Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Us parlem ara de la gastro-botànica, és a dir, de la recuperació de l'agricultura a través de la cuina. Actualment està molt lligat als productes de kilometre zero i a l'slow food. Ara amb l'arribada de la primavera augmenten les varietats i s'incorporen les flors que aporten colors i sabors especials.

Són els efectes que ha deixat el fort temporal de neu aquesta matinada. Carreteres tallades com la C-14, gruixos de 10 centímetres i nevades per sota dels 500 metres. Hores d'ara el temporal ja remet però encara es nota a moltes poblacions. Sobretot de l'interior de Lleida i Tarragona, i a la Catalunya central.

Neu a l'interior i molta pluja al litoral, sobretot al Barcelonès, Baix Llobregat i al VallèsBarcelona ha batut el rècord de pluja acumulada en un mes de març, amb més de 100 litres per metre quadrat. Alguns accessos de l'àrea metropolitana han estat tallats tota la nit per inundacions. Protecció Civil segueix demanant molta precaució. 

El PDeCAT ha començat la seva campanya pel 'sí' al referèndum. Ho ha fet aquest migdia a Barcelona amb un acte de suport als condemnats pel 9N. En el seu discurs, Artur Mas ha subratllat que la consulta va servir per deixar de ser súbdits d'Espanya.

Frenar l'independentisme és un dels objectius que el PP català planteja aquest cap de setmana en el seu catorzè congrés. Aquesta tarda l'actual coordinador general, Xavier García Albiol, assumirà la presidència del partit en substitució d'Alicia Sànchez Camacho.

Aquesta matinada, toca canviar l'hora. El rellotge s'avança: a les dues passaran a ser les tres. Amb l'horari d'estiu es farà de nit més tard, aprofitarem més la llum solar i avui dormirem una hora menys.

Als esports la selecció espanyola de futbol NO va fallar ahir a Gijón davant Israel. "La Roja" va guanyar quatre a un, amb Thiago Alcàntara com a conductor de l'equip i quatre blaugranes a la gespa: Piqué, Alba, Iniesta i Busquets. El pròxim partit, un amistós dimarts vinent contra França.

 

Ho dèiem abans, avui fa 60 anys de la signatura del Tractat de Roma, origen de la Unió Europea. Per refermar el compromís d'unitat els líders dels 27 han tornat a signar una nova declaració, un text de mínims que puguin acceptar totes les parts i on tot apunta, es posaran les bases per a l'Europa de les dues velocitats. El Regne Unit no ha participat a la celebració. Precisament el Brexit, l'augment dels moviments anti-europeus i l'auge de l'ultradreta són els aspectes que més preocupen. El president de la comissió Jean Claude Juncker ja ha començat a fer propostes per afrontar aquest repte. Avui en parlem amb Ferran Tarradellas, director de l'oficina de la Comissió a Barcelona.

Els pressupostos del referèndum aprovats pel Parlament tenen per davant diversos recursos al Constitiuconal que ja s'han confirmat. PP i Ciutadans ja han anunciat que els recorreran ...i aquest migdia ha estat l'executiu de Rajoy qui ha anunciat la seva intenció de portar-los també a l'alt tribunal quan estiguin publicats. La disposició que parla del referèndum és l'objecte del recurs. El govern recorda que no només el cosnell de garanties, sino els mateixos lletrats del parlament han argumentat que el text és anticonstitucional.

Mentrestant, la Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per investigar els suposats preparatius per organitzar un referèndum sobre la independència. Ho fa arran de l'anunci publicat a diferents mitjans sobre el registre de catalans residents a l'estranger. Segons la fiscalia, la Generalitat  podria haver comès un delicte de desobediència, de prevaricació i de malversació de fons públics.

Al Parlament i en només 15 minuts Junts pel Si i la CUP han tancat , sense cap altre grup i en una única reunió

I al judici per l'espoli del Palau de la Música, avui noves revelacions sobre factures falses per encobrir possibles comissions a Convergència..... i per carregar al Palau  feines fetes als domicilis particulars de Millet i Montull

Avui fa dos anys de la tragèdia de l'avio de Germanwings, i s'han organitzat diversos homenatges a la zona dels Alps on el copilot Andreas Lubitz va fer estavellar l'aparell./ Presó preventiva  amb fiança de 50.000 euros per al capità del mercant rus que dilluns va envestir el pesquer català El Fairell al'entrada del port de Barcelona. El jutge l'acusa de 2 delcites d'imprudència GREU i li ha prohibit sortir d'Espanya. El primer oficial del buc ha quedat en llibertat provisional./ I un altre trist aniversari d'aquesta setmana és el de l'accident de Freginals, en què van morir tretze noies estudiants d'Erasmus quan l'autocar en què viatjaven es va estavellar a l'Autopista Ap-7. Al lloc de l'accident avui s'hi ha fet un acte de record amb la inauguració d'un monument commemoratiu al que han assitit alguns dels familiars

Avui a Gijón la selecció espanyola busca mantenir davant d'Israel el liderat del seu grup de classificació pel mundial de Rússia.

Les Sueques publiquen el seu tercre disc que avui presenten en concert dins del cicle Born de Cançons. Un treball enregistrat a Londres, més estructurat sense predre la frescor i amb més matissos a les veus.

Mientras la investigación continúa. Declaran ante el juez, como investigados, el capitán y el primer oficial del mercante. Hay un vacío muy grande en el Muelle de Pescadores de Barcelona, donde parece que el tiempo se haya parado. Sin El Fairell, han quedado 10 pesqueros de arrastre en la Cofradía. La flota vuelve a estar amarrada a puerto en señal de duelo.

l govern recorrerà davant el Tribunal constitucional els pressupostos de la Generalitat per al 2017. / També Ciutadans anuncia un recurs conjunt amb el PP contra els pressupostos per la referència explícita que fan al referèndum. Ho faran des dels grups parlamentaris al congrés, per sumar els 50 diputats imprescindibles per recórrer al Constitucional./ La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per investigar els suposats preparatius per organitzar un referèndum sobre la independència.

En només 15 minuts Junts pel Si i la CUP han tancat , sense cap altre grup i en una única reunió, la ponencia conjunta per reformar el reglament del Parlament per tramitar per la via expres les lleis de ruptura. Ruben Urdiales,els dos grups volen escurçar al maxim els terminis.

Factures falses per possiblement encobrir pagaments en metàl·lic o suposades comissions a Convergència ... i feines fetes als domicilis particulars de Millet i Montull que pagava el Palau de la Música. Són les principals revelacions en la sessió d'avui del judici pel cas Palau.

Barcelona s'ha sumat a la commemoració dels 60 anys del Tractat de Roma

Salvament marítim ha recuperat aquesta matinada el cos del segon tripulant desaparegut d'El Fairell, el pesquer naufragat dilluns prop del port de Barcelona després de col·lisionar amb un mercant rus. Mentrestant continua la investigació per aclarir les circumstàncies del naufragi. Avui han comparegut davant el jutge en qualitat d'investigats el capità i el primer oficial del mercant, Ángela García.

Just avui fa dos  any de l'accident de  Germanwings i els familiars de les víctimes han anat al lloc on es va estavellar d'avió, als Alps  francesos, per recordar-los. A Alemanya, el pare del copilot, que segons la investigació va estavellar l'avió, diu que no hi ha proves concloents i que el seu fill NO estava deprimit./ I un altre trist aniversari d'aquesta setmana és el de l'accident de Freginals, en què van morir tretze noies estudiants d'Erasmus quan l'autocar en què viatjaven es va estavellar a l'Autopista Ap-7. Al lloc de l'accident avui s'ha inaugurat un monument per recordar-les amb l'assistència d'alguns dels familiars, Begoña Fuentes.

Avui estem molt pendents del temps. Perquè el començament del cap de setmana estarà marcat per un temporal de pluja, neu i vent. En principi s'espera un temporal curt però molt intens.

Mercabarna celebra 50 anys. Funciona les 24 hores del dia, genera 7.500 llocs de treball i abasteix més de 10 milions de consumidors

Aquesta tarda torna la música en directe a TVE a Catalunya amb un programa de producció pròpia MÚSICS... Seran 13 capítols amb actuacions de bandes establertes a Catalunya i un petit repàs de la seva trajectòria. També s'emetrà els dissabtes, a les 5 de la tarda, per Ràdio 4.

Leo Messi i Neymar Júnior van tornar a ser decisius en els triomfs de les seves seleccions camí del Mundial de Rússia. Un gol de Messi de penal va valer tres punts d'or de l'"albiceleste" davant Xile. Més brillant va ser la victòria de Brasil, 4 a 1, al Centenario de Montevideo, amb una diana de Neymar per emmarcar.

Fins a diumenge és celebra la CCCB una nova edició del festival de literatura Kosmopolis. Hi participen més de cent creadors amb noms força coneguts com els escriptors Jo Nesbo i John Banville i la cantant Pj Harvey.

COSSOS LOCALITZATS
DOL AL PORT PER LA MORT DELS DOS PESCADORS I
DECLAREN ELS RESPONSABLES DEL MERCANT RUS

2 ANYS DESPRÉS
HOMENATGE DELS FAMILIARS DE LES VÍCTIMES DE
LA TRAGÈDIA DE GERMANWINGS A FRANÇA

EN 15 MINUTS
JXS I LA CUP TANQUEN EL TEXT DE LA REFORMA DEL
REGLAMENT PER LA RUPTURA EXPRÉS AMB ESPANYA

ESPANYA, PER LA1 A LES 20:45
MESSI DÓNA EL TRIOMF A L'ARGENTINA
I NEYMAR LIDERA LA GOLEJADA DEL BRASIL

En Cataluña, la Fiscalía ha avisado al Gobierno de la Generalitat que puede estar vulnerando de nuevo las decisiones del Tribunal Constitucional. El Ministerio Público ha abierto una investigación para aclarar si el Ejecutivo de Puigdemont ha cometido los delitos de desobediencia, prevaricación y malversación de caudales públicos por un anuncio publicado este jueves en el diario La Vanguardia en el que llama a los residentes catalanes a que se inscriban en un registro.

Por otro lado, el Gobierno central ha confirmado que en el momento en que se publiquen en el Boletín Oficial de Cataluña los presupuestos de la Generalitat que incluyen una partida para la independencia recurrirá las cuentas ante el Constitucional.

  • Mostres de condol i solidaritat de les institucions catalanes amb les víctimes de l'atac terrorista ahir a Londres. Aquests són els minuts de silenci fets aquest migdia a la Ciutadella i a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. A les portes del Parlament s'hi han aplegat els integrants de la Mesa i els responsables dels diversos grups parlamentaris. A Sant Jaume, ho han fet conjuntament els membres del govern de la Generalitat i de l'ajuntament de la ciutat.
  • Confessió de l'exconseller Macià Alavedra, que ha admès haver cobrat comissions per intermediar amb empresaris perquè els adjudiquessin obres públiques. Alavedra ha reconegut que ho feia d'acord amb Lluís Prenafeta i que rebien un 4% del pressuspost de l'obra, cosa que ha dit que era habitual. La seva confessió forma part d'un acord amb la fiscalia que li permetrà evitar l'ingrés a la presó si fa front al pagament d'una multa de més de 10 milions d'euros. Alavedra ha admès haver utilitzat la seva bona relació amb l'exconseller del PSC Antoni Castells en un negoci que no va prosperar... Pero nega la implicació d'Artur Mas en cap operació...
  • L'accidentada votació ahir dels pressupostos al Parlament no va ser definitiva. La polèmica disposició del referèndum ha provocat iniciatives dels grups, al mateix parlament i al congrés, que en poden retardar l'entrada en vigor.
  • És la primera imatge que veiem de El Fairell, el pesquer enfonsat davant del Port de Barcelona quan va ser envestit per un mercant rus dilluns passat. La imatge l'ha presa el robot submarí, que des d'anit col·labora en les tasques de rescat. Tres dies després, seguim sense tenir notícies dels dos pescadors desapareguts .... perquè, de moment, el robot no els ha localitzat a l'interior del vaixell enfonsat a la bocana del port./ A l'aeroport del Prat, familiars de les víctimes de la tragèdia aèria de Germanwings han fet avui un homentage per recordar les 150 persones que hi van prendre la vida. Demà fa 2 anys que el copilot Andreas Luwitz va estavellar l'avió al Alps. Els familiars han fet una crida als governants i a la societat per evitar que es repeteixin fets similars./ Avui comença la preinscripció escolar dels alumnes d'infantil, primària i secundària.
  • La selecció espanyola de futbol ja és a Gijón, on demà s'enfrontarà a ISRAEL en partit de classificació pel Mundial 2018.
  • El nou director del Festival Grec, Francesc Casadesús, ha presentat els eixos del seu projecte pels propers anys Un viatge que arrenca a Grècia i que donarà la volta món./ Fins que el Grec no arriba...... els amants del soul tenen aquest vespre una cita marcada al caldendari.... amb MYLES SANKO, una de les veus emergents de l'escena actual