Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les prediccions dels experts es confirmen: el nombre de nous contagis de covid continua pujant. I també el nombre de persones hospitalitzades. A més a més, les UCI freguen els 300 ingressos. Amb aquests indicadors, els especialistes insisteixen que convé pensar JA en restriccions,

En les últimes setmanes s'han disparat tots els indicadors de la pandèmia: contagis, ingressats a planta i a cures intensives. Per això, els experts demanen restriccions. Demanen mesures que ajudin a descongestionar l'Atenció Primària i els hospitals.És a dir, bon ús de la mascareta, reunions petites o reduir horaris. A més, insisteixen que cal accelerar la vacunació de la tercera dosi, el ministeri ja l'ha aprovada a partir dels 40 anys. La dosi de reforç també serà pels vacunats amb AstraZeneca i Janssen independentment de l'edat, perquè s'ha vist que amb l'Omicron. Pel que fa a la vacunació infantil ahir es van posar 3.712 dosis i hi ha programades més de 82 mil cites

Amb els indicadors de contagis disparats, els experts que assessoren la Generalitat ja demanen BETA més restriccions. El ministeri de sanitat ja ha autoritzat la tercera dosis a partir dels 40 anys, començant per la franja dels 50. I ja hi ha hospitals que reorganitzen plantes i equips per fer front a l'increment de casos. Govern i Comuns tanquen l'acord definitiu que permetrà, dijous vinent l'aprovació dels pressupostos catalans. Últim dia d'activitat de l'empresa NISSAN a Catalunya. Demà es reuneix la mesa de reindustrialització, és a dir, administració i sindicats, per abordar el futur.

Els Mossos investiguen la mort d'una parella en una casa de Sant Joan les Fonts, a Girona. La Mesa del Parlament ha acordat mantenir l'escó del diputat de la CUP Pau Juvillà mentre no hi hagi sentència ferma sobre la seva inhabilitació. L'Audiència de Barcelona dona un mes a l'exalcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos, perquè ingressi a presó. Fins a 7 mil treballadors, segons Comissions Obreres, la majoria del sector de l'hostaleria s'haurien quedat sense cobrar les prestacions del SEPE. Segona jornada de vaga dels universitaris contra l'anomenada llei Castells. Avui, amb manifestacions en les diferents capitals catalanes.

Després de 38 anys fabricant vehicles a Barcelona, avui Nissan diu adeu a les plantes de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac.

A partir de demà en aquestes plantes només quedarà personal de manteniment perquè avui ja s'estan fabricant els darrers vehicles. Un punt final que, a l'espera de veure quines propostes alternatives es posaran demà sobre la taula a la mesa de reindustrialització, deixa 1.400 treballadors directes amb un futur incert.

Entitats agrupades en la plataforma 'Escola de tothom / Escuela de todos' llancen una campanya per reclamar que s'executi la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que el 25% de les classes s'ha de fer en castellà i que fa pocs dies va ser ratificada pel Tribunal Suprem (TS).

José Montilla assegura que el problema amb la llengua catalana "no està a l'escola" i apunta que "alguns confonen la immersió amb el monolingüisme". El 128è president de la Generalitat de Catalunya demana "complir les lleis i les sentències", i no pas "el que alguns diuen que diuen les lleis". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que els centres han de marcar la política lingüística. Considera que el Govern "convocarà manifestacions i farà soroll" en contra de la sentència del castellà a l'escola, però creu que no la desobeirà. Diu que amb la polèmica per la llengua "no ajudem el català" i creu que el Procés ha debilitat el consens: "La llengua és de tots. Ja hem trencat massa coses". Diu que "tothom ha anat aprenent" i descarta un nou referèndum. I defensa que van votar l'article 155 minuts després que el Parlament declarés unilateralment la independència: "Els socialistes som més responsables dels indults que del 155".

Darias diu que properament es podria injectar la tercera dosi als menors de 60 anys. La ministra de Sanitat explica que a principis de gener arribaran 2 milions de dosis infantils. Toc d'alerta del Centre Europeu de prevenció i control de malalties. Avisen que amb la vacunació no n'hi ha prou per aturar la variant Òmicron.

Els Mossos escorcollen a Alcover el domicili del pistoler de Tarragona

L'exvigilant de seguretat havia enviat emails amb amenaces als seus companys de treball

  • El conseller d'interior afirma que no consta cap denúncia contra l'home i apunta a un "atac de rancúnia"

El restaurant Atempo, de Jordi Cruz i amb Iñaki Aldrey als fogons, ha recuperat l'estrella que va perdre en traslladar-se a Barcelona, al juny, des de Sant Julià de Ramis. És l'única nova estrella Michelin que arriba aquest any a Catalunya. El celler de Can Roca també ha estat premiat amb una de verda a la sostenibilitat. En aquesta edició NO hi ha hagut, tampoc, nous triestrellats. Catalunya compta amb 65 estrelles en 50.

Primer dia de vacunació dels infants de 5 a 11 anys. A Catalunya hi ha 240.000 dosis preparades i ja hi ha més de 70.000 cites demanades. Mentrestant, els contagis continuen pujant en aquesta sisena onada. La ponència de vacunes estudia la possibilitat de posar la tercera dosi als més grans de 40 anys.

L'Hospital Vall d'Hebron estrena una unitat d'Arrítmies amb més capacitat per fer diagnòstics i tractaments. Compten amb dos laboratoris amb tecnologia punta, sistemes de navegació 3D i espais que amenitzen l'espera a les pacients abans d'una operació.

Acord entre Esquerra i el govern de Pedro Sánchez per garantir el català a la llei de l'audiovisual, que aplana el camí per l'aprovació definitiva dels pressupostos generals. El cas de l'escola de Canet de Mar ha arribat al Congrés, amb un tens cara a cara entre Sánchez i Casado. Al Parlament, la llengua ha tornat a ser protagonista. 

SEAT inaugura el primer centre de recerca i investigació de bateries per vehicles elèctrics del sud d'Europa. 

El blaugrana Kun Agüero anuncia, molt emocionat, que es retira als 33 anys, pels problemes cardíacs detectats fa mes i mig.

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha posat en marxa una nova Unitat d'Arrítmies amb més capacitat per fer diagnòstics i avançar en el tractament d’aquesta malaltia.

Es posa en marxa en un moment on aquestes alteracions augmenten per l'envelliment de la població, que s'associa a factors de risc cardiovascular, com la hipertensió o la diabetis. També ha crescut la supervivència de persones amb cardiopaties, entre altres factors, gràcies als tractaments quirúrgics i percutanis.