Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya supera els dos milions de contagis des de l'inici de la pandèmia. La meitat s'han donat només en aquesta sisena onada. Avui és el darrer dia en què farem servir el passaport covid per entrar a locals i s'acaben la resta de restriccions. L'únic que continua amb mesures és l'oci nocturn, que segueix tancat.

Catalunya tanca el 2021 amb xifres rècord d'ocupació. En un any s'han creat més de 157.600 llocs de treball i la taxa d'atur està en el 10,16%, la més baixa des de 2008.

La mortalitat a les carreteres catalanes cau un 22% en el darrer any, respecte abans de la pandèmia. Però ho fa de manera desigual al territori. I un 75% de les víctimes mortals són homes. Preocupen, sobretot, els col·lectius vulnerables com els ciclistes, les motos i els vianants.

El Barça decideix denunciar la Junta de Bartomeu. Els actuals mandataris asseguren haver trobat irregularitats que poden ser delicte. Al mercat d'hivern Dembélé continua amb la clau per desencallar diverses operacions.

Catalunya tanca el 2021 amb xifres rècord d'ocupació. En un any s'han creat més de 157.600 llocs de treball i la taxa d'atur està en el 10,16%, la més baixa des de 2008.

Les dades de l'EPA ho confirmen. Estem en procés de plena reactivació i tot apunta que durant la segona meitat, la reactivació s'accelerarà i arribarem als nivells pre-pandèmia. Les empreses biotecnològiques viuen un moment d'expansió.

Un total de 188 persones han perdut la vida en accidents de trànsit a Catalunya l'any 2021, un 22,3% menys que el 2019. D'aquestes, 135 van morir en zona interurbana i 53 en zona urbana. Així ho recull el balanç de sinistralitat del Servei Català de Trànsit (SCT), que compara les xifres amb l'any previ a l'esclat de la pandèmia.

Són 11 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya. L’últim accident mortal es va produir dimecres passat on l’ocupant d’un turisme va morir poc abans de les set de la tarda al quilòmetre 9 de l'AP-7 a Agullana (Alt Empordà) en sentit França.

I el conductor de l'accident a Barberà ha quedat lliure, però amb retirada del carnet de conduir i passaport. 

  • Salut confirma que els dos casos sospitosos corresponen a la nova subvariant de l'òmicron
  • Encara amb prudència i falta d'estudis concloents, però seria més transmissible i mutable

Jordi Sànchez assegura que la falta d'unitat ha perjudicat l'independentisme Madrid. El secretari general de Junts per Catalunya critica l'estratègia d'ERC al Congrés dels Diputats: "Hi ha hagut qui ha pensat que trauria redits". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que el PSOE ha prioritzat ERC per aprovar la reforma laboral perquè podia aconseguir el suport "a canvi de poques coses", mentre els republicans preferien "que les relacions del govern amb Junts fossin la mínima expressió". Es mostra sorprès per la trobada entre Díaz i Torrent: "No és la millor manera de pactar. No sé si s'ha d'interpretar com una desautorització de Rufián". Destaca que la taula de diàleg no està treballant, tampoc "fora de focus". Veu "raonable" que els que volen "atacar" el català tinguin "dificultats per expressar-se". Reconeix "tensions" i "discrepàncies estratègiques" amb ERC, però celebra la conferència del president Aragonès: "Abans, suposo que en parlarem". Assegura que els JJOO d'hivern seran "respectuosos" i "una gran oportunitat que no podem deixar perdre". I diu que Barcelona he de ser generosa.

El comitè científic que assessora el Govern en la covid s'ha reunit per avaluar si cal mantenir o no el certificat covid... La sisena onada s'estabilitza. Alguns indicadors comencen a mostrar una tendència a la baixa, des de fa cinc dies. L'investigador, Salvador Macip, considera que el passaport té unes mancances i unes virtuts. Catalunya ha de presentar candidatura pels JJOO d'hivern 2030?

Les visites als ambulatoris van de baixada i les UCI ja tornen a estar per sota dels 500 pacients ingressats. Són indicadors que per Salut demostren la millora de la situació. Però sense abaixar la guàrdia per l'aparició d'una nova variant de l'Òmicron que sembla més transmissible. Ja està en 40 països. A Catalunya s'estudien dos possibles casos.

Els Jocs Olímpics d'Hivern generen polèmica a la sessió de control al Govern per la sostenibilitat i l'abast de la candidatura. Una jornada al Parlament marcada també pel reconeixement a les "bruixes", les més d'un miler de dones perseguides i assassinades entre els segles XV i XVII. 

Unes 5.000 persones s'inscriuen per homenatjar l'arquitecte Ricardo Bofill, mort el passat 14 de gener. El seu taller ha obert avui per permetre al públic acostar-se, de manera ininterrompuda fins demà, a la seva vida i obra.

L'Ajuntament de Barcelona garantirà que cap nen de la ciutat es quedi sense poder fer activitats extraescolars per motius econòmics o perquè en el seu barri no hi ha oferta, en el termini de dos anys.