Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

  • El jutge Llarena ha desestimat la petició de la fiscalia de dictar ordre de detenció internacional per a Anna Gabriel, fugida a Suïssa. Igual com va fer amb Puigdemont, el magistrat del Suprem ha limitat l'ordre l territori espanyol. Des de Madrid ens ho explica la Isabel Palacios../ El jutge Llarena també ha emès avui una interlocutòria on dona 10 dies a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per pagar els 60.000 euros de fiança que va fixar el passat dilluns.A banda d'aquesta fiança, el jutge li imposa també l'obligació de comparèixer cada quinze dies als tribunals. La interlocutoria també recull la llibertat provisional de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, a qui no ha imposat mesures cautelars. El jutge ho justifica en que, segons la investigació, Mas ha tingut un paper llunyà en les decisions del procés i en que l'expresident s'ha presentat davant els tribunals sempre que se l'ha requerit.
  • De la sev banda, el Parlament belga ha rebutjat concedir un espai a Carles Puigdemont per participar en una conferència organitzada pel partit independentista flamenc. La mesa del parlament ha denegat el permís en no comptar amb el suport unànim de tots els grups. Els socialistes belgues han criticat la iniciativa perquè consideren que s'instrumentalitzaria la cambra per exaltar, diuen, el separatisme.
  • Dos mesos de les eleccions al Parlament de Catalunya, avui Artur Mas ha insistit en que cal avançar.... malgrat que ha qualificat la declaració unilateral va ser simbòlica i admetre que es va exagerar. En tot cas, tot segueix igual que el 21 de desembre, amb el 155 activat i una investidura bloquejada per les desavinences entre els independentistes.
  • Forta polèmica a la fira d'art ARCO per la retirada d'una obra de l'artista madrileny Santiago Sierra sobre presos polítics. L'obra inclou, entre d'altres, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez. IFEMA, organitzadora de l'esdeveniment ha demanat despenjar les fotografies per considerar que desvien l'atenció de la resta d'obres artístiques. Tant el govern com el PSOE han aplaudit la mesura. En canvi, Esquerra i Podemos la rebutgen, igual que el director d'ARCO. Per la seva part, l'Ajuntament de Madrid ha reclamat una rectificació perquè s'exhibeixi la sèrie fotogràfica
  • Llibertat sota fiança de 400 mil euros per a Fèlix Millet i de 100 mil per a Jordi Montull. És el que ha decidit l'audiència de Barcelona./ En el cas del crim de la Guàrdia Urbana, avui ha declarat als jutjats de Vilanova i la Geltrú la interna a qui Rosa Peral hauria reconegut haver enverinat la seva parella, que va aparèixer mort al pantà de Foix. Ens ho explica la Judit Huerta./ Un estudi, realitzat per investigadors de l'Hospital del Mar, conclou que el sutge procedent de la mala combustió dels motors dièsel augmenta en un 20 per cent el risc de patir un ictus. 
  • El Barça va fer anit un pas endavant de cara a ser als quarts de final de la Champions.
  • Fins a l'11 de març al Teatre Victoria es representa l'últim espectacle dels Mayumanà, RUMBA, que està en plena gira espanyola. La companyia de ball i percussió fa servir les cançons del grup Estopa com a fil conductor dels números musicals.

Dos mesos després de les eleccions al Parlament i amb la investidura bloquejada, Artur Mas fixa la seva posició sobre el que ha passat a Catalunya des de l'1 d'octubre. L'endemà de declarar davant del jutge Llarena, insisteix en que la DUI va ser simbòlica però creu que tot plegat es va exagerar i que, en algun moment, es podria haver arribat a l'engany.

Tot plegat, mentre la fiscalia ha demanat al jutge del Suprem que sol·liciti l'ordre de detenció i presó per Anna Gabriel. Suïssa apunta que no concedirà l'extradició. La polèmica del dia és la retirada d'ARCO d'aquesta obra d'art anomenada "presos polítics". Un conjunt de retrats, entre d'altres, de Junqueras o els Jordis. L'organització de la fira diu que la retira per tal que no centri tota l'atenció. La decisió ha provocat un intens debat.

Pendents de Millet i Montull que podrien sortir de la presó si paguen les fiances de 400 mil i 100 mil euros que els hi han imposat. A més, investigadors de l'Hospital del Mar conclouen que respirar el carbó procedent de la mala combustió dels cotxes dièsel incrementa en un 20% el risc de patir un ictus. S'han analitzat dades de 3 mil pacients durant 9 anys. L'ictus és la primera causa de mort en dones i la tercera en homes.

El Barça va fer un pas endavant de cara a ser als quarts de final de la Champions. Un gol de Messi després d'una assistència d'Iniesta va permetre els de Valverde empatar un partit que s'havia posat molt coll amunt. Els blaugrana hauran de sentenciar al Camp Nou el proper el proper 14 de març.

I als minuts finals  del 'Informatiu estarem amb els Estopa i amb Mayumanà, que col·laboren en el nou espectacle de la companyia de dansa i percussió. Les cançons dels germans Muñoz són el fil conductor de la proposta que es es podrà veure fins l'11 de Març al Teatre Victòria.

 

ARTUR MAS I EL PROCÉS. L'EXPRESIDENT MANTÉ QUE LA DUI VA SER SIMBÒLICA I QUE EN ALGUN CAS ES VA ARRIBAR A L'ENGANY.

POLÈMICA ARCO. RETIREN UN QUADRE TITULAT "PRESOS POLÍTICS" QUE INCLOU FOTOS DE JUNQUERAS O ELS JORDIS.

CONTAMINACIÓ I SALUT. RESPIRAR EL SUTGE DELS MOTORS DIÈSEL INCREMENTA UN 20% EL RISC D'ICTUS.

I AMB GOL DE MESSI. EL BARÇA SE'N SURT AL CAMP DEL CHELSEA (1-1) I HO TÉ TOT DE CARA PER PASSAR ALS QUARTS DE LA CHAMPIONS.

ESTOPA I MAYUMANA. EL NOU SHOW DE LA COMPANYIA ES BASA EN LES CANÇONS DELS GERMANS MUÑOZ.

Barcelona i Cambrils recorden avui els atemptats de fa 6 mesos en què van morir 16 persones. Mig any després, s'ha reforçat la seguretat a les Rambles, però la masSacre ha deixat una petjada impossible d'esborrar...

L'Ajuntament de Barcelona s'ha personat com a acusació particular en la causa dels atemptats. Ada Colau, ha explicat avui que la decisió s'ha pres per "defensar els interessos de la ciutat". L'alcaldessa també ha recordat que el memorial a les víctimes s'integrarà definitivament després de la reforma de la Rambla.

Cada 9 dies la policia ha d'actuar al barri del Raval contra el tràfic de drogues. L'ajuntament reclama més recursos per combatre el problema mentre que els veïns diuen que s'agreuja perquè és una de les zones amb més pisos buits de la ciutat.

Ens fixarem en el fenòmen musical de moda entre els millenials: el trap. Va sorgir als carrers dels Estats Units i destaca, sobretot, per l'ús de veus distorsionades i lletres provocatives.

Als esports, després de dos empats consecutius, el Barça visita l'Eibar a un quart de cinc de la tarda. I amb l'obligació de guanyar per mantenir la diferència de set punts amb el segon classificat, l'Atlètic de Madrid. Un partit on, per primer cop, Valverde podrà comptar amb Messi, Suárez, Coutinho i Dembelé.

La CUP confirma que Anna Gabriel ha viatjat a Ginebra però no aclareix si anirà dimecres que ve al Tribunal Suprem. Demà, declararan davant del jutge Marta Rovira i Marta Pascal en una setmana que pot ser clau per desencallar la formació de govern.

Ciutadans confia que Gabriel comparegui dimecres al Suprem. Diuen que l'exdiputada ha de tornar per  evitar que hi hagi més pròfugs de la justícia. La diputada Lorena Roldán també ha demanat a Roger Torrent que proposi ja un nou candidat a la investidura.

Les cooperatives d'habitatge augmenten a Catalunya com una de les sol·lucions al problema per accedir a un pis. Ja hi ha una desena de projectes a tota catalunya. A Barcelona, l'ajuntament ha cedit cinc solars perquè diferents cooperatives aixequin el seu edifici.

Un 10% de la població no està vacunada segons les recomanacions del sistema nacional de Salut. Els especialistes insisteixen en combatre els moviments antivacunes i alerten dels perills de no seguir els consells mèdics.

Us parlarem de la història d'una artista que pinta pràcticament a cegues. Es diu Kelly Arrontes i acaba de guanyar un concurs per pintar el mural de 125 metres al Parc Científic de Barcelona.  S'ha imposat a la resta de candidats sense que el jurat conegués la seva discapacitat.

Als esports, l'Espanyol rep aquesta tarda al Vila·real, i el Barça pensa ja en el partit de dimarts contra el Chelsea. Això després d'haver guanyat ahir al camp de l'Eibar 0 a 2. Luis Suárez va obrir el marcador a la primera meitat en rematar una assistència de Messi. I ja a les acaballes del partit, un altra jugada de l'argentí la va aprofitar Jordi Alba per sentenciar amb el segon.

Tot i que s'ha avançat força, les investigacions per trobar un remei a l’alzheimer encara no han donat fruit. Ara els neuròlegs, Nolasc Acarín i Anna Malagelada acaben de publicar "Alzehimer, Envejecimento y demencia" una guia pràctica pels malalts i les familíes que s'hi han d'enfrontar diàriament. Avui a l'entrevista parlem del factor humà al voltant d'aquesta malaltia amb el veterà neuròleg Nolasc Acarín.

Presenten a Manresa la "Caravana musical per la pau". Un projecte solidari destinat a recollir fons amb un objectiu: que els nens sirians refugiats al Líban puguin aprendre música.

Segona tanda de declaracions al Tribunal Suprem... i també avui els dirigents sobiranistes que ho han fet han quedat en llibertat. Artur Mas i l'expresidenta de l'Associació Municipis per la Independència els tocava avui declarar davant del jutge Llarena investigats pels delictes de rebel·lió i sedició. L'expresident de la Generalitat, inhabilitat pel 9N, ha estat el primer en declarar i després ha quedat en llibertat sense fiança. Mas ha dit que l'1 d'octubre va ser real però que la declaració d'independència era un acte simbòlic. Després ha estat el torn de Neus Lloveras, expriesidenta de l'AMI, l'associació de municipis per la independència.

Televisió Espanyola ha tingut accés a una nova part del sumari del jutjat número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum il.legal de l'1 d'octubre. Segons la Guardia Civil les dades del cens que es van fer servir haurien sortit de la conselleria de treball. També vinculen els fons públics utilitzats amb 5 departaments diferents de la Generalitat i conclouen que la votació es va finançar amb diner públic i privat.

Mentrestant el Tribunal Constitucional ha admès parcialment el recurs de la Generalitat contra el sistema previst a la LOMCE per garantir l'ensenyament en castellà a les escoles catalanes

D'altra banda, la Mesa del Parlament ha posposat la tramitació de la reforma de la llei de presidència, que va registrar Junts per Catalunya per intentar investir Puigdemont a distància. Roger Torrent ha demanat un informe als lletrats per saber si la reforma vulneraria les mesures cautelars dictades pel Constitucional. Els grups no independentistes denuncien el bloqueig del Parlament.

La policia ha detingut al Sud de França tres persones relacionades amb els atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils de l'estiu passat.

Són alguns del avantatges que destaquen els usaris de l'AVE Barcelona-Madrid. I aquestes són imatges del primer tren que va fer el trajecte fa 10 anys. Va sortir de l'estació d'Atocha a les 6 del matí amb 158 passatgers i va trigar dues hores i mitja a una velocitat de fins a 350 km/h en bona part del recorregut.

Són els primers aficionats culés que han acompnayat l'equip a Londres per animar-lo de cara al partit d'anada de vuitens de final de Champions davant el Chelsea. La bona marxa de l'equip de Valverde els anima a ser optimistes per superar l'eliminatòria. Els de Valverde han de mirar d'encarrilar els vuitens de final i ho han de fer davant el campió anglès, el Chelsea. L'obectiu dels blaugrana és trencar el malastruc de l'última visita a Stamford Bridge, un camp sempre difícil..

Artur Mas queda en llibertat sense fiança després de declarar tres hores davant del jutge Llarena, investigat per rebel·lió i sedició. L'expresident ha insistit en el caràcter simbòlic de la declaració d'independència i ha negat formar part d'un comitè estratègic. A aquesta hora declara Neus Lloveras, l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència.

L'altra protagonista del dia és Anna Gabriel que ja ha comunicat al jutge Llarena que demà seguirà a Suïssa i no pensa declarar al Suprem. Diu l'exdiputada de la CUP que a Espanya no tindria un judici just i no descarta demanar l'asil. Els partits independentistes donen suport a aquesta decisió i el ministre de Justícia ho qualifica de gravíssima irresponsabilitat.

És el primer AVE que va circular entre Madrid i Barcelona, avui fa 10 anys. Sortia de l'estació d'Atocha a les 6 del matí amb 158 passatgers. Un traçat de 622 quilòmetres que es recorren en dues hores i mitja a una velocitat de fins a 350 km/h en pràcticament el 86 per cent del recorregut..

El ministeri de Foment ha confirmat avui una inversió de 600 milions d'euros per millorar la xarxa ferroviària de l'àrea metropolitana de Barcelona. La mesura més destacada, el cobriment de les vies a l'Hospitalet de Llobregat. Unes obres que podrien començar a principis de 2020 i que donarien resposta a una demanda històrica del barris afectats.

I aquest vespre, el Barça mirarà d'encarrilar l'eliminatòria de vuitens de final de la Champions al camp del Chelsea. L'objectiu de Valverde és marcar, objectiu que mai ha aconseguit fins ara Leo Messi contra aquest equip. 2.000 blaugrana són a Londres per animar un Barça davant d'un Chelsea el gran perill del qual és el davanter Eden Hazard.

MAS, EN LLIBERTAT. L'EXPRESIDENT SOSTÉ AL SUPREM QUE LA DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA VA SER SIMBÒLICA.

ANNA GABRIEL. COMUNICA AL JUTGE LLARENA QUE ES QUEDA A SUÏSSA I QUE DEMÀ NO DECLARARÀ AL SUPREM.

10 ANYS D'AVE. LA LÍNIA ENTRE BARCELONA I MADRID ASSOLEIX 35 MILIONS D'USUARIS.

NOVA INVERSIÓ. EL MINISTERI DE FOMENT DESTINARÀ 600 MILIONS AL COBRIMENT DE LES VIES DE TREN DE L'HOSPITALET.

LA CHAMPIONS, A ESCENA. EL BARÇA VOL DEIXAR ENRERA ELS PROBLEMES DE CARA A PORTA A EUROPA DAVANT UN CHELSEA QUE S'HA REFET.

  • Marta Rovira i Marta Pascal han estat les primeres dirigents polítiques a declarar aquesta setmana davant el Tribunal Suprem. I a totes dues el jutge Llarena ha decidit deixar-les en llibertat, Rovira amb fiança de 60mil euros i Pascal sense mesures cautelars. A Madrid ho ha seguit la ISABEL PALACIOS./ Demà continuaran les declaracions al Suprem. Hi estan citats l'expresident de la Generalitat Artur Mas i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. 
  • Dimecres serà el torn d'Anna Gabriel... l'exdiputada de la CUP ha preparat la seva estratègia jurídica a Ginebra amb un advocat expert en causes d'extradició. Demà Gabriel aclarirà si finalment acudirà davant el jutge./ Sobre la possibilitat que Anna Gabriel no comparegui davant el jutge, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha dit que cap polític pot entendre el càrrec com un privilegi./ Els partits catalans també han fet les primeres valoracions de les decisions del Suprem... El PSC celebra la llibertat de Rovira i Pascal, els comuns rebutgen la judicialització de la vida política, mentre que PP i C's aplaudeixen que els líders del procés donin explicacions davant la justícia.
  • Fins a les portes del Suprem s'han desplaçat representants de les formacions independentistes. Allà també han parlat de les negociacions per formar govern, que de moment avancen lentament ja que NO es posen d'acord sobre com abordar una investidura de Puigdemont. Els republicans han tornat a insistir que ningú és imprescindible.
  • Aquestes imatges mostren la virulència de les flames..... Els serveis d'emergències han rebut l'alerta a tres quarts de sis del matí. Aquestes imatges mostren la virulència de les flames..... Els serveis d'emergències han rebut l'alerta a tres quarts de sis del matí. Quan han arribat s'han trobat la planta baixa totalment en flames i el cadàver de la víctima. A la plata de dalt hi han trobat la dona que han pogut evacuar pel balcó i que està il·lesa. Ara investiguen els motius que haurien provocat aquest incendi.
  • Com us dèiem als titulars, l'Agència tributària investigarà aquest any, per primera vegada, els efectes fiscals de les monedes virtuals. És a dir, n'analitzarà, per exemple, si els seus beneficis es declaren.
  • És la celebració del Barça de bàsquet que ahir es va proclamar campió de la Copa del Rei davant el Reial Madrid.... després d'uns mesos molt complicats. És la vint-i-quatrena Copa d'un Barça que ha canviat completament de cara des de l'arribada de Svetislav Pesic a la banqueta, ara fa 10 dies./ Alegria al bàsquet.... ara li toca al futbol. El Barça ja és a Londres on mirarà de fer un pas endavant als vuitens de final de la Champions. Juga a Stamford Bridge contra el Chelsea... Des des Londres ens dona l'última hora el nostre company Jordi Jané.
  • Un gol de Granero al minut 84 va permetre a l'Espanyol salvar un punt davant del Vila-real. Els de Quique Sánchez Flores van aconseguir arreglar un mal partit i van tenir fins i tot opcions de guanyar-lo en l'últim minut però continuen sense sumar cap victòria per sisena jornada consecutiva.
  • "UN DIA QUALSEVOL" és el títol de l'exposició del fotoperiodista MANU BRABO, que aquests dies es pot veure al Mercat de La Florida, a L'Hospitalet. Un recorregut fotogràfic per les guerres, conflictes i revolucions que han marcat l'inic del segle XXI a l'Oriengt Mitjà: Siria, Libia, Egipte o Irak

Llibertat sota fiança de 60 mil euros per Marta Rovira. És la decisió del jutge Llarena després d'haver-li pres declaració investigada pels delictes de rebel·lió i sedició. En la seva compareixença al Suprem, ha dit que la declaració unilateral d'independència no va tenir efectes jurídics i també ha admès que l'1 d'octubre, davant l'actuació policial, va intentar paralitzar la votació però que Puigdemont s'hi va negar.

També ha declarat la coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, que ha quedat en llibertat ja que no s'han demanat mesures cautelars. Mentrestant, els partits independentistes admeten que aquestes compareixences estan retardant les negociacions sobre la investidura del president de la Generalitat sobre la que no hi ha novetats. Junts per Catalunya manté l'aposta de Puigdemont i Esquerra diu que ningú és imprescindible.

I avui parlarem de la moneda virtual, els bitcoins. El cas d'un possible centre de producció localitzat pels mossos a Cambrils és un exemple de com s'estan vigilant les transaccions amb aquest tipus de moneda. L'agència tributària centra els esforços en realitzar-ne un seguiment perquè creu que poden amagar frau fiscal i blanqueig de capitals.

El club de futbol de La Jonquera te previst presentar denuncia contra un jugador del Montcada a qui acusen d'haver agredit l'entrenador de porters del club gironí ahir durant un partit. El club del vallès desmenteix que el seu jugador el deixés inconscient després d'una bufetada i assegura que va patir una baixada de pressió. Els fets van passar poc després que el Jonquera marqués el gol de l'empat.

El Barça de bàsquet ha acabat amb tres anys sense títols en guanyar la Copa del Rei davant el Reial Madrid. Una gesta tenint en compte de la crisi a la que arribaven els blaugrana després de la destitució de Sito Alonso. El nou tècnic, Pesic ha estat clau. Mentre el primer equip de futbol ja és a Londres on demà es començarà a jugar un bitllet per quarts de final de la Champions davant el Chelsea.

 

  • El Govern reconeix que està estudiant la manera per com garantir la llibertat dels pares per elegir el castellà com a llengua vehicular dels fills als centres escolars catalans./ L'anunci del govern ha tingut el rebuig immediat dels partits independentistes, els comuns i el PSC, que afirmen que aquesta proposta acabaria amb el model d'immersió lingüística i crearia segregació entre els alumnes./ I la reacció de La comunitat educativa davant aquest anunci ha estat de rebuig total.
  • La polèmica coincideix amb les negociacions dels partits independentistes per a la investidura. Aquest matí Carles Puigdemonts'ha reunit amb els exconsellers a Brussel.les i amb els seus d'advocats per abordar les possibles estratègies. La reunió es produeix quan tant des del PDECAT com des d'Esquerra demanen una presidència efectiva i d'acord amb la llei./ I aquí els bisbes catalans han expressat avui la seva "preocupació" per l'empresonament dels líders independentistes, i han demanat una "reflexió serena" al respecte.
  • Demà farà sis mesos dels atemptats a Barcelona i Cambrils. 16 persones van morir i 131 van resultar ferides. Van passar dies al carrer envoltats de flors objectes y espelmes. Arribaven al l'Arxiu contemporani de Barcelona plens de bruticia y parafina. Ara ja està nens y documentats. Són 4.653 documents, textos y dibuixos, alguns millor conservats que altres i en diversos suports.
  • El Barça intentarà trencar demà al camp d l'Eibar una ratxa de dos empats consecutius a la lliga davant d'un dels equips revelació d'aquesta temporada./ Avui el Girona obre la jornada de Lliga rebent el Leganés amb l'objectiu de sumar la quarta victoria consecutiva a Montilivi./ L'Espanyol tancarà la participació catalana A PRIMERA diumenge a la tarda davant el Vila-real.
  • Aquesta nit comença el festival llum barcelona que enguany il.luminarà 47 instal.lacions i edificis del 22 @. Artistes i estudiants d'escoles d'art i de disseny participen en el festival que ofereix un recorregut gratuït durant tot el cap de setmana des de l'edifici del disseny Hub fins al cor del barri industrial./ I també arrenca una nova edició ( la quarta) del festival CARA-B de música urbana independent de Barcelona ... . Avui i demà, l'espai Fabra i Coats es convertirà en el millor aparador de les noves tendències musicals, alternatives i underground . Dissabte el festival s'obre a altres estils com el pop, el rock o el garage.

El ministre d'educació ha confirmat que s'introduiran canvis en la preincripció escolar a Catalunya. No ha donat detall de quins, però sí ha confirmat que el que vol el govern es que els pares puguin escollir en quina llengua escolaritzen als seus fill.

Demà es compleixen 6 mesos dels atemptats de Barcelona i Cambrils en els què van morir 16 persones. Mig any després la principal novetat són les pilones de seguretat que s'han col·locat a Canaletes. Després veurem també com segueix la feina d'arxiu dels més de 8 mil petits homenatges que els ciutadans van deixar al carrer de forma espontània.

Policies de tots els cossos policials que treballen a Catalunya es formen aquests dies per aprendre a detectar expressions facials que els ajudin en el seu dia a dia. Es calcula que n'hi ha 21 d'universals que poden orientar els agents a l'hora d'anticipar una reacció violenta o en un interrogatori, per exemple.

El Barça vol tornar a posar la directa a la lliga, després de dos empats. Demà juguen al camp d'un Eibar que només ha perdut un partit a les últimes 12 jornades,però que encara no ha pogut derrotar mai al Barça. La jornada l'obrirà aquesta nit l'altre equip revelació, el Girona, que rep al Leganés amb la baixa de Timor i el dubte de Pere Pons.

I avui us explicarem com ha estat l'experiència del campió de Masterchef Celebrity, Saúl Craviotto, al Celler de Can Roca. El regatista tenia pendent la visita perquè va passar directament a la final i se la va perdre. Ara ha conegut de primera ma les tècniques culinàries dels germans Roca.

DEBAT EDUCATIU. CRÍTIQUES AL GOVERN PER ESTUDIAR LA POSSIBILITAT DE CONVERTIR EL CASTELLÀ EN LLENGUA VEHICULAR.

MIG ANY DESPRÉS. DEMÀ FA SIS MESOS DELS ATEMPTATS A LA RAMBLA DE BARCELONA I CAMBRILS.

GESTOS QUE DELATEN. POLICIES DE TOT CATALUNYA APRENEN A DETECTAR-LOS EN LA CARA DELS DETINGUTS O INTERROGATS.

AVUI, GIRONA-LEGANÉS. EL BARÇA VOL TRENCAR UNA RATXA DE DOS EMPATS CONSECUTIUS DEMÀ, AL CAMP D'UN EIBAR REVELACIÓ.

CRAVIOTTO AL CELLER. EL GUANYADOR DE MASTERCHEF CELEBRITY APRÈN LES TÈCNIQUES CULINÀRIES DELS ROCA.

  • Les diferències en l'independentisme sobre com abordar la investitudura del president de la Generalitat ja no només són entre Junts per Catalunya i Esquerra sino que ara també es fan evidents dins de la coalició de Carles Puigdemont. El seu partit, el PDECAT, ha començat a fixar una posició pròpia, i la coordinadora general Marta Pascal reclama un govern estable dins de la llei per defensar un programa de govern. Des del grup parlamentari diuen que també cal legitimar el president destituït.
  • Mentestant el fiscal General de l'Estat ha assegurat que demanarà reactivar l'euroordre de detenció contra Carles Puigdemont només pels delictes més greus, de sedició i rebel.lió,
  • quan hi hagi un acte de processament. Julián Sánchez Melgar recorda que l'expresident no pot ser jutjat per aquests delictes mentre continuii a Bèlgica i ha anunciat una resposta ferma si s'insteix en la desobediència per part dels independentistes.
  • Després de la declaració de Mireia Boya al Tribunal Suprem i pendents de les declaracions dels altres investigats la setmana que ve, un nou informe de la Guardia Civil situa Marta Rovira com una de les peces claus en l'estratègia independentista. Segons el document, van utilitzar tàctiques de delinqüència organitzada
  • El president del govern ha rebut aquest migdia a La Moncloa els representants de Societat Civil Catalana.
  • Amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, l'Hospital de l Vall d'Hebrón ha posat en marxa un diploma personalitzat que reben els nens que superen la malaltia./ L'edifici del Raval propietat de l'ajuntament que estava ocupat des de feia uns dies ja està buit./ Amb l'objectiu d'acostar la figura del president Tarradellas a les generacions més joves, el documental de Televisió Espanyola dedicat al 125è president de la generalitat comença a projectar-se a alguns instituts catalans. El primer, el de Cervelló, on Tarradellas va néixer i està enterrat. Amb aquesta projecció i les explicacions posteriors, els alumnes descobreixen la figura i la manera de fer de l'expresident català.
  • Després de la balsàmica victòria d'ahir del reial Madrid sobre el Paris Saint-Germain, on es va veure la millor versió dels blancs, el Barça ja pensa en el seu partit de Champions contra el Chelsea, a Londres./ L'Espanyol també s'ha posat les piles pel partit contra el Vila.-Real. / I el Girona rep demà la visita del Leganés a Montilivi on no perd des de fa més de dos mesos. Torna Cristhian Stuani.
  • Mica en mica anem coneixent els millors cantautors mexicans actuals. Una de les més influents és NATALIA LAFOURCADE que avui presenta a Barcelona el seu últim projecte