Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
El Temps (04/05/2021)

Dimarts 100% primaveral

El dimarts serà totalment primaveral, amb sol i bonança. A la tarda descarregaran alguns ruixats al Pirineu. Les màximes pujaran entre 2 i 5 graus respecte ahir. A l'interior assolirem els 22-24 ºC i a la costa ens quedarem entorn els 20 ºC. 

El dia 9 s'acaba el toc de queda i la Generalitat no té previst allargar-lo. Ho ha anunciat a RTVE la portaveu del Govern, Meritxell Budó. Els indicadors milloren, però les UCI encara són plenes, especialment a Lleida. Marta Sugrañes entrevista Jesús Caballero, cap de Medicina Intensiva de l'Hospital Arnau de Lleida. Catalunya disposarà aquesta setmana d'un nombre de vacunes rècord: més de mig milió. Salut ja ha reprès la vacunació dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. El Ministeri de Sanitat activa la tramitació d'un reial decret per autoritzar la venda de tests d'autodiagnòstic de la covid-19 a les farmàcies. Ho analitzem tot plegat amb Marina Fernàndez Torné, Mar Calpena i Jordi Mercader.

Catalunya no aplicarà un toc de queda nocturn quan s'aixequi l'estat d'alarma. Salut ha començat a vacunar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per complir amb el requeriment del TSJC. ERC ja no es planteja un govern en solitariNorwegian tancarà la base de Barcelona. La companyia aèria anuncia l'acomiadament del 85% dels seus treballadors a Espanya. La meitat són de l'aeroport del Prat. Un venedor de l'ONCE de Santa Margarida i els Monjos reparteix més de 20 milions d'euros del sorteig del Dia de la Mare. El Barça manté les opcions de guanyar la Lliga després de guanyar al València 2-3. Arriba al Palau Robert l'exposició "Tricicle Clic"

El Temps (03/05/2021)

Arriben el sol i la caloreta

Hi ha una dita popular que diu: Maig arribat, hivern acabat. Doncs bé, aquesta setmana gaudirem d’aquella cara de la primavera que agrada tant:  el sol i la caloreta. Una pujada de temperatures que serà més notable a partir de dimecres quan la majoria de termòmetres rondaran entre els 20 i 25º i fins i tot a Ponent, superaran els 25º. Per tant, les jaquetes a migdia faran nosa.  Una caloreta que arriba acompanyada d’un temps força tranquil: domini de l’anticicló i petites alteracions. 

Catalunya no aplicarà un toc de queda nocturn quan s'aixequi l'estat d'alarma. Ho ha avançat Meritxell Budó al programa 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4. El 28'7% de la població adulta ja ha rebut una primera dosi i gairebé el 13% té la pauta completa. Salut ha començat a vacunar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per complir amb el requeriment del TSJC. ERC dóna més marge a la negociació amb Junts i veu possible un acord en les pròximes hores. De moment, descarta l'opció d'un govern en solitari. Un venedor de l'ONCE de Santa Margarida i els Monjos reparteix més de 20 milions d'euros del sorteig del Dia de la Mare. El Barça guanya a València (2-3) i puja novament al tren de la Lliga.

Santa Margarida i Els Monjos (Alt Penedès) ha estat agraciada aquest diumenge amb el sorteig de l'ONCE del Dia de la Mare, que ha deixat 20,96 milions d'euros en premis a la localitat. Concretament, hi ha caigut un gran premi de 17 milions d'euros i 99 butlletes més han estat agraciades amb 40.000 euros cadascuna. Segons ha informat l'entitat, és la primera vegada que aquest sorteig toca íntegrament a Catalunya.

La vacunació es durà a terme en 4 punts, un per cada província. A Barcelona, a la comissaria de Policia Nacional a la Zona Franca. A Lleida, Girona i Tarragona, a la Comandància de la Guàrdia Civil. S'han establert 4 torns de vacunació: a les 9 del matí, a les 11, a 15:30 i a les 17 de la tarda. S'organitzen trucant a les brigades i els torns s'organitzen segons l'ordre alfabètic.

D'aquesta manera ha complert la Generalitat l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que considerava discriminatori el fet que un 80% dels Mossos d'Esquadra estigues vacunat i en canvi, només un 10% de Policia Nacional i Guàrdies Civils ho estiguessin. Fins dijous es calcula que es vacunaran 4.500 agents.

Sovint hi ha realitats poc visibles o gairebé silenciades que necessiten un dia l'any per a prendre'n consciència. I l'assetjament escolar és una d'elles. Afecta 1 de cada 5 alumnes. El famós 'primo de Zumosol' de l'anunci dels anys 90 en va ser víctima i ara treballa amb l'Associació NACE en contra del bullying. Els darrers mesos molts estudiants han seguit les classes a distància i això ha fet créixer modalitats d'assetjament a través d'internet.

Discjòqueis, públic ballant sense distàncies de seguretat i un bar a l'aire lliure. L'assaig clínic 'Obrir Girona' ha permès tirar endavant aquest esdeveniment per a 250 persones, que han tornat a viure l'ambient de festa d'abans de la pandèmia. Una experiència per provar l'efectivitat d'un certificat digital 'lliure de covid'. A l'entrada al recinte els assistents havien de certificar que havien passat una prova d'antígens a una de les farmàcies col·laboradores, que feia menys de tres mesos que havien tingut la covid o que estaven vacunats. Només s'han pogut treure la mascareta per a consumir a la barra, situada a l'exterior.

Informa: Macarena León

Catalunya frega el milió 900 mil persones vacunades amb almenys una dosi. El ritme s'accelera amb 24 grans espais de vacunació. ERC i Junts segueixen sense aclarir que passarà amb el govern de la Generalitat mentre que el PSC es posiciona. L'assetjament escolar afecta 1 de cada 5 alumnes. A Girona, 250 persones tornen a sortir de festa gràcies a un assaig clínic. En el dia de la mare hem volgut acompanyar algunes que viuen en residències. El Barça femení jugarà la final de la Champions després de guanyar el PSG en semifinals.

S'accelera el ritme de vacunació. Primer cap de setmana amb un gran recinte obert com el de Fira de Barcelona. La consellera de Salut es mostra optimista i confia que el 70% dels catalans estaran vacunats al juliol. Salut començarà a vacunar els catalans d'entre 50 i 59 anys aquest mes de maig. Comença a perfilar-se un govern en solitari d'Esquerra. Si no hi ha acord avui amb Junts, els republicans plantejaran un govern en minoria de Pere Aragonès. Els sindicats han sortit al carrer per celebrar l'1 de maig. Reivindiquen una sortida justa a la crisi i clamen contra els ERO a la banca. Per la seva banda, el Barça juga aquest diumenge al camp del València la primera de les cinc finals que li queden en la lluita per optar a proclamar-se campió de Lliga.

  • Baixen lleugerament els ingressos (-37) i els pacients a les UCI (-3)
  • El risc de rebrot de la Covid-19 (EPG) es manté a Catalunya en 291 punts
  • El 60% de les persones d'entre 60 i 65 anys ha rebut la primera dosi de la vacuna

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, valora de manera positiva l'anunci de reobrir bars i restaurants fins a les onze de la nit a partir del 9 de maig, però creu que és una mesura que arriba molt tard. Pallarols denuncia que la gestió de la Generalitat ha condemnat al tancament, pel cap baix, d'un terç dels negocis del sector. Confia que ara, l'obertura sigui definitiva i de manera ininterrompuda. "És obvi que ara entrem en un camí de no retorn", ha assegurat.