Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Compareixença d'Artur Mas al Parlament per explicar les noves revelacions sobre el suposat finançament irregular de Convergència aparegudes durant el judici del cas Palau./ A l'oposició no li han sembla suficients les explicacions de Mas, i consideren poc creïble que no comegués el finançament de CDC. Tots els grups, excepte Junts pel Sí, hi veuen massa indicis i evidències de l'xistència de comissions irregulars i li demanen que assumeixi responsabilitats polítiques . Més lluny ha anat la CUP, que creu que Mas no pot seguir representant el procés a l'exterior./ Des de fa un parell d'hores, Francesc Homs ja no és diputat al Congrés.
  • Després de l'anunci d'ahir de Rajoy que el govern destinarà 4.200 milions d'euros a un paquet d'inversions en infraestructures a Catalunya, avui la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat al govern català que es dongui pressa per posar-se a treballar en un pla conjunt per executar el més aviat possible la inversió a Rodalies. Des de la Generalitat, el conseller de Territori ha insistit que més que nous plans, el que cal és complir el compromisos ja existenst.
  • L'ajuntament de Barcelona tira pel dret i ordena el precinte del CIE de la Zona Franca. El consistori, que els dona 2 mesos per abandonar les instal·lacions, afirma que el Ministeri de l'Interior no ha demanat la llicència d'activitats que li falta al centre./ El consistori confia poc que el CIE els faci cas i per això planeja portar el ministeri als tribunals. Per contra, el delegat del govern defensa la legalitat del centre.....
  • La picabaralla entre Gerrad Piqué i Sergio Ramos sobre els valors del Reial Madrid i les ajudes arbitrals a l'equip de Florentino Pérez.... ha deixat en un segon pla el partit amitós d'anit entre França i Espanya.
  • Torna a Barcelona el festival de documentals de moda i sobre la moda més gran d'Europa..... i ho fa amb un escollit grapat de pel·lícules d'autor premiades a diversos certàmens internacionals. Poques vegades es poden veure juntes produccions que diseccionen per dins el món de les passarel·les. / L'edició s'obre amb un documental sobre la directora de Vogue Italia i les seves portades transgressores.... També s'hi projectaran treballs sobre famosos creadors i fotògrafs, sobre la història dels jeans o les misses de Veneçuela... sense oblidar la pobresa i l'explotació que passant per la pobresa que s'amaga darrera la indústria


Artur Mas manté la seva confiança en l'extresorer de Convergència Daniel Osacar, acusat al judici pel cas Palau. És la resposta de l'expresident després de les confessions de Millet i Montull en les que van afirmar que Ferrovial pagava comissions per obra pública al partit a través del Palau. Mas ha comparegut al Parlament i ha posat en dubte aquestes confessions dient que es basen en un acord amb la fiscalia. La resta de grups han sigut molts durs amb Mas i especialment contundent ha esta la CUP.

Francesc Homs ja no és diputat al Congrés dels Diputats. La presidenta de la cambra, Ana Pastor, li ha comunicat aquest matí que ha rebut l'execució de la sentència del Suprem que el condemna a un any i un mes d'inhabilitació per haver desobeït al Constitucional amb la consulta del 9N. En una compareixença acompanyat de la resta de diputats independentistes, Homs ha lamentat que s'hagi arribat a aquesta situació per les seves idees.

L'ajuntament de Barcelona ordena el precinte del CIE de la Zona Franca i li dona dos mesos per abandonar les instal·lacions. El consistori afirma que el Ministeri de l'Interior no ha demanat la llicència d'activitats que li falta al centre. El delegat del govern defensa la legalitat del CIE.

La selecció espanyola va guanyar per 0 a 2 l'amistós que van jugar ahir a França. Un partit que va acabar amb Piqué de protagonista, parlant dels àrbitres i del Madrid. Tot va començar, quan li van preguntar si Raúl era mal madridista per haver dit que no descartava treballar al Barça.

Els Jocs del Mediterrani de Tarragona agafen oxigen gràcies a la inversió de 10 milions que ha anunciat avui els Consell Superior d'Esports i que se sumen als 2 que ja va anunciar el govern.

 

MAS AL PARLAMENT. MANTÉ LA CONFIANÇA EN L'EXTRESORER DE CDC TOT I LA CONFESSIÓ DE MILLET I MONTULL AL JUDICI.

SENTENCIA EFECTIVA. HOMS JA NO ÉS DIPUTAT DESPRÉS DE LA SEVA INHABILITACIÓ PER DESOBEIR AL CONSTITUCIONAL.

NOVA POLÈMICA. L'AJUNTAMENT PRECINTA EL CIE I ELS DÓNA 2 MESOS PER ABANDONAR-LO O DENUNCIARÀ A INTERIOR.

MÉS LLENYA AL FOC. PIQUÉ CRITICA AL MADRID I A FLORENTINO PÉREZ PER MOURE ELS FILS DES DE LA LLOTJA DEL BERNABÉU.

El diputado del PDeCat y ex portavoz del Govern Francesc Homs se ha despedido como diputado tras notificarle la presidenta del Congreso, Ana Pastor, que ha recibido el auto de ejecución de la Sentencia del 9N del Tribunal Supremo, una sentencia que le inhabilita a ejercer cargo público durante 13 meses por su participación en la Consulta Soberanista. Homs ha dicho que con su expulsión se decreta también la expulsión de miles de catalanes que, democráticamente, le eligieron como representante.

  • És la petició que ha fet el president del govern als empresaris catalans per derrotar a l'independentisme. Mariano Rajoy ha ofert moderació, sensatesa i responsabilitat a canvi de diàleg i impuls econòmic./ Rajoy ha fet aquest anunci davant uns 500 empresaris, que han acollit positivament però amb cautela les inversions promeses./
  • La resposta de la Generalitat ha vingut avançada en forma d'article a 4 mans publicat avui a El Periódico en què Puigdemont i Junqueras justifiquen el desencís dels catalans respecte l'Estat espanyol. Diuen que les promeses d'inversió del govern en infraestructures, han perdut tota credibilitat a ulls de la societat catalana". I afirmen que hauran de ser els catalans els qui decideixin si volen continuar o no amb aquesta situació...
  • Al Congrés, l'encara portaveu del PDECAT Francesc Homs, participa a aquesta hora al ple tot i que aquest matí ha rebut la notificació de la seva condemna d'1 any i 1 mes d'inhabilitació per desobediència que ha dictat el Tribunal Suprem.
  • La CUP ha sortit avui en defensa de l'intent d'ocupació que ahir van protagonitzar una trentena de joves d'Arran. Diuen que va ser un acte de protesta NO violent i critiquen el rebuig d'altres partits independenstistes. El Partit Popular reitera la gravetat dels fets i ha proposat al Parlament una declaració de rebuig.
  • Avui s'han reprès les declaracions dels testimonis en el judici del Cas Palau. La més esperada la de Joan Antoni Linares, que va assumir la direcció de l'entitat quan es va destapar el cas. Linares ha explicat que una auditoria va descobrir càrrecs de viatges personals i factures falses. També ha confirmat que es van trobar convenis amb la fundació Trias Fargas que no es corresponien amb cap treball i que va rebre una trucada de Felip Puig interessant-se pel tema...
  • I a l'Audiència Nacional, declaracio de Mireia Pujol, la filla petita de l'expresident de la Generalitat, que ha dit que desoconeixia l'origen de la fortuna oculta a Andorra, tot i estar convençuda que era una herència. A diferència dels altre fills, Mireia Pujol ha estat l'única que NO ha responsabiltzat el germà gran Jordi de la gestó dels diners.
  • Pendents de la sanció que li podria caure a Leo Messi pels suposats insults a un línier al final del partit Argentina-Xile. El davanter del Barça podria ser sancionat ENTRE 2 I 4 PARTITS, però podria jugar avui contra Bolívia. Un partit que podreu veure en directe a les 10 de la nit pel canal Teledeporte de TVE./ A la selecció espanyola, els blaugrana Piquíe i Iniesta podrien descansar aquest vespre en l'amistós contra França a París.
  • Ja fa 20 anys que ens va deixar TETE MONTOLIU, probablement el millor pianista i compositor català de jazz de la història. Amb motiu d'aquest aniversari, l'ONCE organitza una exposició sobre la seva figura a la seu de Barcelona. "El racó d'en Tete" inclou objectes personals del músic cec, com ara fotografies, cartells, discos, premis i, és clar, el seu piano.

El govern invertirà fins 4.200 milions d'euros en infraestructures a Catalunya fins al 2020. És l'anunci que ha fet Mariano Rajoy aquest matí en una acte a Barcelona. D'aquests, prop de 1.900 seran per la xarxa de Rodalies on es farà un pla realista. També s'ha compromès a acabar els tres trams catalans del corredor del Mediterrani la primavera del 2020.  Davant dels empresaris, Rajoy ha renovat la seva oferta de diàleg i els ha demanat ajuda.

Josep Rull ha sigut l'únic membre del govern de la Generalitat que ha anat a la trobada. Abans Puigdemont i Junqueras apuntaven a un article a El Periódico que l'experiència els fa no confiar en les promeses del govern.

És el moment en el que Francesc Homs rebia al Congrés la notificació de la sentència que l'inhabilita un any i un mes per haver desobeït al Constitucional amb la consulta del 9N. Tot i que la sentència és ferma, aquesta tarda encara participarà a ple a l'espera de l'acte d'execució del Suprem. El Senat rebutja la conferència proposada per Puigdemont i li ofereix comperèixen en comissió.

Al marge de la molta actualitat política, els esports Leo Messi podria ser sancionat per uns suposats insults a un dels assistents del duel amb Xile. La selecció argentina està pendent de la decisió de la FIFA per veure si pot comptar amb la seva estrella per jugar aquesta nit a Bolívia. Televisió Espanyola els oferirà aquest partit i també el Brasil-Paraguai.

 

El Tribunal Supremo ha notificado este martes formalmente al todavía portavoz del PDeCAT en el CongresoFrancesc Homs, su condena de inhabilitación para ejercer cargo público dictada la semana pasada por su participación en la consulta soberanista del 9N.
A pesar de esta notificación, el portavoz nacionalista ha dicho que piensa ejercer como diputado "hasta el último minuto", de manera que pretende continuar en su escaño hasta que el Congreso no reciba el auto de ejecución del Tribunal Supremo de su condena de inhabilitación, lo que ocurrirá en las próximas horas o, como muy tarde, el miércoles, una vez le llegue constancia de que la condena le ha sido notificada este mismo martes.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha anunciado que su Ejecutivo destinará 4.200 millones a diferentes inversiones en Cataluña hasta el año 2020, que estarán centrados principalmente en las Rodalíes -las Cercanías en esa región-, el Corredor del Mediterráneo, el transporte y las carreteras.
Rajoy ha hecho este anuncio en Barcelona, al inaugurar en el Palacio de Congresos de Cataluña, una jornada sobre infraestructuras 'Conectados al futuro', que reúne a empresarios y representantes de la sociedad civil catalana y que ha contado también con la presencia de la vicepresidenta del Ejecutivo, Soraya Sáenz de Santamaría, y el titular de Fomento, Íñigo de la Serna, así como de la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, y el expresidente de la Generalitat José Montilla.

RAJOY A BARCELONA. EL GOVERN INVERTIRÀ 4.200 MILIONS D'EUROS EN INFRAESTRUCTURES FINS AL 2020.

RAJOY A BARCELONA. EL GOVERN DE LA GENERALITAT MOSTRA LA SEVA INCREDULITAT PELS ANUNCIS DEL PRESIDENT.

SENTÈNCIA HOMS. EL DIPUTAT DEL PDECAT PENDENT QUE EL SUPREM ENVIÏ L'ACTE D'EXECUCIÓ AL CONGRÉS.

POSSIBLE SANCIÓ A MESSI. BOLÍVIA-ARGENTINA A LES 22H PER TELEDEPORTE I BRASIL-PARAGUAI A LES 2:45 PER LA1 I TDP.