Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Desallotjat l'edifici ocupat al barri del Raval, propietat de l'ajuntament de Barcelona i que s'ha de destinar a lloguer social. Aquest matí la Guardia Urbana ha entrat per força a l'edifici i n'ha fet sortir a tots els ocupants, alguns dels quals menors d'edat. Els serveis socials s'han fet càrrec d'algunes de les persones desallotjades. El consistori afirma que va tenir noticia de l'ocupació ahir mateix.

Pel que fa a la política, comencen a fer-se públiques les esquerdes a Junts per Catalunya. La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, afirma que es necessita  un govern de la Generalitat que actuï des de la legalitat que fixen la Constitució i l'Estatut. Unes declaracions que ha respost Elsa Artadi dient que l'executiu estable el vol tothom però que també cal legitimar a Puigdemont fent-lo president.

Avui es commemora el dia mundial contra el càncer infantil. Cada any se'n diagnostiquen entre  1.200 i 1.400 casos a Espanya. A hospitals com la Vall d'Hebron fan un acompanyament psicològic tant al nen com a les famílies.

Dues notícies sobre Televisió Espanyola: d'una banda, el documental produït al centre de Sant Cugat "Una manera de fer, president Tarradellas", comença a projectar-se als instituts catalans. Avui l'han vist els estudiants de Cervelló, localitat natal del polític català. I de l'altra, us explicarem l'operatiu de cobertura de TVE als Jocs del Mediterrani que comencen el dia 22 de juny a Tarragona.

Dia històric per a l'esport espanyol. El rider Regino Hernández ha sorprès tothom i s'ha  s'ha endut el bronze a la prova de boardercross d'snowboard dels Jocs Olímpics de Pyeongchang. Feia 26 anys que Espanya no aconseguia una medalla en uns Jocs Olímpics d'hivern des que ho va aconseguir Blanca Fernández Ochoa als Jocs d'Albertville'92.

NOU DESALLOTJAMENT. LA GUÀRDIA URBANA FA FORA LES FAMÍLIES QUE HAN OCUPAT UN EDIFICI MUNICIPAL DEL RAVAL.

ESQUERDES A JXCAT. PASCAL I ARTADI DISCREPEN SOBRE COM HA DE SER EL NOU GOVERN DE LA GENERALITAT.

CÀNCER INFANTIL. L'HOSPITAL DE LA VALL D'HEBRON FA UN SEGUIMENT PSICOLÒGIC AL MALALT I A LA FAMÍLIA.

TVE A CATALUNYA. CONEIXEREM LA COBERTURA DELS JOCS DEL MEDITERRANI I ARRIBA ALS INSTITUTS EL DOCUMENTAL DE TARRADELLAS.

JOCS DE PYEONGCHANG. REGINO HERNÁNDEZ FA HISTÒRIA I DÓNA A ESPANYA LA PRIMERA MEDALLA EN UNS JOCS D'HIVERN DES DE 1992.

  • Mireia Boya ha quedat en llibertat sense mesures després de la seva declaració al Suprem. A la sortida del tribunal, l'exdiputada de la CUP ha reiterat el que li ha dit al jutge: que la declaració d'indepeedència del Parlament no va ser simbòlica. Madrid, Isabel Palacios...
  • Oriol Junqueras ha portat al Constitucional la seva situació de presó preventiva. . El recurs de Junqueras demana anul·lar les resolucions del Suprem i demana poder sortir en llibertat. Considera que el Suprem no és competent per jutjar-lo perquè els fets de què l'acusen es van produir a Catalunya i adverteix que el següent pas serà acudir al Tribunal Europeu dels Drets Humans.
  • Nous retrets aquest matí entre Junts per Catalunya i Esquerra en plenes negociacions per la investidura. Des de Junts per Catalunya contiuen enfadats per la decisió de Roger Torrent de portar al Tribunal de Drets Humans la investidura de Puigdemont, de manre aunilateral, diuen. Tampoc no va agradar que s'ajornés la tramitació de la llei de presidència per permetre la investidura a distància. Tot i així, aquest matí uns i altres s'esforçaven a oferir una imatge de tranquil·litat.
  • El delegat del govern, Enric Millo, ha dit a Tarragona que el president del Parlament, Roger Torrent, ha d'optar quan abans millor per un nou candidat que tingui prou suport i que compleixi tots els requisits legals.
  • Avui, 14 de febrer, alguns celebren Sant Valentí, l'anomenat Dia dels Enamorats. Una festivitat que, a banda de celebrar l'amor, suposa una injecció econòmica pels comerços.
  • L'enfrontament entre el Reial Madrid i el PSG és l'estrella de la jornada de vuitens d'avui de la Champions. La visita de Neymar i companyia al Benabéu posarà a prova l'esperiència dels blancs en aquesta competició i la capacitat dels parisencs per aspirar al tron europeu....
  • Cita per a nostàlgics, aquest vespre a Barcelona, amb una de les bandes històriques de la música electrònica. OMD estan el plena gira del seu últim disc on recuperen el so de sintetitzadors que tenien als anys vuitanta.

L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha quedat en llibertat i sense mesures cautelars després de declarar davant del jutge del Suprem, Pablo Llarena, investigada pel delicte de rebel·lió. Boya ha negat formar part de qualsevol estructura per dirigir el procés i ha dit que la declaració d'independència del Parlament va ser efectiva i no simbòlica, com havien dit fins ara la resta de investigats.

Per cert, Oriol Junqueras ha recorregut davant dels Constitucional la seva situació de presó preventiva. Mentrestant, segueixen els retrets entre Junts per Catalunya i Esquerra. El vicepresident del Parlament ha afirmat que Torrent no li va dir res de les seves intencions de portar la investidura de Puigdemont a Estrasburg. De tota manera, tant membres del PDECAT com republicans insisteixen que hi haurà govern independentista.

A més a més avui posarem xifres a Sant Valentí, el dia dels enamorats. Les vendes online pugen aquest dia un 20% i el producte estrella són les flors: en algunes floristeries en venen fins a un 50% més que un dia normal. També ho tenen tot ple als restaurants que ofereixen menús especials o als spas i centres de massatge.

L'atenció futbolística mundial serà aquest vespre al Bernabeu, on el Madrid i el PSG juguen el primer partit de l'eliminatòria més destacada dels vuitens de final de la Champions. L'actual bicampió s'aferra a la seva competició de referència per salvar la temporada davant d'un dels ferms aspirants, amb Neymar al capdavant d'un equip farcit d'estrelles.

I als últims minuts de l'Informatiu repassarem la festa que es va viure a nit a La 1 de Televisió espanyola. Els 16 participants d'Operación Triunfo van celebrar el final del concurs i el seu pas per l'acadèmia cantant els temes més emblemàtics d'aquesta edició i amb moments molt personals.

 

 

BOYA AL SUPREM. DIU QUE LA DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA VA SER REAL I NEGA FORMAR PART DEL COMITÈ ESTRATÈGIC.

CRISI JXCAT I ERC. SEGUEIXEN ELS RETRETS ENTRE LES DUES FORMACIONS PER LA INVESTIDURA DE CARLES PUIGDEMONT.

LES XIFRES DE SANT VALENTÍ. LES VENDES DE FLORS ES DISPAREN I ELS RESTAURANTS OFEREIXEN MENÚS ESPECIALS.

VUITENS DE LA CHAMPIONS. MÀXIMA EXPECTACIÓ AL BERNABEU PEL MADRID-PSG CRISTIANO I NEYMAR LIDEREN EL DUEL D'ESTRELLES.

LA FESTA D'OT. ELS 16 PARTICIPANTS TORNEN A INTERPRETAR ELS TEMES MÉS EMBLEMÀTICS DE L'EDICIÓ.

  • Roger Torrent vol que el Tribunal Europeu de Drets Humans es posicioni sobre les condicions que el Constitucional ha posat per la investidura de Carles Puigdemont. L'anunci d'aquest recurs no ha estat ben rebut per Jxcat ja molestos perquè Torrent no ha portat a la reunió de la mesa d'avui la reforma de la llei del President. Lluís Falgàs./ Doncs el recurs a Estrasburg anunciat per Torrent no ha estat ben vist no solament pels grups de l'oposició, sinó que tampoc és ben rebut per Junts Per Catalunya.
  • Avui segueixen les declaracions davant del magistrat del número 13 de Barcelona que investiga els preparatius del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. I ara mateix els qui son a punt de prestar declaració son l'ex-jutge Santi Vidal i el jurista Carles Viver Pi i Sunyer. A la ciutat de la justícia, seguint-ho, hi ha en Ruben Urdiales.
  • És la carretera de l'Arrabassada, aquest matí... Les temperatures gèlides han permès als conductors matiners veure aquest paisatge ben emblanquinat... A la part alta de Barcelona la temperatura s'ha quedat per sota dels 0 graus. Aquetes baixes tempeatures, a priemres hores, han obligat a circular amb molta precaució a les carreteres afectades per la nevada d'ahir i que avui s'ha despertat amb plaques de gel. A gran part d'Osona i del Bages hi hagut afectacions per centenars d'escolars.
  • La venda d'habitatges a Catalunya va créixer un 13'6% l'any passat. Se situa com la segona comunitat autònoma amb més adquisicions, 76.000 segons l'Institut Nacional d'Estadística./ La plataforma d'afectats per la hipoteca i diverses entitats socials han presentat una proposta de moció per forçar l'ampliació del parc públic d'habitatges a Barcelona.
  • Avui torna la Lliga de Campions amb els partits d'anada dels vuitens de final. Aquets vespre el City de Guardiola visita el Basilea i a Torí es disputa el Juventus - Tottenham. I demà, al Bernabéu, el Madrid rep el Paris Saint Germain de Neymar. El seu duel amb Cristiano és un dels grans atractius de l'eliminatòria.
  • El pianista Javier Perianes i l'orquestra filarmònica de Munic, dirigida per Pablo Heras Casado, van oferir el concert per a piano número 3 de Bela Bartok.

A poc a poc s'ha anat recuperant la normalitat a les carreteres que es van veure afectades per la nevada d'ahir i que avui s'ha despertat amb plaques de gel que han obligat a extremar la circulació. A gran part d'Osona i del Bages hi hagut afectacions per centenars d'escolars. Una neu que encara es veia a primera a la Serra de Collserola. El perfil de Barcelona ha quedat ben emblanquinat.

Avui, però , la jornada ja està molt més tranquil·la. Les nevades d'ahir a la tarda han deixat pas a les gelades intenses d'aquesta matinada i a un fred hivernal durant tot aquest matí de dimecres. Durant la tarda el cel es taparà, nevarà al Pirineu, i l'ambient es mantindrà bastant fred arreu. Demà, tornarem a tenir bastants núvols però les temperatures començaran a pujar i fins divendres, els migdies, tindran regust primaveral.

Pel que fa a l'actualitat política, el president del Parlament ha decidit excloure de la reunió de la mesa d'avui la petició de Junts per Catalunya per reformar la llei de presidència i permetre la investidura a distància de Puigdemont. Torrent, a més, ha decidit portar al Tribunal Europeu de Drets Humans les condicions del Constitucional a la investidura de l'expresident.

El 54% dels graduats d'FP està treballant al cap de 9 mesos d'haver acabat els estudis. Per primera vegada des de l'inici de la crisi n'hi ha més que treballen que no pas que continuen estudiant. En el cas de l'FP dual la inserció laboral és encara més elevada: 7 de cada 10 treballa al cap de poc de titular-se.

Torna la champions, amb els vuitens de final, que el Barça no jugarà fins la setmana que ve contra el Chelsea. Mentrestant, l'atenció l'acapara el Madrid-PSG de demà, amb Neymar com a gran protagonista. L'exblaugrana, pretès per l'equip blanc, arriba al Bernabeu com a lider indiscutible del PSG, amb 28 gols i 16 assistències.

Avui celebrarem el dia mundial de la radio i veurem també els preparatius a Terrassa de la gala que a partir de dos quarts d'onze emetrà La 1 de Televisió Espanyola amb tots els concursants d'Operación Triunfo per celebrar el final d'aquesta temporada del programa.

DESPRÉS DE LA NEVADA. ES RECUPERA LA NORMALITAT TOT I LES PLAQUES DE GEL QUE HAN AFECTAT MOLTES CARRETERES.
 
INVESTIDURA PUIGDEMONT. MALESTAR AMB TORRENT A JXCAT PER NO PORTAR A LA MESA LA REFORMA DE LA LLEI DE PRESIDÈNCIA.

FP I INSERCIÓ LABORAL. MÉS DE LA MEITAT DELS GRADUATS TREBALLA AL CAP DE 9 MESOS D'OBTENIR EL TÍTOL.

TORNA LA CHAMPIONS. NEYMAR, GRAN PROTAGONISTA A L'ELIMINATÒRIA DE VUITENS DE FINAL ENTRE EL MADRID I EL PSG.

OPERACIÓN TRIUNFO. ELS 16 CONCURSANTS CELEBRARAN EL FINAL DE LA TEMPORADA A PARTIR DE LES 22:30 A LA 1 DE TVE.

  • El ministre de Foment ha avançat aquest matí com serà l'aeroport del Prat del futur. Un aeroport que pretén arribar als 70 milions de passatgers al 2026. Per créixer faran dues grans actuacions: convertir l'aeroport de Girona en la quarta pista del Prat i construir una nova terminal satèl·lit per vols intercontinentals. Ens ho explica la GEMMA ESTEBA.....
  • Francisco Bañeras ha pres possessió avui com a nou fiscal superior de Catalunya, en substitució de José Maria Romero de Tejada, mort a finals de novembre. Un acte presidit pel fiscal general de l'estat, Julián Sánchez Melgar, en la seva primera visita a Catalunya.
  • Continuen les negociacions per a la investidura. Esquerra manté que no estàn treballant en una doble presidència i que Puigdemont continúa sent l'únic candidat que hi ha sobre la taula. Els republicans asseguren que segueixen negociant però es desmarquen de la proposta de reforma de la llei de presidència, que presentava en solitari JXCAT, fins que no hi hagi, diuen, un acord global. / Pel portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, la reforma de la llei de la presidència que vol fer Junts per Catalunya és il·legal.
  • Polèmic a Girona per la intenció del govern municipal de canviar el nom de la plaça de la Constitució per la de la plaça de l'1 d'octubre./ I nova crida a l'entesa i el diàleg la que han reclamat avui les alcadesses de Barcelona i Madrid.
  • Aquesta tarda es reuneix la junta directiva de la federació espanyola de futbol, i entre altres coses decidiran on jugaran Barça i Sevilla la final de la Copa del Rei. A la lliga, les diferències s'han escurçat després de l'empat a 0 dels blaugrana ahir al Camp Nou davant del Getafe./ L'Espanyol va sortir viu de Balaidos amb un empat in extremis davant un Celta que el dominar./ I el Girona es va estavellar contra el porter del Sevilla, Sergio Rico, que va parar tot el que li va arribar, inclòs un penal a Aday.
  • Pendents, un dia més, del temps. La setmana comença amb un nou avís per nevades a cotes baixes. Per avui, Protecció Civil ha activat el Pla Neucat en fase de prealerta a 13 comarques... i una d'elles és el Barcelonès, perquè de moment hi plou, però JUDIT HUERTA, aquesta tarda pot nevar a la Serra de Collserola....
  • Mica en mica FERRAN PALAU, cantant i compositor dels ANÍMIC, va fent camí en solitari. Ara acaba de treure un nou disc , "Blanc", que aplega cançons dels últims 3 anys al marge del grup i està a punt de comEnçar la gira de presentació.

L'aeroport de Girona es convertirà en la quarta pista de l'aeroport del Prat i ho farà gràcies a l'estació de l'AVE que es construirà a Vilobí d'Onyar. És el que ha anunciat avui el ministre de Foment en la presentació del pla director de la infaestructura pels propers 9 anys que també inclou una nova terminal satèl.lia al Prat per vols intercontinentals. L'objetiu: passar dels 47 milions de passatgers actuals als 70 al 2026.

El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgal, ha presidit avui la presa de possessió del nou fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, que en el seu discurs ha defensat el cumpliment de la llei i la independència de la fiscalia.

El ple de l'ajuntament de Girona aprovarà aquesta tarda canviar al nom de la plaça de la Constitució per la de la plaça de l'1 d'octubre. El canvi s'aprovarà amb el suport del PDECAT, Esquerra i la Cup. L'alcaldessa defensa el canvi de nom per dignitat mentre la resta de partits i diverses entitats creuen que es busca una polèmica innecessària.

L'ajuntament del Prat de Llobregat combat l'obesitat infantil amb l'aplicació d'un pla que pretén donar una visió global tant als nens com a les famílies, a l'hora de lluitar contra el sobrepès que a Catalunya afecta a un terç dels menors d'entre 6 i 12 anys.

I als esports, segon empat consecutiu del Barça a la lliga, que fa que l'At. de Madrid s'apropi a 7 punts. Els de Valverde es van quedar sense marcar per primer cop al Camp Nou davant del Getafe. Empat també de l'Espanyol al camp del Celta, gràcies al gol in extremis de Gerard que suposava el 2 a 2. Mentre el Girona cau a Sevilla després d'una gran actuació del porter Sergio Rico.

 

INVERSIONS DE FOMENT. EL GOVERN ANUNCIA UNA TERMINAL SATÈL·LIT AL PRAT I L'ESTACIÓ DE L'AVE A L'AEROPORT DE GIRONA.
 
PRESA DE POSSESSIÓ. FRANCISCO BAÑERES ÉS EL NOU FISCAL SUPERIOR DE CATALUNYA.

PLE A GIRONA. APROVARÀ CANVIAR EL NOM DE LA PLAÇA DE LA CONSTITUCÓ PER LA DE L'1 D'OCTUBRE.

CONTRA EL SOBREPÈS. EL PRAT DE LLOBREGAT APLICA UN PLA PER DONAR UNA VISIÓ GLOBAL I IMPLICAR A NENS, PARES I ESCOLES.

L'AT. DE MADRID, A 7 PUNTS. EL BARÇA NO LI POT MARCAR CAP GOL AL GETAFE I LI DÓNA UNA MICA D'EMOCIÓ A LA LLIGA.

Junts per Catalunya rebutja que Puigdemont sigui només un president simbòlic. La portaveu al Parlament, Elsa Artadi, veu possible l'acord amb Esquerra però deixa clar que la funció de Puigdemont és manar desde Brusel·les.

Els mossos investiguen la mort de la dona de Torredembarra que ahir va rebre un tret de la seva parella. A l'home se li hauria disparat una pistola per a la qual no tenia permís. Hores d'ara segueix detingut acusat d'homicidi imprudent i tinença il·lícita d'armes.

Avui continua el Carnaval a moltes poblacions catalanes a banda de rues i comparses veurem la cursa de llits de Lleida, que s'ha fet aquest matí o el ball de màscares al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Passarem també per Arenys de Mar per mostrar-vos un edifici modernista molt singular. Es tracta del convent de les clarisses, que ha estat 12 anys tancat i que es pot visitar aquest cap de setmana. L'ajuntament l'ha comprat fa poc i ara el vol reconvertir en un equipament públic.

Als esports, acaba de finalitzar el Sevilla- Girona que han guanyat els andalusos per 1 gol a zero. D´aquí a dues hores el Barça, amb la defensa en quadre, rep al Getafe, un equip que mai ha guanyat en les 14 vegades que ha visitat el Camp Nou. A les files blaugrana, la novetat podria ser que Ousmane Dembelé jugués alguns minuts i que Yerry Mina sigui titular.

Aquest cap de setmana es pot visitar a Arenys de Mar un edifici modernista molt singular. Es tracta del convent de les clarisses, que ha estat tancat 12 anys, des que les 4 monges clarisses que hi residien van marxar a altres convents. Ara l'ajuntament l'ha comprat i vol reconvertir-lo en equipament per al poble. El proper mes els arenyencs podran decidir a través d'una consulta si els hi sembla be posar-hi la biblioteca.

Els germans Roca seran aquest any els encarregats de cuinar al sopar que el cantant Elton John organitza cada any després de la cerimònia dels Oscar. Hem parlat amb ells per saber com es preparen per aquest repte.