Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

S'espera que la vacunació dels infants ajudi a frenar la sisena onada. Els contagis entre alumnes i personal de les escoles superen el del pitjor moment del curs passat. Les xifres de contagi segueixen empitjorant. Avui s'han notificat 3.385 positius i preocupa la pressió hospitalària. Gerro d'aigua freda a la reindustrialització de Nissan a Catalunya. La xinesa Great Wall Motors es retira del projecte.

Ja es pot demanar cita prèvia per vacunar els nens de 5 a 11 anys al web de Salut. També es demana accelerar la tercera dosi als qui tenen entre 60 i 69. El creixement dels casos ja impacta a la primària i als hospitals. Per això tornaran els cribratges fora dels CAPS i els testos d'antígens per als contactes estrets, a qui es feia una PCR.

Cop dur a la reindustrialització de Nissan a Catalunya. Finalment, la xinesa Great Wall Motors es retira del projecte. Una decisió que incrementa la incertesa entre la plantilla a dues setmanes del tancament de les plantes.

Nou xoc entre els dos socis de Govern. Esquerra no comparteix la proposta de Junts d'assumir la direcció del centre de Canet de Mar que ha d'impartir el 25 % de les classes de castellà a P5 per ordre del TSJ. Laura Borràs ho ha plantejat al programa d'aquesta casa, Cafè d'idees.

Els majoristes de Mercabarna preveuen recuperar el volum de distribució d'abans de la pandèmia i comercialitzar prop de 107.000 tones de producte.

Tal dia com avui, 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, de l'any 1976, naixia aquesta casa, Ràdio 4, la primera en català.

Ràdio 4 compleix 45 anys consolidant el seu salt a la televisió. Cada dia Gemma Nierga obre el matí amb el Cafè d'Idees, primer programa radiofònic de la història que s'emet simultàniament per la pantalla petita. Agafa el relleu l'equip de Samanta Villar a Avui Sortim, el Boca a Orella de Silvia Tarragona, i al cap de setmana, Goyo Prados amb el magazín Són Quatre dies.

A aquesta hora és previst que salut obri la cita per vacunar els nens de 5 a 11 anys. També demana accelerar la tercera dosi als qui tenen entre 60 i 69 anys. El creixement dels casos ja impacta a la primària i als hospitals. Per això tornaran els cribratges fora dels CAPS i els testos d'antígens per als contactes estrets, a qui es feia PCR. Cop dur a la reindustrialització de Nissan a Catalunya. Finalment, la xinesa Great Wall Motors es retira del projecte. Nou xoc entre els dos socis de Govern. Esquerra no comparteix la proposta de Junts d'assumir la direcció del centre de Canet de Mar que ha d'impartir el 25 % de les classes de castellà a P5 per ordre del TSJC.  En una carta, la família que ha demanat el 25% de castellà a l'aula ha acusat la conselleria d'Educació d'alimentar un sentiment d'odi. 

A aquesta hora és previst que salut obri la cita per vacunar els nens de 5 a 11 anys. També demana accelerar la tercera dosi als qui tenen entre 60 i 69 anys. El creixement dels casos ja impacta a la primària i als hospitals. Per això tornaran els cribratges fora dels CAPS i els testos d'antígens per als contactes estrets, a qui es feia PCR.

Cop dur a la reindustrialització de Nissan a Catalunya. Finalment, la xinesa Great Wall Motors es retira del projecte. Una decisió que incrementa la incertesa entre la plantilla a dues setmanes del tancament de les plantes.

El conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha explicat que els han comunicat que la planta de la Zona Franca té menys capacitat de la que voldria per fabricar els 300.000 vehicles previstos.  També s'argumenta una valoració massa alta dels actius. Aquest nou escenari es tractarà de nou en la reunió de la taula de reindustrialització prevista per divendres dia 17. Allà es valoraran altres candidats per ocupar els terrenys.

El debat sobre la llengua i la immersió lingüística a l'escola arribarà aquesta setmana al Parlament de la mà d'unes mocions registrades per la CUP-NCG i el PPC. Els anticapitalistes han presentat una iniciativa amb la qual insten el Govern a "garantir que la llengua catalana sigui, efectivament, la llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya en tots els cicles i etapes educatives, així com en les activitats extraescolars" i que blindi la immersió lingüística "en tots els centres educatius de Catalunya". Per això, proposen que el Departament d'Educació "assumeixi la plena responsabilitat política i jurídica en la instrucció i aplicació d'aquests objectius, garantint la seguretat jurídica del professorat".

Laura Borràs proposa que el conseller d'Educació, Josep González Cambray, assumeixi la direcció del centre de Canet en el qual s'aplica la quota del 25% de castellà a l'aula.  La presidenta del Parlament de Catalunya considera que la mesura permetria descarregar la pressió que hi ha sobre els professionals. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga diu que la Generalitat "ha de tenir" capacitat per defensar la llengua a l'escola, ja que té competències plenes. Defensa que el català és una llengua "minoritzada", i no "minoritària", i que cal assumir el debat com un tema de país, i no amb visió partidista. Critica a ERC per voler negociar la Llei de l'audiovisual. Assegura que "el mandat de l'1 d'octubre" és vigent a Junts i que ara es donen dos anys de temps a la taula de diàleg mentre es concreta l'"embat". I diu als Comuns que, si es volen sumar als Pressupostos, ha de ser amb aquests comptes de "la legislatura del 52%".

La casa dels Xuklis, de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) ja fa 10 anys que va començar a caminar. Aquest diumenge ho ha celebrat amb concerts i activitats molt a prop d'aquesta casa ubicada al barri de Montbau de Barcelona. El lema 'Posa't la gorra' ha estat, un any més, un reclam per visibilitzar aquesta malaltia i tots els qui la pateixen.

En les darreres hores s'han confirmat prop de 3.400 nous contagis a Catalunya i han ingressat 37 pacients més. La xifra d'hospitalitzats supera el miler, una dada que no es veia des de l'inici de setembre. A les UCI els malalts crítics son 237, 3 més que ahir. Com a dada positiva, ha caigut 24 punts el risc de rebrot que ahir superava els 500. Tampoc s'ha notificat cap mort. Aquesta propera setmana, a partir de dimecres, comença a vacunar-se als nens d'entre 5 i 11 anys. A Catalunya, el procés es farà als centres de vacunació i a alguns CAP. Tot i que la infecció suposa pocs símptomes pels nens, els experts defensen que la vacuna té més beneficis que perjudicis.

La ciberdelinqüència actua en diversos àmbits, i un d'ells és el de les estafes a nivell particular. Les compres nadalenques són un reclam per aquests delinqüents que se les empesquen totes per trobar noves fórmules per enganyar el consumidor més ingenu. Darrerament s'ha detectat un gran perill amb les falses botigues virtuals.

Les empreses es blinden cada vegada més contra els ciberatacs. Companyies de ciberseguretat han vist com se'ls han disparat les peticions per donar servei i les asseguradores, de mitjana, multipliquen per 5 el preu de les ciberassegurances.