Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El sector de l'oci nocturn lamenta el tancament dels seus establiments i demana "mesures cautelaríssimes" a la justícia. Els empresaris opinen que se'ls està discriminant i que se'ls hauria d'indemnitzar per totes les pèrdues acumulades.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha destacat la "greu contradicció" que per ell és el fet d'haver implementat el certificat covid fa dos mesos i adoptar mesures, segons ell, més restrictives i severes.

Clara Prats defensa que les terceres dosis contra la vacuna del coronavirus estan funcionant. La investigadora del grup BIOCOM-SC de la UPC envia un missatge d'optimisme davant de l'augment de casos i les noves mesures contra l'òmicron. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que aquesta variant circula molt més ràpidament que la delta: els seus casos seran superiors al 90% en una o dues setmanes. Reconeix que l'obligatorietat de la mascareta a l'exterior no és "massa" efectiva en termes de reduir la transmissió de la Covid-19. Defensa que els contactes estrets haurien de fer quarantena. Veu un factor a favor de les cavalcades de Reis que siguin a l'aire lliure i proposa plans alternatius. Defensa les recomanacions que diuen que el tancament d'escoles ha de ser l'última mesura a prendre. I considera que un tancament de tot allò que no sigui essencial "es podria valorar" si segueix l'augment exponencial casos de contagis.

El número de la sort, la grossa, el 86.148, que també ha tocat a Las Palmas, a Cantabria i a Huelva. A Catalunya ha passat de llarg. El tercer premi, el 19.517 ha tocat a Granollers i a Calella... on en un bar celebren a aquesta hora la pluja de milions. Un quart premi, el 42.833 molt repartit a Catalunya. I venut bona part en una administració de Barcelona que avui ha secundat la vaga convocada... i que només ha obert per celebrar la sort. I un cinquè: a Lliçà d'Amunt i a Barcelona que ha deixat gairebé 9 milions d'euros.

Novetat pel que fa a les quarantenes. Finalment, els contactes estrets de positius NO hauran de fer aïllament. Salut canvia de criteri i accepta la directriu del Ministeri. Els contagis continuen disparats, gairebé 11.000 nous casos. El govern ja ha lliurat al TSJC el paquet de mesures que vol aplicar a partir de demà... Pendents que avali el toc de queda i la limitació de reunions.

El número de la sort, la grossa, el 86.148, que també ha tocat a Las Palmas, a Cantabria i a Huelva. A Catalunya ha passat de llarg. El tercer premi, el 19.517 ha tocat a Granollers i a Calella... on en un bar celebren a aquesta hora la pluja de milions. Un quart premi, el 42.833 molt repartit a Catalunya. I venut bona part en una administració de Barcelona que avui ha secundat la vaga convocada... i que només ha obert per celebrar la sort. I un cinquè: a Lliçà d'Amunt i a Barcelona que ha deixat gairebé 9 milions d'euros.

Novetat pel que fa a les quarantenes. Finalment, els contactes estrets de positius NO hauran de fer aïllament. Salut canvia de criteri i accepta la directriu del Ministeri. Els contagis continuen disparats, gairebé 11.000 nous casos. El govern ja ha lliurat al TSJC el paquet de mesures que vol aplicar a partir de demà... Pendents que avali el toc de queda i la limitació de reunions. 

El govern ja ha lliurat al TSJC el paquet de mesures que vol aplicar a partir de demà. Pendents que avali el toc de queda i la limitació de reunions... Una altra de les decisions que ja a ha pres Salut fa referència a les quarantenes dels contactes estrets de positiu.

No ha faltat el cava... a l'espera d'afortunats l'administració 1 de Vila-Seca celebrava que ha venut una sèria del 4 premi tot per finestreta. EI Antonio és un dels premiats li ha avisat la seva dona. Un quart premi molt repartit, 125 administracions de tot Espanya n'han venut algun dècim... 11 a Catalunya. Esplugues, Sort ,Begues, Montgat, Castelldefels, Sabadell i Barcelona. A Nou Barris, celebren doble, la número 90 ha estat de sort... una sèrie del quart i un altre del cinquè. El mercat municipal de Montgat ha repartit també 200mil euros. Fa un any que Encarna atén l'administració. L'any passat va passar set mesos tancada per la pandemia, ara espera millorar la seva ratxa. Els paradistes contents per Encarna i pel mercat... però cap ha reconegut ser un dels premiats.

Barcelona i Lliça d'Amunt han estat les poblacions que més sèries han venut del segon cinquè premi, el 70.316, dotat amb 6.000 el dècim. Concretament, l'administració número 216 del carrer Joan Torras del barri de Sant Andreu de Barcelona ha repartit 106 sèries (6,4 milions d'euros), mentre que 30 més (1,8 milions) s'han venut a la número 2 del carrer Pompeu Fabra de Lliçà

Santiago Niño-Becerra diu que els Pressupostos Generals de l'Estat "neixen morts".  El catedràtic d'Estructura Econòmica per la Universitat Ramon Llull defensa que Espanya no creixerà el 6,5% que preveuen els comptes, i que cap institució ho admet. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera que "eliminar la temporalitat és una quimera total", i veu molt difícil aplicar els que planteja la reforma laboral, per l'alta taxa d'estacionalitat. Considera que hi haurà retallades en les pensions, per bé que "el concepte durarà molts anys".

D'altra banda, diu que el coronavirus és una malaltia "per a rics i per a empreses potents". Defensa que "Espanya no pot donar compensacions perquè és un país pobre", i que no pot fer coses que fan altres països. Considera que les restriccions a Catalunya són encertades des d'un punt de vista sanitari, però no econòmicament. I explica que la situació econòmica del 2022 dependrà "molt" de l'evolució del coronavirus i de les variants.

El Govern passa en una setmana de dir que no hi haurà noves mesures a aplicar un toc de queda. L’oci nocturn i la restauració diuen que se’ls ha acabat la paciència i anuncien que portaran les noves restriccions al TSJC.

De la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, reclamarà a la conferència de presidents que es forci a la resta de CCAA a aplicar les mateixes restriccions de la mobilitat.

Els experts reconeixen que el creixement exponencial dels contagis serà insostenible per l’atenció primària. L’ajuntament de Barcelona cancel·la l’espectacle de Cap d’Any i espera a les indicacions de la Generalitat per decidir sobre la Cavalcada de Reis.

El vicepresident de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, Toni Albadalejo, assegura que la nova limitació d’aforaments suposa un cop molt dur a la vigília de Nadal. Adverteix que tenien els aforaments plens i ara hauran de trucar als espectadors per dir-los que no podran venir, obligant-los a fer “llistes negres”. D’altra banda, Albadalejo ha explicat que han demanat al Govern que justificants perquè els mateixos espectadors puguin tornar a casa saltant-se el toc de queda.

El sector de l'oci nocturn i la restauració estudia accions legals contra les restriccions anunciades pel Govern per frenar la sisena onada.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, diu que no es pot esperar més i que són mesures dures però necessàries. Una de les més controvertides, el toc de queda, s'aplicarà als municipis de més de 10 mil habitants amb una incidència alta. El Govern confia que el TSJC avali les mesures i que entrin en vigor la nit de dijous.

Cues en l'últim dia per comprar loteria de la Grossa del Sorteig extraordinari de Nadal. En algunes administracions l'espera ha arribat a ser de mitja hora. Catalunya ha posat a la venda 412 milions d'euros en dècims.

El Barça ja és a Sevilla on avui necessita la victòria per poder acabar l'any en zona Champions.