Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

JUNTS PEL SÍ I LA CUP MANTENEN LES DIFERÈNCIES PERÒ SEGUEIXEN S'EMPLACEN A SEGUIR NEGOCIANT
Cap novetat en les converses entre Junts pel Sí i la CUP. Ni l'un ni l'altre volen ser els primers a aixecar-se de la taula i donar per morta la possibilitat d'un acord que faciliti la investidura d' Artur Mas. El termini s'acaba diumenge però les dues parts es fixen com a límit els contactes que mantenen avui.
EL JUTGE DEIXA EN LLIBERTAT AMB CÀRRECS ELS PARES DEL NEN TROBAT MORT A GIRONA
Llibertat provisional per als pares del nen trobat mort en un pis de Girona. Avui han explicat que el fill patia una malaltia respiratòria crònica, que un dia no es va despertar i que no van poder assumir la seva mort. El jutge manté els càrrecs per homicidi imprudent a l'espera del resultat de la prova toxicològica.
CAMPANYA PRO-DONACIONS
EL BANC DE SANG CRIDA A NO BAIXAR LA GUÀRDIA MALGRAT LES RESERVES EXISTENTS
Malgrat tot, el bon temps, la poca afluència de refredats i les campanyes de conscienciació han fet que aquest any les reserves s'hagin mantingut en un bon nivell: hi ha existències per a 9 dies. Tot i així, des del banc de sang fan una crida a no baixar la guàrdia i han organitzat una marató de donants que començarà d'aquí a una setmana davant la previsió que el fred i la grup puguin augmentar
LUÍS SUÁREZ SANCIONAT AMB DOS PARTITS PER L'ENFRONTAMENT AMB JUGADORS DE L'ESPANYOL
Luís Suárez sancionat amb dos partits de Copa per l'incident que segons l'àrbitre va protagonitzar amb jugadors de l'Espanyol al túnel de vestidors. El Barça, que recorrerà la sanció, vol rebaixar la tensió i se centra en el partit de lliga contra el Granada . Els espanyolistes Diop i Hernán Pérez també han rebut un partit de sanció.


Les hores passen, no hi ha cap tipus de pas endavant però ni Junts pel sí ni la CUP volen ser els responsables d'aixecar-se de la taula i donar per fet que no hi ha més opcions que unes noves eleccions. Després del fracàs de la trobada d'ahir, avui han seguit els contactes. Desde Convergència i la CUP no sembla que es moguin les posicons i Esquerra és qui està forçant que la negocició continui. El termini s'acaba diumenge però si avui no hi ha un canvi radical hi haurà noves eleccions.

Dilluns comença un dels judicis més esperats, el del cas Noos. Tot a punt a Palma de Mallorca per començar la vista oral en la que es jutjarà, entre d'altres, a l'Infanta Cristina i a Iñaki Urdangarin. Els advocats de la germana del rei confirmen que dilluns demanara que se li apliqui la doctirna Botín per no ser jutjada.

A L'Informatiu d'avui coneixerem al Marc Monzó que recentment ha estat reconegut com el millor joier europeu en reconeixament a la seva obra i trajectaria. Després estarem al seu taller on desde fa anys dissenya per algunes de les grans joieries espanyoles i ens explicarà quin és el seu secret.

El Barça i l'Espanyol han intentat rebaixar la tensió del derbi de Copa amb les declaracions de Luis Enrique i Abraham, però Piqué ha tornat a escalfar la tornada a un tweet recordant càntics contra la seva família per part de l'afició blanc-i-blava. El Comitè de Competició decideix avui les sancions a Suárez, Diop i Hernán Pérez


ESGOTANT TERMINIS. JUNTS PEL SÍ I LA CUP MANTENEN LES DIFERÈNCIES PERÒ SEGUEIXEN NEGOCIONAT.

CAS NÓOS. MÀXIMA EXPECTACIÓ PER L'INICI DILLUNS DEL JUDICI CONTRA LA INFANTA CRISTINA I IÑAKI URDANGARÍN.

MARC MONZÓ. ENS ENDINSEM A L'ESTUDI AL POBLENOU DEL MILLOR JOIER EUROPEU DE L'ANY

EL DERBI PORTA CUA. BARÇA I ESPANYOL MIREN DE REBAIXAR LA TENSIÓ PERÒ PIQUÉ TORNA A ESCALFAR LA TORNADA.

 

JUNTS PEL SÍ I LA CUP ES TORNEN A REUNIR PER VEURE SI HI HA ALGUNA OPCIÓ D'ACORD
Artur Mas i Junts pel Sí esgoten les últimes possibilitats d'arribar a un acord per a la investidura. Aquesta tarda fan una reunió in extemis amb la CUP però les possibilitats d'evitar les eleccions anticipades semblen mínimes. Aquest matí els diputats han celebrat un ple exprés més pendents de les negocacions que de l'elecció dels senadors autonòmics.

ES GENERALITZEN LES REBAIXES A TOTS ELS COMERÇOS QUE ESPEREN UNA BONA CAMPANYA
Les rebaixes s'han generalitzat avui als comerços que encara no les havien començat. El sector preveu una bona campanya perquè diuen que noten la recuperació econòmica de les famílies. Els comerços ofereixen descomptes de fins al 50 per cent i estimen un augment de vendes entre 3 i 5 punts més que altres anys.

EL BARÇA ENCARRILA L'ELIMINATÒRIA DE COPA EN UN DERBI PLE DE DURESA I DOS EXPULSATS
El Barça encarrila el pas als quarts de final de la Copa després de guanyar l'Espanyol per 4 a 1 en un altre derbi molt intens. Els blanc-i-blaus, que van acabar amb dos expulsats, es van avançar gràcies a Caicedo però els blaugrana van remuntar amb un doblet de Messi i gols de Piqué i Neymar.

TANTARANTANA TEATRE
"RÒMUL EL GRAN" ABORDA AMB TO DE COMÈDIA LA DECADÈNCIA DE L'IMPERI ROMÀ
Cal deixar caure un imperi per canviar i començar de nou? Això és el que planteja l'obra de teatre que avui s'estrena al Tantarantana de Barcelona. La tesi s'aplica a l'Imperi romà en decadència i a un emperador amb voluntat regeneradora.

Junts pel sí i la CUP es reuniran aquesta tarda de nou per intentar exprimir al màxim las pràcticament nul.les possibilitats d'acord que tenen per evitar haver de convocar unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. Ho faran sota l'arbitratge de les entitats sobiranistes i després d'un ple que podría ser l'últim de la legislatura. Un ple de tant sols 7 minuts que ha servit per escollir els senadors que representaran a la Generalitat.

Al marge de la política, la jornada ve avui marcada per la generalització de les rebaixes als comerços que encara no les havien començat i que ho fan amb bones expectatives pel sector. Avui hem vist les imatges tradicionals dels que busquen la millor oferta. Avui també és el dia en el que més d'un comença dieta o s'apunt al gimnàs. Quin és el consell bàsic perquè funcioni?

A L'Informatiu d'avui serem a Girona on avui s'ha de fer l'autòpsia al nen de 7 anys el cos del qual va aparèixer a casa seva dimarts a la tarda després d'haver fa vàries setmanes. Segons fonts de la investigació, la familia hauria menjat i dormit a la mateixa habitació on hi havia el cadàver.

Demà està prevista que els pares passin a disposició judicial.

El Barça encarrila el pas als quarts de final de la Copa després de guanyar l'Espanyol per 4 a 1 en un altre derbi molt intens. Els blanc-i-blaus, que van acabar amb dos expulsats, es van avançar gràcies a Caicedo però els blaugrana van remuntar amb un doblet de Messi i gols de Piqué i Neymar.
 


UN NOVA REUNIÓ. JUNTS PEL SÍ I LA CUP ES REUNIRAN AQUESTA TARDA PER ANALITZAR SI HI HA ALGUNA OPCIÓ D'ACORD.

7 DE GENER. ES GENERALITZEN LES REBAIXES I SÓN MOLTS EL QUE AVUI COMENCEN A FER RÈGIM O S'APUNTEN AL GIMNÀS.

NEN GIRONA. LA FAMILIA HAURIA CONVISCUT AMB EL CADÀVER, ELS PARES PASSEN DEMÀ A DISPOSICIÓ JUDICIAL.

DOS EXPULSATS. EL BARÇA, LIDERAT PER MESSI, SUPERA L'ESPANYOL PER 4 A 1 EN UN ALTRE DERBI INTENS.

MAS ACUSA LA CUP D'ENTORPIR EL PROCÉS I ANUNCIA QUE DILLUNS CONVOCARÀ ELECCIONS
Artur Mas acusa la CUP de cometre un error gegantí per haver rebutjat l'acord d'investidura i anuncia que dilluns convocarà eleccions perquè ja no es poden fer més oferiments. Des d'Esquerra Junqueras aclareix que el candidat és Artur Mas i que ell no es postularà com a alternativa. Mentrestant, Rajoy reconeix que les eleccions anticipades són ara la millor solució per a Catalunya.

L'ATUR BAIXA A CATALUNYA DE 60.280 PERSONES AL 2015 I ARA ELS REGISTRATS AL SOC SÓN 515.000
L'atur baixa a Catalunya en major proporció que la mitjana espanyola. Al 2015 el descens registrat va ser de 60.280 desocupats menys, i ara el nombre total és de poc més de 500.000. Al total d'Espanya són 4 milions. La Generalitat hi veu la consolidació del descens de l'atur mentre que els sindicats alerten que es continuen fent molts més contractes temporals que indefinits.

Tarda de cavalcades i molta il.lusió. Els reis mags arribaran a tots els racons de Catalunya. A Barcelon s'espera una desfilida molt teatral que podrem veure aqui a La 1 de Televisió Espanyola en un programa espencial amb l'ÀNGEL PONS......

Nadal amb torrons, bombons... i ara tortell de Reis

TURAN I VIDAL DEBUTARAN AMB EL BARÇA CONTRA L'ESPANYOL EN UN DERBI CALENT
Després del tens derbi de lliga, Barça i Espanyol no pensen fer concessions a la Copa. Luis Enrique ha convocat per al partit de demà totes les figures i ha assegurat que Arda Turan i Aleix Vidal debutaran. Galca també repeteix convocatòria amb les úniques novetats de Ciani i Mamadou.


Artur Mas acusa a la CUP de no poder iniciar el procés cap a la independència al rebutjar la seva investidura i admet que Junts pel sí es va equivocar al creure que els anticapitalistes tenien sentit de país. Primeres reflexions del president en funcions on ha acusat de fer un error de proporcions gegantines. Malgrat tot, avui Junts pel sí i la CUP s'han emplaçat a una nova reunió on hi podrien participar la entitats independentistes, tot i que cap de les dues parts ha renunciat als seus posicionaments.

Rajoy també ha valorat molt positivament les dades de l'atur registrat amb les que es tanca 2015. A Catalunya la xifra d'inscrits al Servei d'Ocupació és de 515 mil, 60 mil menys que fa un any. Un fotografia molt similar a la del total d'Espanya on els registart són 4 milions. 39 mil. Aixó vol dir 354 mil menys que fa un any.

Tot aixó en un dels dies més especials de l'any. A aquesta hora ciutats i pobles ultimen els detalls de les cavalcades amb les que donaran la benvinguda als Reis Mags que arribaran amb tot tipus d'artilugis per repartir regals entre grans i petits. A Barcelona, Televisió Espanyola ho té tot a punt per oferir-vos en directe la cavalcada.

Després del tens derbi de lliga, Barça i Espanyol no pensen fer concessions a la Copa. Luis Enrique ha convocat per al partit de demà totes les figures i ha assegurat que Arda Turan i Aleix Vidal debutaran. Galca també repeteix convocatòria amb les úniques novetats de Ciani i Mamadou.

 

Últims retocs i preparatius per la cavalcada . Dels pavellons de Montjuic, les carrosses i elements s'han traslladat al passeig de circumvalació on començarà el seguci reial. Els Mags d'Orient arribaran per mar a Barcelona i des d'allà recorreran 5 quilòmetres fins a l'avinguda Maria Cristina.
1300 persones els acompanyaran en un espectacle itinerant de 800 metres de llarg i 50 minuts de durada.

Com a novetat, enguany la cavalcada narrarà el conte de la història dels Reis Mags, amb actors que des de plataformes presentaran les diferents escenes.
La màgia dels reis farà possible 17 cavalcades més a diefrents barris de la ciutat. I els equips de radio telelvisió espanyola la durà a les pantalles de casa a partir de les 6 de la tarda.

COMPAREIXENÇA MAS. ACUSA LA CUP D'HAVER COMÉS UN ERROR DE PROPORCIONS GEGANTINES.

L'OPINIÓ DE RAJOY. EL PRESIDENT EN FUNCIONS CONSIDERA QUE LA MILLOR OPCIÓ ES QUE HI HAGI NOVES ELECCIONS.

ATUR AL 2015. A CATALUNYA ELS REGISTRATS AL SOC SÓN 515.000, 60.000 MENYS QUE FA UN ANY.

ARRIBEN ELS REIS. TOT A PUNT A CIUTATS I POBLES PER LES CAVALCADES QUE OMPLIRAN ELS CARRERS AQUESTA TARDA.

TURAN I VIDAL DEBUTARAN. EL BARÇA I L'ESPANYOL CONVOQUEN TOTES LES FIGURES PER AL PARTIT DE COPA DE DEMÀ.

CDC CARREGA CONTRA LA CUP I NO PROPOSARÀ CAP ALTRE CANDIDAT QUE NO SIGUI MAS
Convergència Democràtica rebutja proposar cap altre candidat que no sigui Mas i aposta per reeditar la coalició Junts pel Sí en unes noves eleccions que veuen inevitables. Després del NO a investir a Mas, els convegents acusen la CUP de prioritzar la ideologia i de convertir-se en aliada dels pders de l'Estat

ELS PARTITS DE L'OPOSICIÓ JA ESTUDIEN NOUS ESCENARIS SI HI HA ELECCIONS AL MARÇ
Els partits de l'oposició creuen que les eleccions són la millor opció per superar el bloqueig actual.
Ciutadans i PP aposten per nous acords al marge de l'independentisme, el PSC obre la porta al diàleg amb tothom i Catalunya si que es pot defensa una gran confluència d'esquerres.

PARLAMENT
LA MESA I LA JUNTA DE PORTAVEUS DESCARTEN CONVOCAR UN NOU PLE D'INVESTIDURA

Més enllà de la política, hi ha divisió entre els comerços catalans per l'inici de rebaixes. Moltes botigues ja les han començat aprofitat el buit legal i altres, que s'esperen al dia 7, també apliquen descomptes.

EL BARÇA S'ENTRENA DAVANT 10.000 ESPECTADORS.TURAN I VIDAL, A PUNT CONTRA L'ESPANYOL A LA COPA
Deu mil persones presencien l'entrenament de portes obertes del Barça, que ja prepara el duel de Copa contra l'Espanyol. Arda Turan i Aleix Vidal ja tenen l'alta federativa i podrien anar convocats per Luis Enrique, que ha estat escollit millor entrenador de l'any per la federació d'història i estadística

AL MERCAT DE LES FLORS
ROCÍO MOLINA I CABOSANROQUE PRESENTEN "IMPULSO", UN ESPECTACLE DE DANSA I ESPAIS SONORS
De la unió del ball flamenc de Rocío Molina i dels espais sonors de CaBoSanRoque neix IMPULSO, un espectacle diferent que avui representen al Mercat de les Flors.

 

Primera declaracions d'Artur Mas després del no de la CUP a la seva investidura. Han sigut abans d'entrar a l'executiva de Convergència que ha finalitzat fa molts pocs minuts. A la tarda es reunirà la direcció d'Esquerra que manté garibé un silenci absolut. L'oposició creu que les elecciones són la millor opció per deslbloquejar la situació actual i ja miren al futur. Ciutadans i PP aposten per buscar nous acords al marge de l'independentisme després de les noves eleccions, el PSC obre la porta al diàleg amb tothom i Catalunya si que es pot aposta per una gran confluència d'esquerres.

Situació a la que s'ha arribat després que, com deiem, el Consell Polític de la CUP digués no a la investidura d'Artur Mas i, a la vegada, deixés la porta oberta a una investidura alternativa... Una situació política complicada, també, dins la CUP i amb els terminis legals per escollir president a punt d'esgotar-se.

I avui ens acostarem a la realitat de les families que conviuen amb les denominades malalties rares. A Catalunya hi ha uns 400 mil afectats, la majoria nens. Tots reclamen més investigació i accés als especialistes per poder tenir diagnòstics més ràpids i millorar els tractaments.

Als esports, el Barça aplega 10.000 persones a l' entrenament de portes obertes al Miniestadi. Els blaugrana ja preparen el duel de Copa contra l'Espanyol amb Arda Turan i Aleix Vidal amb l'alta federativa. Luis Enrique ha estat escollit millor entrenador de l'any per la federació d'història i estadística.

L'ENDEMÀ DEL NO DE LA CUP. ARTUR MAS DIU QUE ESTÀ MOLT TRANQUIL I QUE VOL SEGUIR LLUITANT.

EL NO DE LA CUP. ELS PARTITS DE L'OPOSICIÓ JA ESTUDIEN NOUS ESCENARIS SI HI HA ELECCIONS AL MARÇ.

REBAIXES I REIS. TORNA LA POLÈMICA PELS DESCOMPTES DE MOLTES BOTIGUES ABANS DEL PERIODE TRADICIONAL.

MALALTIES RARES. LES FAMILIES DEMANEN MÉS INVESTIGACIÓ I MILLOR ACCÉS ALS ESPECIALISTES.

TURAN I VIDAL PODRAN JUGAR. EL BARÇA PREPARA EL DUEL DE COPA AMB L'ESPANYOL AMB 10.000 ESPECTADORS AL MINIESTADI.

 

La CUP pren avui una decisió definitiva sobre la investidura d'Artur Mas. El consell polític i el grup d'acció parlamentària porten tot el matí reunits per desencallar la situació. Decidiran finalment si Mas és president o si hi ha eleccions el mes de març. El resultat de la reunió es podria conèixer en qualsevol moment.

Un intent de robatori en un centre comercial de Sant Boi va acabar anit amb un cotxe encastat, 20 ferits lleus i escenes de pànic entre els compradors.

Els lladres volien robar productes de telefonia, però els vigilants els ho van impedir. Un dels homes va quedar retingut i els altres van sortir fora i van encastar el cotxe a la porta del centre comercial. Enmig del caos van poder fugir però la policia ja els ha identificat.

Barcelona prepara la cavalcada de Reis amb els darrers assajos a la plaça Catalunya. Comparses i patges reials s'hi han desplaçat aquest matí. I molts nens ho han aprofitat per portar la seva carta amb les peticions i desitjos per aquest any.

Primer accident al rally Dakar. Un cotxe conduit per una pilot debutant se surt de la pista en el pròleg i atropella 10 espectadors. Tres estan ferits greus.

Empat en el derbi del futbol català. Espanyol i Barça es van repartir els punts en un partit sense gols. Els blaugrana van estavellar dos pilotas al pal i, amb un partit menys, cedeixen provisionalment el liderat a l'Atlètic de Madrid.