Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els primers joves d'entre 12 i 15 anys han pogut vacunar-se contra la COVID. Se'ls ha administrat Pfizer o Moderna. Ministeri i les comunitats acorden limitar l'aforament al 40% en la tornada del públic als estadis. La Generalitat també fa una crida a les embarassades perquè es vacunin i alerta que el risc de contagiar-se es multiplica per 4 si no ho fan i per 23 d'acabar ingressades. Els Festivals Vida, el Canet Rock i el Cruïlla, celebrats a començaments de juliol, van contribuir a la transmissió de la covid, segons el departament de Salut.

Comença la vacunació dels joves d'entre 12 i 15 anys. Reben la vacuna de Pfizer i Moderna. Salut crida a les embarassades a vacunar-se alertant que tenen el risc de contagiar-se es multiplica per 4 si no ho fan.

Els assistents dels festivals Vida, Canet Rock i Cruïlla van arribar a tenir un 2,6 més possibilitats de contagiar-se. La Generalitat manté l’alerta taronja per fortes pluges al litoral i les comarques de Girona.

Primera medalla d'un català als Jocs Olímpics de Tòquio. El barceloní Jordi Xammar, fent parella amb el gallec Nicolàs Rodríguez, s'ha penjat el bronze al 470 masculí. Sílvia Pérez Cruz captiva el públic del Festival Jardins de Terramar de Sitges. L'artista empordanesa hi va presentar l'espectacle 'Farsa'.

Salut ha fet una crida a la vacunació de les embarassades, ja que amb la vacuna ja protegeixen el fetus. A més, les embarassades no vacunades tenen 23 vegades més risc d'hospitalització que les que sí que ho estan. Des del gener prop de 550 dones embarassades han estat hospitalitzades en planta, 52 a l’UCI. Els experts asseguren que la vacuna també transmet anticossos al nadó, fins i tot amb la lactància. Salut recorda que es poden vacunar en qualsevol moment de la gestació, que rebran Pfizer o Moderna i qe poden fer-ho en qualsevol punt de vacunació.

Comença la vacunació dels joves d'entre 12 i 15 anys. Rebran la vacuna de Pfizer i Moderna, les dues que han estat avalades per l'Agència Europea del Medicament. Salut crida a les embarassades a vacunar-se i alerta que tenen el risc de contagiar-se es multiplica per 4 si no ho fan.

El Govern reconeix que té més de 80.000 cites disponibles i crida a vacunar-se a la segona residència. Els assistents dels festivals Vida, Canet Rock i Cruïlla van arribar a tenir un 2,6 més possibilitats de contagiar-se.

Primera medalla d'un català als Jocs Olímpics de Tòquio. El barceloní Jordi Xammar, fent parella amb el gallec Nicolàs Rodríguez, s'ha penjat el bronze al 470 masculí. Sílvia Pérez Cruz captiva el públic del Festival Jardins de Terramar de Sitges. L'artista empordanesa hi va presentar l'espectacle 'Farsa'.

Comencen a vacunar-se els adolescents d’entre 12 i 15 anys.  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciava que s'ha decidit obrir la vacunació a aquesta nova franja d'edat amb l’objectiu que al setembre el curs escolar pugui arrencar amb una "major immunitat" entre l'alumnat.

En total estan cridats a vacunar-se i poden demanar la pertinent cita un total de 300.000 joves. Aragonès ha explicat que són un col·lectiu que "ha sofert especialment els efectes de la pandèmia", amb restriccions que han limitat la "interacció social": "Necessitem que s'immunitzin".

La Generalitat defensa l'acord sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat per poder treballar en un pla que garanteixi la competitivitat de la infraestructura i la preservació del mediambient. Encara no se sap com es resoldrà l'afectació que tindrà a l'espai natural de la Ricarda, fet que critiquen els ecologistes i les entitats veïnals.

El Govern obre la vacunació a la franja d'entre els 12 i els 15 anys. També demana allargar dues setmanes el toc de queda pels 176 municipis amb una incidència per sobre dels 250 casos per cada 100 mil habitants. L'atur cau per cinquè mes consecutiu a Catalunya. Més de 8.000 usuaris de Barcelona han rebut ajuda per fer tràmits digitals amb l'administració. Els ajuden els anomenats agents TIC.

La Generalitat decideix obrir la vacunació contra la covid-19 als adolescents d’entre 12 i 15 anys. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que assegura que l’objectiu es que al setembre el curs escolar pugui arrencar amb una "major immunitat" entre l'alumnat.

En total estan cridats a vacunar-se i podran demanar la pertinent cita un total de 300.000 joves. Aragonès ha explicat que son un col·lectiu que "ha sofert especialment els efectes de la pandèmia", amb restriccions que han limitat la "interacció social": "Necessitem que s'immunitzin".

L'acord entre Estat i Generalitat d'aquest dilluns sobre l'Aeroport no concreta com es farà l'ampliació. Ho supedita al Pla Director. El govern central parla obertament d'allargar la tercera pista cap a la llacuna de la Ricarda mentre que la Generalitat manté que no es farà amb el projecte actual d'AENA.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demana a Aragones i Sánchez a rectifiquin, en una posició contraria als seus socis de Govern. L'alcalde del Prat, Lluis Mijoler, crítica el contingut, però també les formes, en una reunió sorpresa. I acusa el govern català de deslleialtat. Una posició semblant defensen les plataformes ecologistes que confien que la UE acabarà tombant el projecte. Els sectors econòmics com la patronal Foment del Treball, en canvi, aplaudeixen l'ampliació. L'únic punt que tothom celebra és la connexió per alta velocitat amb l'aeroport de Girona i Reus.

El Govern obre la vacunació contra a la franja entre els 12 i els 15 anys. L'executiu català també ha decidit allargar dues setmanes el toc de queda i endurir el criteri pels municipis afectats.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa que l'acord per ampliar l'aeroport del Prat garanteix la preservació del medi ambient. El Ministeri fixa el 2030 com a data perquè el projecte estigui enllestit. Els alcaldes del Prat i Barcelona critiquen durament l'acord i demanen "una rectificació". Les entitats ecologistes confien que la UE tombi el projecte.

La primera Comissió Bilateral entre Estat i Generalitat després de tres anys es tanca amb 5 acords principals. El Govern parla d'avenços "insuficients" a l'espera que es concretin les reunions que han de permetre traspassos com el de Rodalies. En aquesta primera presa de contacte no s'han abordat temes polítics com l'autodeterminació i l'amnistia, que es deixen per a la taula de diàleg que s'ha de convocar durant el mes de setembre.

De moment s’ha acordat un calendari de treball que inclou successives reunions entre el mes vinent de setembre i gener de 2022 per a abordar el traspàs de diferents competències.

La Comissió Bilateral, que ha durat al voltant de dues hores,ha servit per avançar en cinc acords que fan referència a la reducció de la conflictivitat institucional; l'encàrrec a la Comissió Mixta de Transferències perquè es culmini el traspàs de matèries com a beques i ajudes a l'estudi; la creació d'un grup de treball per a tractar traspassos "viables", com a Formació Professional; la reactivació de la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals; i la creació d'un grup de treball per a abordar el traspàs en l'àmbit dels ferrocarrils.

Salut reconeix la preocupació perquè almenys la meitat de la població no compleix les quarantenes en cas de ser contacte d'un positiu. Precisament la interacció social i el seguiment de contactes són els aspectes que més inquieten de cara a intentar frenar els contagis de la cinquena onada. Hem volgut resoldre els dubtes més freqüents sobre com i quan s'han de fer els aïllaments preventius.

Salut reconeix la preocupació perquè almenys la meitat de la població no compleix les quarantenes en cas de ser contacte d'un positiu. La cinquena onada de la pandèmia segueix sense donar treva als hospitals. Els Mossos neguen que hi hagués cap discussió prèvia a l'atropellament mortal d'ahir a La Jonquera per part d’un camioner. La Moncloa i la Generalitat reprenen tres anys després la Comissió Bilateral. El Govern arriba aquesta tarda a Madrid amb un llarg llistat de competències a reclamar.