Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mariano Rajoy vol un president de la Generalitat sense assumptes pendents amb la justícia. Es pronuncia així per primer cop sobre la possibilitat que Jordi Sànchez sigui candidat. Rajoy diu que d'aquesta manera no hi haurà estabilitat i assegura que el seu govern continuarà aplicant la llei.

En les negociacions per investir president, Esquerra rectifica i diu ara que no posarà problemes per donar suport a Jordi Sànchez. Això sí, sempre que la CUP, subratllen, també hi estigui d'acord. Els anticapitalistes han celebrat avui el seu consell polític i podrien abstenir-se en una investidura de Sánchez.

L'Ajuntament de Barcelona ja té pressupostos pel 2018. Han quedat automàticament aprovats després de transcórrer els 30 dies que tenia l'oposició per presentar un candidat alternatiu a Ada Colau. En total són més de 2.200 milions d'euros que posen l'accent en la despesa social, sobretot en habitatge.

Polèmica a Lleida per les cigonyes de la Catedral. L'església va instal·lar unes malles a la coberta per evitar que aquestes aus hi criessin i es deteriorés l'edifici. Les malles, però, han portat més problemes que solucions perquè les cigonyes s'hi han enganxat.

Als esports, el Barça ha fet aquest matí el darrer entrenament abans de rebre demà l'Atlético de Madrid. NO és una final, ha dit Valverde, però sí un partit molt important. Podrà comptar amb tota la plantilla per vèncer als matalassers, que són segons a la classificació a 5 punts del líder.

Aquesta nit comença la gira d'Operación Triunfo amb un concert al Palau Sant Jordi. Anit ja es va fer un assaig general. Més de dues hores d'espectacle en què els 16 concursants van repassar les cançons més conegudes d'aquesta edició del programa.

El PDCAT rebutja unes noves eleccions i critica l'abstenció anunciada per la CUP. Marta Pascal ha insistit en què el nou president de la Generalitat ha de ser algú de Junts per Catalunya.

Hem vist dues imatges insòlites al centre de Barcelona. La primera, els seguidors de la plataforma de Tabàrnia al monument de Rafael Casanova. Unes 15.000 persones segons la guàrdia urbana, s'han manifestat aquest migdia pel centre de la ciutat.

I la segona és aquesta: la retirada de l'estàtua d'Antonio Lopez, primer Marquès de Comillas, pel seu passat esclavista. L'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat una placa on s'expliquen els motius pels quals s'ha tret la figura.

Per primer cop avui se celebra el dia internacional contra el Virus del Papil·loma Humà. Un 80% de les persones sexualment actives se n'infectaran i en alguns casos pot ser l'origen de diferents tipus de càncer. A Espanya ja es vacuna a les nenes i ara, es vol ampliar als nens.

Als esports, Barça i Atlètic de Madrid es juguen avui mitja lliga. Primer i segon classificat, estan a només cinc punts. S'enfrontaran d'aquí a dues hores al Camp Nou, pot ser clau pel desenllaç del campionat. Si guanyen els blaugrana, refermen el liderat. I si ho fan els matalassers, Simeone posaria en problemes a Valverde, un entrenador que mai ha guanyat a l'argentí.

El Palau Sant Jordi es va omplir anit per veure el primer concert de la gira d'Operación Triunfo. 3 hores d'espectacle per recuperar les millors cançons intepretades pels 16 concursants d'aquesta edició.

Al llarg de la història l'accés de les dones a les escoles de pintura ha estat vetat durant molt de temps. De fet, en els museus les dones estaven representades, sobretot, com a objectes. La situació ha anat canviant però tot i això només un 3,7 per cent de les obres exposades en museus occidentals porten la signatura d'una dona. A l'entrevista en parlem amb la historiadora de l'art Erika de Bornay.

  • Nova ronda de contactes que no sembla que hagi de permetre el desbloqueig polític a Catalunya. El president del Parlament dedica tota la jornada d'avui a reunir-se amb els grups per comprovar els suports que potencialment tindria Jordi Sánchez.
  • Aquesta ronda de consultes ve marcada també per l'article que el diputat d'Esquerra, Joan Tardà, publica avui al Periódico on insta al seu partit, de cara al futur i no la investidura, a aixecar ponts amb els comuns i el PSC./ Ciutadans insisteixen en què el candidat a presidir la Generalitat no pot estar ni imputat ni a la presó... Una lectura que comparteix el Partit Popular que considera que proposar un candidat en presó preventiva és voler tensionar i provocar.
  • Ho dèiem als titulars.......Les nevades i la pluja dels últims dies estan ajudant a recuperar les reserves d'aigua als pantans, que han augmentat un 10 per cent de mitjana, i s'espera que el desglaç de la neu els ompli encara més....L'embassament de la Baells, per exemple, està prop del 62% de capacitat. Ens ho explica la Vanesa Benedicto.
  • Avui s'han sabut les dates de pre inscripció escolar, seran del 13 al 24 d'abril. Comença més tard de l'habitual, de manera que s'escurça tot el temps des que una família fa la sol·licitud fins que sap el centre que li toca. Segons el departament d'Ensenyament, això permetrà reduir incidències.
  • Qui també s'ha posicionat sobre la vaga del 8 de març ha estat la ministra Dolors Montserrat. La titular de salut ha defensat així la seva opció de NO afegir-se a la protesta feminista.
  • Un estudi de la Universitat Politècnica calcula que l'espai que ocupen les motos ml aparcades a Barcelona. equival a vuit Camps Nous o dues vegades i mitja el Parc de la Ciutadella. Ara la Guardia Urbana ha intensificat les actuaccions als carrers on els veïns s'han queixat més que obstaculitzen el pas.
  • El gol 600 de Messi, el que va marcar ahir de falta davant l'Atlètic de Madrid pot valer una lliga./ L'Espanyol va salvar un punt in extremis al camp del Llevant gràcies a un gol de Baptistao que, de totes maneres, no significa gaire per a les asperacions esuropees de l'equip.
  • MARUJA LIMÓN és un grup de 5 noies format a Barcelona fa 3 anys amb la intenció d'experimentar sonoritats a través de les tendències musicals de cadascuna de les components

Roger Torrent celebra avui una nova ronda de consultes amb els grups parlamentaris per buscar una candidat a la investidura. Junts per Catalunya proposarà a Jordi Sánchez que ara mateix només té el suport d'Esquerra ja que la CUP rebutja el programa de govern que els han proposat ja que el consideren autonomista. A aquesta hora Sánchez no seria escollit.

I en aquesta ronda de consultes hi planeja l'article que Joan Tardà ha publicat avui al Periódico. El diputat d'Esquerra proposa aixecar ponts amb els comuns i el PSC al llarg d'aquesta investidura per mirar d'ampliar la base social de l'independentisme. Una posició que ratifica la direcció del partit, rebutgen Junts per Catalunya i la CUP i veuen amb bons ulls comuns i socialistes.

Avui parlarem de l'espai que ocupen les motos a les voreres de Barcelona. Un estudi de la universitat politècnica conclou que si es traguessin totes les que estan mal aparcades s'alliberaria un espai equivalent a 8 camps nous. La guardia urbana intensifica la vigilància a les zones on reben més queixes dels veïns, ja que les motos no poden estacionar a les voreres de menys de 3 metres.

Els embassaments catalans de les conques internes ja estan per sobre el 50% de la seva capacitat, una xifra que arriba després de la pluja i el desglaç de la neu caiguda la setmana passada. Tot i això, la majoria estan encara lluny dels tants per cent de fa un any i continuen per sota la mitjana dels últims 10 anys.

El Barça encara assaboreix beta  la victòria davant de l'Atlètic de Madrid que podria decantar el títol de lliga a favor seu. Messi va ser, un cop més, clau en marcar un golàs que va definir el duel. L'única pega pels blaugrana: la lesió d'Iniesta que podria perdre's la tornada de Champions contra el Chelsea d'aquí a nou dies.

RONDA DE CONSULTES. LA CUP MANTÉ EL NO A SÀNCHEZ I DEMANA UN NOU PROGRAMA DE GOVERN A JXCAT I ERC.

ARTICLE DE TARDÀ. INTENS DEBAT SOBRE LA PROPOSTA QUE ERC AIXEQUI PONTS AMB ELS COMUNS I EL PSC.

MOTOS A LES VORERES. SI S'ELIMINESSIN TOTES LES MAL APARCADES S'ALLIBERARIEN 8 CAMPS NOUS.

ESTAT DELS EMBASSAMENTS. SUPEREN EL 50% DE CAPACITAT GRÀCIES A LA NEU I A LA PLUJA DELS ÚLTIMS DIES.

INIESTA, LESIONAT. MESSI, DECISIU CONTRA L'ATLÈTIC PER UN BARÇA QUE AMPLIA LA RENDA RESPECTE ALS DE SIMEONE.

  • La renúncia de Puigdemont a la investidura i la nova candidatura de Jordi Sánchez ha obert una nova esquerda en la relació entre els partits independentistes. Esquerra afirma ara que no hi ha acord, que la proposta de Jordi Sánchez surt de Junts per Catalunya i que, per a ells, el candidat hauria de ser Oriol Junqueras. Els republicans no han volgut valorar altres noms com ara Jordi Turull i es limiten a dir que cal seguir treballant. Tampoc ho veu clar la CUP, que avui no ha volgut pronunciar-se. En tot cas, sembla que a partir de dilluns Roger Torrent podria obrir una nova ronda de consultes amb els partits./ Per als grups de l'oposició la proposta de Sànchez no és realista perquè un candidat a la presó, diuen , no podria exercir plenament i tornen a reclamar un govern efectiu./ El govern afirma que no pot existir cap estructura de govern paral.lela fora de Catalunya.
  • Catalunya lidera la reducció de l'atur registrat al febrer a tot l'estat, i tres de cada quatre desocupats que ho han deixat d'estar ho han fet aquí.
  • L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat una segona rebaixa del rebut de l'aigua en contra de la proposta d' Aigües de Barcelona de pujar-lo gairebé un 4 per cent./ Protecció civil manté activats els avisos per vent i mala mar a bona part de la costa. Les ventades d'aquesta matinada, s'han notat sobretot al Vallès i al Barcelonès, tot i que ara ja s'han afeblit.
  • El Barça haurà d'afrontar el partit d'aquest diumege davant l'Atlètic de Madrid a només 5 punts dels matalassers després d'empatar ahir a Las Palmas./L'Espanyol també jugarà diumenge al camp del Llevant, mentre el Girona ho farà demà contra el Vila-Real.
  • Tot a punt perquè comenci la gira de concerts d'Operación Triunfo, que arrenca demà al Palau Sant Jordi. Hi participen tots els concursants del programa de TVE, que aprofiten el dia d'avui per fer els assajos. Davant la gran demanda dels fans, l'assaig d'aquesta nit serà obert al públic, a les 9 de la nit, i encara es poden comprar entrades./ I haurem d'esperar una mica més, fins a estiu, per gaudir dels artistes que participaran al festival de Cap Roig, a Calella de Palafrugell.

A aquesta hora no hi ha acord entre els partits independentistes per la investidura de Jordi Sánchez. Després de la proposta anunciada per Carles Puigdemont al renunciar a repteri com a president, Esquerra diu ara que el candidat hauria de ser Oriol Junqueras i afirmen que seguiran treballant. La CUP, imprescindibles per la majoria, manté el silenci fins la reunió del seu consell polític de demà.

Mentrestant, la resta de partits al Parlament consideren que la candidatura de Sanchez no es efectiva i no permetri reprendre la governabilitat.  A més, Ciutadans i PP adverteixen que no permetran que l'estructura que Puigdemont tingui a Brussel.les es pagui amb diners públics.

Catalunya lidera la reducció de l'atur registrat al febrer. La caiguda al Servei Català d'Ocupació ha estat de 4.685 persones i deixa el total en 418 mil. Al global d'Espanya la baixada és de 6.280 persones. En total hi ha 3 milions 470 mil aturats registrats, la xifra més baixa en 9 anys.

Avui tornem a estar pendents del temps. Les ventades s'han notat sobretot de matinada  però no han causat danys destacats més enllà d'alguns arbres i petits objectes que han caigut al Vallès i al Barcelonès. Al litoral encara són evidents dels conseqüències de la mala mar, que avui continua, i el risc d'allaus és alt al Pirineu.

El Barça rebrà diumenge a l'At.de Madrid amb només 5 punts d'avantatge, després d'empatar a Las Palmas. El golàs de falta de Messi va quedar en res perquè l'àrbitre, Mateo Lahoz, va assenyalar penalt per unes suposades mans de DIGNE. que CALLERI va transformar en l'un a un definitiu. Els blaugrana també van reclamar l'expulsió del porter CHICHIZOLA per mans fora de l'àrea.


 

DEBAT INDEPENDENTISTA. ERC ADVERTEIX QUE NO HI HA ACORD PER LA INVESTIDURA DE JORDI SÁNCHEZ.

L'OPOSICIÓ RESPON. CONSIDERA QUE SÀNCHEZ NO POT SER PRESIDENT I DIU A PUIGDEMONT QUE NO POT GASTAR DINERS PÚBLICS.

ATUR AL FEBRER. CATALUNYA LÍDERA DE REDUCCIÓ A ESPANYA AMB 4.685 ATURATS MENYS, LA XIFRA MÉS BAIXA EN 9 ANYS.

PENDENTS DEL TEMPS. VENT, MALA MAR I RISC D'ALLAUS ALT AL PIRINEU I PREPIRINEU.

DIUMENGE, PARTIT CLAU. EL BARÇA REBRÀ A L'AT.DE MADRID AMB NOMÉS 5 PUNTS DE MARGE, DESPRÉS D'UN POLÈMIC PENALT A LAS PALMAS.

  • Primer ple del Parlament aquesta legislatura i la tensió ha tornat a l'hemicicle. Els tres grups independentistes han tirat eavant la resolució que legitima tant a Puigdemont com l'1 d'octubre, però que NO inclou l'aval a la declaració unilateral d'indepedència. Prèviament Ciutadans se les ha tingut amb el presidentTorrent per la tramitació del text i anuncia que el portarà al Constitucional.... Ens ha explica en LUÍS FALGÀS....
  • Doncs l'executiu de Rajoy ja analitza el contingut de les resolucions aprovades per veure si hi ha algún efecte recurrible i actuar en conseqüència. Durant el debat, els grups de l'oposició han criticat els acords l'actuació de la majoria..
  • Últim dia del Mobile World Congress... Una edició marcada que va arrencar amb molta tensió política per la plantada d'Ada Colau i el president del Parlament al Rei, però que deixa bones sensacions entre els organitzadors i els assistents.... Tant que ja hi ha dates per l'any vinent a Barcelona: del 25 al 28 de febrer
  • I avui hem sabut que Catalunya ha rebut més de 862 mil turistes el mes de gener, un 2 per cent més que l'any passat, segons publica l'enquesta FRONTUR. Una xifra que suposa el 21% del total espanyol i que sitúa Catalunya com la segona comunitat autonoma més visitada. També ha augmentat la despesa: al gener s'han gastat a Catalunya 912 milions d'euros, un 11 per cent més que al gener del 2017.
  • En el cas del crim de Susqueda, el jutge que instrueix el cas ha demanat una reconstrucció dels fets al pantà de manera immediata.
  • Pel què fa al temps, avui estem pendents de l'estat del mar. Protecció civil ha activat l'alerta per fort onatge, racomana als ajuntaments de la costa nord tancar els passejos marítims, que, en alguns casos ja s'han inundat... Laura Mesa
  • El Barça juga aquesta vespre a Las Palmas un partit de Lliga que s'ha convertit en molt important per no perdre l'avantage abans de la visita, diumenge, de l'Atlètic de Madrid al Camp Nou.
  • El Palau de la Música serà l'escenari avui del concert que tanca la gira de ROSALIA I RAÜL FERNÁDEZ, REFREE, del disc de debut de la cantant neoflamenca. Un treball, produït pel músic català, que combina tradició i experimentació a partir de les arrels del primer flamenc.

La tensió torna al Parlament. La resolució dels partits independentistes que pretén legitimar a Puigdemont i validar l'1 d'octubre tensat l'inici del primer ple de la legislatura. Ciutadans considera que la Mesa s'ha saltat el reglament en la tramitació d'aquest text i ho portarà al Constitucional, un extrem que nega el president de la Cambra. La votació es fa en aquests moments.

El Mobile World Congress tanca avui les seves portes amb la previsió de superar les previsions de participants i impacte econòmic i amb la conformació que l'any que ve seguirà a Barcelona. Les dates seran del 25 al 28 de febrer i confirma la voluntat de l'organització de complir el contracte fins el 2023 tot i els dubtes que hi hagut.

Ahir estàvem pendents de la neu i avui... de l'onatge que afecta la meitat nord del litoral. Protecció civil ha activat l'alerta per fortes onades que han inundat passejos marítims de la Costa Brava com Blanes. I ha recomanat als ajuntaments de la costa que tanquin els carrers propers al front marítim.

El Barça necessita el triomf aquesta nit a Las Palmas per afrontar amb més tranquil·litat un partit clau a la lliga. Diumenge visitarà el Camp Nou un pletòric At.de Madrid, que ha dormit a només 4 punts dels blaugrana, gràcies a la golejada davant del Leganés, amb un pòquer de gols de Griezzmann. El davanter francès n'ha marcat 7 als últims dos partits.

TENSIÓ AL PARLAMENT. CIUTADANS ACUSA TORRENT DE SALTAR-SE EL REGLAMENT I HO PORTARÀ AL CONSTITUCIONAL.

MWC 2018. EL MOBILE CONTINUARÀ A BARCELONA DESPRÉS D'UNA EDICIÓ EN QUÈ S'HAURIEN SUPERAT LES PREVISIONS.

TEMPORAL DE MAR. ALERTA PER FORTES ONADES QUE JA INUNDEN ALGUNS PASSEJOS MARÍTIMS.

4 GOLS MÉS DE GRIEZMANN. EL BARÇA NO POT FALLAR A LAS PALMAS: L'AT. DE MADRID ARRIBARÀ AL CAMP NOU PLETÒRIC (4-0 AL LEGANÉS).

Protecció Civil manté activat en fase d'emergència el pla Neucat. Les nevades intenses han afectat pràcticament tot Catalunya en les últimes 24 hores i han deixat paisatges blancs ben a prop de la costa i gruixos considerables a l'interior. Sense rutes escolars i amb problemes per arribar, 85 mil estudiants s'han quedat sense classe i als centres de salut també s'ha reduït l'activitat. El que més preocupava era el trànsit. La decisió de treure els camions de les carreteres i la conscienciació ciutadana ha evitat problemes importants a la xarxa viària.

Durant aquesta tarda la temperatura pujarà i lentament la neu es convertirà en pluja i es fondrà. A la majoria de comarques la cota se situarà per sobre de 1500 metres, però a les valls interiors, on hi quedarà fred acumulat, la cota voltarà els 500 metres. El fred deixarà de ser siberià.

A la política, a aquesta hora la Mesa del Parlament, estudia si admet a tràmit l'esmena de la CUP a la resolució de Junts per Catalunya que s'ha de votar demà que inclou la legitimació de la declaració unilateral d'independència. Mentrestant, des del PDECAT consideren que la renuncia de Puigdemont es produirà aviat.

En llibertat el fill del suposat autor material dels assassinats dels joves del pantà de susqueda després de passar a dispsoció judicial per un delicte de tràfic de drogues. Aquest matí han continuat els escorcolls en uns horts propietat de la família.

El futbol plora avui la mort d'Enrique Castro "Quini". L'exdavanter del Barça, l'Sporting i de la selecció va patir un infart al carrer quan anava cap a casa i no el van poder reanimar. Tenia 68 anys i els que el van conèixer destaquen la seva bondat com a persona per sobre del futbolista. Va guanyar 1 Recopa i 2 Copes del Rei amb el Barça.

Protecció Civil manté activat en fase d'emergència el pla Neucat. Les nevades intenses han afectat pràcticament tot Catalunya en les últimes 24 hores i han deixat paisatges blancs ben a prop de la costa i gruixos considerables a l'interior. Sense rutes escolars i amb problemes per arribar, 85 mil estudiants s'han quedat sense classe i als centres de salut també s'ha reduït l'activitat. El que més preocupava era el trànsit. La decisió de treure els camions de les carreteres i la conscienciació ciutadana ha evitat problemes importants a la xarxa viària.

Durant aquesta tarda la temperatura pujarà i lentament la neu es convertirà en pluja i es fondrà. A la majoria de comarques la cota se situarà per sobre de 1500 metres, però a les valls interiors, on hi quedarà fred acumulat, la cota voltarà els 500 metres. El fred deixarà de ser siberià.

A la política, a aquesta hora la Mesa del Parlament, estudia si admet a tràmit l'esmena de la CUP a la resolució de Junts per Catalunya que s'ha de votar demà que inclou la legitimació de la declaració unilateral d'independència. Mentrestant, des del PDECAT consideren que la renuncia de Puigdemont es produirà aviat.

En llibertat el fill del suposat autor material dels assassinats dels joves del pantà de susqueda després de passar a dispsoció judicial per un delicte de tràfic de drogues. Aquest matí han continuat els escorcolls en uns horts propietat de la família.

El futbol plora avui la mort d'Enrique Castro "Quini". L'exdavanter del Barça, l'Sporting i de la selecció va patir un infart al carrer quan anava cap a casa i no el van poder reanimar. Tenia 68 anys i els que el van conèixer destaquen la seva bondat com a persona per sobre del futbolista. Va guanyar 1 Recopa i 2 Copes del Rei amb el Barça.

NEVADA INTENSA. EL PLA NEUCAT ES MANTÉ ACTIVAT, ELS CAMIONS SEGUEIXEN PARATS I 85 MIL ESTUDIANTS SENSE CLASSE.

NEVADA INTENSA. ÉS LA NEVADA MÉS EXTENSA DELS DARRERS ANYS PERQUE HA AFECTAT LA MAJOR PART DE CATALUNYA.

DEBAT POLÍTIC. LA CUP PRESSIONA I DEMANA A LA MESA DEL PARLAMENT QUE ADMETI UNA ESMENA ON ES LEGITIMA LA DUI.

CRIM DE SUSQUEDA. EL FILL DEL PRINCIPAL SOSPITÓS PASSA A DISPOSICIÓ JUDICIAL I QUEDA EN LLIBERTAT.

LLEGENDA ENTRANYABLE. ENRIQUE CASTRO QUINI MOR ALS 68 ANYS A CAUSA D'UN INFART ENMIG DEL CARRER.