Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Comitè Federal del PSOE ratifica avui el calendari per escollir nou secretari general. El 5 de maig es proclamaran oficialment els candidats i el dia 21 es faran les primàries. S'hi presentaran els 3 aspirants que ja ho han anunciat: Pedro Sànchez, que no ha assistit avui al comitè federal, Patxi López i Susana Díaz.

La nova aliança d'esquerres que impulsa Ada Colau comença avui a triar els òrgans de direcció. La llista de consens l'encapçala Xavier Domènech i en queda fora Podem Catalunya, després que Albano Dante Fachin retirés dimecres la seva candidatura. Podran votar més de 6MIL inscrits i el resultat es coneixerà dissabte que ve a l'Assembla constituent de la nova formació.

Oriol Junqueras ha tornat ha defensar els comptes de la Generalitat, l'endemà d'anunciar-se el recurs al Constitucional.El líder d'Esquerra ha criticat que es recorrin uns comptes que augmenten la despesa social, obviant que el motiu del rescurs són les partides destinades al referendum.

Avui se celebra el Dia Mundial de la Diversió a la Feina. Els experts asseguren que un bon ambient laboral millora els resultats empresarials i ens fa més feliços. Cada cop hi ha més empreses que programen activitats lúdiques en hores de feina.

Als esports el protagonisme és avui per l'Espanyol que anit va remontar contra el Betis 2 a 1, amb dos gols en els últims tres minuts. Al 87 va empatar Javi Fuego i just en el minut 90, el sevillà José Antonio Reyes va sentenciar al Betis.

 

Esport i solidaritat s'han unit aquest cap de setmana en la Trailwalker que organitza Intermón Oxfam a Girona. La via verda d'Olot a Sant Feliu de Guixols és el primer dels tres circuits que es fan a l'Estat al llarg d'aquest any per recaptar fons per a Intermón. També es fa a 11 països més. Enguany a Espanya, volen batre rècord de participants.

 

Treballar i divertir-se alhora sembla difícil però cada cop hi ha més empreses que ho fomenten. Algunes incorporen espais d'oci pels treballadors, d'altres programen activitats diferents per sortir de la rutina. Sigui com sigui, els experts ho recomanen perquè permet als treballadors generar sinèrgies que milloren l'ambient laboral i la productivitat. Ho expliquem avui, dia mundial de la diversió a la feina.

Ajoblanco va ser un referent de la contracultura als anys 80. La revista va tractar obertament temes tabú com l'homosexualitat, l'avortament o el feminisme. Després de 17 anys de silenci ara la publicació torna per tercer cop. I ho fa amb un projecte cultural que inclourà debats, exposicions i molta participació dels lectors. N'hem parlat amb el seu director, el vetarà periodista Pepe Ribas.

El Govern ha fet oficial avui que recorrerà al Tribunal Constitucional contra els pressuspostos catalans , que inclouen partides per ala celebració d'un referèndum d'indepenència.

Qui també ha anunciat que presentarà recurs és el PSC. Miquel Iceta ja ha avançat que dimarts portarà els comptes al Constitucional. També te intenció de fer-ho Ciutadans que demana explicacions a Puigdemont de com aplicarà uns comptes, diu, fora de la legalitat. /

Important operació policial contra la pederàstia a tot l'estat, que a Catalunya ha acabat amb 21  dels 102 detinguts totals. Tot això coincideix avui amb l'aprovació pel Consell de Ministres dels pressupostos generals de l'Estat pel 2017.  El projecte entrarà dimarts vinent al Congrés i, de moment, té el suport de Ciutadans, insuficient per tirar-lo endavant./ De la seva banda, l'Agència Tributària ha inspeccionat aquesta matinada una quinzena de prostíbuls catalans en una operació per suposat frau fiscal

Una nena de 9 anys de Manresa ha mort de manera fulminant a causa d'una meningitis. La petita va començar a mostrar símptomes ahir a migdia. De matinada la van ingressar a un hospital local, però degut a la gravetat la van traslladar al Parc Taulí de Sabadell, on va morir a les 4 de la matinada. Tal i com estableix el protocol preventiu, estan donant antibiòtics a familiars i contactes de l'escola. És el segon cas de mort d'un menor per meningitis en 15 dies a Catalunya. El departament de salut assegura, però,  que es tracta de casos aillats

L'ajuntament de Barcelona obrirà una investigació per aclarir els motius del retard i del sobrecost de les obres de Glòries. El govern d'Ada Colau acusa l'antiga Convergència d'informar els informes tècnics contraris i no descarta aturar les obres. Ens ho explica la Mària Sánchez...

 I des d'avui cap comerç català podrà donar de franc bosses de plàstic com aquestes.  El pacte per la bossa, iniciat fa sis anys a les grans superfícies arriba ara al petit comerç, tot i que de moment no hi haurà sancions. El consum de bosses de plàstic s'ha reduït a la meitat en deu anys, i s'espera arribar al 90% el 2020. La mesura és aplicable a tots els comerços de Catalunya, sigui quina sigui la seva tipologia.

Després dels partits de seleccions.... torna la Lliga que entra ja al seu tram decisiu. El Barça juga diumenge al camp del Granada, i avui ja s'han incorporat Messi, Neymar i Suaréz, tot i que l'argentí no podrà jugar per acumulació de targetes......El trident, però, estarà a punt per afrontar un mes d'abril atapeït,  amb 9 partits, inclosos el clàssic de lliga al Bernabeu i els quarts de final de la Champions contra la Juventus.

Avui surt a la venda a les plataformes digitals el nou disc de Els Manolos,  el grup de rumba catalana que va triomfar a la cerim+onia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.




 

Aprovats en Consell de Ministres els pressupostos generals de l'Estat pel 2017. Els comptes tenen com a eixos principals la convocatòria de 67 mil noves places de funcionari i la conversió de 250 mil places interines en fixes. A més, redueix l'IVA dels espectacles culturals en directe del 21 al 10 per cent però manté el 21 % en el cinema. El projecte descarta nous impostos, entrarà dimarts vinent al Congrés i, de moment, té el suport de Ciutadans, insuficient per tirar-lo endavant.

A la reunió, el govern també ha confirmat que porta els pressupostos de la Generalitat al Constitucional per reservar fons per un referèndum. A més, us donarem els detalls de la macrooperació contra la pederàstia que ha fet la Guàrdia Civil. Hi ha 102 detinguts a tot Espanya, 21 a Catalunya. Entre el material incautat hi ha escenes sexuals amb víctimes que van de nadons a menors de 14 anys.

Des d'avui cap comerç català podrà donar de franc bosses de plàstic. El pacte per la bossa, iniciat fa sis anys a les grans superfícies arriba ara al petit comerç, tot i que de moment no hi haurà sancions. El consum de bosses de plàstic s'ha reduït a la meitat en deu anys, i s'espera arribar al 90% el 2020.

L'Espanyol obre aquest vespre la jornada de lliga davant el Betis. Els blanc-i-blaus volen situar-se a només un punt de la setena plaça per mantenir-se en la lluita per entrar a Europa. Al Barça, Messi, Suárez i Neymar s'han incorporat als entrenaments per preparar el partit de diumenge a Granada.

PRESSUPOSTOS 2017. APROVATS ELS COMPTES QUE INCLOUEN MÉS PLACES DE FUNCIONARI I LA REDUCCIÓ DE PART DE L'IVA CULTURAL.

OPERACIÓ GUARDIA CIVIL. 102 DETINGUTS EN UN MACROOPERATIU CONTRA LA PEDERÀSTIA, 21 DELS ARRESTATS A CATALUNYA.

BOSSES DE PLÀSTIC. ARRIBA AL PETIT COMERÇ LA PROHIBICIÓ DE DONAR-LES DE FRANC.

TORNA LA LLIGA. L' ESPANYOL REP AVUI EL BETIS AMB L'OBJECTIU DE MANTENIR VIU EL SOMNI EUROPEU.

Los contrarios a la independencia representan el 48,5% de los catalanes y superan por 4,2 puntos a los partidarios de la secesión (44,3%), ampliando así la distancia respecto al último sondeo de diciembre, en el que las dos opciones estaban en empate técnico, según un sondeo de la Generalitat. Son datos del barómetro del Centro de Estudios de Opinión (CEO) de la Generalitat, que indica que, ante la pregunta de si se quiere que Cataluña sea un estado independiente, un 48,5% de los catalanes dice que 'no' y un 44,3% que 'sí', mientras que un 5,6% no lo sabe y un 1,6% no responde.

  • El NO a la independència va a més. Segons el baròmetre del CEO ja li treuria 4 punts al SÍ, si ara se celebrés un referèndum. S'amplia així la distància respecte a l'anterior sondeig de desembre que oferia un empat tècnic. L'estudi també conclou que Junts pel sí i la CUP estarien a un pas de perdre la majoria absoluta al Parlament. De fet, només Catalunya si que es Pot i el PP van a l'alça.
  • És el moment en què la president dela Cambra retirava la paraula al diputat del PDECAT Carles Campuzano que volia intervenir per defensar Francesc Homs , inhabilitat per desobeir al Constitucional amb la consulta del 9N.
  • La direcció de Podem Catalunya ja ha retirat la seva llista per les primàries de la nova plataforma que proposa Ada Colau. Tampoc participaran en l'assemblea del proper 8 d'abril.
  • Creu Roja Catalunya posa de manifest que la pobresa crònica, és a dir, la que dura més de 3 anys, afecta 4 de cada 10 persones que aten... I puja a 6 de cada 10 en els majors de 60 anys..
  • Un altres estudi preocupant.... el de l'Estat de la LGTBIfòbia a Catalunya, que conclou que les agressions a les escoles contra nens homosexuals s'han triplicat al 2016 respecte a l'any passat. Parlem ara d'un sector, el de les motos, que afronta l'any amb bones perspectives de creixement. Un fet que es nota al saló Motoh! que obre les portes avui a Montjuïc. Un centenar d'expositors hi mostren les principals novetats
  • Clara i contundent defensa del president del Reial Madrid del valors del club blanc en un acte comercial. Pérez ha lloat la llegenda del madridisme basada, ha dit, en la humilitat i el respecte./ Nit històrica per a l'equip femení del Barça que per primera vegada dispujugarà unes semifinals de la Champions......que jugarà contra el PSG.
  • Des d'avui fins diumenge la Fira de Montjuïc s'omple de vinyetes i exposicions en una nova edició del Saló del Còmic, la principal cita espanyola del sector.