Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern de la Generalitat posa fi a la majoria de les restriccions, entre les quals s'inclouen les d'aforament i les trobades podran ser de més de 10 persones. Són les principals mesures que canviaran a partir d'aquest divendres. L'oci nocturn però, continuarà tancat. També es manté el passaport covid. Un home mor i dues persones han resultat ferides en l'incendi d'un pis al districte de les Corts de Barcelona. Els Mossos investiguen les causes però descarten indicis de criminalitat. Els pensionistes cobraran un 4% cent més des d'aquest gener. El Consell de Ministres ho ha ratificat avui. Les pensions aniran lligades a partir d'ara a l'increment de l'IPC. Gairebé 300 animals han mort aquesta nit en un incendi en una botiga de mascotes a Barcelona. El camioner de l'accident mortal de Barberà d'aquest dilluns ha donat negatiu en les proves d'alcohol i drogues. El Govern català creu els JJOO d'hivern serviran per potenciar els Pirineus. El Govern català creu els JJOO d'hivern serviran per potenciar els Pirineus. Les infermeres i fisioterapeutes han sortit al carrer per exigir unes condicions laborals dignes.

Prop de 11,5 milions de persones a tot l'Estat, 1,7 a Catalunya, veuran incrementades les seves pensions per minimitzar l'increment de la inflacióLes contributives pujaran aquest any un 2,5% i superaran els 1.200 euros de mitjana a Catalunya. En el cas de les no contributives, la de viudetat augmenta un 5% i superarà els 800 euros a Catalunya.

Així ho ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres a través d’un Reial decret. En total, el Govern destinarà 6.500 milions acomplir amb l’actualització establerta pels pressupostos generals de l'Estat per 2022. En aquesta quantia s'inclou el cost de la paga compensatòria als pensionistes per la desviació dels preus en 2021 respecte a la pujada inicial (0,9%) i el cost de la qual supera els 2.000 milions d'euros. D'aquesta manera la pensió mínima arribarà als 721 euros al més i de mitjana se situarà en els 1.182 euros a tot l'Estat. 

La Generalitat ha obert una nova línia d’ajudes d’entre 15.000 i 120.000 euros per a les empreses de l’oci nocturn. L'objectiu és compensar els efectes de les restriccions en aquest sector que resta tancat des del 23 de desembre malgrat la flexibilització en altres sectors.

FECASARM demana la reobertura immediata del sector. Aquesta tarda es reuniran els principals representants de l'oci nocturn amb la Generalitat. No està previst que es marqui una data concreta per aixecar les persianes dels locals. 

USTEC ha tornat a demanar a la Generalitat que no s'acati la sentència que estableix un 25% de castellà a les aules. El sindicat ha defensat que els docents que imparteixin docència en català estan fent-ho complint amb la normativa actual, en al·lusió a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i l'estatal, la LOMLOE. De fet, el membre de la comissió jurídica del sindicat, Julià Linares, ha afirmat que la sentència "no té encaix" en la normativa actual.

Pol Morillas insisteix que, sempre que hi ha escalades militars,  hi ha risc "d'accidents" que portin a una escalada bèl·lica, en referència al conflicte a Ucraïna. El director del Barcelona Centre for International (CIDOB) destaca que "augmentar dotacions militars ha d'anar acompanyat de major esforç diplomàtic". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reconeix una "fase prèvia d'escalada de preparació per a la guerra", però destaca que la via diplomàtica s'ha reforçat. Morillas assenyala el gas com l'interès real darrere el conflicte a Ucraïna. Destaca que no té re a veure el conflicte amb la invasió d'Iraq del 2003 i el 'No a la guerra', ja que era "un rebuig a la política de Bush i les aliances". Veu "probable" que hi hagi un cop d'estat a Ucraïna, liderat pel Kremlin, com a fase prèvia a una guerra oberta. Descarta que Ucraïna entri a l'OTAN en el curt termini. Considera que Boris Johnson té els dies comptat com a primer ministre. I remarca que els "EUA han deixat fora de la taula de negociació a la UE"

Tot apunta que amb 240.000 casos setmanals a Catalunya es podria haver assolit el cim de la sisena onada. Esperança i prudència... és el missatge de l'OMS. Creuen que la fase aguda de la pandèmia acabarà quan baixi l'onada òmicron i entrarem en període de tranquil·litat gràcies a la vacunació i a la gran immunització. Entrevista a Robert Guerri, coordinador d'hospitalització Covid de l'Hospital del Mar. El conseller d'Interior nega al Parlament que els canvis a la cúpula dels Mossos sigui una "purga" contra ningú.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, assegura al Parlament que “no s’ha purgat a ningú” al cos dels Mossos d’Esquadra. Mentrestant, els sindicats de Bombers posen en dubte la gestió dels alts càrrecs de la Generalitat investigats per presumptes irregularitats en els contractes de manteniment dels camions.

El Govern revisarà aquesta dilluns algunes de les restriccions vigents com el passaport covid i les trobades de 10 persones. La Generalitat també ha convocat demà el sector de l'oci nocturn per acostar posicions de cara a una futura reobertura. Mentrestant, s'estabilitzen els contagis i hospitalitzacions i segons els experts, tot apunta que som al pic de la sisena onada.

Una esquerda en un edifici obliga 100 veïns de Solsona a passar la nit fora de casa. Els bombers van trobar la fissura en apagar un incendi en un dels 4 blocs desallotjats. Avui entren per agafar les seves pertinences mentre els tècnics avaluen els riscos.

La Vuelta començarà l'any vinent a la ciutat de Barcelona. Ho farà per segona vegada, 61 anys després. L'anunci s'ha fet aquest matí al Museu Olímpic de la ciutat.