Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Antonio Gallego demana "aplicar un 155" si el Govern no acata la sentència sobre el català a l'escola. El portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Vox diu que, "si segueixen en aquesta rebel·lia, s'ha d'intervenir". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, avança que presentaran recurs davant de les noves restriccions a Catalunya.  Acusa Josep Lluís Trapero d'"abusar" de les seves amistats i relacions personals per fer carrera dins el cos de Mossos. Explica que respecten la Constitució, encara que vulguin eliminar les autonomies. I no veu "necessari" una coalició electoral a Catalunya entre Vox, el PP i Ciutadans.

La sisena onada es propaga sense fre amenaçant a col·lapsar el sistema sanitari. El Govern s’ha vist forçat a ordenar noves restriccions de cara a Nadal. Es recupera el toc de queda, es limita a 10 persones les trobades socials, es tanca l'oci nocturn i es redueixen els aforaments de restauració, comerç, gimnasos i cultura.

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, reconeix la preocupació per l'increment de casos greus que arriben als hospitals.

A partir de dijous els contactes estrets, vacunats o no, hauran de fer quarantena.

Preocupant augment de casos als centres educatius. S'han doblat en menys d’una setmana. El sindicat de professors ha demanat avançar les vacances de Nadal.

El conseller d'Interior justifica el relleu del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero al capdavant de cos per encetar "un canvi d'etapa amb nous lideratges".

El cap de Medecina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, reconeix que l'evolució dels contagis i l'augment de casos greus que arriben als hospitals "és preocupant". Per aquest motiu, Trilla s'ha mostrat partidari d'aplicar mesures per frenar les interaccions socials el més aviat possible. En aquest sentit, ha advertit que fins i tot pot arribar a ser necessari una aturada selectiva de curta durada de les escoles per evitar un empitjorament. Sobre la variant òmicron, Trilla ha reconegut que tot i que en general sembla que es manifesta amb símptomes semblants als d'una grip o un refredat, la seva extensió també acabar provocant un augment alarmant de casos greus que saturi els serveis sanitaris.

El Govern es reuneix per estudiar les propostes de restriccions dels experts per frenar la sisena onada de la pandèmia. De moment, ja sabem que a partir de dijous els contactes estrets de positius s'hauran de confinar. Des d'avui ja es poden posar la tercera dosi totes les persones vacunades amb Astrazeneca.

A les escoles l'augment de casos és molt preocupant. De divendres a dissabte ja hi havia vora 9.000 alumnes més confinats: 50.635 en total. I positius: gairebé 800 més. La pregunta que es fan famílies i comunitat educativa és si s'hauria pogut evitar

Al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, l'han destituït com a cap de la policia catalana. El substituirà Josep Maria Estela, fins ara cap de la regió policial de Tarragona. El conseller d'Interior ho justifica dient que els mossos estan vivint un canvi d'etapa que requereix nous lideratges

El Barça recupera demà davant del Sevilla el partit de lliga que tenen pendent de la quarta jornada.

  • Desnonen del seu pis del carrer Roger de Flor de Barcelona un home sense recursos que vivia amb la seva mare
  • Els desnonats feia 25 anys que vivien de lloguer a la finca, però un fons voltor no els ha volgut renovar
  • A tot Catalunya 2.200 famílies esperen un pis de la taula d'emergències

La comitiva judicial, acompanyada de furgons dels Mossos d’Esquadra ha dut a terme l’últim desnonament del 2021 a Catalunya al número 209 del carrer Roger de Flor de Barcelona, on vivien el Carlos, de 52 anys i la seva mare de 77. El propietari de la finca no ha acceptat aturar el desnonament tot i tenir l’informe de vulnerabilitat de la família que habitava l’habitatge.

Catalunya encapçala el rànquing de desnonaments a tot Espanya. Les entitats reclamen lloguers socials i més pisos públics per allotjar les families amb urgències habitacionals. Moltes acaben reallotjades durant molt de temps en habitacions de pensions que paguen els ajuntaments.

A Catalunya, la variant Òmicron podria ser la majoritària la setmana vinent. Per fer front, mèdicament, a la nova mutació tots els menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca rebran, a partir d'avui, la tercera dosi de reforç amb Pfizer o Moderna. La pressió assistencial als centres d'atenció primària s'ha disparat: ha augmentat un 85% respecte de l'anterior setmana.  Per això, emfatitzen els experts, cal insistir amb la vacunació amb la tercera dosi al col·lectiu de 60 a 69 anys. La Generalitat diu que obrirà properament la vacunació de la dosi de reforç a la franja d'edat de 50 anys... però mentrestant insisteix que és bàsic, per frenar l'onada, que els contactes estrets d'un positiu facin la quarantena.

Ja es poden posar la tercera dosi totes les persones vacunades amb AstraZeneca. Una vacuna que genera menys protecció davant l'òmicron. La prioritat ara com ara és evitar les hospitalitzacions. Les UCI estan gairebé igual de plenes que fa un any, quan encara no estàvem vacunats. Aquesta tarda el Govern estudia les propostes de restriccions dels experts.

El nou protocol de quarantenes que es comença a aplicar a partir de dijous. Us explicarem què han de fer els contacte estrets. Pendents també de les explicacions que doni el conseller d'Interior després de la destitució del Major Trapero. Josep Maria Estela el substituirà com a cap de la policia catalana.

S'ha executat el darrer desnonament d'aquest any. Catalunya encapçala el rànquing de llançaments a tot Espanya. L'emergència residencial té més de 2.000 famílies esperant un habitatge social a Catalunya.

La Conselleria d'Interior destitueix al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, després d'haver ocupat el càrrec en dues ocasions, l'última, el novembre de l'any passat. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha nomenat al comissari en cap de la regió de Tarragona, Josep Maria Estela com a substitut de Trapero. Joan Ignasi Elena ha expressat la voluntat de seguir comptant amb Trapero als Mossos i ha reconegut la feina de Trapero al capdavant del cos policial durant els dos períodes: del 2013 al 2017 i des del novembre del 2020 fins al moment de la seva destitució.

  • La policia deté tres persones i pren declaració d'una quarta en qualitat d'investigada
  • Durant l'operació també s'ha interceptat un camió amb 44 Kg de cabdells
  • La Guàrdia Civil ha comissat dos vehicles, una arma curta, 18.050 € i dos dispositius de geolocalització

Carles Riera critica el Pressupost català i l'enfocament de la legislatura per part del Govern.  "No som el soci preferent. Ho diuen, però no ho practiquen", critica el diputat del Parlament per la CUP-CC. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera que el Pressupost va "en la línia de la sociovergència" i que "és el Govern el que s'ha apartat de l'acord d'investidura". Reclama al conseller d'Educació Josep Gonzalez Cambray que apliqui "de debò" la immersió lingüística, i veu "contradictori" que Laura Borràs li demanés que assumís la direcció dels centres afectats per la sentència del castellà. I reconeix que l'independentisme està passant per un moment de desànim.

Crida a la unitat del president del Govern, Pedro Sánchez, com en els moments més durs de la pandèmia. Dimecres reuneix, de forma telemàtica, la conferència de presidents per abordar amb les comunitats la situació i avaluar la possible implantació de noves restriccions. El president català, Pere Aragonès, hi participarà i hi portarà les decisions que pregui el seu Govern a la reunió de dilluns. Mentrestant, les UCI superen els 300 crítics a planta i la propagació de la sisena onada continua sense fre.

Crida a la unitat del president del Govern, Pedro Sánchez, com en els moments més durs de la pandèmia. Dimecres reuneix, de forma telemàtica, la conferència de presidents per abordar amb les comunitats la situació i avaluar la possible implantació de noves restriccions. El president català, Pere Aragonès, hi participarà i hi portarà les decisions que pregui el seu Govern a la reunió de dilluns. Mentrestant, les UCI superen els 300 crítics a planta i la propagació de la sisena onada continua sense fre. 

Salvador Illa rep el suport incondicional de Pedro Sánchez a Barcelona. El nou primer secretari del PSC garanteix un país cohesionat, també en el debat sobre la llengua. 

La reforma de la Llei d'Estrangeria compleix els primers dos mesos en vigor. Per molts joves extutelats representa la primera oportunitat per accedir al mercat de treball. 

Els pessebres tracionals i vivnets i les fires avicoles es converteixen en protagonistes del cap de setmana abans de Nadal. 

Continuen pujant els casos de Covid a Catalunya. Salut ha confirmat més de 7 mil 500 positius, 19 defuncions i nou persones més a les unitats de cures intensives. El risc de rebrot ja supera els mil punts. Mentrestant, dos anys després de l'inici de la pandèmia, la demanda de suport psicològic per part dels professionals sanitaris ha augmentat un 30%.

Mobilització a Barcelona en defensa del model d'immersió lingüística. ConvocatS per la plataforma "Som Escola", 35.000 persones segons la Guardia Urbana han sortit al carrer. Els han donat suport els sindicats majoritaris i els partits sobiranistes, encapçalats pel president Aragonès.

Desconvocada l'aturada de transportistes prevista per la setmana vinent. El Comité Nacional de Transport per carretera ha arribat a un acord amb el govern que preveu mesures com ara la prohibició que el conductor faci la càrrega i descàrrega. El ministeri qualifica l'acord d'històric.

Els mercats ja bullen de cara als àpats de Nadal. Poc volen esperar a darrera hora. Milers de persones fugen cada any del seu país. En el dia del migrant ens fixem en històries com la de l'Aseel i Ahman, una parella de músics sirians arribats fa 10 anys. Vidreres vota aquest dissabte el futur dels correbous. Decideixen si continuen sent l'única població de Girona on es manté aquesta tradició.