Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La imatge del dia, però, és aquesta: el lliurament el Premi Cervantes a Eduardo Mendoza. L'escriptor barceloní, mol emocionat, ha agraït el guardó amb un discurs ple d'humor i d'humilitat, com els seus llibres, i s'ha referit a la confusió de l'època actual..... / El Rei Felip ha elogiat l'ús que fa Mendoza de les llengues castellana i catalana, en convivència natural, i ha exalçat l'escriptor com a biògraf da la Barcelona d'abans i de la d'ara....
  • El govern de la Generalitat està disposat a donar una imatge d'unitat sense fissures i aparcar les tensions dels últims dies entre el PDECAT i els socis d'Esquerra. Per això demà celebrarà un acte en defensa del refreèndum al que assistiran tots els membres i alts càrrcs del l'executiu. Una oportunitat també per tancar el capítol de la Declaració Unilateral d'Independència rescatada pel Junqueras.
  • Un any més, la contaminació de l'aire a l'entorn de Barcelona continua superant els nivells fixats per la Unió Europea. Ho diu l'últim informe sobre la Qualitat de l'Aire a Catalunya durant el 2016.
  • L'Ajuntament de Barcelona reforçarà el control dels punts de venda de roses i llibres per la Diada de Sant Jordi.
  • Sense temps de pair l'eliminació a la champions, per segona temporada consecutiva als quarts de final, el Barça ja prepara el caixa o faixa a la lliga, que arriba diumenge al Bernabeu. Tècnics i jugadors són conscients que s'han de recuperar anímicament per no acabar malament una temporada ... que els pot passar factura.
  • Anit, tot i intentar-ho des del minut 1, el Barça no va ser capaç de fer cap gol a la Juventus. Messi i companyia es van estavellar contra el mur defensiu italià... però, malgrat la impotència i el mal partit de l'anada, el Camp Nou va aplaudir l'equip.....
  • Són el duet de moda de la cançó catalana i demà treuen el seu primer disc llarg... que barreja noves composicions amb temes ja gravats en l'últim any. MARIA ARNAL i MARCEL BAGÉS comencen ara un gira amb totes les entrades venudes

El jugadors del Barça ja han començat a preparar el partit de diumenge contra el Reial Madrid al Bernabeu conscients de que és el partit decisiu per poder guanyar la lliga. Ho fan després de l'empat a zero d'anit al Camp Nou contra la Juve que els ha deixat fora de la Champions a quarts de final. L'equip va donar una bona sensació però no va aconseguir remuntar el 3 a 0 de l'anada. L'afició va acabar el partit aplaudint l'equip.

La Generalitat i els propietaris de l'Hospital General ja negocien la compra per part del govern del centre sanitari de Sant Cugat. I ja que parlem de salut ens quedem també amb un estudi de l'Institut Català d'Oncologia que adverteix del creixent consum de tabac de cargolar. Concretament, un 90 per cent entre el 2004 i el 2012. Els motius: que és més barat i la falsa creença de que és més sa.

L'imatge de la jornada és la d'Eduardo Mendoza. Aquest que veureu és el moment en el que el rei Felip entregava el Premi Cervantes a l'escriptor català. En el seu discurs d'acceptació del guardó més important de la llengua espanyola, Mendoza ha agraït amb humilitat el premi, ha defensat l'humor i ha admés que vivim temps incerts i confusos, al marge de la que passa a la política o l'economia.

Abans del juny es decidirà si s'implanta un peatge dissuassori als vehicles que vulguin accedir a la ciutat de Barcelona. Formaria part de les mesures que Generalitat, Ajuntaments i Diputació estudien per millorar la qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana, que el 2016 va tornar a superar els nivells de contaminació fixats per la Unió Europea.


FORA DE LA CHAMPIONS. EL BARÇA PREPARA EL PARTIT DE DIUMENGE A MADRID DESPRÉS DE CAURE A LA LLIGA DE CAMPIONS.

PREMI CERVANTES. EDUARDO MENDOZA FA UN DISCURS D'ACCEPTACIÓ BASAT EN LA DEFENSA DE L'HUMOR I LA HUMILITAT.

HOSPITAL GENERAL DE CATALUNYA. ELS PROPIETARIS JA NEGOCIEN LA VENDA DEL CENTRE A LA GENERALITAT.

TABAC DE CARGOLAR. ALERTEN D'UN INCREMENT DEL CONSUM DEL 90% PEL SEU PREU I LA FALSA CREENÇA DE QUE ÉS MÉS SA.

QUALITAT DE L'AIRE. L'ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA CONTINUASUPERANT ELS NIVELLS DE CONTAMINACIÓ QUE FIXA LA UE.

  • Les declaraciocions de Junqueras posant sobre la taula de nou la Declaracio Unilateral d'Indepèndencia continuen aixecant polseguera. Avui, però, tant el vicepresident com el propi president Puigdemont han guardat silenci. Qui no s'ha mossegat la llengua ha estat el PDECAT, que demana calma als republicans.../ Sobre una hipotètica declaració unilateral d'independència també n'ha parlat el ministre d'Exteriors. Alfonso Dastis, que ha estat aquest migdia a Barcelona, ha dit que aquest escenari li semblaria ridícul.
  • L'alcalde Valentí Juneyent, deL PDECAT, refarà el cartipàs i no comptarà amb la regidora d'esquerra republicana que sospita que va gravar la conversa del número 2 del pdecat David Bonvehí, on especulava amb presentar un candidat autonomista si fracassava el procés
  • La policia catalana ha desarticulat una ramificació de la màfia xinesa dedicada al tràfic de persones i a l'explotació sexual. Un cop aquí obligaven les dones a treballar 24 hores en clubs i prostíbuls tornar el deute de 15.000 euros. En total han alliberat 22 dones en aquesta situació.
  • Nou pla de la Generalitat per donar suport a les famílies d'acollida, unes 600 que acullen prop d'un miler de menors.
  • Molta activitat aquests dies a Mercabarna-Flor de cara a Sant Jordi que, tot i caure en diumenge, està tenint bon volum de vendes. El sector, però, prefereix ser conservador a l'hora de fer previsions i apunta que es vendran uns 6 milions de roses, com en els últims anys. Els preus també es mantenen.
  • El Barça espera viure d'aquí a unes 5 hores una altra nit màgica. La necessitaran si volen remuntar el 3-0 que duu la Juventus de l'anada de quarts de final.
  • MNOZIL BRASS es la banda de metalls austríaca que des de fa 25 anys triomfa als escenaris de tot el món. Aquesta nit actuen per primera vegada a Barcelona amb el seu nou espectacle CIRQUE

Silenci del president de la Generalitat després que Oriol Junqueras digués ahir que si no es pot fer el referèndum es faria una declaració unilateral d'independència. Avui han estat alguns dirigents del PDECAT els que han demanat al seu soci d'Esquerra que vagi a poc a poc i ara se centri en la consulta. Des del govern, el ministre d'Exteriors ha dit a Barcelona que la DUI seria una aposta ridícula.

Operació dels Mossos contra una banda d'origen xinès relacionada amb la màfia anomenada "Bang de Fujian". Es dedicaven, entre altres delictes, a prostituir dones, al tràfic de persones i també de drogues. Hi ha 25 detinguts, 11 dels quals ja són a la presó, i s'ha pogut alliberar 22 dones.

Després d'anys de caigudes, el turisme rus torna a la Costa Daurada. El principal operador calcula que aquest estiu la xifra de visitants provinents de Rússia que vindran a les nostres platges es pot duplicar o, fins i tot, triplicar. Tot dependrà de la capacitat que tingui el sector hoteler.

Doncs precisament avui ens han avançat que aquest any es vendran uns 6 milions de roses i que el seu preu serà, més o menys, com el de l'any passat. En trobarem a partir de 4 euros. Un dels objectius d'aquest any és que els embolcalls de cel·lofana comencin a desaparèixer a canvi de materials més originals i sostenibles.

El Barça espera viure avui una altra nit màgica. La necessitaran si volen remuntar el 3-0 que duu la Juventus de l'anada de quarts de final. Una temporada més dos equips de Madrid jugaran les semifinals de la Champions. L'Atletico de Simeone en va tenir prou empatant a Leicester mentre que el vigent campió va necessitar la prorroga per acabar guanyant 4 a 2 al Bayern.

DEBAT SOBRE LA DUI. EL PDECAT DEMANA A JUNQUERAS CENTRAR-SE EN EL REFERÈNDUM I EL GOVERN HO VEU RIDÍCUL.

ORGANITZACIÓ CRIMINAL. 25 DETINGUTS D'ORIGEN XINÈS ACUSATS DE PROSTITUCIÓ, TRÀFIC DE PERSONES I DE DROGUES.

TORNEN A VISITAR-NOS. LA XIFRA DE TURISTES RUSSOS A LA COSTA DAURADA ES PODRIA ARRIBAR A TRIPLICAR AQUEST ESTIU.

SANT JORDI 2017. AQUEST ANY ES PREVEUEN VENDRE 6 MILIONS DE ROSES QUE COSTARAN EL MATEIX QUE L'ANY PASSAT.

TORNA MASCHERANO. EL BARÇA ESTÀ MENTALITZAT PER VIURE UNA SEGONA REMUNTADA A LA CHAMPIONS.

El nuevo portavoz de PDeCAT en el Congreso de los Diputados, Carles Campuzano, ha negado que la alianza de Junts Pel Sí esté acabada pues "aún le queda una trrea larga por cumplir". En este sentido, ha recordado en una entrevista en Los Desayunos de TVE que la coalición está "en el compromiso de celebrar un referéndum y gobernar el país". Ha insistido en la importancia de que se celebre la consulta y que "lo ideal" sería que se pudiera hacer de manera acordada. "Lo ideal sería estar debatiando la pregunta que queremos plantear en el referéndum", ha señalado.

Finalment el dirigent del PDECAT, David Bonvehí, no portarà a la Fiscalia la gravació en la que no descartava que el partit presentés un candidat autonomistes a unes eleccions al Parlament. Tot i les sospites que Esquerra podria estar al darrera de la filtració, els exconvergents volen relaxar la situació. En aquest ambient enrarit entre els partits independentistes s'ha celebrat la reunió del govern de la Generalitat que ha descartat una crisi de confiança.

El que fou mà dreta de Jordi Pujol a la Generalitat, Lluís Prenafeta, ha admès avui al judici pel cas Pretòria que va cobrar comissions d'entre el 3 i el 4 per cent a canvi de l'adjudicació d'obra pública. També ha reconegut que va facilitar els contactes entre Artur Mas i alguns empresaris.. Prenafeta i la seva dona haurien arribat a un acord amb la fiscalia a canvi d'una reducció de pena

I a l'Informatiu d'avui també us parlarem de Solanell. Un poble de l'alt Urgell que torna a la vida desprès d'estar abandonat prop de mig segle. Ho ha fet possible una cooperativa d'una trentena de persones, que han recuperat algunes cases i han fet un alberg amb capacitat per a 20 persones. Ja tenen reserves per als propers mesos.

El Barça ha fet aquest matí l'últim entrenament per preparar la remuntada contra la Juventus a la Champions. Iniesta confia en viure una altra gesta al Camp Nou. Avui coneixerem els primers semifinalistes de la Champions i tot apunta - a priori - que els dos equips de Madrid passaran ronda.

CRISI PDECAT I ERC. BONVEHÍ NO PORTARÀ A LA FISCALIA LA FILTRACIÓ PER NO FER MÉS GRANS ELS PROBLEMES DE JUNTS PEL SÍ.

CAS PRETÒRIA. PRENAFETA TANCA UN ACORD AMB LA FISCALIA I ADMET HAVER COBRAT COMISSIONS PER OBRA PÚBLICA.

POBLE RECUPERAT. UNA COOPERATIVA TREBALLA PER RECUPERAR SOLANELL, UN POBLE ABANDONAT DE L'ALT URGELL.

PARAULA DE CAPITÀ. INIESTA ASSEGURA QUE EL BARÇA POT CAPGIRAR L'ELIMINATÒRIA CONTRA LA JUVE.