Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

TEMPORAL DE LLEVANT. ACTIVADES LES ALERTES PER PLUGES INTENSES, FORTES VENTADES I MALA MAR.

PARLAMENT DE CATALUNYA. CONVOQUEN LA JUNTA DE PORTAVEUS TOT I QUE EL PPC ENCARA NO S'HA CONSTITUÏT COM A GRUP.

SITUACIÓ CDC. ADMETEN POSICIONAMENT DIVERSOS DINS DEL PARTIT PERÒ NEGUEN QUE HI HAGI FISURES.

EL 45% DE LES ACCIONS. L' ESPANYOL PASSA A MANS DE L'EMPRESA XINESA RASTAR
GROUP QUE COMPRA LES ACCIONS DE DANI I CONDAL.

TRES CADELLS. IMATGES DE TRES OSSOS NASCUTS FA 4 O 5 MESOS AL PARC DE L'ALT PIRINEU.

Dia de visites als cementiris d'arreu de Catalunya. Milers de persones han complert amb el ritual de portar flors als seus difunts. Una tradició que pot canviar els pròxims anys perquè ha crescut el nombre d'incineracions, que ja arriba al 50%. Cementiris de Barcelona ha demanat una llei que reguli l'escampada de cendres i impedeixi llençar-les a qualsevol lloc.

Nous detalls sobre la presidència coral que la CUP proposa per poder investir a Artur Mas. Volen retallar les atribucions del president i que la seva funció principal sigui dirigir el procés d'independència.

Creix el nombre de gent que renta la roba fora de casa. Ho fan, diuen, per falta de temps o per estalviar. En només dos anys el negoci de les bugaderies auto-servei s'ha multiplicat per quatre.

El Barça guanya 2-0 contra el Getafe. El primer gol el va fer Suárez després d'una gran assistència de Sergi Roberto, que també va donar l'assistència a Neymar per fer el segon. Barça i Madrid continuen líders a la Lliga.

A vegades l'art abstracte pot trobar el seu lloc en escenaris poc habituals. És el cas de l'església romànica de Santa Cecília, a Montserrat. L'artista d'origen irlandès Sean Scully hi ha creat mitja dotzena d'obres de gran format com vidrieres, frescos o canelobres. L'hem entrevistat mentre acabava aquest projecte que barreja espiritualitat i abstracció.

Als països anglosaxons és habitual rentar la roba fora de casa. Ara ho comencem a veure aquí: cada vegada són més els que decideixen fer la bugada fora per falta de temps o per estalviar. En tan sols dos anys el negoci de les bugaderies auto-servei s'ha quatruplicat.

Acabem una setmana amb una intensa activitat política: la constitució del Parlament, les discrepàncies al Govern per la resolució indendentista de Junts pel SÍ i la CUP o els registres a casa dels Pujol...notícies que hem recollit a la nostra setmana en imatges.

Avui tanca a Barcelona el saló del manga, de nou amb un gran èxit d'assistents. De fet, amb les entrades exhaurides des de fa dies, el saló ha tornat a superar les xifres de l'any passat: més de 130.000 visitants i 60.000 metres quadrats d'exposició que han quedat petits. Pel saló, hi han passat alguns dels dibuixants japonesos del moment, però també els referents del "iberomanga", un gènere amb un marcat accent femení.

El PSC presenta els seus candidats a les eleccions del 20 de desembre. Primer acte de precampanya per a Carme Chacón i Pedro Sánchez. El líder del PSOE ha subratllat que el seu partit és l'únic capaç de trobar solucions per a Catalunya...I Carme Chacón ha demanat a Artur Mas que marxi per dignitat.

La investidura d'Artur Mas segueix sent una incògnita. Junts pel sí creu que hi haurà acord, però avui Oriol Junqueras i Josep Rull n'han parlat en aquests termes.

Digital i interactiu. Així serà el supermercat del futur, amb robots, pantalles digitals i realitat augmentada. En aquesta exposició de Milà hem pogut veure com comprarem d'aquí pocs anys.

Restaurants i comerços aposten pel reclam comercial de Halloween. Les vendes de disfresses han crescut un 10 per cent. Les castanyeres, en canvi, es queixen de què cada vegada venen menys.

A la vigília de tots sants, reflexionarem sobre la mort, sovint un tema tabú. En parlarem amb el filòsof Joan Carles Mèlich.

El lideratge de la lliga passa avui per Madrid. El Barça ha viatjat aquest matí, amb Iniesta i Sergi Roberto ja recuperats, per jugar al camp del Getafe.

L'altre colíder, el Reial Madrid, jugarà al Bernabéu contra Las Palmas. El primer que perdi deixarà l'altre com a líder en solitari.

  • Les tensions creixen entre els membres del govern de la Generalitat en funcions. El punt d'inflexió va ser dimarts passat a la reunió del Consell Executiu quan van conèixer el text de la proposta de resolució de Junts pel sí i la CUP. Molts creuen que l'única opció és convocar noves eleccions./ Si s'aprova la declaració independentista, l'executiu de Rajoy ja ha avançat que recorrerà al TC de forma immediata .
  • D'aquí a mitja hora arribarà a la Moncloa el líder de Podemos, Pablo Iglesias, per parlar sobre el procés independentista català. A migdia Rajoy rebia Albert Rivera. El lider Ciutadans li ha demanat el compromís que guanyi qui guanyi les eleccions generals, es mantindrà la integritat territorial.
  • Avui Convergència Democràtica i Esquerra han confirmat que no repetiran la fórmula de Junts pel sí a les eleccions del 20 de desembre
  • Més dades en el cas Pujol. Les empreses de Jordi Pujol Ferrusola haurien facturat 11 milions i mig d'euros per feines sense justificar. És la quantificació que en fa la policia i que consta en la resolució del jutge José De la Mata que autoritzava els escorcolls de dimarts...
  • La Generalitat no pagarà als farmacèutics fins que li arribin fons que té pendents amb l'estat
  • A Barcelona, l'oposició municipal s'ha imposat avui en dues grans propostes del govern de Colau. CiU, PSC, ERC i Ciutadans han aprovat per majoria l'aixecament de la moratoria d'hotels a les zones on no hi ha pressió turísitca. L'oposició també ha obligat l'alcaldessa a retirar la seva proposta d'impostos municipals. L'acusen de manca de dialeg. En canvi Colau sí que ha tingut suport per invertir 100 milios de superavit abans de finals d'any. El govern vol repetir l'acord per les ordenances fiscals. Diuen que refaran la proposta però atribuieixen el bloqueig a l'ètapa electoral.
  • El Barça recupera dos migcampistes de cop per enfrontar-se demà al Getafe a Madrid. Aquest matí han rebut l'alta mèdica Iniesta i Sergi Roberto, i han entrat a la llista de convocats.

  • Divisió dins del govern català pel pas donat per Convergència al donar suport a la resolució independentista que volen aprovar al Parlament Junts pel sí i la CUP. De fet, a la reunió d'aquest dimarts el malestar el va verbalitzar el conseller d'Economia al dir que el text els aparta del seu electorat i no els garanteix la investidura d'Artur Mas i, de fet, creuen que l'única sortida són unes noves eleccions. Avui, per cert, Convergència i Esquerra han anunciat que no aniran junts a les eleccions del 20 de desembre.
  • A aquesta hora estem molt pendents de Moncloa on Mariano Rajoy es reuneix amb Albert Rivera al Palau de la Moncloa per buscar un front comú en contra de l'independentisme a Catalunya. El líder de Ciutadans proposarà al president portar la proposta de resolució de Junts pel sí i la CUP al Constitucional abans de la seva aprovació. Rajoy rebrà aquesta tarda a Pablo Iglesias i la setmana vinent ho farà amb la líder d'UPyD i amb Josep Antoni Duran i Lleida.
  • El govern en funcions ha comunicat al Col·legi de farmacèutics que jo no té diners per pagar els medicaments. S'agreuja doncs la situació d'un col·lectiu al qual la Generalitat ja els deu més de 330 milions d'euros. La conselleria d'Economia diu que les tensions de tresoreria són molt grans i que necessiten aportacions extraordinàries.
  • El Barça recupera Iniesta i Sergi Roberto de cara al desplaçament de demà a Getafe. Luis Enrique, en canvi, té les baixes de Mascherano per sanció i Douglas per lesió. El tècnic asturià espera un partit força complicat i no li preocupa com arribaran al clàssic contra el Madrid del 21 de novembre.
  • Tot això en un dia en que ja s'oloren les castanyes i els panellets. A moltes escoles avui han rebut la visita de la castanyera i han gaudit de les tradicions típiques d'aquests dies. Altres opten per la celebració anglosaxona de Halloween i avui ultimen els detalls de les seves disfresses.

MALESTAR AL GOVERN. DIVISIÓ ENTRE ELS CONSELLERS PEL SUPORT DE CDC A LA RESOLUCIÓ INDEPENDENTISTA.

CONTACTES DE RAJOY. AVUI ES REUNEIX AMB RIVERA I AMB IGLESIAS PER FER UN FRONT COMÚ CONTRA L'INDEPENDENTISME.

SITUACIÓ A LES FARMÀCIES. LA GENERALITAT ELS COMUNICA QUE NO TÉ DINERS PER SEGUIR PAGANT ELS MEDICAMENTS.

DEMÀ VIATGEN A GETAFE. INIESTA I SERGI ROBERTO TORNEN A LA LLISTA DE CONVOCATS DEL BARÇA.

TOTS SANTS. DIA DE CASTANYADES A LES ESCOLES I MOLTA ACTIVITAT A LES BOTIGUES DE DISFRESSES.

  • Defensa de la unitat d'Espanya en l'acte de celebració dels 60 anys de l'ingrés a la ONU. Acte presidit pel rei i el secretari general de l'ONU Ban Ki Moon que en el seu discurs ha fet una aposta per la unitat d'Espanya com a valor. Mariano Rajoy, ha recordat que la base dels principis fundacionals de la ONU és la integritat territorial dels estats i ha afirmat que qui no ho respecti no serà admès en les organitzacions internacionals.
  • Després de la trobada amb Pedro Sánchez d'ahir, Rajoy es trobarà demà al migdia amb Albert Rivera i a la tarda amb Pablo Iglesias. L'objectiu: fer un front comú contra l'independentisme.
  • Mentrestant encara està no se sap la data en què es podrà celebrar el ple extraordinari del Parlament per aprovar la resolució indpendentista.
  • En el cas Pujol hi ha noves dades dels documents enviats per Andorra a l'Audiència Nacional. Jordi Pujol Ferrusola hi hauria tingut fins a 10 comptes bancaris, on es van fer moviments d'uns 48 milions d'euros. La majoria d'ingressos es feien en efectiu.
  • Els veïns de l'Escala es van dur un ensurt anit quan un terretrèmol amb epicentre al Golf de Roses es va deixar sentir a molts indrets de Catalunya../ Catalunya es consolida com a destí de referència a nivell europeu i mundial./ Els panellets: els pastissers esperen vendre'n prop de 250 MIL quilos, un 3% més que l'any passat. Tot i que també són molts els que opten per fer-los a casa.
  • El Villanovense de segona B va aconseguir anit que el Barça no li fes cap gol en l'anada dels setzens de final de la Copa./ Mascherano ha anat a declarar avui als jutjats de Gavà pels dos delictes contra la hisenda pública que se li imputaven.
  • El saló del Manga creix cada any i aquest no és cap excepció. El popular certàmen obre avui les portes a la Fira de Barcelona, amb més espai que mai i amb una previsió de 130.000 visitants.

Paraules en defensa de la unitat d'Espanya en l'acte en que s'ha conmemorat els 60é aniversari de l'ingrés a l'ONU. El mateix secretari general, Ban Ki Moon, ha fet una aposta per una Espanya unida que segueixi col.laborant en l'àmbit internacional i Mariano Rajoy ha dit que aquells que vagin en contra del principi de la integritat territorial no seran admesos per la comunitat interncional. Paraules de president després de reunir-se ahir amb Pedro Sánchez per fer front comú contra l'independentisme. Demà es reunirà amb Albert Rivera.

En les investigacions sobre la família Pujol avui hem conegut més detalls dels documents que Andorra ha enviat als investigadors espanyols. Documents que conclouen que Jordi Pujol Ferrusola hauria tingut fins a 10 comptes en els que hauria mogut 48 milions d'euros entre la família que, segons la policia, funcionava com una organització criminal. Diners que, segons la investigació, podrien venir de comissions il·legals.

Ensurt aquesta matinada a les comarques de Girona pel terratrèmol de 4,3 graus amb epicentre al mar, davant de L'Escala, que no ha provocat danys ni personals ni materials.

Comença una nova edició del Festival Manga de Barcelona. És l'edició més gran d'aquest certamen que ocupa 60 mil metres quadrats de la Fira de MontjuÏc i que espera rebre més de 130 mil visitants. La peculiar relación de Gaudí amb el Japó, els 30 anys de Super Mario Bros o el manga postnuclear són alguns dels temes que aquest any tenen un espai al saló.

DEFENSA DE LA UNITAT. BAN KI MOON I MARIANO RAJOY APOSTEN PER L'UNITAT D'ESPANYA EN UN ACTE A MADRID.

JORDI PUJOL FERRUSOLA. HAURIA TINGUT 10 COMPTES A ANDORRA PER ON HAURIEN PASSAT FINS A 48 MILIONS D'EUROS.

TERRATRÈMOL. ENSURT A L'EMPORDÀ PER UN TERRATRÈMOL DE 4,3 GRAUS AMB EPICENTRE AL MAR.

SALÓ DEL MANGA. S'ESPERA QUE 130.000 VISITANTS VISITIN L'EDICIÓ MÉS GRAN DE LA HISTÒRIA DEL CERTAMEN.

FESTA EXTREMENYA. EL BARÇA EMPATA A ZERO AMB EL VILLANOVENSE EN UN PARTIT ESPÈS DELS SUPLENTS.