Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Generalitat prorroga les restriccions fins al 23 de novembre a causa de l'alta pressió hospitalària amb les UCI plenes i els professionals sanitaris esgotats. El mateix dia que Josep Lluís Trapero torna a ser el cap dels Mossos d'Esquadra.

El govern de la Generalitat prorroga les restriccions 10 dies més i prepara el retorn a l'activitat a partir del 23 de novembre quan es flixibilitzarà. Les UCI segueixen al límit i hi ha el perill de col·lapsar el sistema sanitari. La pandèmia obliga a suspendre la Cavalcada de Reis a Barcelona.

Enguany no hi haurà cavalcada de Reis ni tampoc festa a l'Avinguda Maria Cristina per donar la benvinguda als Reis a Barcelona. L'Ajuntament ha rebut la confirmació que ses Majestats que la pandèmia els obligarà a modificar la tradicional arribada a la ciutat.

El 5 de gener els Reis Mags arribaran a Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia i seran rebuts com marca el protocol. A la tarda, un acord amb RTVE Catalunya, TV3, i betevé facilitarà la retransmissió d'un programa de televisió on el Fòrum prendrà vida gràcies a la màgia.

Un espectacle de gairebé 60 minuts en el qual els Reis d’Orient i el seu seguici, acompanyats de les tradicionals músiques de la Cavalcada de Barcelona i de ballarins, faran prendre moviment a la instal·lació del Fòrum.

Els preparatius de l'arribada podran ser visitats, això sí, amb cita prèvia i els nens tindran contacte en línia amb els patges Gregori, Estel i Omar.

Hi haurà una instal·lació de 10.000 m² i un circuit de 8 ambients amb tota mena d'utillatges reials perquè els nens i nenes puguin lliurar la seva carta. Serà una visita pensada per fer-se en 50 minuts. La reserva prèvia s'obrirà al web de Nadal a partir del 15 de desembre.

Salut prorroga el confinament perimetral i el municipal dels caps de setmana a Catalunya fins al 23 de novembre, però necessita l'aval del TSJC. Les UCI i els serveis sanitaris es troben desbordats per l'alta pressió hospitalària. Barcelona no tindrà Cavalcada de Reis, només una recepció al Parc del Fòrum on la mainada podrà donar les cartes. El Barça no arriba a cap acord amb els jugadors per rebaixar els sous.

La conselleria d'Empresa proposa reobrir bars, restaurants, centres comercials i serveis d'estètica amb limitacions, però aquesta proposta xoca amb el departament de Salut que vol prorrogar les restriccions quinze dies més,

La família de Jordi Llopart confirma la mort del marxador, de seixanta-vuit anys, aquest dimecres.
En les últimes hores, Llopart es trobava en coma irreversible després de tenir un atac de cor diumenge passat.
Llopart va ser el primer medallista olímpic de l'atletisme català i espanyol en aconseguir la plata en els 50 quilòmetres marxa als Jocs Olímpic de Moscou el 1980. Llopart, també va ser campió d'Europa en els 50 quilòmetres marxa a Praga l'any 1978.

Discrepàncies en el si del govern de la Generalitat sobre si cal o no prorrogar les restriccions per frenar la pandèmia. 1 de cada 10 persones que han patit el coronavirus tenen seqüeles permanents des de fa mesos. La coordinadora de colles castelleres vol enllestir el protocol perquè sàpiguen com han d'actuar en cas d'abusos sexuals.

Onada de protestes per l'enfonsament de l'economia amb mobilitzacions als sectors més afectats per les restriccions. Els Mossos d'Esquadra detenen un membre dels Castellers de Barcelona per pressumptos abusos sexuals de 8 menors. Ronald Koeman reclama la incorporació d'un davanter.

Les ajudes de 2.000 euros pels autònoms amb baixos ingressos que dona la Generalitat es tornen a esgotar per segon dia consecutiu pel col·lapse al web de les sol·licituds. Aquestes incidències provoquen un nou xoc entre els socis de govern.

La Fiscalia demana penes entre 8 i 41 anys pels acusats pels atemptats de Barcelona Cambrils de 2017. El SEPE només ha pagat la prestació al 15% dels nous aturats de la província de Barcelona, des del mes d'agost. Ansu Fati no podrà jugar fins al mes de març.

L'Audiència Nacional jutja els tres acusats pels atemptats de Barcelona Cambrils l'agost de 2017. El Servei Públic de Feina (SEPE) no ha pagat l'atur a cap nou desocupat de la província de Barcelona, des de fa tres mesos. Ansu Fati rebrà l'alta mèdica de l'operació de menisc.

Els ingressos hospitalaris segueixen creixent malgrat la millora dels indicadors de la pandèmia. Salut espera el pic d'hospitalitzacions per aquesta setmana i proposa prorrogar, durant quinze dies més, totes les restriccions.

Els hospitals estan al límit i ja s'alerta d'una tercera onada de coronavirus entre desembre i gener. El Bisbat de Barcelona assegura que es van complir les mesures durant la beatificació del cap de setmana a la Sagrada Família. Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assassinat d'una dona a Lloret de Mar i si es tracta d'un cas de violència masclista.

Els hospitals es troben al límit de la seva capacitat i ja s'alerta d'una tercera onada de la Covid-19 entre desembre i gener. El Bisbat de Barcelona assegura que es van complir les mesures durant la missa de beatificació del cap de setmana a la Sagrada Família. Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assassinat d'una dona Lloret de Mar i si es tracta d'un cas de violència masclistaAnsu Fati s'opera del trencament de menisc.