Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

DESPRÉS DEL TC. EL GOVERN MANTÉ LA INTENCIÓ DE CONVOCAR EL REFERÈNDUM PERÒ NO VOL FIXAR LA DATA.

MILLORS RESTAURANTS DEL MÓN. EL RESTAURANT DELS GERMANS ROCA ÉS TERCER DEL RÀNQUING MUNDIAL.

HOSPITAL VALL D'HEBRON. UN JUTGE INVESTIGA SI LA MORT DE 10 PACIENTS ESTÀ RELACIONADA AMB LES RETALLADES DE SALUT.

RENDA 2016. TRES MILIONS I MIG DE CATALANS PODEN PRESENTAR DES D'AVUI LA SEVA DECLARACIÓ.

L'ESPANYOL CAU A BILBAO. EL BARÇA RECUPERA MESSI I PIQUÉ PER REBRE EL SEVILLA. AL MADRID DESCANSEN CRISTIANO I BALE.

El exlíder de Unió Democrática Josep Antoni Duran i Lleida ha advertido este miércoles de que el desafío soberanista "no es un problema catalán, sino español" y ha instado a dar una "respuesta política" y no desde los tribunales. En una entrevista en Los Desayunos de TVE, Duran ha insistido en que el diálogo es fundamental en este caso y ha apostado por incluir una disposición adicional en la Constitución para resolver el problema. Sobre la posibilidad de celebrar un referéndum, el exlíder catalán se ha mostrado convencido de que el Govern lo convocará, pero que no se celebrará porque el Tribunal Constitucional lo impedirá, y que entonces se convocarán elecciones que terminará ganando ERC.

  • El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra les partides dels pressupostos catalans destinades a la celebració del referèndum independentista. Ho ha fet per unanimitat en la primera reunió després de la seva renovació. Com demanava l'executiu els magistrats suspenen les partides del referèndum de manera automàtica i provisional fins que l'alt tribunal resolgui el fons. Aquest cop, també adverteix a la Generalitat que NO pot desobeïr la suspensió i l'avisa de les responsabilitats penals en què pdrien incórrer.
  • L'admissió a tràmit del recurs contra els pressupostos no genera cap sorpresa als partits catalans. Segons la CUP, demostra que l'estat té por a la democracia. Ciutdans i el PP veuen el recurs proporcional i acusen la Generalitat de fer victimisme. I els socialistes demà mateix presentaran el seu propi recurs al Constitucional
  • Pel que fa als pressupostos generals de l'Estat avui s'ha sabut que finalment seran 1.149 els milions que es destinaran en inversions a Catalunya. es tracta d'una xifra menor a la de l'any passat en valors absoluts però superior en percentatge. El ministre Montoro ha dit que les grans inversions es reserven per l'any vinent però aixó no ha estalviat les crítiques de l'oposició./ En defensa de les inversions ha sortit el ministre de Foment. De La Serna destaca sobretot l'increment del percentatge executat, i ha assegurat que els compromisos anunciats per Rajoy a Barcelona es compliran.
  • Al març l'atur s'ha reduït a Catalunya per segon mes consecutiu en 6.325 persones. El nombre d'aturats se situa en 446.017 ciutadans. Aiaxò suposa un 1'4 % menys que al febrer i el segon mes seguit de caigudes. El Departament d'Ocupació subratlla la millora de la contractació indefinida però admet que cal seguir treballant
  • I de falta de recursos es queixen les residències geriàtiques, que advertiexen del perill de perdre qualitat assistencial si no milloren els seis ingressos.
  • A Barcelona, l'ajuntament vol rebaixar fins a la meitat els preus dels enterraments amb una funerària pública que competirà directament amb la resta d'operadors.
  • El Barça es prepara per rebre demà al Sevilla ja amb Messi desprès del partit de sanció que va complir a Granada./ I l'Espanyol juga avui a San Mamés amb l'objectiu de consolidar el somni europeu davant un rival directe
  • El cantant mallorquí JOAN MIQUEL OLIVER enllesteix aquests dies el seu últim disc, que sortirà a la venda aquesta setmana. Com a anticip ja hem pogut veure el videoclip "Atlantis", el tema que dóna nom al nou treball.

L'Estat invertirà aquest any a Catalunya 1.149 milions d'euros, un 13,3 per cent del total, el percentatge més alt des del 2011 però 30 milions menys que l'any passat. Montoro, que avui ha entregat els comptes al Congrés per iniciar la seva tramitació, ha dit que el gruix d'inversions compromeses fa una setmana per Rajoy es veuran l'any que ve. De moment, En Comú Podem, Esquerra, PDECAT i el PSC han criticat els comptes.

Avui també són protagonistes els pressupostos de la Generalitat. El Constitucional acaba d'admetre a tràmit el el recurs del govern contra les parts dels pressupostos de la Generalitat que fan referència a un referèndum i els ha anul.lat. A més, adverteix personalment al president Puigdemont, al govern en plé i a altres alts càrrecs de la Generalitat que saltar-se l'anul.lació podria tenir conseqüències penals.

L'hosteleria i la construcció ajuden a seguir reduint la xifra d'inscrits a les oficines dels serveis públics d'ocupació. A Catalunya, al març la xifra de registrats va baixar de 6.328 i el total se situa en els 446 mil. Al global d'Espanya la caiguda és de 48.559 persones i el total és de 3 milions 702 mil. Són les millors xifres en 7 anys.

L'entrenador i l'inversor italians de l'Eldenc han estat detinguts per la suposada manipulació del partit que dissabte van perdre per 12 a 0 amb el Barça B. La policia va començar a investigar el cas arran de la denúncia del jugador Cheik Saad, que va acusar quatre companys i el tècnic.

A primera divisió aquesta tarda comença una nova jornada de lliga amb el partit entre l'Athlètic de Bilbao i l'Espanyol amb les places europees en joc. En la lluita pel títol, el Barça rebrà demà el Sevilla amb les novetats de Messi i Piqué mentre que el Madrid visitarà el Leganés.

PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT. CATALUNYA REBRÀ AQUEST ANY INVERSIONS PER VALOR DE 1.149 MILIONS D'EUROS.

PENDENTS DEL TC. ADMET A TRÀMIT EL RECURS DEL GOVERN CONTRA ELS PRESSUPOSTOS DEL REFERÈNDUM.

BAIXA L'ATUR AL MARÇ. EL TURISME I LA CONSTRUCCIÓ AJUDEN A REDUIR LA XIFRA DELS REGISTRATS A LES OFICINES D'OCUPACIÓ.

12 A 0 AMB EL BARÇA B. L'ENTRENADOR I L'INVERSOR DE L'ELDENC, DETINGUTS PER SUPOSADA MANIPULACIÓ.

LA LLIGA NO PARA. L'ESPANYOL JUGA AVUI A SAN MAMÉS I EL BARÇA REP DEMÀ EL SEVILLA.

  • El Tribunal Constitucional es podria reunir aquesta mateixa setmana per analitzar els pressupostos del referèndum impugnats pel Consell de Ministres. Paral·lelament, la fiscalia reforça el control sobre les accions que fa la Generalitat per avançar en la ruptura amb Espanya.
  • L'Audiencia Nacional no veu delicte d'incitació a la rebel·lió, ni de sedició en el cas del regidor de Vic, Joan Coma i retorna el cas als jutjats BETA de Vic perquè investiguin si va haver desobediència
  • El ministre d'Afers Exteriors diu que es van malinterpretar les seves paraules d'ahir quan va afirmar que Espanya no vetaria l'entrada d'Escòcia a la Unió Europea en cas d'independència. Avui, Alfonso Dastis ha matisat que no hi ha una posició oficial del govern i afirma que el cas escocès no és equiparable al català.
  • Els partits demanen al ministre claredat en les seves declaracions. En aquest punt coincideixen però entre els favorables i els contraris a la independència hi ha postures radicalment oposades sobre què passaria amb una eventual Catalunya independent.
  • Defensors del poble de tot el món es reuneixen des d'aquest dilluns a Barcelona per debatre sobre populisme polític, la regressió de drets i el paper que tenen en aquest context. La jornada se celebra al Parlament de Catalunya i està organitzada pel Síndic de Greuges.
  • Tal com anunciavem en titulars, el Departament de justícia de la Generalitat ha posat en marxa el registre de parelles estables o de fet a Catalunya. Aquesta que veieu ha estat la primera parella en inscriure's. Es tracta d'un tràmit administratiu necessari, entre d'altres coses, per poder cobrar la pensió de viduïtat. Es calcula que cada any es formalitzen 4 mil parelles d'aquest tipus davant de notari.
  • Barcelona acollirà aquest dijous la presentació de la nova edició del concurs Masterchef.
  • Sense Messi, Piqué, Iniesta ni Umtití, els de Luis Enrique van solventar amb golejada un partit perillós a Granada, perquè arribava després de l'aturada de seleccions i contra un rival molt necessitat de punts.
  • Emotiva cloenda anit al festival de Jazz de Terrassa amb el lliurament del premi Jazzterrasman 2017 al mestre i músic Pau Casares.

La fiscalia reforça el control sobre les accions que fa la Generalitat per avançar en la ruptura amb Espanya. Ara mateix se centraria en demanar informació a empreses a les que l'executiu català els ha encarregat tasques per crear les denominades estructures d'estat com l'Agència Tributària. Al marge d'això, avancen els recursos davant el Constitucional que aquesta mateixa setmana es podria reunir per analitzar els pressupostos del referèndum impugnats pel Consell de Ministres.

El departament de Justícia posa en marxa el registre de parelles estables o de fet a Catalunya. Aquesta ha estat la primera parella en inscriure's. Es tracta d'un tràmit administratiu necessari, entre d'altres coses, per poder cobrar la pensió de viduïtat. Es calcula que cada any es formalitzen 4 mil parelles d'aquest tipus davant de notari.

Són les primeres imatges d'aquesta primavera dels óssos bruns del Pirineu després de la hibernació. El Departament de Territori ha comptabilitzat un total de 31 exemplars perquè es calcula que l'any passat en van néixer una desena, una fita històrica des que va començar el programa de reintroducció.

Als esports, el Barça segueix a dos punts del Madrid després de guanyar a Granada per 4 a 1. En absència de Messi, Luis Suárez va ser el líder blaugrana, va marcar el primer gol i va participar en les jugades dels altres tres. Rafinha, en canvi, es va lesionar al genoll dret i es podria perdre el que resta de temporada.

I coneixerem a les jugadores de l'AEM Lleida que han fet història al futbol català en guanyar la lliga de Segona divisió infantil competint contra equips formats íntegrament per nois. Ho han aconseguit a falta de quatre jornades per acabar el campionat i amb només una derrota en 22 partits.

MÉS CONTROL. LA FISCALIA REFORÇA LA VIGILÀNCIA SOBRE ELS PASSOS DE LA GENERALITAT PER A LA RUPTURA.

PARELLES DE FET. CATALUNYA POSA EN MARXA EL REGISTRE PER TAL DE DONAR LES GARANTIES A AQUESTES RELACIONS.

ÓSSOS BRUNS. PRIMERES IMATGES D'ALGUNS DELS EXEMPLARS DESPRÉS DE LA HIBERNACIÓ.

AMB LUIS SUÁREZ DE LÍDER. EL BARÇA GUANYA A GRANADA PER 4 A 1 I SEGUEIX A 2 PUNTS DEL REIAL MADRID.

FET HISTÒRIC. L'INFANTIL FEMENÍ DE L'AEM LLEIDA GUANYA LA LLIGA DE SEGONA COMPETINT CONTRA NOIS.

Els afectats per l'autisme reclamen més ajudes per afrontar aquest trastorn. La despesa en teràpies i tractaments pot arribar als mil euros al mes. Avui, dia mundial de l'autisme, demanen que se'ls tingui en compte.

Carles Puigdemont reitera que convocarà el refèrendum abans de finals de setembre i planteja BETA tres possibles preguntes. Ho ha explicat en una entrevista a la cadena Al-Jazeera. El president de la Generalitat ha dit, però, que són només una proposta.

33.000 equatorians residents a Catalunya estan convocats avui a votar, a la segona volta de les presidencials. Ho estan fent desde les 7 del matí a dos recintes electorals, un a Terrassa i l'altre a Barcelona. L'exvicepresident Lenín Moreno i el candidat de la dreta Guillermo Lasso són els dos aspirants a substituir Rafael Correa.

Mor als 90 anys el filòsof Salvador Pàniker. Intel·lectual de referència, doctor en filosofia, editor i empresari. Va fundar l'editorial Kairós i deixa una obra amb grans llibres autobiogràfics com "Primer testamento" o "Cuaderno amarillo".

Als esports, tota l'atenció per a Neymar i Suárez que aquest vespre han de jugar BETA contra el Granada sense Messi. L'argentí està sancionat i no ha viajat amb l'equip. Tampoc ho ha fet Piqué. Absències impotants per a un Barça obligat a guanyar al Nuevo Los Cármenes.

 

 

Segur que algun cop heu vist els punts de recàrrega per als vehicles elèctrics... doncs bé, des de fa unes setmanes està en funcionament un altre sistema: les fotolineres. Utlitzen l'energia solar i se'n pot aprofitar tots els kilowats. Això sí, en aquests punts la càrrega és més lenta que als endolls convencionals i, de moment, és gratuït.

Marxem ara fins a la mostra de teatre d'Igualada, un dels 6 mercats estratègics de les arts escèniques a Catalunya. S'hi poden veure un centenar de representacions i és també un punt de trobada entre professionals del sector.

En un minut arriben els esports, però abans repassem el més destacat dels darrers dies. La setmana ens deixa notícies com el nou baròmetre del CEO, les declaracions de Gerard Piqué sobre el Madrid i les promeses de Rajoy en inversions per a Catalunya.

A Catalunya hi ha 75.000 persones amb autisme. La seva vida i la dels seus familiars resulta més complicada, entre d'altes coses, per l'altíssima despesa en teràpies i tractaments que pot arribar als 1000 euros al mes. Avui, Dia Mundial de la conscienciació sobre l'autisme, hem estat amb famílies que han hagut d'aprendre a conviure amb aquest trastorn.