del que deien. El ministre d'Industria ha avançat que demanaran a l'empresa que paguin als afectatsi els diners de més en impostos.

El Barça s'assegura pràcticament el pas a vuitens de final de la Champions en guanyar el Bate Borisov per tres a zero. Neymar, amb dos gols, i Suárez, amb un altre, van tornar a liderar un equip que va patir la lesió de Rakitic. L'afició va protestar contra la sanció de la UEFA amb milers d'estelades i una pancarta demanant respecte

 

TRIBUNAL CONSTITUCIONAL. ADMET A TRÀMIT ELS RECURSOS D'EMPARA I  AQUESTA TARDA ESTUDIARÀ LES MESURES CAUTELARS.

BARÒMETRE CIS. EL PP GUANYARIA LES ELECCIONS MANTENINT LA DISTÀNCIA AMB EL PSOE I C'S SUPERA A PODEMOS.

CRISIS VOLKSWAGEN. SORIA DEMANA A LA COMPANYIA QUE ASSUMEIXI ELS COSTOS PER HAVER FALSEJAT LES EMISSIONS DE CO2.

EL BARÇA ES REIVINDICA. NEYMAR I SUÁREZ TOMBEN EL BATE BORISOV I ACOSTEN ELS BLAUGRANA A VUITENS DE FINAL.

  • Primera mostra d'unitat de Ciutadans, PSC i PP davant la resolució independentista de Junts pel sí i la CUP. Aquest migdia han presentat 3 recursos d'empara davant del Constitucional amb la intenció d'evitar que es voti el text que promou la secessió./ En l'argumentari, Ciutadans i el PP demanen mesures cautelars per impedir la celebració del debat de la resolució. El PSC, de la seva part, no demana la suspensió però si la nulitat de l'admissió a tràmit per part de la Mesa. Tots tres partits destaquen la importància d'anar junts en la defensa dels drets i les llibertats dels catalans./ Poc després de presentar-se els tres recursos, el president del govern ha deixat clara la seva intenció de recórrer la declaració independentista l'endemà mateix que el Parlament l'aprovi.
     
  • Mentrestant, al Parlament la presidenta Carme Forcadell ha començat la ronda de contactes amb els grups per buscar un candidat que es presenti a la investidura de dilluns vinent. Les primeres trobades han estat amb els representants de la CUP,Antonio Baños i Anna Gabriel, i de Catalunya Sí que es Pot, Lluis Rabell. Tant uns com l'altre no s'han mogut de la seva negativa a fer Mas president. La CUP diu que ja ha posat altres noms alternatius damunt la taula, i Rabell afirma que tampoc votarà a cap altre membre de Junts pel Sí.
     
  • Nova operació contra el gihadisme a Catalunya, aquest cop a Cornellà. La Guàrdia Civil ha detingut dos homes marroquins, als que vinculen amb l'aparell d'adoctrinamnet i reclutament. de l'organització terrorista Estat Islàmic.
     
  • A Agramunt avui és el primer dels 3 dies de dol per la mort, ahir, de 4 dones en inundar-se la residència on vivien per la crescuda del riu Sió.
     
  • La Champions torna al Camp Nou en un ambient menys tens per la treva de la UEFA de no sancionar l'exhibició d'estelades. Els de Luís Enrique volen assegurar-se la classificació per a vuitens davant el Bate Boríssov bielorús.
     
  • Com cada any, quan s'acosta el Nadal, la figureta del caganer del pessebre es renova i incorpora nous personatges.

Ciutadans, PSC i PP han presentat aquesta migdia recursos d'empara davant del Constitucional per demanar que suspengui la tramitació de la resolució independentista de Junts pel sí i la CUP. Els recursos recorden que és planteja una qüestió il·legal com es la ruptura i recorden que hi hagut problemes formals com que la Junta de Portaveus sense el PP. Populars i Ciutadans demanen que no se celebri el ple previst per dilluns que ve. El Constitucional podria decidir aquesta mateixa setmana quines mesures pren.

Al Parlament de Catalunya la presidenta, Carme Forcadell, ha començat la ronda de contactes per buscar una candidat a president de la Generalitat. Lluís Rabell, de Catalunya si que es pot, ja li ha dit que no votaran a favor d'Artur Mas i després els representants de la CUP han insistit en que no donaran el seu suport al candidat de Junts pel sí.

Nova operació contra el terrorisme jihadista a Catalunya. La Guardia Civil ha detingut a dos homes a Cornellà. Les investigacions els vinculen a l'aparell d'adoctrinament i reclutament de l'organització terrorista Estat Islàmic a través de les xarxes socials.

El Barça pot certificar el pas als vuitens de final de la Champions si guanya el Bate Borisov i el Roma no ho fa davant el Leverkusen. Luis Enrique recupera Mascherano i dona descans a Mathieu. El club ha aconseguit que la UEFA no el sancioni més per la presència d'estelades fins que no es resolgui el seu recurs.

Falta més d'un mes per Nadal però ja estan fets els caganers d'aquest any. Les flamants alcaldeses de Barcelona i Madrid s'estrenen com a caganeres. Ada Colau i Manuela Carmena. Eeleccions a la vista. La figureta de Luis Suárez, el davanter blaugrana, s'incorpora al pessebre amb Leo Messi i Neymar i ja pot jugar el clàssic amb Cristiano, Bale i Ramos. La cinematogràfica princesa Leia s'afegeix a la resta de protagonistes d'Star Wars. I els nous caganers tecnològics, el logotip del sistema android i l'ocellet del twitter.

RECURSOS AL TC. C'S, PSC I PPC DEMANEN QUE SE SUSPENGUI LA TRAMITACIÓ DE LA RESOLUCIÓ INDEPENDENTISTA.

BUSCANT UN CANDIDAT. CSQP I LES CUP DIUEN QUE NO VOTARAN LA CANDIDATURA D'ARTUR MAS.

OPERACIÓ ANTIJIHADISTA. LA GUARDIA CIVIL DETÉ DOS HOMES A CORNELLÀ PER FER TASQUES D'ADOCTRINAMENT I RECLUTAMENT.

TORNA MASCHERANO. EL BARÇA BUSCA EL PAS A VUITENS DE FINAL DE LA CHAMPIONS CONTRA EL BATE BORISOV.

De la Televisió digital al 'Media Company'

El seminari: 'Observatorio para la innovación de los informativos en la Sociedad Digital' organitzat per RTVE a la seu de TVE a Sant Cugat del Vallès s'ha iniciat amb una ponència de la Vicedirectora del canal Rai News24, Enrica Toninelli, que ha destacat el gran repte que suposa per a les grans cadenes de televisió, transformar-se en una multiplataforma de continguts diversos en plataformes diverses, com les 'tablets', o els 'smatphones'.

Després del debat hi ha intervingut coma ponent, Thomas Heinrich, director d'Informatius d''Heute + ZDF' que ha explicat l'experiència d'aquest programa informatiu alemany que emet informacions amb un cuidat grafisme i amb l'objectiu d'explicar les notícies a través dels seus protagonistes, el que Heinrich ha anomenat la televisió emocional.

La jornada s'ha tancat amb la ponència de Mark Saikali, director de France 24 que ha exposat les dificultats d'una emissió 'All news 24 h' a tot el món, pels riscos per als periodistes als llocs en conflicte i per acreditar les informacions i les imatges que arriben d'aquest punt en guerra.

  • El temporal de llevant ha deixat la seva pitjor cara a la localitat lleidatana d'Agramunt on 4 dones han mort per una riuada que ha inundat la residència d'avis on dormien. Altres 5 persones han aconseguit sobreviure. L'ajuntament ha declarat tres dies de dol per les àvies mortes. La llevantada també ha causat danys materials en altres punts.
     
  • Carme Forcadell ha negat aquest migdia que el Parlament hagi actuat saltant-se el reglament i ha defensat que s'han respectat en tot moment els drets dels diputats. Després d'una polèmica Junta de Portaveus, que l'oposició considerava NO vàlida, la presidenta de la Cambra ha explicat que la Mesa ha rebutjat les peticions de l'oposició per reconsiderar la resolució independentista, i ha confirmat que el text es votarà en un ple de la setmana que vé, molt probablement el dilluns dia 9, abans del debat d'investidura. Els grups poden presentar esmenes fins divendres a migdia./ Ara Forcadell convocarà noves reunions de la Mesa i de la Junta per incloure el debat sobre el text en l'ordre del dia. La decisió ha enfadat molt els grups de l'oposició, que acusen la presidenta de vulnerar els drets dels diputats i d'amotllar el reglament als interessos partidistes. Per això, PP, Ciutadans i PSC han anunciat que demà mateix recorreran al Constitucional per evitar que la resolució independentista vagi endavant. Només Catalunya sí que es pot s'ha desmarcat d'aquesta estratègia tot i que comparteix la denúncia.
     
  • El govern català, en canvi, considera pertinent la convocatoria de la Junta de Portaveus per decidir sobre la proposta independentista. La vicepresident en funcions diu que la reunió s'ha fet amb totes les garanties perquè s'ha convidat al grup del PP i afegeix que el text respon a un mandat democrátic./ Avui hem sabut que els hospitals, residències i centres concertats tampoc cobraran la totalitat del que la Generalitat els havia de pagar al setembre. Les patronals asseguren que el mes d'octubre només els han pagat el 66% dels serveis facturats
     
  • L'atur ha tornat a pujar al mes d'octubre i encadena tres mesos seguits d'augments... tot i que la pujada és la menys important d'aquest mes en els últims 6 anys. Ara hi ha 10.300 catalans més sense feina que al mes de setembre, o sigui un 2'02% més. I el total de desocupats és de més de 523 mil.
     
  • Si el Barça guanya demà al Bate Boríssov ja podria classificar-se per la següent fase de la Lliga de Camipons. Avui però a Luis Enrique encara li han preguntat sobre les disfresses dels seus jugadors a Getafe.
     
  • El seu nom potser no és molt conegut aquí, però és una de les veus amb més personalitat d'Itàlia, el seu país, i de l'escena internacional. Mario Biondi no havia actuat a Espanya i aquesta nit debuta al Festival de Barcelona.
  • Consternació a Agramunt per la mort de quatre dones en una residència de gent gran que s'ha inundat per la crescuda del riu Sió. Les intenses pluges de les últimes hores han provocat que el riu es desbordés i inundés el semisòtan de l'edifici al voltant de les quatre de la matinada. Els equips de rescat han pogut salvar a 5 residents però 4 han aparegut morts. La residència és privada i tenia tots els permisos en regla però s'investigarà què ha passat.
  • La presidenta del Parlament ha decidit tirar endavant amb la tramitació de la resolució independentista de Junts pel sí i la CUP. Tot això, després de una polèmica Junta de Portaveus que s'ha celebrat sense la presència del PP que encara no s'ha constituït com a grup i en la que Ciutadans, PSC i Catalunya si que es pot han dit que la convocatòria no complia el reglament i que els populars portaran al Constitucional.
  • Josep Antoni Duran i Lleida s'ha reunit avui a la Moncloa amb el president del govern. Duran li ha demanat a Rajoy que mantingui la defensa de la llei però que faci una proposta política atractiva per Catalunya. En un missatge a twitter, el president ha dit que compta amb tots per defensar la unitat davant el xantatge separatista.
  • L'atur registrat ha pujat a l'octubre. La xifra d'inscrits a les llistes del Servei Català d'Ocupació va pujar de 10 mil 341 persones, deixant el total en 523.500. Una tendència similar a la del global d'Espanya on l'augment ha estat de 82 mil persones i el total és de 4 milions 176 mil. El govern diu que l'increment és normal a l'octubre i que la millora de l'ocupació es manté.
  • El Barça rep demà el Bate Borisov en la quarta jornada de la Lliga de Campions amb l'objectiu d'encarrilar el pas a vuitens de final. Luis Enrique està centrat en el partit i no ha volgut parlar ni d'estelades ni de disfresses de halloween. El tècnic asturià també assegurat que la recuperació de Messi va per bon camí.

4 MORTS A AGRAMUNT. UNA RIADA HA INUNDAT AQUESTA MATINADA UNA PLANTA DE LA RESIDÈNCIA D'AVIS ON VIVIEN.

PROPOSTA INDEPENDENTISTA. LA MESA TIRA ENDAVANT LA SEVA TRAMITACIÓ I C'S, PSC I PPC HO PODRIEN PORTAR AL TC.

PROPOSTA INDEPENDENTISTA. LA MESA TIRA ENDAVANT LA SEVA TRAMITACIÓ I C'S, PSC I PPC HO PODRIEN PORTAR AL TC.

ATUR A L'OCTUBRE. PUJA A CATALUNYA EN 10.341 PERSONES I DEIXA EL TOTAL D'INSCRITS AL SOC EN 523.528.

TORNA LA CHAMPIONS. LUIS ENRIQUE NOMÉS PENSA EN ENCARRILAR EL PAS A VUITENS DE FINAL CONTRA EL BATE.

  • La presidència del Parlament ha convocat la Junta de Portaveus per demà a un quart d'onze del matí per accelerar la tramitació de la resolució independentista de Junts pel Sí i la CUP. De fet, la Junta hauria de valorar les peticions de Ciutadans i el PSC per reconsiderar l'admissió del text. Però la convocatòria és inusual perquè serà el primer cop que es reuneixi sense tots els grups, ja que el PP encara no ha constituit el seu. Tenint en compte això la presidenta de la Cambra ha convidat a representats dels populars a assistir-hi.
  • La convocatòria no ha agradat als grups de l'oposició. A aquesta hora es reuneixen al Parlament representants de Ciutadans, PSC, Catalunya si que es pot i PP. Denuncien l'incompliment del reglament de la Cambra, i exigeixen a la presidència que desconvoqui la reunió./ Els 11 diputats del PP al Parlament han registrat un text en el que demanen que no se celebri la Junta. Sin finalment tira endavant la convocatòria ho podrien portar al TC per evitar que es debati la resolució independentista.
  • Avui també s'ha reunit la direcció de CDC. No ha calgut que votessin per avalar la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP i estan segurs que l'oposició no podrà impedir que es voti al ple la setmana vinent. Sobre les filtracions de la reunió del govern dimarts passat, l'executiva convergent ha volgut desdramatitzar el debat intern i ha puntualitzat que no s'ha confondre un debat ric i positiu, diu, amb l'existència de fisures que, assegura, no hi són. Tot i així el conseller Homs ha demanat a Mas que prengui mesures contra els responsables.
  • De la seva banda, el ministre d'exteriors, José Manuel García Margallo creu que una possible reforma constitucional ara és impossible, perquè s'han de seguir uns procediments legals i tenir un consens, coses que es donen actualment.
  • Doncs sobre Catalunya i moltes altres qüestions parlarà aquesta nit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una entrevista que li farà a la 1 de TVE Ana Blanco. Sánchez respondrà també les qüestions que li plantegin una dotzena de ciutadans... L'entrevista la podran seguir també pel Canal 24 Hores, RTVE.es i Ràdio Nacional, a dos quarts de deu de la nit.
  • Aquest primer dilluns de novembre ens ha portat la segona llevantada de la tardor. La part més activa d'aquest temporal ja està arribant i de fet a moltes comarques ja plou amb força, fa vent i hi ha molt mala mar. L'Anna Grimau és a Castelldefels on es comencen a notar els efectes.
  • L'empresa xinesa Rastar Group es convertirà en la nova propietària de l'Espanyol després d'arribar a un acord amb Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal per comprar-los el 45 per cent de les accions del club./ El Barça ha començat a preparar aquest matí el partit de champions de dimecres davant del Bate Boríssov. Però, tot i que falten dies ja comencen a pensar en el clàssic al Bernabeu. 19 dies que semblen insuficients per la tornada de Leo Messi.
  • La força de la mirada i el gest del cos. Són els dos eixos sobre els que es basa l'exposició de fotografies "Cara a cara" que iinclou més d'un centenar de retrats des dels anys 50 fins a l'actualitat.


Segona llevantada d'aquesta tardor. Totes les comarques catalanes estan en alerta per pluja i vent i al litoral per temporal de mar on les onades poden superar el dos metres i mil d'alçada. Protecció Civil manté activats el plant Inuncat per pluges intenses que poden deixar fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores i  Procicat per fortes ràfegues de vent. Els consells, com sempre, no acostar-se al litoral, retirar els objectes que pugin caure i conduïr amb precaució.

La presidència del Parlament ha decidit convoca per demà al matí la Junt de Portaveus  tot i que el PP encarà no s'ha constituït com a grup. La Junta hauria de valorar les peticions de Ciutadans i el PSC per reconsiderar l'admissió a tràmit de la proposta independentista de Junts pel sí i la CUP. El PP consdiera que es fa un us sectari de la cambra i ha demanat a la president que desconvoqui la Junta.

Reunió de l'executiva de Convergència Democràtica després d'haver-se fet pública la divisió que hi ha dins del govern en funcions sobre les pressions que exerceix la CUP en les negociacions i, sobretot, el text de la resolució independentista. Convergència admet que hi ha posicionaments diversos dins de partit pero nega fisures.

L'Espanyol passa a mans de l'empresa de joguines xinesa Rastar Group. Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal han arribat a un acord per vendre'ls el 45 per cent de les accions. Rastar Group, amb un capital de 3 mil milions d'euros, té previst fer una inversió inicial al club de 65 milions per eixugar deute i reforçar l'equip.

A L'Informatiu d'avui gaudirem d'aquesta tendres imatges. Els tècnics de medi ambient les van fer a mitjans de setembre i hi podem veure tres cadells d'os bru nascuts fa 4 o 5 mesos al Parc de l'Alt Pirineu. Es troben bé i ara s'investiga qui són els seus pares.