Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba


El no a la independència es manté pel davant del sí. Segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió un 47,8 per cent dels catalans són contraris a que Catalunya sigui un estat independent, un punt més que el sÍ que s'ha reforçat respecte el baròmetre de juliol. L'enquesta inclou intenció de vot després del 27S. Junts pel sí mantindria el resultat i la CUP seria la que creixeria més passant a tercera força política. Ciutadans es mantindria com a segon opció i perdrien representants PSC, Catalunya si que es pot i PP.

Declaració a l'Audiència Nacional de Josep i Pere Pujol Ferrusola. Han declarat acusats de col·laboració en el blanqueig de la fortuna que acumulava la família en comptes a Andorra. Es tracta de la investigació del jutge De la Mata sobre els negocis sospitosos del germà gran, Jordi Pujol Ferrusola.

I destacarem les xifres sobre consum d'alcohol a Catalunya. Un de cada 5 catalans fa una consum de risc sense ser-ne conscient, és a dir, més de 3 consumicions al dia. Un nivell que incrementa el risc de càncer.

Gerard Piqué tornarà a estar en el centre de totes les mirades en l'Espanya-Anglaterra d'aquest vespre a Alacant. Tot i els xiulets de l'afició, Del Bosque el farà titular juntament amb als altres quatre blaugrana convocats. Avui també es jugarà l'Argentina-Brasil, suspès aquesta matinada per la pluja.


 

BARÒMETRE CEO. EL NO A LA INDEPENDÈNCIA ES MANTÉ PEL DAVANT DEL SÍ, JXS REPETEIX RESULTAT I LA CUP ES DISPARA.

L'ENDEMÀ DEL NO. JUNTS PEL SÍ MANTÉ LA SEVA OFERTA I LA CUP SEGUEIX
DIENT QUE EL PROBLEMA ÉS ARTUR MAS.

JOSEP I PERE PUJOL. DECLAREN A L'AUDIÈNCIA NACIONAL PER PRESUMPTA COL·LABORACIÓ EN BLANQUEIG DE DINERS.

CONSUM ALCOHOL. 1 DE CADA 5 CATALANS FA UN CONSUM DE RISC SENSE SER-NE CONSCIENT.

MÉS XIULETS A PIQUÉ. ELS 5 JUGADORS DEL BARÇA SERAN TITULARS AQUEST VESPRE A L'ESPANYA-ANGLATERRA.

  • Aquesta ha estat l'expressió d'Artur Mas quan el representant de la CUP ha anunciat que votaria en contra de la seva investidura per segon cop. De res li ha servit la seva última proposta, que incloia la delegació de funcions en un govern més coral i una moció de confiança. La CUP ho ha trobat insuficient./ És el primer cop des de la democràcia que un candidat a president és tombat en dues votacions seguides. Com dimarts, Mas només ha rebut els vots del seu propi grup, Junts pel Sí. Mas ha obtingut 62 vots a favor i 73 en contra de Ciuatadans, PSC, PP i Catalunya Sí que es pot, a més dels de la CUP. En la votació nominal, la CUP ha mantingut la seva negativa a reelegir Mas i ha inisitit en que cal un candidat alternatiu. A partir d'ara s'obre un període de dos mesos per escollir un president, que pot ser el mateix candidat que aquesta vegada o un altre de nou. Un període que passarà per les eleccions generals del 20 de desembre. Si el 10 de gener no hi ha president, es convocaran automàticament noves eleccions autonòmiques.
  • El debat d'aquest matí ha estat més breu que el l'altre dia i abans de començar el ple s'han vist molts gestos... parlant uns amb altres... Després de la trobada d'ahir a Palau, el president en funcions ha formulat una nova proposta que contemplava delegar pes polític cap a tres vicepreseidències i una moció de confiança. Una proposta que no ha convençut la CUP, que li ha respost amb un NO tranquil, segons que han dit./ Els grups de l'oposició han criticat la persistència de Mas i el que han considerat , han dit, un intent de desprestigiar la institució de la Presidència./ Al ple s'ha colat el debat sobre la resolució de ruptura amb Espanya./ En aquest escenari avui hem escoltat al rei Felip sisé. En un acte de la Marca Espanya i sense fer cap referència directa a la resolució independentista ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i confiança en l'estat de dret i en la unitat d'Espanya.
  • La vacuna en contra de la meningitis serà obligatòria pels nens a partir de l'any que ve. Salut estudia com l'aplicaran. A Catalunya hi ha cada any 1.200 persones infectades pel bacteri del neumococ. La més comuna de les malalties que provoca és la pneumònia.
  • El Barça ha fet aquest matí l'últim entrenament de la setmana pensant en el clàssic i no tornaran fins dilluns a la tarda.
  • Hem vist a Leo Messi entrant amb el seu cotxe a la ciutat esportiva on avui ja ha participat al partidet amb la resta de jugadors, tot i que el club no ha facilitat les imatges. Messi sembla que està en forma i segueix el ritme dels companys a 9 dies del clàssic. El barça prepara el partit sense 11 internacionals.
  • I la selecció espanyola acaba d'arribar a Alacant on demà jugarà un partit amistós davant Anglaterra. Fins a cinc jugadors del Barça podrien jugar contra els anglesos i aixó preocupa pel risc de lesió.

Segon no a la investidura d'Artur Mas. Per primera vegada en la democràcia el candidat no ha aconseguit ser investit en les dues primeres votacions. Avui Mas ha proposat una presidència que delegaria funcions en tres macroàrees i, a més, s'ha compromès a sotmetre's a una moció de confiança l'estiu vinent per examinar la feina feta. Proposta que no ha convençut la CUP que ha demanat més compromís cap a la independència però s'ha mostrat disposat a seguir negociant. La resta de grups han acusat a Mas de desprestigiar la figura de la presidència pel seu interès personal.

Tot plegat en la jornada en la que el BOE publica la suspensió per part del Constitucional de la resolució de ruptura amb Espanya. Una suspensió que ha entrat de ple al debat d'avui. El president en funcions ha acusat al govern de voler fer política a través del Constitucional. Avui el rei Felip VIè ha volgut enviar un missatge de seguretat en la unitat d'Espanya.

Avui recordarem que és el dia mundial de la pneumònia i us explicarem que és la gamificació. Es tracta de convertir en aplicacions i jocs informàtics cursos de formació o tractaments mèdics que poden ser més difícils de seguir amb els formats tradicionals. Espanya és un dels països capdavanters en aquesta tècnica i aquests dies Barcelona acull un congrés amb experts.

Messi ha començat a jugar els partidets de l'entrenament i tot apunta que el dia 21 serà al clàssic del Bernabéu. L'argentí té moltes ganes de jugar contra el Madrid tot i que haver risc de recaiguda. El davanter blaugrana serà el gran absent de l'Argentina-Brasil d'aquesta matinada.


SEGON NO A ARTUR MAS. LA NOVA PROPOSTA DE JUNTS PEL SÍ NO ACONSEGUEIX CONVÈNCER A LA CUP.

RESOLUCIÓ SUSPESA. EL BOE PUBLICA LA DECISIÓ DEL CONSTITUCIONAL DE SUSPENDRE EL TEXT INDEPENDENTISTA.

LA GAMIFICACIÓ. CONVERTIR CONTINGUTS FEIXUCS EN JOCS INFORMÀTICS O APLICACIONS.

VOL JUGAR A MADRID. MESSI ENTRA ALS PARTIDETS DE L'ENTRENAMENT I AFINA LA SEVA PREPARACIÓ DE CARA AL CLÀSSIC.

EL GOVERN DEMANA AL TC QUE SUSPENGUI
LA RESOLUCIÓ I ADVERTEIXI A 21 ALTS CÀRRECS
Mariano Rajoy diu que no permetrà que es liquidi la democràcia ni l'Estat de Dret. Rajoy ha fet advertència després que l'advocada general l'Estat hagi presentat al Constitucional el recurs per suspendre la resolució independentista. El Govern demana que es comuniqui especificament a 21 alts càrrecs de la Generalitat i el Parlament, entre ells Mas i Forcadell, que podrien ser suspesos.

INTENSES NEGOCIACIONS ENTRE JUNTS PEL SÍ I LA CUP PER VEURE SI INVESTEIXEN DEMÀ A MAS
Artur Mas prepara el segon debat d'investidura de demà amb la incertesa de saber si podrà obtenir la majoria suficient. A Junts pel Sí consideren que hi ha marge per l'acord sempre que el president mantigui les atribucions. La Cup, en canvi, inisisteix que tampoc li donarà suport demà.

EL METGE DE LA SELECCIÓ ARGENTINA AVISA QUE MESSI PODRIA RECAURE SI JUGA EL CLÀSSIC
I al Barça el debat està en si Messi podrà jugar contra el Madrid o no s'ha forçar. A 10 dies del clàssic, el metge de la selecció argentina considera que hi ha un risc elevat de recaure de la lesió al genoll i demana a Luis Enrique que freni les ganes de jugar del crack blaugrana

RECURS TC
EL PLE DEL CONSTITUCIONAL DECIDIRÀ AQUESTA TARDA SI L'ADMET A TRÀMIT I SUSPÈN LA RESOLUCIÓ

CONTRA LA DIABETIS
UN ESTIL DE VIDA SALUDABLE POT PREVENIR EN UN 70% L'APARICIÓ DE LA MALALTIA
Més de mig milió de persones conviuen a Catalunya amb la diabetis. És el 7,4% de la població major de 15 anys. Però en el últims 4 anys ha augmentat un 30%.

LA INCÒGNITA DE MESSI
A 10 DIES DEL CLÀSSIC ELS METGES ARGENTINS CREUEN QUE ARRISCARIA JUGANT AL BERNABEU
Avui quan queden exactament 10 dies pel clàssic del Bernabeu, la pregunta continua sent si Leo Messi hi arribarà a temps.

WORLD PRESS PHOTO 2015
ARRIBA A BARCELONA EL MILLOR FOTOPERIODISME, AMB LA IMATGE GUANYADORA SOBRE HOMOSEXUALITAT
Ds d'avui es poden veure les fotografies del World Press Photo a Barcelona... el certamen que mostra les millors fotografies documentals de l'any a tot el món.


L'advocada general l'Estat ha presentat aquest matí al Constitucional el recurs contra la resolució del Parlament  que obre el camí cap a la ruptura amb Espanya a través de la desobediència aprovada per Junts pel sí i la CUP.  El Consell de Ministres ha aprovat a primera hora el recurs que demana al Tribunal que suspengui el text i ho comuniqui específicament a 21 alts càrrecs de la Generalitat i el Parlament, entre ells a Artur Mas i Carme Forcadell advertint que els podria suspendre. El Tribunal es reunirà a dos quarts de cinc.

La mort d'un home a Sant Adrià que havia participat a   una protesta contra l'ocupació de pisos ha tornat a posar en relleu una realitat complexa. Avui ens acostarem a alguns inmobles de Barcelona on xarxes organitzades fan pagar a families per poder ocupar un pis. Es poden arribar a pagar fins a 600 euros.

Als esports, destaquem les declaracions del metge de la selecció argentina Homero de Agostino que afirma que si Messi juga el clàssic té un risc elevat de recaure de la lesió al genoll. De Agostino a més ha dit que no tindrà ritme de joc i que Luis Enrique hauria de frenar les ganes de jugar del crack blaugrana.

A L'Informatiu d'avui recorrerem l'actualitat de l'últim any gràcies a algunes de les millors fotografies periodístiques que des d'avui es poden veure al  Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Es tracta de l'exposició dels premis World Press Photo que es podrà visitar fins el 13 de desembre.

RECURS AL TC. EL GOVERN DEMANA LA SUSPENSIÓ DE LA RESOLUCIÓ DE RUPTURA I DESOBEDIÈNCIA DEL PARLAMENT.

OCUPACIÓ DE PISOS. ALGUNES XARXES ENTREN ALS PISOS BUITS DELS BANCS I DESPRÉS ELS LLOGUEN.

RISC ELEVAT. EL METGE DE LA SELECCIÓ ARGENTINA DIU QUE MESSI PODRIA RECAURE SI JUGA EL CLÀSSIC.

WORLD PRESS PHOTO. LES 136 MILLORS FOTOGRAFIES DE L'ACTUALITAT DE L'ÚLTIM ANY AL CCCB.

  • En plena batalla política i jurídica per l'aprovació del text que obre la via a la ruptura amb Espanya, avui ha continuat al Parlament el debat d'investidura d'Artur Mas amb la intervenció dels difrents grups. Al matí el candidat ha contestat als líders de Ciutadans, el PSC i Catalunya Sí que es pot. I a la tarda, Sandra Morales, és el torn de PP, la CUP i Junts pel Sí./ Mentrestant la CUP ha reiterat moltes vegades que no pensa fer president a Artur Mas per la seva responsabilitat en les polítiques d'austeritat.
  • L'Estat continua preparant la resposta contra qualsevol acte de ruptura. Aquest migdia la Fiscalia a de l'Audiència Nacional ha ordenat els cossos policials, entre ells els mossos d'esquedra, que actuïn si es produiexen, diu, delictes de sedició o rebel·lió./ Paral·lelament el Rei Felip VI abordarà aquesta tarda amb Mariano Rajoy la situació a Catalunya i l'aprovació de la resolució al Parlament, durant el despatx habitual que mantindran a la Sarsuela. Posteriorment el president el govern rebrà el líder de l'oposició, Pedro Sánchez, per coordinar les següents passes a fer./ I avui el ministre de l'Interior ha estat taxatiu. Cap majoria parlamentària dona legitimitat per saltar-se l'Estat de dret.
  • Els venedors del top manta diuen que NO tornaran al Portal de la Pau , al prt de Barcelona, mentre hi hagi l'operatiu policial.
  • I avui també s'ha conegut que l'equip de Govern d'Ada Colau tindrà el suport del PSC i ERC per aprovar les taxes i els impostos municipals. Els socialistes han aprovat modificar l'IBI que serà progressiu segons el valor cadastral. Pels pisos de menys de 100 mil euros es congelarà i pujarà per la resta. El PSC ha reiterat la predisposició a arribar a acords estables al consistori.
  • I a Sant Adrià de Besós, els mossos continuen investigant l'assassinat anit d'un veí . De fet ja hi ha dos detinguts, que podrien haver mort l'home després d'una manifestació en contra de les ocupacions de pisos a la zona.
  • El Barça arribarà al clàssic del Bernabeu amb el liderat de la Lliga sota el braç i en un bon moment de joc i resultats. La única preocupació continua sent si Leo Messi es podrà recuperar a temps...
  • Aquests dies s'està celebrant a Barcelona el festival de cinema de Medi Ambient, el més antic del món en el seu gènere i un dels més importants.

DEBAT D'INVESTIDURA. MAS DIU QUE NO ESTÀ DISPOSAT A TOT PER SER PRESIDENT I LA CUP APOSTA PER RAÜL ROMEVA.
LA RESPOSTA DE L'ESTAT. REUNIÓ DEL CONSELL D'ESTAT I TROBADES DE RAJOY AMB EL REI I AMB EL LÍDER DEL PSOE.
MORT A SANT ADRIÀ. DOS DETINGUTS PER L'ASSSASSINAT D'UN VEÍ DEL BARRI DEL BESOS DESPRÉS D'UNA MANIFESTACIÓ.
EL CLÀSSIC, A LA VISTA. LA RECUPERACIÓ DE MESSI VA PER BON CAMÍ PERÒ EL CLUB NO DÓNA MÉS DETALLS.
 

Artur Mas diu que no està disposat a tot i a traspassar certes línies vermelles per ser president. Ho ha dit en resposat a Miquel Iceta en la segona jornada del debat d'investidura sabent que la CUP no li donarà el seu suport. De fet,  La CUP manté la seva negativa i aquest matí ha llançat el nom de Raül Romeva com el candidat de consens. Romeva es desmarca i defensa a Artur Mas.

El Consell d'Estat redacta avui el dictamen que s'estudiarà demà al Consell de Ministres extraordinari i que servirà per presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la resolució independentista que van aprovar ahir Junts pel sí i la CUP. Aquesta tarda Mariano Rajoy  es reunirà amb el Rei Felip VIè i després rebrà al líder del PSOE, Pedro Sánchez, per acordar els passos a seguir en els propers dies.

A L'Informatiu, estarem a Sant Adrià on els Mossos investiguen l'assassinat anit d'un veí al barri del Besos. De fet ja hi ha dos detinguts. Els homes haurien matat l'home a les portes d'un bar després d'una manifestació en contra de les ocupacions de pisos a la zona.

A onze dies del clàssic continua l'incògnita sobre si Messi podrà jugar al Bernabéu. Tot i que algunes informacions diuen que ja toca pilota, des del Barça es limiten a dir que la recuperació va bé. Gerard Piqué, millor jugador català de l'any, creu que arribaran a Madrid en un gran moment de forma i veu normal que els xiulin.

 

  • Junts pel sí i la CUP han obert aquest matí el camí cap a la ruptura amb Espanya amb l'aprovació de la resolució independentista. Poc més de dues hores en un debat intens en el que les posicions han quedat molt clares. En acabar la votació, els diputats dels dos grups independentistes han aplaudit dempeus l'aprovació de la resolució. A l'altra banda de l'hemicicle, els diputats del PP han exibit banderes espanyoles i catalanes. Catalunya Sí que es pot també s'han posat drets per mostrar cartells per demanar un refrèndum.
  • La resolució per a la ruptura s'ha aprovat abans que la Generalitat tingui president. De fet el debat d'investidura d'Artur Mas començarà d'aquí a una hora, a les 5. Malgrat que els dos grups independentistes han votat junts al ple del matí, la CUP no ha canviat de parer i demà no votarà a MAS, que necessita majoria absoluta per ser investit president en la primera votació./ La sessió del matí ha començat amb la defensa de la resolució de ruptura per part de Junts pel Sí i de la CUP. Les dues formacions han coincidit en un missatge: amb la resolució d'avui donen per iniciat el procès d'independència i l'inici de la construcció d'una república catalana.
  • En front, els grups de l'oposició han rebutjat el text per la falta de suport ciutadà suficient i perquè pretén tapar , han dit, la realitat d'emergència social que viu el país. El PP diu que busca trencar amb Espanya, per Ciutadans la solució passa per la reforma i no per la ruptura, El PSC diu que posa en risc l'autogovern i Catalunya Sí que es Pot la qualifica de declaració d'insurgència./ Aquest mateix migdia el presidnet Rajoy ha demanat al Consell d'Estat un dictamen que li permeti reunir dimecres el Consell de Ministres per poder presentar un recurs d'inconstitucional davant del TC en el que demanaran la suspensió del text./ Rajoy també ha confirmat que demà es reunirà a Moncloa amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que aquest migdia ha comparegut davant dels mitjans. Sánchez ha donat suport a les accions qeu pretén tirar endavant el govern
  • Operació policial conjunta contra el top manta al Port de Barcelona. Els responsables de seguretat asseguren que porten setmanes treballant-hi per actuar coordinadament amb altres policies i no descarten noves actuacions conjuntes.
  • Jornada positiva per al Barça, que ja és líder en solitari a la lliga després de vencer ahir el Vila-Real a l'estadi per tres a zero.
  • Acabem amb teatre. Amb l'obra que estrena demà la temporada de La Perla 29 al recinte de la Biblioteca de Catalunya. Un viatge titolat "Al nostre gust" que fa un viatge per diversos referents teatrals a partir de l'obra de Shakespeare.