Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Aliança Contra la Pobresa Energètica demana penes d'un a dos anys de presó per a tres membres de DPS Consulting, encarregada de cobrar deutes d'Endesa. Els fets es remunten al 2020, quan una dona vulnerable va rebre la trucada d'una treballadora de DPS fent-se passar per una funcionària de l'administració de justícia i amenaçant-la amb embargar-li els comptes si, en menys de dues setmanes, no pagava el deute contret. L'APE van interposar una querella i el jutjat va citar a declarar en qualitat d'investigats dos membres de la companyia i una treballadora, que va aportar un guió que li facilitava l'empresa per reclamar els deutes. Fonts d'Endesa asseguren que es van depurar responsabilitats i que no comparteixen aquesta mala praxis.

La sisena onada s'estabilitza. Alguns indicadors comencen a mostrar una tendència a la baixa, des de fa cinc dies. Alguns indicadors comencen a mostrar una tendència a la baixa, des de fa cinc dies. Pere Aragonès recorda als comuns i la CUP al Parlament que els JJOO d'Hivern depèn del territori. Els sous dels directius cauen fruit de la pandèmia, segons un estudi d'EADA. Les seves remuneracions han baixat gairebé 7 cops més que la dels treballadors, pels que tampoc ha estat un bon any. S'estén l'ús de criptomonedes... Però per a generar-les, tot i que són virtuals, es necessita molta electricitat. Una empresa catalana aprofita els excrements d'una granja d'animals per a produir aquests bitcoins. En el Dia Mundial de l'Educació Ambiental ens hem volgut fixar en una escola de Sant Feliu de Llobregat. És l'escola Mestral on duen a terme un projecte de reintroducció de la tortuga mediterrània, en perill d'extinció. a vicepresidenta Yolanda Díaz encara confia en la negociació amb ERC per aprovar la reforma laboral. El Parlament "repara" la memòria de les dones condemnades per "bruixeria". Obre les portes l'homenatge per acomiadar l'arquitecte Ricardo Bofill. Aquesta nit arrenquen les semifinals del Benidorm Fest per escollir la cançó que representarà a Espanya a Eurovisió.

Menys visites a la primària, menys contagis que la setmana anterior i l'UCI baixant de 500 llits. Aquests són les xifres claus perquè es vagi confirmant la millora de la situació. Això sí, amb precaució i pendents d'una nova subvariant de l'òmicron. De moment, a Catalunya s'estan estudiant dos possibles casos d'aquesta subvariant. Pel que fa al Certificat covid, la Generalitat urgeix al Comitè Científic que lliuri l'informe sobre si cal seguir aplicant-lo, perquè avui acaba el límit per a demanar pròrroga a la justícia perquè afecta drets fonamentals. Això sí, L'informe del Comitè no és vinculant a la decisió final de la Generalitat

La candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern està en mans de les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ho ha deixat clar a la sessió de control del Parlament. Els detractors acusen el Govern de fer trampes perquè guanyi el sí, i es posen les mans al cap per un projecte que creuen no té cap sentit.

Dels Jocs, parlaran Aragonès i Lanban, el president de l'Aragó, aquest divendres. L'executiu diu que és Catalunya qui impulsa i lidera la candidatura, i això també aixeca polseguera a les files de Cs que insisteixen a anar de la mà amb els aragonesos.

La diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Anna Grau, destaca que "les sentències judicials no són optatives", en referència a la del castellà a l'escola, i defensa que el Govern "haurà de baixar el burro". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala paral·lelismes entre la política lingüística del franquisme i la del Govern català actual. Grau nega que Ciutadans conegués la "magnitud" del cas de les llicències per edat, tot i haver estat a la Mesa del Parlament: "Si ens haguéssim assabentat, l'hauríem 'liat parda'". Defensa l'aprovació de la reforma laboral tal com està, i veu "molt difícil" que Esquerra accepti que no es toqui una coma de la reforma laboral, així com que accepti que hi siguin Ciutadans.

La Generalitat ha anunciat la fi de la majoria de les restriccions vigents, excepte la reobertura de l'oci nocturn. L'Executiu català argumenta que la incidència és menys severa als hospitals. Salut Pública recomana esperar cinc mesos per posar-se la dosi de reforç en cas d'haver tingut la covid. Educació USTEC demana a la Generalitat que no acati la sentència del 25% de castellà a les aules. Acollirà el Pirineu català els Jocs Olímpics d'hivern del 2030?

La Mesa del Parlament ha decidit suprimir l'article que preveu les llicències d'edat del reglament intern per unanimitat. Ara ho comunicarà i escoltarà als empleats i després serà la Comissió d'Afers Institucionals la que ho validarà.  Per saber les conseqüències que tindrà sobre els funcionaris que ja cobren la llicència i els que estan pendents caldrà esperar a l'informe jurídic.

Sigui com sigui, les llicències ja han generat una crisi interna en el si del Parlament. Un dels exlletrats majors que va dimitir de l'òrgan de transparència arran de la gestió de la informació demana una investigació interna per saber si algun empleat, com podria ser la secretaria general hauria obstaculitzat que s'executessin les peticions de transparència fetes pel diari ARA. Alguns grups ja demanen informació sobre l'afer.

S'aixequen les restriccions d'aforament i les trobades podran ser de més de 10 persones. Són les principals mesures que canviaran a partir d'aquest divendres. L'oci nocturn continuarà tancat. També es manté el passaport covid.

El Ple del Parlament que ha d'aprovar presentar un recurs contra la retirada de l'escó del diputat de la CUP Pau Juvillà. Aquest matí la Mesa ha eliminat les polèmiques llicències per edat.

Un home mor i dues persones han resultat ferides en l'incendi d'un pis al districte de les Corts de Barcelona. Els Mossos investiguen les causes, però descarten indicis de criminalitat.

Onze milions i mig de persones, a tota Espanya, veuran incrementades les seves pensions. A l'actualització per compensar la desviació de preus se suma la pujada aprovada pel Consell de Ministres d'acord amb l'IPC.

El Parlament començarà a tramitar la primera llei contra el sensellarisme a Catalunya, per erradicar aquesta situació en els 5 anys vinents.