Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Informatiu del Cap de Setmana ha estat especial amb motiu de la Diada de Sant Jordi. La seva durada ha estat d'una hora i s'ha fet des de Les Rambles de Barcelona i els estudis al centre de producció de Sant Cugat del Vallès. Ha estat presentat, conjuntament, per Oriol Nolis, Sònia Papel i Marc Sala. Avui, hem destacat:

Sant Jordi 2017. Els carrers plens des de primera hora per gaudir d’un diumenge de llibres i roses.
El Gremi de Llibreters espera arribar als 22 milions d’euros de facturació.
El Gremi de Floristes espera vendre 6 milions de roses.
Sant Jordi polític. Puigdemont defineix el govern com hereus dels qui van prohibir la llengua catalana.
La ministra de sanitat defensa que el govern espanyol treballi per promoure la Diada.
El temps. Aquesta tarda, arribaran núvols alts i mitjans, el sol quedarà enteranyinat, i a les comarques pirinenques pot caure algun ruixadet.
Clàssic decisiu. El Barça es juga la Lliga sense Neymar.
A les portes del Godó. Nadal i Ramos juguen la final de Montecarlo.

L´actualitat política va aquests dies a mig gas, però el referèndum segueix al centre del debat. La posició que adoptin els comuns serà una de les qüestions clau.

 

Avui ens fixarem en el mercat laboral del futur d'aquí a 20 anys. Segons un estudi de la universitat d'Oxford hi haurà 700 tasques professionals que desapareixeran i que faran robots.

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona una dona acusada de matar-ne una altra. El crim s'hauria produït enmig d'una discussió entre l'agressora, de 53 anys, i la víctima, de 57 anys. Les dues convivien en el mateix pis i eren parella.

 

Als esports, fa uns moments l'Espanyol ha guanyat al camp del Leganés 0 a 1. I anit, al Camp Nou, un Barça amb moltes mancances en defensa va imposar-se 3 a 2 a la Reial Societat, amb un dos gols de Messi i un altre d'Alcácer.

A la part final de l'Informatiu veurem COM es fa la tradicional i artesana mona de pasqua. El gremi de passtissers n'espera vendre 700 MIL, una xifra similar a la de l'any passat. I amb preus a partir dels 25 euros.

La robotització del mercat de treball suposarà la desaparició d'algunes feines tal com les coneixem avui en dia. De fet, segons un estudi de la universitat d'Oxford, en vint anys els robots substitutiran fins a 700 professions diferents. Per això, alguns experts ja parlen de la quarta revolució industrial, que exigirà canvis en la legislació laboral.

Primer gran acte de campanya de Pedro Sánchez a Catalunya. El candidat a les primàries del PSOE ha exhibit avui els suports amb què compta dins del PSC. Sánchez els ha promès consultar-los decisions importants i ha demanat un procés de primàries sense rancúnies.

Els aspirants a liderar el PSOE saben que s'hi juguen molt a Catalunya i que serà clau el suport de la militància del PSC. Avui el segon dels candidats, Patxi López ha estat a Lleida i a la tarda visitarà Tarragona. Mentre que Susana Díaz té previst viatjar almenys 3 vegades a Catalunya per demanar el vot als militants.

El Pacte Nacional pel Referèndum prepara la recollida de signatures que faran concidir demà amb la Diada de Sant Jordi. Preveuen que uns 5.000 voluntaris recullin firmes en MIL punts distribuits arreu de Catalunya.

A poques hores d'aquest Sant Jordi, les activitats al voltant de la lectura ja es multipliquen arreu...BETA ens fixarem en aquelles dirigides als més petits per despertar-los l'interès pels llibres. Els experts recomanen conèixer bé els gustos dels nens i ensenyar-los a diversificar gèneres.

Els premis Continuarà van reconèixer ahir la trajectòria de Richard Gere, guardonat per la seva contribució al cinema. L'actor va inaugurar després la primera edició del festival de cinema de Barcelona.

Neymar no jugarà el Clàssic de demà després que el TAD ho hagi comunicat al Barça fa uns minuts. Malgrat l'intent del Barça per aprofitar una contradicció legal, finalment el brasiler es perdrà el partit del Bernabéu. Alcàcer o Iniesta són les opcions que es planteja Luis Enrique de cara a un partit clau per seguir aspirant a la Lliga. Al Madrid, Bale i Varane són els únics dubtes de Zidane.

I a la part final de l'Informatiu recordarem la trajectòria de Pere Tàpias que ha mort als 70 anys. Cantautor, radiofonista i gastrònom. A finals dels 80 es va dedicar sobretot a la ràdio i a televisió, on va demostrar sempre molta ironia i sentit de l'humor.

 

 

Abans d'inaugurar aquest Festival de Cinema de Barcelona, Richard Gere va rebre un dels premis Continuarà d'aquesta casa, de Televisió Espanyola a Catalunya. En aquesta vint-i-unena edició dels guardons també es va premiar a personatges de la cultura com l'escriptora Dolores Redondo o el director de teatre, Julio Manrique.

Abans vèiem a Richard Gere ahir a Barcelona però avui acabarem amb un altre actor, amb Jack Nicholson que fa 80 anys. Controvertit, provocador, a vegades estrident ha interpretat papers memorables. Ha guanyat tres Oscars i ha estat candidat nou vegades més...entre els títols més cèlebres: "El Resplandor", "Batman" o "Millor impossible" però n'hi ha fins a una cinquantena...

COMPROMÍS DEL GOVERN
PUIGDEMONT ES REAFIRMA EN EL REFERÈNDUM I DENUNCIA LES AMENACES DE L'ESTAT
El Govern de la Generalitat es compromet en bloc a convocar, organitzar i celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. L'acte d'aquest matí al Pati dels Tarongers preten donar una imatge d'unitat després de la tensió dels últims dies entre el PDECAT i Esquerra.

CONDEMNAT A MORT EL CATALÀ ARTUR SEGARRA PER L'ASSASSINAT A TAILÀNDIA DE DAVID BERNAT
Un tribunal de Tailàndia condemna a mort al català Artur Segarra per l'assassinat el gener del 2016 del també català David Bernat el cos del qual va aparèixer esquarterat en un riu a Bangkok. La sentència encara no és ferma i Segarra pot recórrer dues vegades.

FISCALS DEL CAS 3%
MAZA DEFENSA QUE EL RELLEU DELS DOS FISCALS OBEEIX A RAONS OPERATIVES I PRÀCTIQUES

A Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau busca el suport d'altres grups per rescindir el contracte de les obres de la plaça de les Glòries. De moment només la Cup es mostra partidària mentre que la resta de l'oposició ho veu complicat. Els veïns no volen més retards i exigeixen a garanties de celeritat i transparència ...

EL BARÇA DEMANA AL TAD LA SUSPENSIÓ CAUTELAR DE LA SANCIÓ A NEYMAR
Al Barça, Neymar té molt difícil jugar diumenge el clàssic contra el Madrid després que apel·lació ratifiqués la sanció de 3 partits al brasiler. El club està molt pendent ara de la reunió del Tribunal Administratiu de l'Esport per saber si li concedeixen la suspensió cautelar.

El Govern en pleno se han comprometido este viernes, en un acto solemne en el Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, a "organizar, convocar y celebrar un referéndum", del que se hace "responsable" colectivamente para que Cataluña pueda ejercer el "derecho inalienable" a la autodeterminación. Así figura en el manifiesto que uno a uno firman en el Palau de la Generalitat los miembros del Govern, desde su presidente, Carles Puigdemont, hasta el nivel de directores generales, un texto sin validez jurídica aunque con fuerte carga política, con el que pretenden despejar dudas sobre su unidad y determinación a cumplir su compromiso de organizar un referéndum sobre la independencia.

Nada más pisar Sevilla el presidente ha anunciado más inversiones en el AVE. 500 millones para 15 nuevos trenes y la mejora de tramos entre Sevilla, Málaga y Granada, para reducir el tiempo del viaje. En total 1300 millones de euros.

El govern de la Generalitat en ple s'ha compromès a convocar, organitzar i celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. És el més destacat de l'acte que han convocat aquest matí al Pati del Tarongers i amb el que s'ha pretès donar una imatge d'unitat després de la tensió dels últims dies entre el PDECAT i Esquerra. Els seus socis parlamentaris de la CUP diuen que no n'hi ha prou i volen ja data i pregunta.

Destaquem també que el fiscal general de l'estat ha destituït als fiscals que s'encarregaven del cas del 3%. Al marge de la política, avui també us explicarem que un tribunal de Tailàndia ha condemnat a mort al català Artur Segarra per l'assassinat el gener del 2016 del també català David Bernat el cos del qual va aparèixer esquarterat en un riu a Bangkok. La sentència encara no és ferma i Segarra pot recórrer dues vegades.

Els veïns de Glòries volen que l'ajuntament aclareixi amb celeratitat si tornarà a adjudicar les obres del túnel. El consistori considera que és l'única sortida per trobar una solució al sobrecost i el retard que acumulen. Aquesta decisió implicarà paralitzar un any les obres i, de moment, no té el suport dels partits de l'oposició.

Als esports, el Barça està pendent de la reunió del Tribunal Administratiu de l'Esport per saber si Neymar podrà jugar el clàssic. És l'últim recurs blaugrana després que Apel·lació ratifiqués la sanció de 3 partits al brasiler. A la Champions, el sorteig de semifinals ha aparellat el Reial Madrid i l'Atlètic.

El personatge del dia es l'actor Richard Gere. Aquesta tarda rebrà un dels premis Continuarà que cada any atorga Televisió Espanyola a Catalunya i, a més, presentarà la seva nova pel·lícula "Norman, l'home que ho aconseguia tot" a la inauguració del nou Festival Internacional de Cine de Barcelona.

MOSTRA D'UNITAT. EL GOVERN EN PLE SIGNA UN MANIFEST ON ADQUIREIX EL COMPROMÍS DE CONVOCAR I FER EL REFERÈNDUM.

JA HI HA SENTÈNCIA. CONDEMNAT A MORT EL CATALÀ ARTUR SEGARRA PER L'ASSASSINAT A TAILÀNDIA DE DAVID BERNAT.

TÚNEL DE GLÒRIES. L'OPOSICIÓ VOL MÉS INFORMACIÓ ABANS DE DECIDIR SI DÓNA SUPORT A LA PARALITZACIÓ DE LES OBRES.

MADRID-ATLÈTIC, A SEMIS. EL BARÇA RECORRE LA SANCIÓ A NEYMAR DAVANT EL TRIBUNAL ADMINISTRATIU DE L'ESPORT.

RICHARD GERE. RECULL EL PREMI "CONTINUARÀ" I ESTRENA PEL·LÍCULA AL NOU FESTIVAL DE CINE DE BARCELONA.